Senoviniai žemėlapiai, dideli paveiksliukai

Jei domitės senoviniais žemėlapiais, labai rekomenduoju – http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=38&t=4445 , tikrai didelės, spausdinimui tinkamos reprodukcijos.

In case of your interest in old World maps, I would like to recommend – http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=38&t=4445 , there are large print quality reproductions.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Senoviniai žemėlapiai, dideli paveiksliukai

            1. rokiskis Post author

              Nerealiai 🙂 Beveik galima patikėt, kad tai tikri 🙂
              Pora techninių pastebėjimų, kurie gal padės dar daugiau natūralumo gauti:
              1. „All caps“ naudojama tik su klasikiniais lotyniškais šriftais (bet ne su gotikiniais ar rašytiniais)
              2. Tuo pat metu senuose žemėlapiuose (ir šiaip tekstuose) užrašai lotyniškais šriftais nenaudoja mažųjų raidžių, o tik „small caps“.
              3. Kai kuriose antraštėse galima saikingai panaudoti inicialus (initial caps) -- atrodys dar įspūdingiau ir natūraliau.
              4. Iki pat renesanso pabaigos žemėlapiuose dominavo lotynų kalba. Joje, be viso kito, nėra raidės „U“ (nei didžiosios, nei mažosios), vietoj kurios naudojama „V“.
              5. Kartografų atrasta 4 spalvų teorema ilgai buvo naudojama žemėlapiuose dėl pigesnės spaudos, dėl to maždaug nuo XVIII a. iki pat XX a. pirmos pusės žemėlapiai dažniausiai nuspalvinti būdavo lygiai 4 spalvomis.
              6. Viduramžiškuose ir ankstyvo renesanso žemėlapiuose jūrose vaizduojami laivai ir pabaisos 🙂
              Ghrmz… Užkrėtėt, einu paišyti pats kažkokio žemėlapio 🙂

              Reply
  1. anaiptol

    negaliu nepaflūdint:]
    bet gali ištrinti.
    Bebrai grasina „išplauti“ ES pinigus
    Rokiškis, lapkričio 19 d. (ELTA). Apaščios melioracijos projektui iškilo grėsmė. Tik ką išvalytuose melioracijos grioviuose statybininkais praminti bebrai kaip mat susirentė užtvankas. Šimtus tūkstančių litų kainuojančius melioracijos darbus rajone atliekantys melioratoriai skambina pavojaus varpais, jog nesunaikinus šių gyvūnų šeimynų, investuoti pinigai į melioraciją -- kaip į balą.
    Reto darbštumo gyvūnai, nuolat keiksnojami melioratorių, miškininkų ir ūkininkų dėl sugadintų melioracijos įrenginių, tvindomų melioruotų pasėlių laukų ir tvenkiamų miškų, greitai sulauks „genocido“. Pasak „Gimtojo Rokiškio“, Žemės ūkio skyrius išsiuntė rajono Medžiotojų ir žvejų draugijai bei medžiotojų klubams raštus dėl bebrų ir bebraviečių naikinimo.
    Skyriaus vedėjo Aniceto Kačinsko ir skyriaus vyriausiojo specialisto Alvydo Gudonio teigimu, klubams nurodytos vietos, kuriose bebrai daro žalą drenažo sistemoms, melioracijos statiniams bei pasėliams.
    Pagal Laukinės gyvūnijos įstatymą už laisvėje gyvenančių medžiojamų gyvūnų padarytą žalą atlygina asmenys, turintys teisę tose teritorijose naudoti medžiojamų gyvūnų išteklius. „Raštus išsiuntėme ne dėl grasinimų apie žalos atlyginimą, o tikimės medžiotojų supratimo ir pastangų kuo greičiau mažinti bebrų skaičių“, -- teigė A.Kačinskas.
    Apaščios kadastrinėje vietovėje (darbai apims apie 40 km griovių) pradėtas vykdyti melioracijos darbų projektas su Europos Sąjungos (ES) parama. Projektą, kainuosiantį daugiau nei 1 mln. litų, A. Gudonio teigimu, jau koreguoja bebrai. Išvalytus griovius šie gyvūnai per naktį kitą vėl pavertė savo „mikrorajonu“ -- surentė beveik dvidešimt naujų užtvankų. Ardyti užtvankas -- bergždžias darbas, nes bebrai jas atstatyti sugeba per naktį.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tie siaubingi bebrai…. Ir medžioklė juos priverčia keltis į vietas, kur jie jaučiasi saugūs -- miestus, kanalizaciją…

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *