Vilnius šiandien parduodamas

Vilnius šiandien parduodamas Rubicon grupei, spėjusiai persivadinti į ICOR. Numatoma sutartį pasirašyti 35 metams. Svarstymai prasidės 13 valandą. Ką mes galime pakeisti? Nežinau. Iš to, kaip vyksta – panašu, kad nieko.

Upd.: parduota. Sutarties laikotarpį nuspręsta padidinti nuo 15 metų iki 35.

Upd-2: atrodo, arba aš kažko nesuprantu, arba Delfyje sėdi durniai, skelbiantys, esą atmesta. Arba savivaldybė užpublikavo vieną, o žurnalistams pranešė kitą. Arba išvis kažkokia nesąmonė. Jei ką – savivaldybės nutarimas yra viešai prieinamas – http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/192/?itemID=1119 , žr. sutarties priedą.

Upd-3: Pasirodo, debilas aš. Savivaldybė prabalsavo prieš, bet savo puslapyje vietoj rezultatų paskelbė projektą. Šaunuoliai. Išties, atmesta 23 balsais prieš, 16 balsavo už, trys susilaikė. Balsavusiųjų už sąrašas, nepatvirtintais duomenimis, yra toks:

  1. V.NAVICKAS
  2. A.ŠALTENIS
  3. A.VAKARINAS
  4. D.MASKOLIŪNAS
  5. G.BABRAVIČIUS
  6. G.DAUBARAS
  7. G.KAZAKAS
  8. G.KĖVIŠAS
  9. G.K.MEILŪNIENĖ
  10. J.KVETKOVSKIJ
  11. K.NĖNIUS
  12. L.DMITRIJEVA
  13. S.DMITRIJEV
  14. V.MILIAUSKAS
  15. Z.KELMICKAITĖ
  16. Ž.JACKŪNAS

Susilaikė:

  1. Romas Adomavičius
  2. L.ANDREJAUSKAS
  3. V.KLIUKIENĖ

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

35 thoughts on “Vilnius šiandien parduodamas

  1. mato_taupa

    „Ką mes galime pakeisti?“ -- iš kur toks revoliucingas noras keisti? :-)))
    Kokia ten yra taisyklė prievartaujamai moteriai, kuri neturi kaip apsiginti: pasistenk atsipalaiduoti ir pajusti malonumą…

    Reply
  2. ledas666

    man smagu kai as asmeniskai pazistu pora tarybos nariu ir asmeniskai galiu pasiusti juos nachui. tik tai nieko nekeicia.

    Reply
  3. nemunas

    Rubiconui priklauso LT biokuro pramonė ir prekyba. 70 procentų Vilniuje sudeginamo biokuro yra baltarusiškas. Naudos iš to LT -- jokios. Tiesiog, gaujos toliau valdo šalį.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tai visai skirtingi dalykai. Nepainiokim. Nors aišku, puikiai suprantu, kad Rubikonas norėtų tuos klausimus suplakti į vieną krūvą.

      Reply
      1. nemunas

        he he, skirtingi. būtent, kad tie, kas seka, turėjo pastebėti pastaruosius keltą mėnesių medijoje vykusį informacinį srautą apie tai, kaip mums ES uždraus (O.K. gausiai apmokęstins taršą)vartoti gamtines dujas ir,vienintelis būdas nesušaltyi ir vietoje n milijardų filtrams išlaisti viso labo 600 mln katilinėms, kurios kūrens LIETUVIŠKĄ atsinaujinantį kurą ir taip Lietuva suklestės, o ICOR SAVO VALIA investuos tuos 600 mln tik su viena mažyte sąlyga -- jei sutartis bus pratęsta 35 metams. čia šuo ir pakastas.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Taip, tai buvo puikus Rubikono kampanijos pavyzdys. Būtent tuo prisidengiant ir buvo bandoma prakišti, esą tai dėl ES direktyvų, blablabla. O apie investicijas -- visuomenė puikiai matė, kokios ten pas juos investicijos, nuostabus atvejis. Problemytė tik mažytė -- proto krušimas turi ribotas galimybes.

          Reply
  4. zeppelinus

    Pakeisti? Nebent
    ..per artimiausius savivaldos rinkimus masiškai nubalsuoti už tą partiją, kuri aiškiai ir nedviprasmiškai deklaruos savo pasiryžimą nutraukti šią ilgametę aferą ir maksimaliai apsunkinti gyvenimą jos organizatoriams.
    Jei būčiau vietinės reikšmės politikas į rinkimus eičiau su šūkiu „Rubikonas bus peržengtas“..;)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: Pakeisti? Nebent
      Jei neklystu, dabar nemenka dalimi už tą pačią aferą balsuoja partijos, kurios kaip tik žadėjo prieš ją kovoti.

      Reply
      1. chugunka

        Re: Pakeisti? Nebent
        Štai čia vienas iš „siaurojo“ arba „vertikalaus“ demokratijos suvokimo rezultatų, kai visa demokratija yra tyčia supaprastinama, paverčiama fikcija, suvedama į lapelių sumetimą i dežutes kartą per porą metų. Su Petraičiu gali susitart taip pat, kaip ankščiau sutardavai su Junaičiu, o konservatoriai ne mažiau supratingi už zuokininkus.

        Reply
      2. dusimtaidevyni

        Re: Pakeisti? Nebent
        „socialdemokratų partijos prezidiumas yra įpareigojęs partijos narius Vilniaus savivaldybėje nepritarti sandoriui, nors ši frakcija sostinėje yra valdanti, o jos lyderis Romas Adomavičius vadovavo darbo grupei, kuri ruošė naująją sutartį“
        http://www.utyra.lt/?p=1709

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Re: Pakeisti? Nebent
          Su konservais atrodo lygiai tas pat -- partija nurodė balsuoti prieš sandorį, bet savavaldybės konservų veikėjai dėjo ant to.

          Reply
  5. literatka

    Galima kažką padaryt, bet padėtį pakeisti -- vargu. Valdžia jau seniai ne tų žmonių rankose. Ne tų, kurie nuoširdžiai siektų pelno ir gerovės šaliai. Pakeisti situaciją gali tik masiniai kataklizmai, kurie sunaikintų visą sistemą iki pamatų. Ko ir tikiuosi.

    Reply
      1. literatka

        Kiek man žinoma, yra teorija apie artėjantį Žemės sukilimą prieš žmones. Jis orientuotas ne į žmonijos sunaikinimą, bet dvasinį pakeitimą. Žemės drėbėjimai, vulkanų išsiveržimai, žemės plotų apsėmimai, naujų žemių iškelimai (kas iš dalies jau vyksta). Tipo, atsitiks visa tai dėl to, kad pasikeis poliusai ir sumažės Žemės apimtis. Va tokius gandelius teko girdėti. O evoliucija, mano manimu, ramiuoju laikotarpiu -- yra praktiškai neįmanoma. Jug ir taip neblogai.

        Reply
      1. ledas666

        na as is tos puses, kad nei tau nei man didelio skirtumo nebus kas dulkins:) tik, kad as nemegstu to pasiulymo, kaip cia vienas zinomas veikejas sake, „atsiduokit ir pajauskit malonuma“:)

        Reply
      2. ledas666

        Rokiski, tu tam ir esi eilinis vartotojas, kad tave numelztu. tai ekonomine kapitalizmo aksioma, kitaip ir but negali. todel, as ir neimu labai i galva ar pasirase ar nepasirase. gerai nebus.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Neabsoliutink. O ir požiūris „geriau visvien nebus“ -- tai, pripažinkim, tiesiog prisitaikėliškumas. Rubicon atveju turime monopoliją, apie kurią galim tiesiai pasakyti, kad nebus blogiau. Todėl visi kiti (nerubikoniniai) atvejai laikytini pozityviais.

          Reply
  6. Anonymous

    DELFI komentarai
    Vienas labai geras:
    Siandien kalbejau su kaimynu dirbanciu Vilniaus Energijoje. Is kiekvieno padalinio buvo surinkti darbuotojai, jiems pravestas instruktazas, kaip elgtis , ka sakyti korespondentams ir pan ir nuvezti prie Vilniaus savivaldybes. ir ten jie turejo reiksti neva tai nesuinteresuotu miestieciu nuomone. Visi spjaudesi , bet vaziuoti reikejo, nes darbo reikia visiems. Stai jums Rubikono metodai.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: DELFI komentarai
      Pilnai galiu patikėti. Ypač, pažiūrėjęs, kas darosi Delfi komentaruose. Panašu, kad chebra iš paskutiniųjų susiprato krušt protą per komentarus. Būrelis iš Rubikono tik ir varo visokį briedą apie „prarastas investicijas“ ir „ateis gazpromas“.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *