Bulvytės fry – gėdingas daiktas. Bet daugiausiai gal todėl, kad jų skonis – išties bjaurus, ypač šaldytų: jos sausos, beskonės, nykios, kaip koks kartonas. Kai kurie bando pagerinti jas, pabarstydami gliutamatiniais prieskoniais, tačiau tai tik šiek tiek tegelbsti. Bet juk galima ir skaniai paruošti, jei tiktai žinai, kaip tai daryt – taip, kad į įprastas bulvytes fry net nepanašu būtų.
Taigi, pirmas dalykas, dėl ko jos tampa beskonėmis – tai riebalai, ant kurių kepama (apie virimą riebaluose nei nekalbėsiu – tai jau MacDonalds). Tikrai skanių bulvių iškepti ant aliejaus – neįmanoma. Taukai yra būtini. Kad nebūtų per riebu, galim daryti paprastai: įpilam keptuvėn aliejaus, o tada – jau gabalą taukų. Ir kepam ant šito riebalų mišinio. Skonis – kardinaliai geresnis.
Antras dalykas – negalima uždengti bulvyčių dangčiu: tokiu atveju jos tik šutinsis, garuos, galų gale pavirsdamos į beskonę nesąmonę. Keptuvė turi būti atvira.
O dabar – visas šakar makar, kurio dėka bulvytės fry pavirsta į visai kitą dalyką: pomidorų padažas. Priklausomai nuo to, ką norite gauti, galite pilti geroką kiekį pomidorų padažo ir pačioje pradžioje, ir į galą. Jei pomidorų padažu aplaistysite dar suledėjusias, vos keptuvėn suverstas ir išmaišysite, o jau tada kepsit – tada jos gausis minkštutėlės vidury, bet su plona stangresne plutele. Jei padažo pilsit į pabaigą, dar ir ne tiesiai ant bulvių, o ant keptuvės, kad pats padažas, prieš maišant, pakeptų – bus panašiau į įprastas keptas bulves, tačiau paskanintas. Bet kuriuo atveju pomidorų kvapas ir skonis kepant išsisklaido, tačiau bulvės nebūna perdžiūvusios, kietos ar beskonės.
Rezultatą galite patys pasitikrinti: tokias pomidorines bulvytes fry galima valgyti netgi be nieko – jos skanios savaime.
Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.
- Web |
- Google+ |
- More Posts (1489)
‘Jei pomidorų padažu aplaistysite dar suledėjusias’ -- suledejusias??? Ka turite omeny? Visgi mokote kaip pasigaminti saldytas bulvytes fri? 😀 Tada leiskite apsviesti, kad saldytoms bulvems fri is parduotuves, aliejaus nereikia isvis. Tereikia orkaites skardos, ir laiko 10-15 min. Taciau reikia moketi issirinkti. Vienos bulvytes fri yra zalios skirtos virti aliejuje, kitos yra apkeptos ir uzsaldytos, tai jos skirtos paruosti orkaiteje ar keptuveje BE riebalu papildomu.
Nekomentuosiu, atleisk 🙂
tai jau nekomentuok, tikrai 😀
Indre
Man kazkaip neatrodo patikimai tokie receptai, kepti pomidoru padaza tai kazkaip nesveika ir dar su taukais…
Re: Indre
Kai ruošiu faršą lazanijai, pakepu svogūnus, pomidorų padažą ir tik tada dedu faršą. Labai gerai gaunasi. Skrandžiai nesustoja.
Man ranka nekyla pirkti šaldytas fri, jei galima tiesiog pasikepti fri iš normalių lietuviškų bulvių 🙂
Man lupti bulves -- tai bene bjauriausias kankinimas, kokį tik galima sugalvot. Todėl geriau jau šaldytų nusiperku 😉
Bjauresnis kankinimas -- tas pačias bulves paskui su tarka rankomis tarkuoti (kugeliui arba bulviniams blynams). Bet va, rankos dar nenukrito… 😛
pirmas rokiškio postas, mane rimtai nuvylęs… 😉
šaldyta bulvė -- jau savaime nesusipratimas, IMHO. Skutimas-pjaustymas užtruktų gera 15 min nemažai kompanijai…
nu bet ką -- skanaus 😉
Tai kaip čia dabar, negi tu nežinojai, kad aš esu tinginys ir netgi valgau kartais kinietiškus makaronus iš naftos? 🙂
tai cia tuos, kur bomzpaketais vadinami??? OMG…
Labai efektingas maistas -- 1 litas ištisi pietūs, pagaminami per 2-3 minutes 🙂
labai jau seniai nekepiau šaldytų bulvių (nes mėgę draugai išsivažinėjo), bet norėjau paklausti dėl to pomidorinimo. o tai gerai, pilam į aliejų padažą, bet koks santykis yra aliejaus ir padažo?
Ant aliejaus (patariu ant aliejaus perpus su taukais) kepam, o ne su padažu maišom. Padažo tiek -- kad bulvės paraustų, o paskui jau pabaigt kept 🙂
Ačiū už lengva ir atrodantį skaniu receptą 🙂
Nu va, nors vienas žmogus įvertino naminio fast-fūdo pliusus, pagaliau atradau kolegą-bendramintį! 🙂
Geriau valgyk šitai: sutarkuoji agurką, sutarkuoji fermentinį sūrį, sutarkuoji bet kokią dešrą, pripili pomidoro padažo, sumaišai, užtepi ant batono riekių ir kokias dešimt minučių kepi orkaitėje. Kiekiai pagal skonį.
Jo, čia geras variantas. Nors vargo visgi daugiau. Senokai bedariau karštus sumuštinius, reikia prisiruošti 🙂