Naratyvai

Čia jums naratyvų keletą pabersiu. Įvairių. Tokių, kurie skirtingi. Ne, tikrai negalėčiau parašyti visko. Taip, tikrai daug praleidau. Ne, nerašysiu jokio savo naratyvo. Tik tuos kitus.

Vienas

Šiandien turėjom važiuoti į ten. Jau seniai aišku buvo, kad reiks, visi apie tai kalbėjo. Niekas nenorėjo – nemalonu, kai nekenčia, plūsta, keikia, bet darbas yra darbas. Nežinau, kaip čia viskas išties, ne mano reikalas žinoti. Jei aš nedirbsiu šito darbo, tai kažkas kitas dirbs. O aš dirbu, nes turi būti tvarka. Kartais gal ir ne visai tokia, kaip kažkas nori, bet vienoda tvarka.

Atvažiavom, žmonės meldžiasi, verkia. Kai kuriems aiškiai ne visi namie. Gali ir kokią plytą mesti. Bet dauguma visai paprasti žmonės atrodo. Žiūri į mane, matosi, kad bijo ir nekenčia. Būtent tokiomis dienomis nenoriu dirbti šito darbo. Bet reikia.

Kai nešė, tai riksmas pakilo baisus… Galvojau, kad visgi pratruks. O prie manęs lindo kažkokia bobutė, akys degančios, beprotiškos. Kilo mintis, ką daryti? Jei prasidės susirėmimas, mane ji puls, akis draskys savo pajuodusiais nagais, o aš ką? Ar turėsiu ją mesti ant žemės? Paskui rėks visi, kokie žvėrys, žmones muša…

Na, viskas baigėsi, nenoriu prisimint. Net nesuprasi, kurie teisūs. Čia kaip šeimyniniai konfliktai. Kažkada kai patruliu dirbau, tai prisižiūrėjau – visi rėkia, visi teisūs, o kas ir dėl ko, tai net neaišku. Ir nesuprasi, kas kaltas, o kas nekaltas. Tik čia jau ne kokie penki žmonės, o minia.

Tvarka turi būti, nes kitaip visiškai chaosas bus. Kad ir neteisinga tvarka, nei jokios tvarkos.

Du

– Durne tu, pedofile, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nelįsk prie manęs!!!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaahaha!!!!!!!!!

Trys

Ta idiotė ir šiandien prisidirbs. Duok dieve, kad neprisidirbtų, nes ji buka, kaip taburetė. Ir reikia taip padaryti, kad niekas neprisiknistų. Ką čia pasakyti jiems visiems? Nes ta isteriška minia gali paskui ir prie namų imti mane persekiot – dar užpuls. Vienas jau buvo toks, šaudė. Nuo jo ir prasidėjo. Būtų šitą idiotę nušovęs – tai ir problemų nebūtų niekam. Niekas nesiaiškintų, kas ten kaltas, o kas nekaltas. O jai mat pinigų pritrūko.

Darbą dirbti gerai reikia, tai ir pinigų pakaks. Turėjai gerą pasigavusi debilą, tai ir reikėjo pas save traukti, o ne vaizduoti pasikėlusią durnę, paskui kurią šokinėti kažkas turi. O jei jau durna buvai, tai paskui reikėjo pasitenkinti tuo, ką gavai. Bet nepakanka čia jai mat… Nieko, pakaks, kai suras tave. Ir šauks paskui minia, kad „žiūrėkit, ir tą nudėjo, argi neteisūs buvom, klanas pėdsakus naikina“.

Atrodo, visgi pavyko. Nors kartą pavyko, tikiuosi, kad bent dabar jau niekas negalės prikibti. Tie atmatos neprognozuojami. Tik tiek iš jų naudos, kad atlyginimą iš jų užsidirbu.

Keturi

Ką dabar daryti, ką daryti? Išvežė. Na, čia jau aišku buvo, kad išveš. Ką daryti? Dabar jau negaliu, prievartaus vaiką, gal ir nužudys. Reikėjo tai kalei pasiūlyt pinigų, bet ne, kaip gi galima, juk vaiką pardavinėjo, argi čia galima už tai dar ir pinigus mokėt. O ji būtų paėmusi, ta šliundra. Tik pakankamai užmokėt būtų reikėję, nes už pigiai nebūtų sutikusi. O paskui, kai viskas užsisuko, tai jau nesigavo.

Ką dabar daryt? Žmones kviest, prie prezidentūros? Kas dabar bus? Dabar jau prasidės kitos bylos… Na, bet gal dar ją suras kažkas. Gal dar ne viskas baigta…

Penki

Nekenčiu aš jūsų visų. Ir ta sterva, ir šita, ir tie idiotai. Nesupranta, už kieno piniugs ten renkasi. Na, nors kartą padarė pagaliau. Dabar reiks vaizduoti gražiai, o paskui jau bus laimingas gyvenimas. Nekenčiu. Dar jūs man pažiūrėsite, sumokėsit pinigus. Na, jau pagaliau, dabar jau viskas pajudės kitaip, jau baigiasi visa šitai. Ir tu ožy, ko čia žiūri į mane?

Šeši

Na, bet gera istorija. Aišku, tie debilai tai pykina, bet palaikymas iš jų tai bus geras. Svarbu tik neišsiduot, ką galvoju. Pradėsiu juoktis, tai supras. Laikykis, akis pasitrink, jei ašarų ir nebus, tai bent vaizdas bus.

Žiūrėsim, matysim, jau ruduo greitai, tada pamatysim, kas buvo teisus. Kažkas kitas verks tada. O aš švęsiu.

Septyni

Tuos patvorinius visus iššaudyt reikia. Arba napalmu ant viso namo su visom tom isterikėm. Lietuva gražesnė pasidarytų. Pinigų nepasidalijo mat. Dirbo sau kaip prie daškinių, kailius augino, mokesčių nemokėjo, užrašyt rado kam – savo torpedai. O torpeda rado sau kekšę ir apsivesti nutarė.

Tai koks čia skirtumas, visus juos naikinti reikia. Tokie patys jie. Ir tas vaikas, kuris yra – jau pasmerktas. Irgi bus nenormali, tik visą gyvenimą kankinsis ir kitus kankins.

Ir nesuprantu, kodėl čia jie isterikuoja? Buvo ten pedofilija, nebuvo, koks skirtumas? Ir viena gera, ir kiti geri. Tokie patys, banditai ir kekšės su savo razborkėmis. Tokius šaudyti visus reikia, nes kol jie bus, tol niekas gerai gyventi negalės.

Aštuoni

Aš norėčiau būti Lietuvoje. Bent kažkuo padėčiau gal. Būčiau gal ten bent kameras įrengęs, paslapčia, kad filmuotų. Policija būtų nepamačiusi, dabar pigių galima nupirkti, visai mažų. Bent kažką galėjau padaryti.

O dabar nepavyks. Reikėjo man anksčiau apsispręsti. Per ilgai laukiau. Kaip galima vaiką atiduoti į tokias rankas? Ji juk kekšė, visiška. Ir aišku tai daro tik dėl pinigų. Ir nesupranta, kad ją jos pačios draugeliai paskui nudės. Išveš kažkur, paskelbs, kad išvyko į užsienį ir dėl saugumo slepiama. Ir viskas. Galai į vandenį.

Negi ji nesupranta to? Negi ji nesupranta, kad jeigu ją muša per veidą ir paskui verčia skelbti kaip ją užpuolė, tai nepasismulkins? Argi jai neaišku, kad jau tiek nudėjo, tai ir ją nudės?

Reiks bent šiandien į piketą nueiti prie ambasados…

Devyni

Those latvians, wtf are they doing? It’s like an Russia or Thai. That’s disguisting. Are they really in Europe?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

26 thoughts on “Naratyvai

  1. lašas

    Komentarų gausu visokių, kai žmones ima panika, jie gali išsakyti tokių žodžių, kurie emocijoms nurimus gali pasirodyti kvailai, bet ar dėl to reikia užsimerkt prieš faktus? Supjudyta tauta tarpusavį, kai tiek laiko praėjo ir nieks neaišku, o kas mažiau seka įvykius, tai ir įsivaizduoja Garliavoj visokius psichus patvorinius ir nusikaltėlius Venckus.

    Reply
  2. Brauninkas

    Nesu dievas, nežinau kaip ten viskas iš tikrųjų buvo. Tačiau faktas kaip blynas -- buvo iškeltas labai rimtas kaltinimas, tačiau teisėsauga nieko iš esmės nenuveikė, kad tą kaltinimą teisiškai argumentuotai įrodytų arba teisiškai argumentuotai paneigtų.
    Pabandykite kas nors patys įsivaizduoti save bet kurio tos istorijos veikėjo vietoje, ir beveik visų veiksmai atrodys daugiau-mažiau logiški -- kad ir iš kurios pusės bežiūrėtum.

    Reply
  3. lašas

    Čia jau įimtus kartų aptarinėta iternetuose, bet:

    Na ne viskas čia taip jau ir logiška atrodo:

    1) Kedys nužudytas KGB metodais. Švariai batų padais sugebėjo iki marių kranto prieiti ir užspringt žolės lapu apsivėmės, dar specialiai visur nešiojosi nužudymo ginklą (perdirbtas dujinis), nes tą, katras priklausė jam ištikro „netyčia“ paliko nusikaltimo vietoj, net neiššovęs iš jo. Tiesa buvo liudininkas, kuris teigė, kad jį atplukdė valtim iki kranto ir numetė tenais, bet pagulėjęs psichiatrinėj atsiėmė savo parodymus. Vėl KGB metodai.

    2) Ant kedžio lavono gausu kraujosruvų, užsenio ekspertams pateiktas kūnas buvo be kai kurių kaulų, jie buvo išimti. „Na tai turbūt nereiškia, kad buvo slepiamia kažkas juk? :)“

    3) Ponas Ūsas baloj iki kelių ėmė ir prigargaliavo, ir girtas 😀 Tiesa Šimašius net paskui jį važiavo, ar vis dar logiška?

    3) Stankūnaitės ypač brangus advoktas, pinigus atsekt reikia ir bus aišku, kas už jos stovi.

    4) Pretekstas Stankūnaitei saugoti yra tas, kad buvo nustatyta, jog šaudė 2 asmenys. Net jei sufabrikuos bylą, kad ale Kedys šaudė, garantuoju, kad antro asmens niekad neras. Taigi nuo ko ją saugo? Galbūt, kad pati sau ko nepadarytų, gal kad kas nenuteiktų jos viską prisipažint.

    5) Paslaptingos visos šitos šaudymo bylos liudininkų mirtys, viso 9 asmenys, įskaitant Kauno žudynių aukas.

    Čia pildyt dar galima, tiesiog, gal ko neatsimenu, apie tokius dalykus, kaip nupieštas fingalas, pačios mergaitės liudijimai, daugelio įtakingų teisininkų niurzgėjimas apie valstybės pamatų griovimą ir teismo sprendimo nevykdymą, Gėlūno uždraudimą menininkams vykti į Graliavą, absoliučiai visų pareigūnų nesikišimas į šią istoriją.

    Reply
    1. Brauninkas

      Kadangi nesu samokslo teorijų mėgėjas, tai visada bandau ieškoti paprastų paaiškinimų:
      1 ir 2, gal jis tiesiog buvo žiauriai girtas, užtat ir paspringo? O tie Krivicko lygio liudininkai -- labai jau nepatikimas reikalas. Visų smulkmenų oficialiai niekas nepaskelbė, o giminės -- natūraliai tendencingi būna.
      3 Ūsas turėjo priblemų su širdim ir kraujo spaudimu -- pridėkim didžiulį stresą kuriame gyveno, pridėkim karštą pirtį ir daug degtinės -- keista kaip iš vis dar sugebėjo su keturačiu važiuoti. Su Šimašium ten keistokai, tarkim sutapimas, lietuva gi maža.

      3 Stankūnaitės advokatas -- keistokas dalykas, tačiau gal žmogus tiesiog žmogus profesinius dividendus kaupia, kaip a.a. Čilinskas būdavo nemokamai atstovauja kokiam bėdžiui. ar gal vėl koks keistuolis rėmėjas atsirado.

      4 Stankūnaitę saugo matomai nuo klonio gatvės chebros. Ir iš visko sprendžiant -- yra dėl ko saugot.

      5 Neišaiškintos mirtys visada atrodo paslaptingai -- tol kol būna išaiškinamos. Tariamas „paslaptingumas“ -- dažnai tik psichologinis efektas, kol trūksta faktų.

      Reply
      1. Brauninkas

        Aš visoj šitoj istorijoj matau tik didžiulį teisėsaugos neveiklumą ir visišką pravalą komunikuojant su visuomene

        Reply
    2. :]

      Neponas ūsas kažin ar iš viso paskendęs. Galbūt sėdi kur nors maljorkoj su lengviausiai padirbamu europietišku pasu…

      Rokiški, ar tokius pačius naratyvus surašytum ir Pociūno atveju?

      Kai dėl teismo sprendimų, tai yra sprendimas, kad Lietuva nepriklausomybę atgavo neteisėtai. Ir į sibirą visai teisėtai pagal visus įstatymus trėmė visų laikų ir tautų teisingiausias teismas.

      Reply
  4. lašas

    Dabar kaip ir madinga pasidarė šaipytis iš šitos istorijos. Na taip, viską nurašyt sąmokslo teorijoms ir atsitiktinumams papraščiau, o papraščiausia užsimerkti. Brauninkai, ką apie mergaitės liudijimus pasakysi, na tuos, kur pats kedys filmavo? Ką pasakysi apie tai, kad psichologai nustatė nustatė, jog mergaitė nelinkusi į fantazavimą? Ką atsakysi į tai, kad tiek Ūsas, tiek Stankūnaitė susimovė per melo detektoriaus testą? Surask ne papraščiausią, bet logiškiausią paaiškinimą.

    Reply
    1. Brauninkas

      Man asmeniškai logiškiausia, kad kažkokia tvirkinimo veika vis dėl to buvo. vaiko taip lengvai neprimokinsi, kad vėliau neišsiduotų. pvz gal vaikas betarpiškai matė mamos ir ūso seksą? O gal ūsas leisdavo sau daugiau nei priderėtų? Visa tai turėjo išsiaiškinti teisėsauga teisiniu keliu, o ne globėjai savarankiškai, mėgėjiškai, su neaiškaus teisinio statuso ekspertais. bet faktas kad teisėsauga to laiku nepadarė. tai davė daug peno isteriškom fantazijom, kurios pateko į užburtą ratą, vis plėtėsi, lėkė galvos ir kaupėsi lavonai. isterijos apimti žmonės pridaro daug nesamonių…

      Reply
      1. :]

        Kai turi vaikų, juokingai skamba tie „primokė“. Mokyk nemokęs, o jų galvelėse vistiek susiguli taip kaip jiems atrodo ir labai dažnai (pvz. prie svečių) ima ir pasako suaugusiems labai nepatogią tiesą.

        Reply
    2. Heh

      Žiūrėjau Kedžio filmukus kai jie tik pasirodė.

      Man paprasčiausia ir logiškiausia iš jų pasirodė, kad Kedys perlenkė lazdą ir ten ne mergaitė pati kalba, bet tėvelis ją už liežuvio tempia.

      Reply
    3. Fwd

      Dviejų vaikų psichologų nuomonės apie tuos filmukus -- tai yra puikus pavyzdys, kaip NEGALIMA apklausinėti vaikų. Nes, truputį pasirepetavęs, galėsi išgirsti kaip tavo vaikas nuoširdžiai pasakos, kaip po mėnulį vaikščiojo.

      Reply
      1. :]

        Kaip patogiai užmirštat visas kitas aplinkybes. Kad mergaitė pirma pasisakė kaimynei. Ir apklausinėjo ne vienas vaikų psichologas. Ir ne vienas tų psichologų pateikė vienareikšmiškas išvadas. Traukiat faktų nuotrupas ir lipdot iš jų savo kritikos neatlaikančią nuomonę.

        Reply
  5. boletas

    Ponas Rabinovičiau,

    Puikus įrašas. Beje, ačiū, kad prieš lemiamą -- 9 naratyvą -- sumetėte tik 8, nes iš jūsų buvo tikėtina mažiausiai 88.
    O dabar eikite su visais geros valios žmonėms trainiotis dieną-naktį po S.Daukanto aikštę. Reikia saugoti Jos Em. -- kad pedofilai neišsiveštų.

    Reply
  6. boletas

    Tiesą sakant vietoj „Jos Em.“ turėjo būti „Jos Eksc.“. Bet be reikalo taisausi, čia reikia užkalnio taktikos laikytis -- kai parašo nesąmonę iš savo neišprusimo ir kažkas pastebi tai, tuomet atsakymas: runkeliai jūs, čia stilistiniais sumetimais taip parašiau. Aristokratas, bl., taukuotu nuo hamburgeriu snukeliu:)

    Reply
  7. Optimalusis

    Ka autoriaus pats mano apie ta visa Garliava? Labai butu idomu isvysti issakyta nuomone.

    Reply
  8. Desimtas:
    Nu, bl…., tie policijos debilai toki plana susiko. Pradžioj per savo tinginystes tą Gordijaus mazgą užmezgė, o paskui, kai duodi jeims šansą jį perkirsti ir tą šansą sušika. Juk tiek nedaug tereikejo. Tik užglušinti visą info nutekėjima. Viskas gi buvo sudėliota, spaudos filtrai, parengti presskonferencijų tekstai, rolės paskirstytos, lėlės instruktuotos. Netgi, Lrytui ir Valatkai uzsakymai padaryti, kad klyktų kaip teisėtai snukiai daužomi.
    Ech, būtų seni laikai, pasiųsčiau kareivėlius su kastuvėliais ir čeriomūcha, tai patys būtų pasiprašę gelbėjami, ne tai kaip dabar -- akis drąsko, piketus rengia, kažkokius aiškinimus, mat, jiem pateik.

    Reply
  9. Boletas

    Koks blogas -- tokie ir komentarai.Neva visi Gordiju pazysta ir jo Mazga turi savo kontaktuose.

    Reply
  10. Pakruojis

    Propaganda jėga. Ir nekvailus žmones priverčia tikėti neįtikėtinais dalykais. Na taigi elementari faktinė nesąmonė — kad atseit visas kaltinimų pedofilija pagrindas — paties D. Kedžio filmuoti filmukai. Kaltinimus juk pateikė prokuratūra ir rėmėsi ji savo paskirtomis ekspertizėmis, o ne kažkokiais filmukais, kurių turbūt byloje net nėra. Protingas žmogus diskvalifikuotų tokias faktines nesąmones skleidžiančius veikėjus iš informacijos šaltinių. Na, bent jau iš tokių, kuriuos verta suprasti tiesiogiai taip, kaip jie informuoja.
    O Rokiškis tai čia pavarė kinkadrebiškai. Bet iš ko daugiau pažinsi inteligentą? Aš čia su distancija moksliškai viską stebiu ir vertinu. Aš kietas. Ateis ir pas tave jie. Tik gal padarys kokių nuolaidų, kaip mentų mokykloj besimokiusiam, pusiau savam.

    Reply
  11. Senis Šaltis

    Sudurniavo Drąsius. Prisigalvojo istorijų. Na, kad būtų visai tikra, paėmė ir nušovė švogierką (na gal nedavė, ar sesei prikalbėjo neduoti už dyką), bet kam šaudyti не по делу su jo šeima nesikertantį teisėją. Tikriausiai jam daugiau veilnių matėsi, nei man.
    P.S. viską parašiau su pašaipa. Gaila, kad gali viskas užtilti, neišsiaiškinus tiesos.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *