Helovynui – NE

Kaip jau daugel metų maždaug šitu metu rašau, kad Helovynas (ar Helovinas, kaip sako kalbainiai), taip ir dabar parašysiu tą patį – tai šūdas ir to nereikia. Aš nei nežinau, ar verta čia plėstis, nes esu ne kartą rašęs – štai pvz., pernai, užpernai, užužpernai, užužužpernai, užužužužpernai.

Taigi, tryskit bliūdan visi su tais helovinais, helouvynais ir panašiais šūdais. Užsipiskit grabais ir susikiškit savo moliūgus sau į šikną. Malonėkite man nesivaidenti su visais tais moliūgais ir helovyniniais fufeliais, nes man tai susižavėjimo nekelia, o kelia tik nemalonias mintis, kurais aš mielai galiu ir išsakyti kam nors, jei tam kam nors dar yra kažkokių iliuzijų apie tai, kaip aš vertinu visokį Helovyno šventimą.

Helovynui - NE

Helovynui - NE

Tiesa, čia pasakysiu, kad šiemet, atrodo, visgi mažiau tų puvėsių apie šitą helovyninį fufelį, pjaustytus moliūgus, helovyno kostiumus ir panašų mėšlą – matyt daugeliui prekeivų dašilo, kad nelabai jie pasidarys pelno iš šito Lietuvoje. Tiems, kuriems tai nedašilo, linkiu apturėti kuo didesnių nuostolių iš šito supuvusio reikalo.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

19 thoughts on “Helovynui – NE

  1. Romas

    Moliūgų negadinu ir kaimynų negąsdinu, bet būna miela dar kartą pažiūrėti per TV kurį nors XX a. pabaigos siaubo filmą, kuriuos apie šitą laiką būtinai rodo.

    Reply
  2. tiesiaisviesiai

    Amerika turi kultūros ministeriją ar atitikmenį? Iš filmų supratau, kad iš ten kilus ta šventė. Gal klystu, ne esminis dalykas kilmė. Tačiau toks visoks popsas skverbiasi, savo tradicijų ir švenčių neturėsime.Vienas pasaulis- viena kultūra. Suniveliuoti. Turėtum dar parašyti apie didžiausią prekybininkų šventę- kalėdų karštinę. Va čia tai prekyba. Protingi sugalvojo, kad tai kažkuo ypatinga diena, reikia dovanas dovanoti, o kvailiai prisikirtę eglių ar plastmasinių prisistatę, nors to eglės simbolio prasmės ne tik kad nežino, bet ir nesidomėjo, tiesiog taip daro, kad visi daro, kiša dovanas iš prekybcentrių. Dabar yra „dovana“- dovanų čekis. Nei juoktis, nei verkti nuo tokių švenčių ir tokių dovanų.

    Reply
  3. Auksanesys

    Perskaičiau visus už, užuž ir t.t. ir matau kaip rašytojas metams bėgant tobulėja. Pirmuosiuose straipsniuose galima apsivemti, o šis jau prašosi būti dalinamasis. Kažkokia supista nirvana.

    Reply
  4. Metodas

    Aš irgi griežtai už tai, kad mes turime Vėlines ir mums nereikalingas Helovinas. Bet kam taip piktai? Tas gi tik iššaukia gynybos reakciją tiems, kurie švenčia ir švęs šį brukalą. Siūlau pasirinkti kitą, diplomatiškesnį metodą įtikinti tautiečius apie mūsų nuostabias tradicines Lietuviškas šventes. Pykčiu iššaukiame tik pyktį.

    Reply
  5. Giedrė

    Ne visi skolinti dalykai prigijo. Ne itin prigijo pas mus Makdonaldas (palyginus su hamburgerių populiarumu kitose šalyse), nelabai prilygsta ir Helovinas. Gal priežastis yra tame, kad tuo metu mes turime savo šventę -- Vėlines. Tad, kaip sakoma, yra ir taip ką veikti?

    Reply
  6. Modestas

    Verčiau labiau prisimintų užgavėnes. Taigi tai grynas Halovynas tik lietuviškas. Menantis pagoniškas tradicijas. Kas geriau gali būti siaubekų mėgėjams 🙂
    Ir šiaip užgavėnės kiečiau, nes yra pavasarį(plius minus) ir galima legaliai iškamšas deginti, netyčia panašias į uošvėnę :}

    Reply
  7. vks

    Aš tikrai neesu už Helovyną. Bet vėlinės man irgi labai nemielas minėjimas ir šiaip nepatinka man mirusiųjų kulto garbinimas.

    Reply
  8. kūkalis (tadas)

    Kažin ar galima kažkaip paboikotuoti gūglį už šios dienos paišalą -- dūdlį?

    Reply
    1. pipedija

      reikia mąsiškai rašyt googlui laiškus kad viskas kas susiję su helovinu žeidžia lietuvių tautinius beigi religinius jausmus ir panašiai visaip kaip,, ir gal googlas daugiau nebekiš to briedo…

      Reply
      1. kūkalis (tadas)

        Arba masiškai naudotis kokiu kitu paieškos varikliu. Bet kaip su masiškumu, tai daugiau viltis negu dabartis, tai pavadinčiau ne internetų visagalybės, bet internetų visaviltybės laikais. Kaip ten bebūtų -- džiugina Rokiškio pastangos. Bet pradinukam ir net kiek vyresniem moksleiviam smegenys jau paplautos tuo gelovynu. Na ir komercija vosokiausia pelnosi, vakar girdėjau kad šunų helovyno konkusras Kaune organizuojams…

        Reply
  9. roro

    Rokiski,ar gyvenimas turi prasme? ar kadanors logikos pagalba bandet sprest si klausima, as cia rimtai klausiu.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Gyvenimo prasmės klausimas savo esme yra teorema dėl teorijos teisingumo, suformuluota jos pačios viduje, kitaip tariant, jos pačios ribose negali būti įrodyta anei paneigta.

      Reply
  10. roro

    na, bet jus ten su meta teorijom draugaujat, nors itariu, kad atsakymas butu: metateorijai reikia metameta.. bet nejaugi nera „daugiau teisingas“ ar „maziau teisingas“ atsakymas, aristotelis, berods, tokiomis savokomis logikoje operavo. o dedukcijos principas jei atmetamas, tai man atrodo taip atmetamas net musu egzistavimo egzistavimo ar neegzistavimo klausimas, bet dekui

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Taigi sakau tamstai, kad tai teorema, kuri negali būti įrodyta ar paneigta bendrosios teorijos (gyvenimo) rėmuose, kadangi joje užduodamas klausimas apie bendrosios teorijos (gyvenimo) prasmingumą.

      Reply
  11. Liucija

    Beje, pats tikrasis Helovinas yra panaši šventė į Vėlines bei Užgavėnes. Tai senovės keltų-pagonių šventė per kurią paminima „tamsusis“ metų laikas, kai visas derlius jau nuimtas. Keltai tikėdavo, kad tą naktį prisikeldavo vėlės (gerosios ir blogosios) ir persirenginėdavo baisiai dėl to, kad apsisaugoti nuo piktųjų vėlių. Švęsdavo stiprokai, maisto daug būdavo -- taipogi palikdavo jo vėlėms. Moliūgai apšviesti buvo skirti kad vėlės „nepasiklystų“ ir taipogi apsisaugoti nuo tų pačių piktujų dvasių. Tingiu labai plėstis…
    O tai kas dabar padaryta iš šios šventės yra tiesiog pasityčiojimas. Fėjos ir šiaip kurvos kurios tą dieną gali jomis būti „oficialiai“ ir t.t.
    Turime vėlines -- susikaupimo ir rimties metą, bei Užgavėnes linkmybėm, žiemos vijimui iš kiemo bei persirenginėjimams. Švęskime savas šventes.

    Reply
  12. L

    Pati nešvenčiu ir nepalaikau, manau tai antilietuviška šventė ir neturėtu jos būti Lietuvoj. Bet jei kažkokie mažvaikiai švenčia tai lai.. svarbiausia,kad man netrukdytų 😀

    Reply
  13. zuzu

    yra tarpatautine sekso diena,kai kas turi su kuom svest kai kas neturi…mazos bedos.Visos sventes yra sugalvotus,kad praskaidrintu pilka rutina kekvienam zmogui.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *