Dar truputį naujienų apie WikiLeaks ir visus Anonymous bardakus

WikiLeaks karas jau įsivažiavo pilnais mastais. Taip, nepabijokim to žodžio – tai karas internete. Ir dar ne tiek tarp valstybių, kiek tarp valstybių ir jų pačių piliečių. WikiLeaks sąskaitos blokuojamos, Julian Assange suimtas. Tačiau informacija apie tai, už ką suimtas – galų gale jau sklinda pakankamai plačiai. Tiesa, Lietuvoje informacijos apie tai ne tik mažoka, ji ateina labai pavėluotai, fragmentiškai, o dar ir iškreipta (Delfi berods iki šiol to nepaskelbė – FAIL). Toks vaizdas, kad dauguma Lietuvos žurnalistų išvis nematę interneto. Įskaitant ir interneto portalų žurnalistus.

Tad truputį detaliau papasakosiu apie visą bardaką, kuris dabar prasidėjęs – bus truputį aiškiau tiems, kas nelabai susigaudo. Tarp kitko, nelabai aiškiai, bet šmėžuoja info, kad į reikalą įsitraukusi Rusija. Ir ne tik dabar, varydama apie tai, kad Julian Assange turįs gauti Nobelio premiją, o bent jau kelis mėnesius. Kas dar įdomiau – įsitraukimas labai savotiškas: Rusijoje esantys WikiLeaks partneriai, turintys būti oficialiais skelbėjais, skelbia labai įdomiai iškraipytus WikiLeaks dokumentus. Bendrai imant, yra keistų sistemingumų požymiai, kita vertus, kol kas tai tiktai keisti požymiai.

Įvykius labai atidžiai seka LJ chebra, verta stebėti, ką rašo VKlasė (išvis monitorina įvykius), taip pat įdomiai komentuoja Ryst1966, Maumaz, Grippen, Pumba, gal ir daugiau yra įsitraukusių.

Nusmukusi Assange gumytė

Kairėje - Sofia Wilen, dešinėje - Anna Ardin

Pasirodo, Švedijos išduotas arešto orderis, kuriuo remiantis Julian Assange buvo suimtas – tai šyvos kumelės briedas (tiesa, pagal Grippen viskas vien dėl feminizmų, bet tai neesmė – visvien jis pirmas Lietuvoje paskelbė, kaip ten išties buvo). Dabar tas šyvos kumelės briedas dar ir dangstomas naujais kliedesiais.

Visa istorija, pasirodo, buvo labai paprasta – Julian Assange, berods rugsėjo mėnesį lankėsi Švedijoje kažkokios socialdemokratinės feminisčių organizacijos kvietimu. Feministės buvo seksovos, taigi, viena iš jų, anokia Anna Ardin, nusitempė jį į lovą. Paskui, kuriam laikui šiai kažkur išlėkus, į lovą nusitempė jau ir kita – anokia Sofia Wilen. O dar paskui abi merginos viena apie kitą sužinojo ir baisiai supyko, tad kreipėsi į policiją, kaltindamos WikiLeaks vadą išprievartavimu. Pradžioj byla buvo užvesta, bet greitai uždaryta – matyt, teisėsauga nusprendė pasiųst tas panas velniop. Taigi, Julian Assange liko laisvėje. Tačiau panos nenurimo – taip byla buvo pratęsta vėl. Išvedžiojimas, kuris sugalvotas – esą su viena iš jų besitratinant, Julianas buvo užsimovęs gumytę, bet vėliau jie dar tratinosi ir be gumytės, todėl tai yra išprievartavimas.

Aišku, normalus žmogus ir nepatikėtų, kad tokios nesąmonės įmanomos, o pamatęs – imtų tyčiotis. Taigi, dabar švedų valdžiažmogiai sugalvojo paaiškinimą – arešto orderis dėl išprievartavimo esą yra ne dėl išprievartavimo, o tik tam, kad apklausti Julianą, ar jis nesirgo prieš kelis mėnesius kokiomis nors venerinėmis ligomis (jau nekalbant apie tai, kad tos mergos ir taip pasitikrint galėtų, ką tai bendro turi su išprievartavimu, būtent kuriuo visvien lieka kaltinamas Assandžas?). Negana to, išlindo ir įdomesnė informacija – viena iš panų, Anna Ardin, bent netiesiogiai buvo susieta su CŽV – per kažkokią Kubos disidentų rėmimo organizaciją.

Nenuostabu, kad angliškoje blogosferoje apie šitas seksualines istorijas rašomi straipsniai maždaug su tokiomis antraštėmis, kaip „Assange’s wiki leaks into two leftist cunts“ (išvertus būtų maždaug „Assandžio vikis nuleido į dvi kairuoliškas pyzdas“ – žodžių žaismas ant „leaks“, o nepatenkintiems menamu vertimo vulgarumu paaiškinu atskirai: „cunt“ švelniau neišsiverčia, nebent jį bandytų versti irgi kokia nors leftistinė pyzda, panaši į tas pačias, „išprievartautas“ nusmukusiu prezervatyvu). Kita vertus, kol visas pasaulis juokiasi, o Švedija po truputį, tačiau užtikrintai tampa žodžiu, turinčiu labai negražiai vulgarią prasmę, kupiną įvairių feminizoidinių, šizofreninių ir dar kitokių aspektų, Assange toliau sėdi kalėjime, kur jam berods neduodama susitikti net su advokatais, prisidengiant teiginiais, esą tam nėra kažkokių ten sąlygų. Tuo tarpu išlindo ir informacija, kad JAV tariasi su Švedija dėl Assandžio išdavimo, nors jis dar net pačiai Švedijai nėra išduotas. Taigi, net jei jis kažkuo ir kaltas per kur nors dėl ko nors, vaizdelis nekoks.

Anonymous ir 4chan imasi keršto

Anonymous emblema

Anonymous organizacija pagarsėjo dar prieš eilę metų, kai tiesiog sudorojo Scientologijos bažnyčią

Tuo tarpu reikalas išvirsta į dar gilesnes nesąmones – vėl ėmė reikštis Anonymous grupuotė, surengusi akciją „Operation Payback“, o dar ir taip galingai, kaip vargu ar kas galėjo tikėtis. Anksčiau „Operation Payback“ buvo rengiama prieš RIAA ir visokius internetinio kopijavimo persekiotojus, tačiau dabar įgavo naują prasmę – „Operation Avenge Assange“.

Mastercard kortelių duomenų bazė šiąnakt pavogta ir paviešinta internete. Taigi, galit džiaugtis, kortelių savininkai. Adreso neduosiu. Keywordas – „u783eBzc“ (aišku, be kabučių). Visa ir Mastercard sitemos uždosintos, tuo pačiu padosinta ir dar belenkiek visokių bankų, šias sistemas naudojusių. Aišku, pirmas uždosintas buvo PostFinance – šveicarų pašto padalinys, užsiimantis finansinėmis operacijomis. Jo puslapis neveikia ir dabar.

Uždosintos buvo ir Sarah Palin bei Joe Lieberman svetainės – šie JAV politikai aktyviausiai skelbė, kad Julian Assange esąs teroristas ir šnipas. Mūsų BNS skleidžiamos PandaSecurity pasakos kaip Sarah Palin puslapis neveikė esą 6 minutes, rodo, kaip apie įvykius informuoja lietuviška žiniasklaida. Galit pasitikrinti – tas puslapis neveikia ir dabar. Joe Lieberman puslapis, tiesa, atsigavo. Neaišku, kuriam laikui.

O dar, kaip paaiškėjo iš WikiLeaks, nuosprendis Švedijoje PirateBay kūrėjams, buvo įtakojamas JAV ir tos pačios RIAA bei MPAA. Taigi, ta proga šitos kontoros, mayt gaus naujų atakų, o jų vertę jos jau patyrė. Melą apie „vos 6 minutes neveikusį“ Sarah Palin puslapį skleidusi Pandasecurity irgi buvo padosinta – matyt, tam, kad daugiau nekliedėtų. Dabar tarpais veikia, tarpais – neveikia.

Kita vertus, neverta tikėtis, esą snaudžia ir JAV specialiosios tarnybos – į reikalą jos irgi įsijungė, ir visiškai tais pačiais metodais – dosindamos WikiLeaks interneto svetainę. Pasivadinę „th3j35t3r“ („The Jester“) pasivadinusi grupelė irgi buvo visai sėkminga. Dabar Wikileaks.org irgi tarpais veikia, tarpais neveikia. Kita vertus, mirorų jau pilna, pora yra net ir Lietuvoje. Pažiūrėkit komentarus ankstesniame mano straipsnyje apie WikiLeaks.

Įdomu, kad Anonymous atakos, skirtingai, nei teigia žiniasklaida, vykdomos ne per nelegalius botnetus (užkrėstų kompiuterių tinklus), o naudojant programas, kurias kiekvienas gali parsisiųsti ir valdyti. Tiesioginės nuorodos neduodu, jei kam reikia – pastehtml.com/info/1c8i33u.html , bet ir ten jau atrodo, kad greit uždarys, šiuo metu hostintojai įdėjo įspėjimą apie kažkokius virusus, kurių, kiek suprantu, išties nėra nei pėdsako.

Dar įdomu, kad JAV pradėjo persekioti Anonymous grupę visais būdais, kokiais tik gali – Facebook ir Twitter uždarinėja vis naujai ir naujai kuriamus Operation Payback akauntus. Taigi, Anonymous veikėjai jau kalba apie tai, kad ir šios sistemos pasigailės. Nežinau, kaip ten bus su Facebook, bet turint omeny, kaip lūžinėja Twitter netgi normaliomis sąlygomis, galim gan drąsiai spėti, kad šio savininkai bus baisiai nelaimingi.

Tai dar negana to, į reikalą jau įsijungė net ir AVAAZ.org, o tai jau atrodo visai rimta.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

52 thoughts on “Dar truputį naujienų apie WikiLeaks ir visus Anonymous bardakus

  1. Pingback: World Spinner

  2. vikingas

    norėtusi rokiški kad kažkoki apibendrinanti pateiktumėt reziume… nu kas iš viso šito bus ir tt … kaip prognozuojat tolesnę eigą viso šito skandalo…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nu vat palaukim dar kažkiek ir pamatysim. Įvykiai juk neeiliniai.

      Galiu tik vieną dalyką prognozuoti -- Švedija pasaulyje per trumpą laiką susikūrė sau naują įvaizdį, kurį nusiplaut bandys krūvą metų. Ir švedų feministėms dabar bus daug problemų, ieškant, su kuo pasitratint.

      Reply
      1. Rimantas

        Perlenki, ir stipriai. Prietrankų visur yra, bet retai kur jie šalies įvaizdį formuoja. Be to dar ir stipriai perdedi žmonių, kuriem tai įdomų skaičių.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Įvaizdį formuoja asociacijos. O čia apimtys plačios -- ir politika, ir internetai, ir seksas, ir feministės. Praktiškai pilnom apimtim. Monikos Lewinsky cigaras visam laikui suformavo Clintono įvaizdį pasaulyje, tuo pačiu sukurdamas ir JAV įvaizdžio dalį.

          Daug menkesnį įvaizdžio svorį turinčiai Švedijai, jau ir taip susietai su feministinėm veikėjom bei visokiom laisvom meilėm -- tik šitos istorijos ir tetrūko.

          Taigi, vargu ar čia yra kuo nors abejot. Beje, ši švediška istorija -- tai ne prietrankų istorija, o sisteminė. T.y., apie valstybę.

          Reply
  3. kitiakat

    Wow. Jaučiuos kaip žiūrėdama eilinį Holivudo šedevrą, kur visokie haxeriai kuria visokius abrakadabra su notepad’u, ir tai veikia. Vis tiek dar kažkiek atrodo nerealu, kad tai iš tiesų vyksta.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nežinau, ar Pandoros. Bet pasaulis keičiasi. Kažkada pasaulis labai pasikeitė dėl spaudos atsiradimo. Dabar keičiasi vėl. Į ką tai išvirs galų gale -- sunku prognozuoti.

      Reply
          1. Aurelijus

            čia aš daugiau taip rimavau su „žyniais“.
            🙂
            iš tikrųjų -- persistūmė filtras -- nebe kažkokia institucija („redaktorius“ ar „njuzmeikeris“) kuria naujienų prioritetų lentelę, bet gerb. Anonymusai.

            Reply
      1. Gintaras Rumšas

        Būtent. Pasaulyje vyksta kažkoks esminis revoliucinis lūžis, mes matome jo išorines apraiškas, bet nesuprantame tiek esmės, tiek tikslų.
        Aišku viena -- valdžia (plačiąja prasme) turės išmokti atsakyti už savo žodžius

        Reply
      1. ezhux

        būtent šitie sakiniai geri, laukiau kol kas nors tai parašys:
        „This is all that a denial-of-service attack can do: register protest. It is not cyberwar. It is a propaganda coup. And it’s limited to a limited set of websites: vulnerable, but important.“

        DOS != cyberwar

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nežongliruokime žodžiais. Taip Dosinimas nėra įsilaužimas. Bet tai nelabai skiriasi savo rezultatu -- neveikiančiais ryšiais, internetais ir pan., tad žiūrėkime į esmę, o ne į formalią pusę.

          Reply
  4. Antifryz

    Prirasei siek tiek pievu. Pvz.: apie pavogta MC duomenu baze legenda sukure patys Anonymous, nes tai dalis kersto plano siekian sugadinti MC reputacija, na bet tu ne zurnalistas -- tu susipazines su internetu.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Balblabla. Dėl keršto plano -- pilnai tikiu. Ryte, kai ėmiau šitą rašyti ir tikrinau info -- jokių paneigimų nebuvo. Jei tamsta būtumėte žurnalistas, žinotumėte, kad informacija nėra nekintamas daiktas, o yra srautas, kur vis atsiranda kažkas naujo.

      O apie antrą tamstos pasažo dalį -- perfrazuosiu patį tamstą: na, bet tu ne žurnalistas -- tu delfio komentatorius.

      Reply
  5. belekas

    dabar pagal Anonimusu planus turetu Paypal’as kristi. Laukiu nesulaukiu:) vaizdelis, kaip jau minejo kitiakat, tikrai kaip trilerio, tik kad viskas online vyksta. smagu sekti, kaip twiteris su feisbuku bando blokuoti Operation Payback profilius:) kaip online LOIC’o manualas verciamas visom kalbom:) net baugu

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Beje, dėl PayPal -- tai kompanijai ir be to vertėtų pistoną subinėn įkišti. Jau vien už diskriminacines politikas. Manau, kad labai daug kas džiaugsis. Lietuvoje -- išvis visi dauguma jų klientų.

      Reply
        1. Rokiškis Post author

          O, čia įdomus žingsnis. Matyt, bando nuplaut savo nuodėmes, nes po to, kai išmetė WikLeaks, tai turėtų irgi neramiai jaustis.

          Reply
            1. Rokiškis Post author

              Nu, man kol kas atsidaro. Kol įsivažiuos, turėtų praeiti kelios valandos, o Amazon -- realiai sunkus taikinys, jie turi baisius resursus. Jei nudauš Amazoną, reiškia, kad nudaušti gali išvis bet ką.

              Reply
    1. Rokiškis Post author

      O kadangi prieš JAV. Techniškai jie nelaikomi labai pajėgiais, bet jų gan daug, jie jaučiasi visiškai nebaudžiami ir gan kantrūs. Galim prisimint, kiek prahakino belenko belenkur po tų daniškų karikatūrų -- Lietuvoje irgi krūva forumų nukentėjo.

      Reply
  6. boxfox

    LAEF: Wikileaks -- pasaulio slaptųjų tarnybų sąmokslas

    Ar galėtumėte pakomentuoti paskutiniu metu suaktyvėjusias diskusijas apie Wikileaks ?

    LAEF: Nesileidžiant į plačius apibendrinimus, galime daryti prielaidą, kad tai yra bendras pasaulio slaptųjų tarnybų projektas, kuris yra sudėtinė Naujosios Pasaulio Tvarkos įgyvendinimo globalaus projekto dalis. Šis tariamai slaptų dokumentų nutekinimas ne tik neatskleidžia jokių slaptų detalių ar susitarimų, bet iš esmės prisideda prie realiai slaptų detalių, susitarimų dangstymo. Šis projektas yra pasaulio valdančiosios kastos įrankis, kurio pagalba yra keliamas triukšmas, kad subtili klausa neišgirstų kur yra tikrieji sąmokslai. Pats metodas nėra originalus, nes JAV tokią metodiką naudojo siekiant kompromituoti ir marginalizuoti Neatpažįstamų Skraidančių Objektų paiešką ir kuri sėkmingai pasiteisino apipilant visuomenę dideliais kiekiais tariamai išslaptintų failų, kurie beje galėjo būti surašyti tiesiog iš lubų. Šiuo atveju mes matome lygiai tokias pačias pastangas marginalizuoti politines įvykių įžvalgas pilant ant apdorojamų galvų didelius kiekius informacijos, kuri yra menkavertė ir didesne dalimi padirbta. Siekiama atbukinti ir nukreipti dėmesį nuo kur kas svarbesnių įvykių, sumėtyti pėdas.

    Kokios slaptos tarnybos prisidėjo prie šio projekto ?

    LAEF: Be išimties dauguma pasaulio šalių slaptųjų tarnybų buvo įsijungę į šio projekto ruošimą, nes reikėjo šią informaciją kurti, kategorizuoti, segmentuoti ir pateikti taip, kad tai atitiktų tam tikrus geopolitinius užsakovų interesus. Be abejo čia labai jaučiamas Mossad’o technologijų lyderiavimas.

    Kam dar naudingas šis Wikileaks skandalas ?

    LAEF: Naudingas masinės informacijos magnatams, kurie sėdi Naujos Pasaulio Tvarkos iniciatorių kišenėje. Prisilaikant tokio požiūrio nesunku suprasti kodėl šią temą eskaluoja ir lietuviška tariamai nepriklausoma žiniasklaida. Pagaliau yra tema, kurią galima eskaluoti ir pelnytis iš naivuolių susidomėjimo, juk čia pasijungia ir reklama. Vienu šūviu nušaunama daug zuikių.

    Ačiū už pakalbį.

    Reply
  7. anoniminis bailys

    Del mastercard numeriu, tai cia tikrai antis buvo paleista, niekas ju uz dyka neatiduotu visam internetui, kiekvienam hakeriui cia kogero butu aukso puodas. Bet psichologinis efektas tai neabejoju, kad bus stiprus.

    Internetu naudojuosi kazkur nuo 11 metu, taip taip, tais laikais buvau burzujus, turejau keturiolikini modema ir gera mama kuri leisdavo uzimti telefono linija valandai per diena 🙂 Tais laikais internetas man atrode kaip kazkas nerealaus, bet stebint kaip jis keiciasi ir kur eina, tai vis dar atrodo nerealiai.

    Reply
  8. sim

    „Dabar Wikileaks.org irgi tarpais veikia, tarpais neveikia“. cia klaida, nes org domenas jau kokia savaite nebeveikia, kai „EveryDNS.net Terminates Wikileaks.org DNS Service“.

    apie feministines kurveles daugiau info http://helpwikileaks.blogspot.com/2010/12/flaws-in-rape-accusations-against.html

    o jei kas nori „pasaudyti“ i koki mastercarda ar paypala parsisiuskite programele LOIC (Low Orbit Ion Cannon), jokiu ten virusu nera 🙂 https://github.com/downloads/NewEraCracker/LOIC/loic.1.1.1.14.zip

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tą EveryDNS berods irgi padarė. O dėl WikiLeaks.org -- gal nelabai apgalvotai pasirėmiau tos pačios PandaSecurity duomenimis. Sunku viską sutikrint.

      Reply
  9. nb

    grippen nebuvo visiškai tikslus, kaltinimai buvo pateikti dar vasarą, savaitgalį perverčiau 24 08 2010 Respubliką (čia po info apie Afganistaną paviešinimo), ten jau buvo info, kad jį merginos nori patraukti. Tik kažkodėl intensyviai jo ieškoti pradėjo po antrosios dokumentų bangos.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kaltinimai buvo du kartus pateikti. Vieną kartą prokuratūra pasvarstė ir pasiuntė tas dūras nx. Bet antrą kartą, kai jau prasidėjo didysis bardakas, staiga ėmė ir apsigalvojo.

      Beje, aktyvistai jau atkniso abiejų nuotraukų krūvas, asmeninius adresus ir telefonus, duomenis apie darbovietes ir t.t., tad turint omeny 4chan įpročius, šioms gyvenimas turėtų būti jau nemielas.

      O jei Respublika apie reikalo esmę rašė, tai tada reikia pripažinti, kad informavimu apie šį skandalą ji gerokai pralenkė Delfį, LRT ir pan. kontoras, kurios tradiciškai laikomos lyg ir rimtesnėmis.

      Reply
  10. Pingback: Buržujaus rašinėliai » pilietinis pasaulio karas: WikiLeaks

  11. Anonymous

    Be to, naudokitės nebe WikiLeaks.org bet WikiLeaks.ch kuris visdar veikia. Ten galite rasti visą suarchyvuotą nutekintą informaciją. http://anonops.blogspot.com/ Čia laukite naujienų ir naujų operacijų. Paskutinė buvo Operation: Paperstorm kai visi klijavo plakatus daugelyje miestų. MasterCard.com galima atakuoti tiek su LOIC sourceforge.net/projects/loic/files/latest tiek su HOIC(High Orbit Ion Cannon, susirasit patys). Patariu LOIC, nes jame įvedus HiveMind(Lizdo) adresą, portą ir kanalą, prie jo prisijungus tu esi automatiškai nukreipiamas į dabartinį DDoS’inimo taikinį kurį turi atakuoti visi t.y. programa pasirenka už tave, tai ką atakuoja visi ir automatiškai pradeda ataką.

    Reply
  12. tikras lietuvis

    Ką gi -- geras straipsnis.
    Kokią išvadą iš to gali sau pasidaryti lietuviai?
    Reikia totaliai atmetinėti kosmopolitų poveikį Lietuvai.

    Reply
  13. Pingback: Įžvalgos apie politiką, feminizmą, sveiką maistą, paradigmas ir pan. « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *