Denonsuokime ACTA sutartį ir problemos baigsis

Kadangi jau apie ACTA pradėjome, tai apie tai ir tęsime artimiausiu metu. Nes šitas užribinis susitarimas turi vieną problemą: dėl visokių per jį lendančių konsekvencijų jis kelia klausimą apie tai, ar mano blogas ateityje egzistuos. Kitaip tariant, šitas klausimas turi čia žymiai aukštesnį prioritetą, nei kiti reikalai, todėl nenustebkite, kad aš apie jį rašau vėl, ir rašysiu netgi tada, kai jis visiems nusibos.

Jei norite, kad rašyčiau apie ACTA mažiau – tai platinkite visur tą informaciją, kovokite ir siekite, kad ta sutartis būtų denonsuota. Tai labai paprasta. Beje, kam kyla klausimai apie realius teisinius ACTA aspektus, paskaitykite pas poną Leo Lenox. Jis labai rimtai analizuoja, o aš esmę pasakysiu vienu sakiniu: JAV pasirašė ACTA dar pernai rudenį, o paskui ten iškeltas SOPA įstatymas, pagal kurį buvo sugalvota, kad bet kas gali cenzūruoti bet ką – tai tiesiog suinteresuotas ACTA vertimas iš diplomatinio žargono į juridinį. Toks vertimas, kur žodis „gali“ pavirsta į „yra įgalintas ir turi visas reikalingas priemones“.

Beje, per kelias dienas išlindo naujų įdomybių. Pasirodo, kaip teigia Žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius, ŽŪM nei nedalyvavo to akto ruošime. Aš tuo aišku galėčiau abejoti, nes ŽŪM dokumentų, kuriuose buvo minimas ACTA rengimas kituose kontekstuose (berods, kažkokios geodezijos) buvau radęs. Kita vertus, jei jau Kazimieras Starkevičius nemeluoja (o juk ministrai niekad nemeluoja, tiesa?), tai tada man labai įdomu, kodėl Užsienio reikalų ministerijos atstovai kabino makaronus apie sprendimą priėmusius žemės ūkio ministrus, nes juk URM irgi nemeluoja, tiesa? Aš manau, kad čia kiekvienas pats gali pasidaryti išvadas apie tai, kaip Lietuva įkliuvo į šitą mėšlą.

Bet taip ar anaip, paprastai tada pažiūrėkim: jei ŽŪM nedalyvavo, o ACTA priimta ES žemės ūkio ministrų susitarimu, tai Lietuva turi denonsuoti ją, nes įvyko kažkokia klaida ir Lietuva tos ACTA neturi turėti. O jei ŽŪM dalyvavo, o ACTA buvo dėka kažkokių veiksmų priimta, apgaunant pačią ŽŪM, tai tada jau matome, kad ŽŪM dabar neigia, vadinasi, reikia tą sutartį denonsuoti. Taip ar kitaip žiūrint, ištaisyti klaidą reikia ir viskas.

Ir dar, kadangi ponas Remigijus Šimašius išsakė savo kritiką tai sutarčiai, tai pasakysiu paprastai. Ponas Remigijau Šimašiau, aš tamstai atleisiu visas nuodėmes, jei tamsta pasistengsite taip, kad Vyriausybė denonsuos šitą sutartį. Sprendimas denonsuoti sutartį jau paruoštas – ponas Skirmantas Tumelis čia pasistengė, o Commonsense.lt, jam padėdami – taip pat nepatingėjo, taip kad tereikia paimti ir padaryti tai. Ponai ministrai ir vyriausybe, imkite ir darykite. Tereikia padėti porą parašų – ir klaida ištaisyta.

Kad kiekvienas galėtų susipažinti, pateikiu sprendimo tekstą žemiau:

Žodžiu, platinkime šitai, remkime ir mes laimėsime. Tereikia tai daryti, nes kol kas dar jie negali užčiaupti mums burnų.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

26 thoughts on “Denonsuokime ACTA sutartį ir problemos baigsis

  1. efrakcija.lt

    Turbūt paprasčiausia, kai niekaip negali pasakyti kuo sutartis bloga, tai pareikalauti ją denonsuoti.
    Ir koks tada iš Tamstos antipiratas (taip sakėte praeitame tekste)? Apsišaukėlis? 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponuli, kadangi tamsta anksčiau vis kartojotės ir kartojotės, o bet kokie argumentai tamstai neveikė, nors aš tamstos ir pasigailėjau, o dabar ir vėl pezate fufelius -- vadinasi, kad nesimokote.

      Nors krūvos argumentų prieš, sakote, kad nėra argumentų prieš, tai kaip ne vieną kartą čia pas mane buvęs, puikiai žinote, kur dabar keliausite.

      Taip, keliaukite dabar savo noru ten, kur galite nukeliauti ne savo noru. Ir patariu tamstai keliauti visgi savo noru.

      Nes kai prasideda diskursai iš serijos „nesvarbu, ką sakote, jūs neturite argumentų“ -- tai tokie veikėjai iš mano blogo keliauja į labai konkrečią vietą, kurios koordinatėse yra X, Y ir dar kažkokia kvadratinė raidė.

      Reply
    2. A.S.

      Rokiškis ir straipsniuose, ir atsakymuose asmeniškai jums yra tiek argumentų prirašęs, kad tikrai negalite skųstis.

      Todėl jums ir telieka rašinėti demagogiją. Meluoti, kad kas tai negali pasakyti, kuo bloga sutartis, netgi kai ji išanalizuota po kaulelį. Kai argumentų kalnas, tai jums tik lieka vaizduoti, kad kalno nėra, nes žinote, kad jei pradėsit diskutuoti, pralaimėsit.

      Konservatoriams visada sunku pripažinti savo klaidas. Konservatorių problema, kad jie už savo klaidų įsikimba ir klimpsta tol kol paskęsta. Prisiminkit Navicką, kurį taip gelbėjot, kad iki šiol smirdat. Dabar norit vėl susitepti, tik dar blogiau.

      Reply
      1. Rokiškis Post author

        Taip, konservų atkaklus bandymas išgelbėti Navicką tapo viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių vėliau buvo išrinktas Zuokas. Bet man rodos, kad jiems tai iki šiol nedašilo -- jie tiki, kad čia lenkai kalti dėl jų pravalo.

        Jie sistemiškai nesiorientuoja realybėje -- kai tik prisidirba, tai vietoj to, kad staigiai keistų kursą, ima kovoti ir gelbėti savo kakučius, kol paskęsta.

        Čia vertėtų jiems pasimokyti iš kokio liberalų sąjūdžio, kurie savo kakų stengiasi negelbėti ir todėl stiprėja.

        Ir dar, konservai dar ir dabar nesuvokia, kad ACTA baigtis nustatys jų pergalę ar pralaimėjimą internete. Jei ACTA išliks -- internete konservai bus uždusinti taip, kad kituose rinkimuose jie čia bus nulis. Jei ACTA bus denonsuota, konservai internete gaus krūvą palaikymo.

        Bet jie to nesuvokia, nes yra įsikibę už to kakučio, jis jiems brangus mat. Tas pats sunken costs sindromas. Ir čia netgi ironiška, kad dėl sunken costs sindromo stradalinančios kopyraitų kompanijos pralindo per sunken costs sindromu stradalinančią partiją.

        Reply
        1. efrakcija.lt

          Gerai jau gerai, keliauju savo noru.

          P.S. buvau bene vienintelis gynęs V.Navicką, ir po šiai dienai skaitau, kad tai buvo ne tiek Navicko, kiek didelis Vilniaus konservų sk. susimovimas.

          Reply
          1. Rokiškis Post author

            Aš jums ta proga pasakysiu kitką: kad jūs žinotumėt, kodėl socdemai taip ilgai delsė su Navicku ir nekėlė dėl jo skandalų, net aiškiai matydami, kad jis savo poste skaičiuoja paskutines savaites, tai jūs labai nustebtumėt.

            O socdemai politinius žaidimus moka žymiai geriau už konservus -- tą jūs tikrai žinote.

            Reply
            1. efrakcija.lt

              Kadangi portalo savininkas man uždraudė rašyti apie ACTA (tiesą pasakius, nieko naujo ir neturiu ką parašyti, ko neparašiau), tai aš tik apie Navicką.

              Na tai nustebinkite mane (ten iš serijos, „jeigu žinočiau…“), jei galite tam skirti dalelę laiko.

              O dėl politinių žaidimų, tai man nuoširdžiai norisi tikėtis, kad konservai neišmoks žaisti tokių žaidimų kaip socdemai. Nes nuo tokių žaidimų kaip gėjai, pedofilų klanas, pensijos, dvasingumas, o ir tas pats Navickas, kartais silpna darosi. Gal geriau spręsti klausimus tiesiai, ir be žaidimų bei parodomųjų akcijų -- užtenka mums ir socdemiškųjų „ašarų“ šou.

              P.S. ir iš kur po paraliais žinote, kad aš konservas? Juk daug kas gali po nicku pasislėpti.

              Reply
              1. Rokiškis Post author

                Ponuli, konservai nuoširdžiai stengiasi žaisti tuos politinius žaidimus, tik kad nemoka visiškai 😀

                O su Navicku -- labai paprastai: socdemai iki paskutiniųjų tylėjo 😀 Spėkite, kodėl? 😀 Gerai, tegul tai būna politinės nuovokos testas tamstai.

                O iš kur žinau, kad tamsta konservas -- taigi išlenda galų gale tie diskursai 😀

                Reply
    3. Exciter

      Mūsų dauguma, todėl kaiptik jūs turite įrodyti kodėl geras tas ACTA. Mes sakome ne. Kas neaišku?

      Reply
  2. Arvydas

    ACTA sutartis yra gera visiems tiems, kuriems dzin, kaip gyvens rytoj, kuo užaugs jų vaikai. Per jėgą nei vienam argumentų neįkiši, nepriversi paskaityti daugybės nuorodų ir argumentų.

    Reply
  3. :]

    Radiocool rašo apie Tribler -- nesunaikinamą P2P tinklą.
    Tad visokiom ACTA stūmikėm belieka arba įsiūlyti dar ir masinį baudžiamumą arba „turi internetą, vadinasi piratauji, vadinasi še tau papildomą mokestį už piratavimą“, kaip kad dabar yra su laikmenomis.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tai mokestį už internetą prieš kokius 10 metų bandė prastumti. Nepavyko. O dėl to nenulaužiamo tinklo -- ACTA yra vienas labai įdomus punktas apie priemones, nukreiptas prieš apsaugą nuo kopijavimo. Vat pagal jį visus tuos nesunaikinamus tinklus ir naikins.

      Reply
  4. Pingback: ACTA: kas vyksta pasienyje, lieka pasienyje… « leo lenox

  5. Randas

    Šiai dienai kolkas moneta stovi ant briaunos. Bet visvieną manau prie visų pasispardymų, bus prastumta kokia nors maža ACTA dalis. Tokie jau politikos dėsniai, iš lobistų ir įtakos grupių pinigai paimti, tai reiks kažkaip atidirbt, kad ir simbloškai. Ir šiaip labai paplitusi tokia taktika: stumiamas drakoniškas teisės aktas, o iš tiesų norima tik mažyčio punktelio įteisinimo (pvz.: norima draust prekybą alkoholiu po 22h, tai vyniojam viską į sauso įstatymo projektą),vos tik aprimus visam vajui, patyliukais yra prastumiamas. Dar tas sunken cost sindromas sušmėžuos ir nebus norima taip visko ramiai palikti ir atsitraukti. Juk po to, kai SOPA/PIPA pravirto buvo papurtytas Mega Upload. PR ėjimas, sakantis, tam, kas supras: „nu ir?“, bet ir žmonės rankų sudėję nesėdi. Žodžiu, baigsis viskas garsiu pirstelėjimu ir neramia taika, iki kito karto.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      ACTA yra ne įstatymas, o tarpvastybinė sutartis, ji negali būti prastumta, kaip mažas gabalėlis. Ji arba priimama, arba ne. Kas kita -- įstatymai, kurie po jos eitų.

      Dėl Megaupload -- jo negalėjo dėl SOPA papurtyti. Tai sutapimas, kuris tiesiog visiems parodė, kad jei jau be SOPA/PIPA tokie dalykai darosi, tai su SOPA/PIPA galės sodinti ką papuola. Po Megaupload visiems pasidarė aišku.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponuli, tamsta padarėte vieną didelę klaidą. Klaidą, kuri išduoda, kas tamsta per fruktas. Tamstos klaida yra labai paprasta: jūs galvojate, kad kapitalizmas yra ideologija, todėl sukūrėte puslapį tos esą ideologijos platinimui.

      Šitoksai požiūris yra būdingas tik tiems, kas visiškai nesigaudo ekonomikoje, tačiau į pasaulį žvelgia per ideologinius akinius. Tai būtent ir yra visokie anarchistai, komunistai, socialistai ir į juos panašūs. Būtent tai ir išduoda, kad tamsta pats esate socialistas, bandantis padaryti visai smagią provokaciją, už ką aš tamstos nesmerkiu, nes atrodo gražiai ir juokingai 🙂

      Aišku, marginalams visokiems ekonomika ir ideologiniai pagrindai nėra žinomi, tad su tuo pofig, kaip sakant.

      Deja, kalbant apie būtent šį konkretų atvejį, nice try, bet tamsta pataikėte ne į tą vietą, kur verta ieškoti, ką provokuoti. Kad tamstai pavyktų šitas patrolinimas, tai platinkit tą kur nors Lietrytyje, Delfyje ar dar kur nors, kur renkasi ne rinktinė publika, o visokie pacukai. Kita vertus, kaip pacukams, tai pas tamstą teksto per daug, neskaitys.

      Reikia trumpinti maždaug iki 3-4 sakinių ilgio gabaliukų, kur kiekviename tokiame gabaliuke jau būtų išreikšta kokia nors mintis, dėl kurios jiems kraujas užvirtų.

      Žodžiu, negaliu nepripažinti, kad tamsta įdėjote darbo į tą trolinimo blogą, bet reikia šiek tiek supaprastinti tenai pateikiamą medžiagą iki marginalams suvokiamo lygio, o tada platinti tinkamose vietose.

      Tamsta man dabar skolingas už šitą konsultaciją 700 litų +PVM, bet žinau, kad nesusimokėsit. Ką padarysi.

      Reply
      1. Kapitalistas

        Pasimovėte ant savo patiklumo p. Rokiški -- sutarties mes nepasirašėme, tad sėkmingai išnaudojau jus nemokamai konsultacijai. Kita vertus, įžvelgiu jumyse kapitalistinio potencialo, tad viliuosi su amžiumi patobulėsite.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Ponuli, nevaizduokite čia sąmojų. Tamstai reikėjo parašyti paprasčiausią ačiū.

          O bendrai tai, čia pas mane nėra ideologinių svaigimų ir propagandų vieta, kaip ir nėra vieta fleimams komentaruose. Tad tamsta žinote, kur jums eiti 🙂 Tai ten ir eikite 🙂

          Reply
      2. Randas

        Pritariu šinšilui, kad kvepia silpnai užmaskuota prakaituoto paleckiukininko provokacija. Net jei ir būtų tikras kapitalistas, visvieną reikia pasiųst, nes aklas,fanatiškas atsidavimas bet kam yra labai sunki liga, kuri gali būti gydoma tik pastoviom veido srities poveikio procedūrom, sunkiu buku daiktu.

        Reply
  6. DDD

    ha ha, dar vieno pirato kliedesiai. 😀 matyt kuo didesnis minusinis IQ, tuo labiau imama teisinti savo vagystes sugalvojant kruva durnu pasiteisinimu. jei jau esi ubagas, ir nesugebi uzdirbti ant muzikos, filmu ir softo -- taip ir sakyk, o ne kliedek apie laisves. tokius kaip tu pedofilus uzdaryti reikia

    Reply
  7. vagiui

    ha ha, dar vieno pirato kliedesiai. 😀 matyt kuo didesnis minusinis IQ, tuo labiau imama teisinti savo vagystes sugalvojant kruva durnu pasiteisinimu. jei jau esi ubagas, ir nesugebi uzdirbti ant muzikos, filmu ir softo -- taip ir sakyk, o ne kliedek apie laisves. tokius kaip tu pedofilus uzdaryti reikia.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *