Kubiliaus kalba

Kubiliaus kalba šiandien buvo affigenna. Jei rasit kur nors įrašą – paklausykit. Jei jis bent ką nors susigaudytų apie tai, iš kur randasi pinigai…

Aišku, daug kliedesių (pvz., kad mokesčių didinimas padėsiąs įveikti socialinę atskirtį) ir blevyzgų (įskaitant ir frazes apie tautos moralę), mažai konkretumų. Kliedesiai apie „pagalbą verslui“ buvo kaip visada – lyg apie dalyką, kuris egzistuoja kažkur Mėnulyje. Bet lyginant su kitomis politikų kalbomis, kokias esu girdėjęs, visgi afigenna.

Varė ant socdemų. Daug kartų. Sakyčiau, teisingai. Bet baigdamas įvardino juos, kaip „laikinai esančius opozicijoje“. Pranašauja ateitį, žodžiu.

Visos Kubiliaus kalbos didžiausias perlas buvo apie tai, kad žmonėms padės religinės bendruomenės (Žalias Bebre, ar dar nori ginčytis dėl klerikalfinansizmo?).

Tarp kitko, sakė, kad „devalvacijos nebus“ 🙂 Taigi, dėl viso pikto, ruoškitės tapti bedarbiais arba gyventi iš dvigubai mažesnių atlyginimų. Tiesiog dėl viso pikto. Tarp kitko, statistikos departamento duomenimis jau šį pusmetį bedarbių skaičius išaugo trečdaliu, lyginant su ankstesniuoju ir dabar siekia 100 tūkstančių. O tai dar tik pradinė stadija.

Bet visgi kalba buvo afigenna 🙂

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

14 thoughts on “Kubiliaus kalba

  1. Anonymous

    Lietuvos rinka apaugo firmom parazitais, nusiurbiančiais daug kraujo ( aišku negražu taip apie verslą). Dėl mažakraujystės didžioji dalis parazitų numirs. Bet ar yra kita išeitis? Negali valdžia remti viso verslo, todėl bedarbių bus dar daugiau. Bet duonos norėsis, todėl atsiras ir išeičių. Jei valdžia skolintųsi ir remtų, tai žinant mūsų mentalitetą, gerai nesigautų. Visada geriau yra taupyti, kitaip vargą patirsim ne tik mes, bet ir mūsų vaikai. Nėra juk taip blogai. Realiai mes tik neseniai pripratom prie šiek tiek geresnio raciono. Vakariečiai mano, kad sugebėjimas pakelti sunkumus yra Rytų Europos stiprybė. Didžioji Lietuvos namų ūkių dalis ir dabar beveik viską išleidžia maistui. Kai esi taip žemai iš aukštai nenukrisi. Emigruoti irgi nebėra kur. Lieka tik galimybė pagaliau statyti Lietuvą. Pabūsiu pranašu. Artimiausiu metu taip ir bus. Aišku, Kubilius ilgai neišsilaikys, bet ką šiandien nupjaus greitai niekas nebeprisiūs.
    Romas

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Romai, tamstos mintys daug kuo teisingos. Matau tik vieną netikslumą: firmos-parazitai -- tai tos įmonės, kurios gyvena iš valstybės ar specifinių, valstybinėmis priemonėmis sudarytų sąlygų. Ir būtent šios firmos krizę išgyvens lengviausiai. Likusio, neparazitinio verslo sąskaita.

      Reply
      1. Anonymous

        Parazito sąvoka yra sąlyginė. Per statybos bumą prisikūrė masė firmų, kurios nieko negamina, nors technologijos paprastos ir Lietuvoje žinomos. Tam, kad greitai reaguotų į paklausą, jos užsiėmė produktų ir paslaugų įvežimu. Tokiu būdu ištekėjo nemažai skolintų pinigų. Tos firmos niekuo nėra kaltos (blusa nekalta, kad maitinasi krauju), tiesiog dabar rinkai nebereikalingos. Yra matyt ir daugiau tokių sektorių, kur labiau norėjosi tarpininkauti nei patiems gaminti. Nepriteklius privers galvoti kitaip.
        Romas

        Reply
          1. Anonymous

            Lubys skystų dujų atveš, tai Dujotekana kainas apmažins. Su leosu bus blogai. Nebent kokia Europos komisija uodegą prispaus.
            Romas

            Reply
    1. rokiskis Post author

      Pagal emocinį įspūdį, kalba nepaprastai stipri. Aiškiai ruošė geri specialistai. Ir pats Kubilius padirbėjo. Sukišo į savo kalbą visus įmanomus pliusus, surado priešus (kaltuosius), etc.. Itin stiprus įspūdis buvo klausant -- toks jausmas, kad tuoj patikėsi, kad Kubilius viską sutvarkys. Dėl to įspūdžio ir parašiau 🙂
      Pritrūko kalbai tik vieno dalyko -- konkrečios informacijos. Tad, nors įspūdis stiprus, už visos tos kalbos yra faktiškas nulis. Tai labai lengvai pagaunama -- tiesiog jos išklausai ir paklausi savęs -- „o tai kokius realius veiksmus Kubilius atliks ekonomikos stabilizavimui ir kokiais kriterijais bus pamatuojamas rezultatas?“ 🙂 Ypač tai užkliūna, kai kalboje išgirsti dar ir bullshito fragmentų.
      Tarp kitko, nors tikslingos analizės nedariau, bet beklausant, kai kurie spiraliniai perėjimai truputį užkliuvo. Gali būti, kad jau ir konservai ima dirbti su NLP. Jei mano nerišli atmintis manęs neapgauna, anksčiau berods Pakso kalbose girdėjau tokių fokusų (jau po nušalinimo). Bet analizuot nuosekliai tingiu, taigi, teigti negaliu.

      Reply
  2. kiaulia

    Gerai, perskaiciau idemiau.
    Pirmas ispudis, tikrai labai keista, kai konservatorius kalba apie radikalias permainas. Tiek to, tarkime, tai yra ilgametes opozicijos, galu gale isejusios i pozicija, balsas.
    Antras ispudis -- piarscikai tikrai i kalba idejo Obamos. Taip ir girdziu Baraka, sakanti: pradekime dabar. Pradekime is naujo ir pastatykime nauja, geresne ir visokia kitokia -esne Amerika. Aiksu, kad dabar tai veza pasauli, va, delfi trimituoja, kad patys lietuviai pasaulio zmogumi renka Obama. Piarsciko isvada viena -- darome Obamabiliu, zmonems patiks. Kodel gi ne? Man patinka.
    O kalbos mintys yra daugmaz teisingos. Cia tikrai nereikia konkreciu planu apie ekonomikos stabilizavima, biudzetu perstumdymus ir kt. As jau kaifuoju vien del to, kad planuojamas ministeriju perstumdymas. Butu mano valia, sukisciau visus i koki Kupiski ir tegu dirba, uzuot mergas kabakuose kirkine 🙂
    Verdiktas: skamba gerai. Is visu partiju maziausiai nekenciu konservatoriu. Galbut jiems pavyks. To nuosirdziai linkiu.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Gerbiamasai, ši Kubiliaus kalba -- tai vyriausybės programos pristatymas, o ne rinkiminė savigyra, nepamirškite to. Ir kaip programos pristatymas, ji turi turėti aiškią aukšto lygio informaciją apie tai, kas bus daroma, kokiu tikslu ir kokie rezultatai gausis. Bet -- to nebuvo.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *