Microsoft nusipirko Skype už 8,5 milijardo dolerių

Matyt jau Microsoft nepakako susidraugaut su Nokia, kaip nepavyko ir savo telefonų prikurt. Tačiau už 8,5 milijardo nusipirkę Skype kompaniją, Microsoft turi šansą grįžti į rinką, iš kurios juos faktiškai praspyrė Apple iPhone ir visokie Android telefonai.

Akivaizdus faktas kiekvienam besidomėjusiam yra toks akivaizdus: GSM ryšys – jau atgyvena, mobilaus ryšio tiekėjai jau ima orientuotis į duomenų perdavimo tinklus, o kai ryšio greitis didelis, kalbantis nėra jokio skirtumo, prie ko ir per ką esi pasijungęs. Vakaruose plinta Skype telefonai, leidžiantys kalbėti per Wi-Fi – tiesiog internete, žymiai pigiau.

Steve Ballmer, Microsoft

Steve Ballmer jus užtikrintų: geriausias sprendimas visada tik iš Microsoft rankų

Skype didžioji stiprybė šiuo atveju yra tai, kad čia būtent Skype – su visais savo uždarais protokolais, dirbanti tiktai ten, kur numatė jos kūrėjai, nesuderinama su niekuo. Būtent toksai mechanizmas kažkada tapo viena iš Microsoft stiprybių (nors gandai sako, kad programavime Microsoft lyg ir turi keistenybių kažkokių). O man klausimas dabar toks: ar Microsoft pirks ir vegetuot pradėjusią Nokia?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

21 thoughts on “Microsoft nusipirko Skype už 8,5 milijardo dolerių

  1. liberalas Paulius

    Na, Nokia juk geras daiktas. Tiesiog ne pačiam geriausiam stovy dabar. Tačiau įsigijus ją perorientuot į naujų rinkų užkariavimą (Afrika, Azija) ir pripratinimą prie microsoft produktų pats tas būtų.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Afriką ir Aziją valdo neįtikėtino pigumo fufelius pardavinėjantys kinų gamintojai. Nokia ten įlįst praktiškai neturi jokių šansų.

      Reply
        1. Rokiškis Post author

          Čia svarbu realus kiekis, juoba apskaitomi brendai, o kiniški fufeliai bei kontrafaktiniai gaminiai lieka nepastebėtais. Įdomu būtų realius skaičius pamatyti.

          Reply
  2. Leo Lenox

    Ha, koks Jūs naujienų priešakyje. Man regis, Microsoft Nokia nupirks vien dėl to, kad gaus už gerą kainą… Bet akivaizdu, kad Microsoft mobilizuoja viską, kas nėra Google Apple ir Facebook.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Su Facebook, kiek teko girdėti, derasi dėl visokių variantų -- ar dėl bendradarbiavimo, ar dar dėl ko nors. Būtent Microsoft Bing, o ne kokia nors kita (kad ir nuosava) paieškos sistema į Facebook įkišta ne veltui.

      Reply
  3. shookees

    o, tai jau visgi nupirko? 😮
    Įdomu kuo tai gali baigtis, kad tik neatsirastų koks skype pro, o skype gautų 30 dienų trial ;sss
    Beje, dėl uždarumo nevisai sutikčiau. Štai sukurtas SkypeKit, kuris siekia paplisti ne vien po internetus, bet ir į visokius įrenginius.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Skype laiks nuo laiko kaitalioja berods tuos savo protokolus. O ir dar viena problema -- pokalbiai eina per Skype serverius. Panorėję, gali užblokuot.

      T.y., gali pasikartot panašios istorijos, kaip kažkada berods su AIM ir ICQ buvo.

      O dėl 30 dienų trialo -- išties šitai būtų mums visiems labai geras sprendimas. Gautų šansą visokie Skype konkurentai.

      Reply
  4. Candy

    Jei skaips taps mokamu, manau išpopuliarės msn… Kuris yra tų pačių microsoftų…

    Nieko gudro čia.

    Reply
      1. Rokiškis Post author

        Pagalvojau dar. Google turėjo tą savo Google Wave, bet atrodo, kad uždarė, taip ir nebaigę išdirbinėt idėjos. Ten buvo kažkokių labai navarotų, kur jie galėjo įlįst į specifines nišas, tik niekas nesuprato, kaip naudotis, nes tie navarotai kažkaip kreivai pateikti buvo.

        Skype visgi turi vieną esminį pliusą -- jis paprastas, labai paprastas. Ypač patogios ir paprastos buvo senesnės versijos, ypač Mac ir Linux skirtos.

        Reply
    1. Rokiškis Post author

      Man tai gaila, kad IRC developmentas sustojo subinėj prieš kelioliką metų. Nors ten buvo visi navarotai, ko tik reikėjo, norint padaryti normalų Skype konkurentą.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      IT rinkos jis nežino. Čia įmonių gyvavimo ciklas 5 kartus trumpesnis, įvairių labai įdomių fintų tiek, kiek daugiau niekur, o Nokia atrodo, kad priėjo degradacijos periodą. Vienintelė IT kontora, kuri po degradacijos sugebėjo atsitiest -- tai, matyt, Apple. Bent jau kitos kažkaip neateina galvon.

      Su Microsoft yra senas simptomatinis bajeris -- kai įmonė paskelbia, kad imsis strateginio bendradarbiavimo su MS, paprastai tai reiškia, kad popieriai labai prasti. Plg. kad ir su Digital, Silicon Graphics, Unisys istorijomis.

      Kalbant skaičiais -- vos Nokia paskelbė apie savo strateginę draugystę su Microsoft, Nokia akcijų kursas krito 14 procentų per vieną dieną. Tai yra šakės.

      Reply
  5. anoniminis bailys

    Skype neturetu tapti mokamu, mikrosoftas ne karta pasimoke, kad sukelti kompiuteriskai rastingu asmenu pykti yra ne pati geriausia verslo praktika. Linux palaikymo irgi nezudys, nes ir taip dauguma kompiuteristu juos vadina blogio imperija.

    As speju, skype bus pradetas integruoti i mikrosofto produktus, windows, xbox, dar ten jie kazkoki crm’a turi, ir tai bus nemokamai, kaip papildoma funkcija ir paskatinimas rinktis ju produktus.

    Reply
    1. msn

      Kažin ar galima tokia integracija, nes grėstų tyrimai dėl iš konkurencijos srities kaip buvo su IE integracija.

      Reply
      1. Rokiškis Post author

        Na, jei atvers protokolus -- tai kodėl gi ne? Klausimas tiktai tas, kad atverti jų neapsimoka.

        O dėl antimonopolinių tyrimų -- kol jie padaromi, dėl monopolinės padėties gautos pajamos N kartų sugeba viršyt visas įmanomas baudas, negana to ir konkurentai išnaikinami. Taigi, dėjo monopolistai ant to.

        Reply
  6. Aurelijus

    čia kažkur mačiau juoką, kad dabar skype kas rytą pasiūlys paketą apdeitų pataisyti bugus, kurių priveisė prieš tai buvęs apdeitas.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tai kad ir taip tame Skype vis bugai ir bugai, apdeitai ir apdeitai, o dar ir veikia kreivai nuolat. Kiba dar viena priežastim šiam pirkiniui tapo ir programavimo kultūros atitikimas?

      Reply
      1. bst

        Ballmeris labai aiskiai savo kalboj pasake ko jie tikisi is pirkinio ir ka ruosiasi daryt.Tingejau tik is svedu verstis(nes svediskam uztikau linka i youtube klipuka) ka jie su mac ir linux klientais darys.Manau ir toliau supportins, M$ po truputi darosi CPU ir OS agnostiskais. OS/desktopo/gsm ir pan. laikas i pabaiga eina.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Negirdėjau jo kalbos. Bet taip ar anaip, Microsoft išties turi patirtį su Unics, tik dėl savo Windows bandė ilgai ją slopint. Bet panašu, kad po to, kai jiems patiems cielus du kartus nepavyko iš rinkos jų pačių Windows XP išstumt, jie turėtų galų gale susitaikyt su faktu, kad OS rinka mirs.

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *