Beveik gavau davelnia milijonų. Beveik.

Štai kokį laišką gavau iš nežinomo gerbėjo, reziduojančio Toge. Nagi tikrai ne Nigerija, tad manyčiau, galima žmogumi pasitikėti, bet kodėl mano artimas brangus giminaitis teturi vos 7 milijonus, jis gi turėjo mažų mažiausiai 20. Kaip manote, ar čia nėra kokio nors sukčiavimo?

Nežinantiems paaiškinsiu – Togas yra Afrikoje, pasaulyje žinomas, kaip visiška šiknaskylė, apie pusė žmonių yra laukiniai su šamanistiniais tikėjimais, kita pusė – perpus musulmonai ir krikščionys. Iki šiol daugybė tų laukinių gyvena molinėse trobelėse, bet matomai jau ir ten plinta internetas. Togo vėliava, kaip ir Lietuvos – tų pačių spalvų: geltona, žalia, raudona. Matomai labai dora šalis, jei manimi taip rūpinasi.

Dear Rokiskis Rabinovicius,

Please i will appreciate your urgent call after going through mail for more clearification+228 914 26 95

I am Barrister Barrister Frank Adams,a solicitor at law, i need your assistance to represent my late client Mr.A.Rabinovicius,fund valued at $7.850 Seven million Eight hundred and fifty thousand united state Dollars with some kilogrames of Gold that his bank wants to comfiscate, You bear the same last name with my late client and he is also a national of your country.

Please get back to me through this mail for more details frankadamslegalchambers@hotmail.com) with the following information for further clearifications.

Full name:
Contact Address:
Tel:
Occupation:
Age:
Private Email:
Thanks for your understanding.

Regards

Barrister Frank Adams.
+228 914 26 95)
(frankadamslegalchambers@hotmail.com)

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

18 thoughts on “Beveik gavau davelnia milijonų. Beveik.

  1. laiqualasse

    Hm, o kartais nežinai, kaip detaliau tokios aferos būna vykdomos? Nes juk informacija, kurios tokiuose laiškuose iš pradžių prašo, nėra kažkas tokio super slapto, ar ne? Ta prasme vardo, adreso ir el.pašto taigi nepakanka norint nušvarinti banko sąskaitą… Gal kada parašytum apie tai plačiau? (tingiu gūglinti ir bandyti išsiaiškinti informacijos gausoje)

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kiek teko girdėt/skaityt, paprastai prakrušamas protas, kad tikrai tikrai yra pinigai, o paskui atsiranda visokie poreikiai, kad tai ten kokį nors notarą apmokėt, tai ten kyšį sumokėt, tai ten dar kažką, o ypatingai patiklius netgi atsivilioja pas save į Afriką, paima įkaitais ir paskui reikalauja išpirkos -- panašus atvejis prieš maždaug 10 metų buvo su kažkokiu lietuviu verslininku, katras užkibo ant panašaus mėšlo.

      Tiesa, dabartiniai skameriai darosi vis gudresni, prieš dešimtmetį tai vis Nigerijos prezidento našlės, sūnūs, dėdės ir tetos rašinėdavo, siūlydavo išgryninime sudalyvaut, o dabar vat jau taip suasmenintai, apsukui vis 🙂

      Reply
  2. skirtumas

    Aš galvoju kuom šis straipsnis nusipelnė Rokiškio tokio dėmesio? Pokytis elgesyje? 😉

    Reply
  3. Vilius

    Spėju paskambinus paprašys, kad kažką apmokėtum. 😀 O kaip jie naudojasi tokiais duomenimis? Jie sumasto nupirkti iš kokio skelbiu.lt kokią prekė nurodydami tavo adresą ir vardą pavardė, daug tu nigerijos skamų yra ir įvairiai jie dirba. Iš vieno išvilioją duomenys, poto kokiam skelbiu apsireiškia, kad perką ką nors, tada kai jiems parašo ir pasiūlo parduoti, jis pasako va mano tikras adresas: (žmogaus kuris pasidalino duomenimis), bet aš dabar esu Nigerijoje, jeigu gali atsiųsk man, arba dar geriau atsiunčia Jums, o poto prašo, kad persiųstumėt Jam į nigeriją, taip gaunasi apgauti du žmonės, o pirmasis kurio prekė, kokioje policijoje rašo pareiškimą ant jūsų vardo 😀

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, kol kas negavau, bus matyt 🙂

      Šiaip tai kiek bebandydavau, kažkodėl tiktai vieną kartą buvo pavykę kiek labiau užkabint tokius skamerius, tai po savaitės susirašinėjimų reikalavau, kad atsiųstų man pinigų bilietui, tačiau nusiplovė anie.

      Kitus kartus, kiek parašydavau atsakymų, tiek nesigaudavo užmegzti bendravimo…

      Reply
  4. Gintaras Rumšas

    Kažkadaise, kai šitie laiškai dar popieriniai buvo, esu atkalbėjęs kelis labai ant pingo pasinešusius mokslų daktarus-profesorius nesivelti į tokias avantiūras

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Popieriniais laiškais neatsimenu panašių. Bet dar prieš kokius 7-8 metus gana neretai faksais panašūs ateidavo daiktai.

      Klausimas, kada SMS žinutėmis ims tokie pranešimai vaikščiot 😀

      Reply
  5. msm

    pasirodo tas Frankas Adamas ir baristeris, ir solicitoris yra. Vadinasi prastas scameris, kad tokia teisine nesamone paliko.

    Reply
  6. Vilius

    aš tokių laiškų gaudavau tonom … 😀 bet vienas labiausiai užkliuvo kad apie mane sužinojo kot divuaro užsienio reikalų ministerijoj 😀 mol verslininkas aš ir vsio takoje 😀 ten prezidentų našlės buvo tik pradžioj poto pradėjo kitaip 🙂 kitas etapas buvo kad mire tokia pačia pavarde lyg ir giminaitis 😀
    o lietuvoj skameriu taip pat yra … jie siuntineja sms ir tipo … mama paskambink šitu numeriu aš padariau avarija 😀

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jo, šitų irgi nemaža. Kelis kartus skambinėjo ir SMS siuntinėjo. Bandžiau įduoti policijai, bet mane pasiuntė, tipo neįdomu jiems. Krito mano nuomonė apie policiją dėl to -- jie netgi numerio nepanoro užsirašyti.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *