Koks bankas Lietuvoje blogiausias?

Aš vis pamatau tai šen, tai ten visokias nesąmones su bankais. Kartais, būna, kad ir pats su tomis nesąmonėmis susiduriu (šįsyk nerašysiu apie tą durnių banką, kuris sugebėjo man kortelės neatnaujint). Visokių cirkų būna. Taigi, labai įdomu sužinoti apie tuos cirkus, kokie būna.

Pinigai visada yra gražūs, ypač kai grynieji, nes joksai bankas tų pinigų nepaims ir nepasakys jums į akis – „pinigai tavo, o bankomatas ar tavo?“ 😀

Tačiau vieni bankai siaučia labiau, o kiti – mažiau. O aš šiandien tiesiog noriu apklausti, kas iš bankų yra prasčiausias ir blogiausias? Nes gal aš kaip tik tokiame banke ir esu? O gal atvirkščiai, aš turėčiau džiaugtis, kad ne pačiame prasčiausiame banke mano milijonai?

Koksai bankas yra blogiausias iš visų?

Atsakykite man į tą klausimą, pabalsuokite už 1, kuris, jūsų manymu, pats blogiausias. Ir į komentarus parašykit, kodėl ir kas yra baisiausia.

O pabalsavę – paplatinkit ir kitiems. Kuo daugiau žmonių pabalsuos, tuo bus geresni, teisingesni rezultatai.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

17 thoughts on “Koks bankas Lietuvoje blogiausias?

  1. Sandman^KFMF

    Pabūsiu nepopuliarius, bet blemba… nu negaliu nieko blogo apie jokį banką pasakyti. 🙂 Mažai su jais susiduriu, o kai tenka susidurti, tai nu visai padoriai viskas gaunasi su jais. Tikrai nesu nukentėjęs tiek, kad sakyčiau, jau šitas bankas tai totalus gaidys.
    Nebent būsto paskolos niuansai ir peripetijos ir niuansai su vertinimais/pervertinimais ir kitokios nesąmonės, bet spėju čia visų bankų taisyklės pagal kurias ne vienas tūkstantėlis € nukeliauja popierių tvarkymui. 🙂

    P.S. Gal pabalsuoti tokiu atveju kaip unknown?

    Reply
  2. Adas

    Na susiduriau su pirmu trejetuku. Visi tragedijos. Tiek jakudzų bankas, tiek taupkasė tiek tas kur anksčiau buvo kolūkių bankas, o dabar nuplagijavo lekščių gamyklos logo.
    Visų probema beveik ta pati -- kol paimti pinigus daro viską, kurpia kažkokias „paslaugas“, „vip-klientą“, „asmeninį vadybininką“, o po to elementariausius veiksmus sukomplikuoja (korteles siunčia paštu, bet ne visas, paslaugą gali užsakyti internetu, bet atsisakyti ne ir t.t. ir pan.)
    Vienžo -- vadybininkėliai gavo rodiklius padaryt pardavimus ir bukai drožia.

    Reply
  3. Korupcijus Pakiša

    Kas mane erzina mano banke SEB’e:
    -- Periodiškai kaitaliojami įkainiai (dažniausiai didėja)
    -- Periodiškai kaitaliojamos paslaugų keitimo taisyklės (įvedamos vienašališkai)
    -- Kosminiai tarptautinių pervedimų įkainiai ne EUR’ais (pvz. PLN pervedimas į Lenkiją)
    -- Labai mažas leidžiamas nemokamai išimamų pinigų bankomate limitas
    -- Vidinė žinučių sistema SEB Interneto banke (tipo support’as) -- kol nepaskambini, kad jau kelias dienas nesulauki atsakymo, tol nejudina užpakalio.

    Kas džiugina -- tai, kad turi VISA Virtuon, kuria man patogu naudotis.

    Reply
  4. zpax

    Kas nepatinka:
    Per maža konkurencija, trys pagrindiniai žaidėjai, kurių paslaugų įkainiai daug maž vienodi:):) ir atsitik tu man taip 🙂
    Automatizavus į skaitmeninę erdvę perkėlus daug paslaugų , suprastėjo aptarnavimo kokybė ir komunikacija su klientu. Užribyje palikti seni žmonės kurie nesinaudoja internetu.
    Bankų įkainiai. Ar švedas, norvegas už korteles, sąskaitas, grynųjų išėmimą, aptarnavimą ir kt. operacijas swedbanke moka tiek pat kiek lietuvis? Čia tabu tema. laukiam Mačiulio lentelės su palyginamaisiais SEB, Swed bankų įkainiais Švedijoje ir LT:) Mačiuli kodėl jie taip skiriasi? :)Turtingesni švedai moka mažiau, skurdesni east europe daugiau?
    Visuotinis spaudimas dėl grynųjų. Atseit kuo mažiau tu turi tuo geriau:) Iš esmės ribojama piliečių laisvė. Jie tampa priklausomi nuo bankų pvz, grynųjų išėmimo ribojimai ir t.t. Hipotetiškai, bet kas bus jeigu rimtai užpuls PUilo? Žmonės okupacijos akivaizdoje liks be pinigų, nebent laikai kojinėje
    Visiškas pravalas su privačiu pensijų kaupimu. 0 komunikacijos po sausio 1 d.
    0 palūkanos už indėlius, vadinasi nesugebama įdarbinti klientų pinigų.

    Reply
  5. scania

    Kaime įmonės sudaro „sutartis“ su bankais ir jei nori gauti algą -- turi imti „sutartinio“ banko kortelę. Nenori -- neik į darbą. Paklausiau šefo apie galimybę algą pervesti į kitą banką. Tai net išbalo vargšas. Dideliuose miestuose bankai nėra šitaip suįžūlėję, o čia, kur žmogelis neturi kur dėtis, tai va taip va ir gaunasi. Lieka tik laukti progos pakeisti darbą. Kas irgi ne juokas. Nekenčiu šito banko 😀

    Reply
  6. Jonas Povilas N

    Berods Didžiojoje Britanijoje pervedimai iš sąskaitos į sąskaitą,esančią kitame banke yra nemokami . Lietuvoje reikia mokėti net už pervedimus to paties banko viduje. Bet toks įspūdis,kad Lietuvos Bankui,kurio viena iš pareigų-komercinių bankų veiklos priežiūra, tai nerūpi. Lietuvos bankas rūpinasi pensijinio amžiaus ilginimu,visuotinio NT mokesčio įvedimu, darbo pagal autorines sutartis,verslo liudijimus ir pagal individualią pažymą ( analogas self-employed Anglijoje) naikinimu. Ypač, mano nuomone,šiais klausimais nerimsta banko valdybos narys gerb. Kuodis.
    https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lietuvos-bankas-prabilo-apie-demografini-soka-pensinis-amzius-galetu-ilgeti-dar-7-8-metais.d?id=78169237
    https://www.delfi.lt/verslas/verslas/lietuvos-bankas-siulo-naikinti-verslo-liudijimus-ivesti-visuotini-nt-mokesti.d?id=77738685
    https://www.delfi.lt/verslas/verslas/raimondas-kuodis-nebematome-tikrojo-politiku-kvailumo.d?id=79899257

    Reply
  7. Gytis

    Kažkokia smirdanti apklausa, tas bankas kuris turės daugiausiai klientų visada tokiose apklausose bus pirmas. Daugiausiai vartotojų, daugiausiai skundų -- elementaru.

    Reply
    1. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Čia tuo atveju, jei visi bankai yra visiškai vienodai blogi ir neturi nieko gero. Bet kaip suprantu, jūs taip ir įsivaizduojate, kad bankai negali būti anei niekuo geri, todėl tik klientų kiekis, o ne banko darbas vertinimus nustato?

      Reply
  8. Kristi

    Lietuvoj kažkodėl tabu turėti vieną banką. Kiekvienas suknistas darbdavys sako, tau reik naudotis tuo it tuo banku. Tokiu būdu, žmogelis turi 4 sąskaitas ar daugiau. Aš norėjau užsidaryti sąskaitas ir pasilikti tik su tuo banku, kuris man tinka ir patinka. Specialiai ėjau, užsidarinėjau sąsk. Švedas pats šūdiniausias, sako, jo, jo viską uždarysim. Šūdą. Po mėtų mano GPM permoka iš VM (irgi geri žioplos) pervesta į Švedą. Kadangi sąsk. „užsidariau“, e-bank sutartį nutraukiau ir viską (bent jau taip man aiškino klientų aptarnavimo „specialistas“) užsidariau… tai dabar savo permokos negaliu atgauti. Gyvenu užsienyje, ir man skraidyt specialiai, kad iškaršt jiems kailį nei norisi, nei apsimoka. Žodžiu, jei norit užsidarinėti sąskaitas, nueiję naglu veidu sakykit , kad norit NUTRAUKTI visas sutartis

    Reply
  9. Umbadziumba

    Jau gal 7 metai kaip stengiuosi kuo maziau naudotis bankais, 99% kapitalo laikau crypto (pvz.: Bitcoin) ir tik tai dienai 1% banke, nors ir tada dazniausiai laikau grynais, o ne banke skaiciais. Pripratau gyventi tokia sistema, nera tai labai protinga, bet tiesiog taip man patogiau. Del banku: nepatinka, jog Visa ir Mastercard tinklai zino ka as perku, kad jie lupa nuo visu ta bent jau 0.35% aptarnavimo mokesti, kad taip letai pinigai keliauja is saskaitos i saskaita, kad gali uzdaryti saskaitas ar perduoti mokesciu inspekcijai. Be kalbos bankai leti, ultra korumpuoti, saliski, politiski, dideli mokesciai, vartotoju teises pamintos. Nafig to reikia -- turiu savo Ledger Nano S pinigine -- esu pats sau bankas. Bankai -- patogi, bet neprotinga ir atgyvenusi sistema.

    Reply
    1. Sviestas

      Žinant, kad nuo preitų metų kriptovaliutų nuostoliai siekia ~90% kažin ar labai protinga ten visas savo santaupas laikyti. Dėl „your own bank“, bankai bent šokias tokias garantijas duoda, kitu atveju jeigu viską prarasi, tai jau gaudyk vėją laukuose. Beje, Visai ar Mastercardui kažin ar labai rūpi kokius dildo perkate 🙂

      Reply
  10. Arunas

    Laba diena,
    Na bankais Lietuvos aš, kaip eilinis vartotojas nusivylęs, vien dėl jų požiūrio į savo klientus, nes kurgi jie pabėgs, kai pvz. algos pervedamos į kortelę.
    Tačiau labai norėčiau gerbiamo Visatos Valdovo ar kitų asmenų, besilankančių šiame puslapyje paklausti.
    Niekaip nerandu vieno straipsnio, rašyto čia. Tema: komunizmas, Rusijos agresija, vatnikai,proto krušimas. Ten buvo išvardinti 10 punktų, ar stadijų, kaip iš lojalaus Lietuvos piliečio tampama visišku vatniku.
    Neatsimenu straipsnio pavadinimo, todėl prašau padėkit jį surasti. Labai reikia tų 10 stadijų.
    Ačiū.

    Reply
  11. Riote

    Patirtis su DNB. Pradžia tradicinė -- darbovietės sutartis per prievartą naudotis jų paslaugomis.
    1. Pirmus kelis mėnesius nurašinėjo pinigus iš mano sąskaitos už paslaugas, kurių neužsisakiau. Po atlikto tyrimo pinigus grąžino. NEATSIPRAŠĖ. Nuo to laiko mailus pradedu kreipiniu -- Sveiki vagys.
    2. Perkant iš ebay atlikus tranzakciją ebay greit pranešė, kad accountas užgrobtas ir paprašė stabdyt mokėjimą. Greit susisiekiau su DNB, tranzakcijos nesustabdė, o užblokavo sąskaitą, kortelę. Padarė naują kortelę, nors neprašiau. Atvejis atidarytas keli metai… ebay grąžino pinigus.
    3. Keičiant eurus į litus apipiso mano viršininką ant ~ 5 litų, ar eur. Tiksliai nepamenu, bet vienam kabinete dirbam, tai girdėjau visas jo koliones su banku nuo pradžios iki pabaigos, iki pat banko pavogtų pinigų pervedimo atgal į jo sąskaitą. Mačiau, savo akimis pavedimą, dar skaičiavome kiek uždirbo nuo klientų taip apvogdami.
    4. Kaunas, Tito Masiulio g. Maxima sienoje DNB bankomatas. Stoviu greta, draugė įkišo kortelę, bankomatas ją prarijo ir viskas. Pabaiga. Skambino, aprėkė kad meluoja, kad blogai įvedė pin ir t.t. Po kelių dienų atidavė skyriuje. Neatsiprašė.
    5. Analogiška įvykusi situacija man Mindaugo g. 25 VLN, IKI PC.
    6. Internetiniam banke mano useriui -- nežinau kaip kitiems -- meniu nerodė taip ~70 proc. funkcijų. Negalėjau kažko padaryti -- paskambinau į pagalbą, matau kad nesusikalbam -- pasirodė, kad IB klaida, tada kažką padarė pas save ir pilnas user menu pasirodė.
    7. Be priežąsties užlaikomi pinigai 1-2, kartais iki 3 limitavimų. Max buvo 2-3 paros.

    P.S. Turiu patirties iš vidaus, IT srity, dirbęs su BIS (banking information system, oradba) tad daug maz suvokimas, kas ir kaip ten vyksta, yra.

    Reply
  12. Riote

    SEB. 7 metus , KARLAI, SEPTYNIS METUS !!! nepanaikino hipotekos įrašo NT objekte, kuriame buvau laiduotojas pagal sutartį, kuri buvo pakeista ir naujoje sutartye aš niekaip nedalyvavau ir neikaip nesusijęs su tuo objektu. Vien zo po ilgu tampymusi po teismus seb sutvarke hipoteka. Nezinau, ar toliau ka nors daryt, bet buvau kaip lochas, su apribotom teisem -- negalejau pasiimti paskolos banke, nes esu laiduotojas objekte, kuris man nepriklauso ir su kuriuo niekaip nesusijes.
    Bankomatas kieno? -- jau juokas ima, nes klausimas man tai buvo kitos -- objektas kieno? -- naujas savininkas kieno klientas? O tai kodel hipotekos laidavimas mano? A?

    Reply
  13. Riote

    SWED Bank. Kai buvo nužudyta artimo žmogaus sesuo, norėjo atsiimti savo !!! terminuotą indėlį anksčiau laiko laidotuvėms… atsiėmė, bet nuo to laiko sakė purto pamačius jų logo.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *