Helovynui - NE

Helovynui – NE

Jau krūvą metų darau akciją, kuri aiškiai pasiteisina. Tai akcija „Helovynui – NE“. Ir pernai buvo, ir dar anksčiau. Ir tai buvo teisinga.

Matau, kad prekeiviai mažiau kiša tą kliedesišką pseudošventę, nes jiems nepatinka, kai aš juos vadinu visokiais negražiais žodžiais. Taigi, šitai labai gerai. Ir todėl pakartosiu tai, ką kartojau dauk sykių: visokie helovynai yra nieko bendro neturintys su Lietuva. Tai yra tik proto krušimui ir pinigų uždirbimui skirtas renginys, savo esme primenantis akciją „čiulpk bybį, laimėk zaporožietį“.

Helovynui - NE

Helovynui – NE

Todėl siūlau su tais helovyniškais kliedesiais neprasidėti ir kitiems pasakyti, kad šitokiomis nesąmonėmis užsiimti nereikia. Nes yra pas mus normalių švenčių su visokiais maskaradais, lietuviškų ir tradicinių. Taigi, skleiskim šitai ir sakykim visiems: Helovynas (arba kaip kalbainiai liepia sakyti – Helovinas, nes jiems atrodo, kad ten trumpoji „i“ – čia rimtas) – tai šūdšventė.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

27 thoughts on “Helovynui – NE

    1. blake

      na taigi „all that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing“

      Reply
  1. As

    „arba kaip kalbainiai liepia sakyti – Helovinas, nes jiems atrodo, kad ten trumpoji “i” – čia rimtas“ -- toje kalboje, pagal kurios tarimą kalbainiai transkribuoja žodžius ilgosios „y“ nėra, tik kietoji. Taip pat ir si GĖte (Giote) ir KElnu (Kiolnu).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taip, jie transkribuoja pagal rusų kalbą. Ir paskui vaizduoja kovotojus už lietuvių kalbos grynumą nuo rusiškų įtakų.

      Reply
      1. Ponas

        Pone, jei sugebėsit atvėsti, atkreipkit dėmesį, jog lietuvių kalboje nėra kietosios y. Beje, rusų kalboje nėra nėra kirčiuotos kietos i. Taigi šį kartą kalbos klausimais nusišnekėjote 2x vienoje vietoje. Progresas.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Matau, tamsta bandote paneigti kalbajobistinį fonetinį feilą, aiškindamas, kad rusų kalboje yra kitaip, negu lietuvių? 😀

          Ir tada prabylate apie kažkieno nusišnekėjimus? Piskit naxui iš čionai.

          Reply
          1. Ponas

            Skubu pasinaudoti amnestijos langu, nes žiūriu prie 2 feilų pridėtas dar ir trečias 🙂
            Gal tikrai ponas seniai pisęs, kad taip siuntinėjate pistis? Kitaip sunku paaiškinti, kaip šitaip nedaeina. Suprantu, kad ne visiems lengva pastebėti, bet siūlyčiau atkreipti dėmesį, jog egzistuoja lietuvių kalbos rusiškas akcentas. Jei rusų kalboje būtų taip pat, kaip lietuvių, jie neturėtų sunkumų tardami „viskas“, „pirmas“ ir „pirštas“.

            Reply
  2. Minipleas

    Teisingai, turim lietuvisku tradiciju, kaip antai kokiam atklydusiam kryziuociui su kuoka trenkti per galva, ar siaip melstis akmeniui…

    Reply
    1. Anonims

      Del meldimosi akmeniui, tai dar galima pasigincyti, o kryziuociams su kuokom bei rimtesniais ginklais labai sekmingai buvo trankoma. Kai sakoma, yra kuo didziuotis.

      Reply
  3. anonistas

    Kaip ir bet kuri kita šventė. Kaip ir gimtadieniai ir kalėdos ar nauji metai, visas šias šventes prekybininkai išnaudoja savo tikslams -- kuo daugiau parduoti. Todėl išskirti vieną ar kitą šventę tikrai nelogiška, na nebent žmogus turi labai daug nepykantos kurią laiko savyje ir ja nori kažkur nukreipti, tuomet tai sveikintinas dalykas.

    Reply
  4. swerfot

    >> Minipleas

    Geriau jau melstis akmeniui nei kažkokiam ten akrobatui ant kryžiaus.
    O dėl užvažiavimo kryžiuočiui per galvą, tai tik didžiuotis dėl to galima.

    Reply
  5. logika

    Halloween’o šūdniekių pardavinėjimo ir aš nesuprantu. Taigi niekas jo nešvenčia…
    Bet dar labiau kliūna Kalėdinės dekoracijos, advento kalendoriai ir t.t. dar spalį. Iki Kalėdų jau viskas būna šimtąkart pabodę..

    Reply
  6. Smo

    Bet tai čia taip galima apie bet kurią šventę parašyt. Visos jos, įskaitant visas religines, yra proto krušimas ir pinigų uždirbimas. Kalėdų senis -- geriausiai žinomas prekinis ženklas. Man jos visos vienodai dzin, bet šita, nors ir turinti religines šaknis, atrodytų, labiausiai atotilus nuo tų visų marazmų.

    Reply
  7. Šimonis :)

    Visada maniau, jog kvailių pinigai priklauso protingiems. Tad neįžvelgiu toje „čiulpikų“ mugėje nieko blogo. 🙂

    Reply
  8. Rza

    Orignalusis Helovynas (keltiškas Samhain)nesmarkiai skyrėsi nuo mūsiškių Vėlinių. O ta amerikanizuota komercinė versija -- tiesiog vulgari beprasmybė. Turim savo švenčių, va jas ir reikia propaguoti. Pritariu žiurkėno nuomonei. O dėl kalbainiškų nesąmonių, perkoštų per rusų kalbos rėtį, tai jų pilna. Kad ir tokie pavadinimai kaip Don Žuanas (kažkodėl portugališkai, nors originale Don Giovanni, nes libretistas buvi italas), Pekinas (nors kinai vadina Beidžing’u), Mitsubisi (nors patys japonai romaji transkribuoja Mitsubishi, kitas dalykas, kad jų „š“ labai neryškus) ir kiti japoniški pavadinimai pas mus vis dar tariami rusiškai, nors padėtis po truputį keičiasi.

    Reply
  9. mhm

    kuo daugiau švenčių ir kuo mažiau darbo. helovinas, ėdimo varžybos, grožio konkursai, prezidento rinkimai, žeeemės diena, adminų diena, .. helovinas -- proga susitikt, pagert, pabendraut apie orą. taigi zjb

    Reply
  10. Nos

    Mane pradeda uzpisti visokie maitvanagiai,vaiksciojantys per helovyna po namus ir prasinejantys ko nors jei neparodysiu kokio tais stebuklo.Kaip tik sutemsta,taip ir prasideda skambuciai i duris.

    Reply
  11. Samurai

    Kaip tik neseniai paklausiau amerikiecio, kokia gi tos sventes esme pagal juos. Sako tai proga vaikam padalint saldainiu. Viena nuomone negali sakyt uz visa sali, bet eilini karta isitikinau, kad optimizmo ir pozityvumo jiems netruksta.
    Lietuvai, mano nuomone, labai toli iki tokio suvokimo.
    Is kitos puses, galima butu kokia nors originalesne svente sugalvot, nei kopijuot is kitu. Tas kopijavimas ir pritaikymas prie savo aplinkos mane labiausiai ir uzknisa.

    Reply
  12. qwerty

    Viskas yra gerai su tuo Helovinu, Valentino diena. Sukelia masinį išlaidavimą ir tai yra puiku. Dar galėtume liepos 4 d. fejerverkus laidyti, kažkada lapkričio pradžioje su raudonais kaklaraiščiais degtinę gerti, Patriko dieną žaliai apsirėdę maukti alų ir etc. Vis tiek visi žino, kas yra kas, kuo skiriasi Kalėdos ir Kūčios nuo tiesiog išgertuvių su persirengimais.

    Reply
  13. Andrej

    Sveiki, ar galime panaudoti jūsų ženkliuką Helovynui -NE savo filmo apie Helovyno žalą pabaigoje? Filmas pasirodys už 4 dienų. Jei nesunku parašykite asmeniškai, taip bus patikimiau ir greičiau. Filmą rodysime ir kitur, tad logo gali pasiekti ir daugiau žmonių. Filmas ne komercinis, tad pelno iš to nebus. Nuoroda į treilerį apačioje: http://www.youtube.com/watch?v=f0oN24YavLE&feature=youtu.be

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *