Lukašenka, VDU ir studentai-pabėgėliai

Sveikinu poną Aliaksandrą Lukašenką su laimėtais rinkimais. Jau dar tik 75% pabalsavo, o jau rezultatai žinomi, nes kritinė mintis ir nuomonės laisvė yra tokie, kokie turi būti. Kaip skelbia naujienos, vėl triuškinanti pergalė, ir netgi jokių mitingų su demonstracijomis nereikia. Todėl netgi nereikėjo nieko persekioti. Visi gali turėti nuomonių laisvę ir kritinę mintį. Žodžiu, viskas dar tobuliau, negu buvo prieš kažkiek metų.

Studentai privalo žygiuoti tvarkingai eisenoje ir jokių ten išsigalvojimų neturi būti. Jei nežygiuoja eisenoje, o užsiima kažkokia iš anksto nesuderinta veikla, tai jie nėra šventės dalis ir turi būti nubausti.

Studentai privalo žygiuoti tvarkingai eisenoje ir jokių ten išsigalvojimų neturi būti. Jei nežygiuoja eisenoje, o užsiima kažkokia iš anksto nesuderinta veikla, tai jie nėra šventės dalis ir turi būti nubausti.

Tuo tarpu Angela Merkel prisižaidė su tais savo studentais iš neaišku kur atvykusiais. Ta prasme, su pabėgėliais, kurie dalinai nei ne kokie nors pabėgėliai, nes žinote, kai nemenka dalimi Sirijos afganistaniečiai pramaišiui su Libijos irakiečiais, tai štai jums ir prašom. Pasirodo, kad kažkam tai nepatinka ir kažkodėl per rinkimus tai matyt atsispindės.

Tuo tarpu Lietuvoje irgi gražiai gaunasi – kaip skelbia internetai, pasirodo, Rugsėjo 1 linksmai praėjusios šventės proga VDU rektorius Juozas Augutis pakvietė diskutuoti kažkokius studentus, kuriems pasakė apie kažkokią dvasingą kritinę mintį ir nuomonės raišką, taip pat tą pačią kritinę mintį ir nuomonę parodė, neiškviesdamas policijos ir nesiskųsdamas ir nieko neprašydamas persekioti.

Tiesiog Rugsėjo 1 taip su VDU šventę to paties VDU studentai buvo ne šventės dalis, nes apie tuos studentus rektorius nieko nežinojo. Apie kitus VDU studentus žinojo, bet apie šitus nežinojo. Todėl netiesa, kad jie buvo šventės dalis. Jie buvo ne šventės dalis, todėl turi už tai atsakyti, nes darė kažką ne pagal nurodymus.

VDU rektorius Juozas Augutis apie tai netgi išreiškė kažkokį apgailestavimą ir pasakė, kad nemeluos, kad tie VDU šventėję buvę VDU studentai buvo VDU šventės dalis.

Taigi, gavosi taip, kad tiems studentams teko iš šventės bėgti ir tapti pabėgėliais. Už ką dabar jiems dar bus, nes teisinė sistema nedaleidžia tokių dalykų, kaip kažkokie neaiškūs su nuomonėmis šventėse kažkokiose, o ir policija to nedaleidžia ir sudrausmina tinkamai.

Šiaip tai policija elgiasi pagal įstatymą, nors kita vertus, puikiai žinome, kad vietos diskrecijai tokiais atvejais ne tik yra, bet ji ir neišvengiama. Ir čia jau pareigūno sprendimas, kaip ten su tuo. Aišku, vargu ar galima tikėtis ko nors kito – kai jie patys priversti gyventi ir dirbti beveik tokiomis sąlygomis, kaip sovietmečiu, tai ir supranta atitinkamai.

Aš išvis nesuprantu, kaip žmonės turi tiek stiprybės, kad dirbtų tokiomis sąlygomis už tokius atlyginimus ir išliktų žmogiškais. Aš net ir pats apie save pagalvoju – jei ilgai tektų dirbti kokį nors klaikiai stresą varantį darbą, gaudyti nusikaltėlius, naktimis nemiegoti, o už visą tai gauti vos pusantro minimumo ar netgi mažiau, tai irgi ilgainiui supanašėčiau su kokio nors nykaus universiteto rektoriumi.

Šiaip jau visai neblogai toksai Daivas Repečkaitis parašė apie šitą istoriją. Nors jis, panašu kad ne tiktai lyčių neskiria, bet ir administracinės teisės nuo baudžiamosios (nes jokio teistumo administraciniai pažeidimai nesukelia, nors baudos ir nemažos). Kita vertus nesvarbu, nes šiaip tai mintys ganėtinai aiškiai sudėliotos – bent jau tą patį Juozą Augutį rišlumu ši ponia pralenkia ryškiai.

O taip pat Juozas Augutis ir vėl tuos neaiškius studentus pakvietė apie kažką diskutuoti, vėl apie dvasinę raišką ir kritinę mintį. Žinote, artis liberales, ar kaip ten vadinasi. Nes vienos diskusijos tiems studentams nepakako matyt, tai internetuose kažką aiškinti jie pradėjo. Kažkokie portalai ir žiniasklaidos ėmė rašyt, blogeriai visokie ir feisbukai. Reikia tiems studentams diskusijos metu paaiškinti apie kritines saviraiškas ir nuomonių laisves.

Žinote, gi VDU laisvės ir saviraiškos tradicijos visiškai netrukdė ten belenkiek laiko išlaikyti kažkokį koloradinį fašistą, dėsčiusį studentams apie tai, kaip Ukrainoje visokie NATO fašistai naikina žmones ir kaip gerai buvo tarybiniais laikais, kai visi visko turėjo. Štai tokia kritinė laisvė ir nuomonių saviraiška yra tvarkoje, nes atitinka teisingą tarybinį supratimą. Nes tarybinė demokratija visada buvo demokratiškiausia pasaulyje.

Todėl nuomonių laisvės ir saviraiškos turi būti pagal nustatytą tvarką ir suderinus su VDU vadovybe, taip kad būtų šventės dalimi. Nes pati didžiai gerbiama švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė priėmė kažkokio klasterio ir konsorciumo idėjas, taip kad netgi ministrė skaitosi su didžiai gerbiamu rektoriumi, o čia kažkokie studentai susigalvoja nuomones turėti ir raiškas kažkokias reiškia su kritikomis.

Rugsėjo 1 VDU turi būti švenčiama pagal tvarką, kurioje būtų patvirtintos nuomonės, eisenos, dalyviai, kritikos, saviraiškos ir laisvės taip, kad būtų VDU nustatyto renginio tvarkos dalimi apibrėžtų nurodymų ribose.

O Angela Merkel prisižaidė jau su tais savo studentais. Ta prasme pabėgėliais. Davė jau jiems laisvės ir reitingai nukrito. Taip kad ir VDU visokie pabėgėliai, ta prasme studentai, tegul nesijaučia netinkamai. Tegul jaučiasi taip, kaip Pabradės pabėgėlių centre, nes tvarka turi būti.

O tuo tarpu toksai Aliaksandras Lukašenka diegia demokratiją, visi rinkimai, kurie buvo anksčiau, gal ir nebuvo tokie demokratiški. Šitie tai jau bus demokratiški tikrai. Paremti kritine mintimi ir nuomonės laisve.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Lukašenka, VDU ir studentai-pabėgėliai

  1. ne VDU studentas

    „„Daugelis mūsų esame jei ne VDU studentai, tai kitos Kauno institucijos studentai arba kauniečiai. Todėl susirenkame ten, kur šią dieną Kaune daugiausia apie tai bus kalbama, kur sulauksime daugiausia dėmesio. Akcija kalba apie visą aukštojo mokslo sistemą ir apie valstybės politiką, ir apie Darbo kodeksą“, – sakė kaunietis.“ http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/taikia-akcija-norejo-uzciaupti-policija-708169#ixzz3oHZecZDG

    Reply
  2. Ričardas

    OK, žodžio laisvės ir kritinio mąstymo ūgdymas šiame renginyje sublizgėjo pagal pilną programą ir net nebėra ko komentuoti.
    Man šioje istorijoje yra dar vienas niūrokas aspektas -- kodėl studentai mano, kad kažkas jiems turi užtikrinti gerą darbą? Aišku turėjom gilias tradicijas, kai baigtas universitetas garantavo paskyrimą į darbo vietą…

    Reply
    1. Rokas

      sutinku, gero ir garantuoto darbo neuztikrins joks universitetas, taciau jei bent kasmet atnaujins savo mokymo programa pagal naujausius mokslo, kulturos ir kitus pasiekimus bei ugdys ne tik ‘daug zinancius’, bet ir mokancius tas zinias pritaikyti studentus, situacija studentu idarbinime pasikeistu. o jei dar universitetai ir kolegijos ruostu specialistus pagal ateities rinkos prognozes, kad ir dalinai…

      Reply
      1. Rokiškis Rabinovičius Post author

        Žinote, kai aš žinau atvejų, kur tam tikrų sričių aukštojo diplomas duoda minusinį balą atrankose į darbą -- tai tikrai taip. Ir ta situacija yra katastrofiška, ir kai dar maskuojama tuo, kad esą aukštasis mokslas yra aukštasis tuo, kad esą turi niekaip nesisieti su realybe -- nu tai vat ir gauname tokią realybę.

        Reply
          1. Rokiškis Rabinovičius Post author

            Vadiba dažniausiai tampa požymiu, kad mokeisi neaišku ką, neaišku kodėl ir neaišku ką išmokai, neskiri pajamų nuo išlaidų, ir dar dirbti nenori nieko.

            Kai kuriose įmonėse ir informatika gali tapti minusu, jei pretenduojama į kokią nors admino poziciją, nes tai reiškia, kad mokeisi taip katastrofiškai lėtai, kad sugebėjai lankyti universitetą ir iš tavęs nei išmetė už nelankomumą, nei pats iš ten pabėgai.

            Žodžiu, prastėja tie aukštųjų vertinimai versle, prastėja.

            Reply
    2. Rokiškis Rabinovičius Post author

      Darbo užtikrinimas yra per kompetencijos suteikimą, nes jei suteikiama kompetencija, tai atitinkamai užtikrinamas ir darbas. Ir iš esmės tai ir turėtų būti aukštojo mokslo kokybės rodiklis. Visai jau paprastai -- tai pvz., baigusiųjų atlyginimo lygis po 5 metų nuo diplomo gavimo.

      Reply
  3. Arklimantas

    Rokiški, reikia taisyti kalbos stilių! Aš ne kalbainis gink dieve, bet darosi negera beskaitant. Jei kas nežino yra toks dalykas: administracinis baustumas. Jis galioja metus nuo administracinės nuobaudos skyrimo ir turint tokį, sekanti taikoma sankcija už kitą adm. pažeidimą turėtų būti griežtesnė. Teoriškai tiek adm. baustumas tiek teistumas išnyksta, praėjus įstatymo nustatytam terminui ir tokie duomenys turėtų būti panaikinti, bet mūsų valstybėje taip nėra ir net po 50 metų visi žinos, kad buvai baustas pavyzdžiui už pornografijos platinimą :)…

    Reply
  4. mhm

    kai tik kas pamini VDU man iškart š užverda. Mokiausi tam UAB’e krūvą metų, sukišau krūvą pinigų ir kai pagaliau prašvito, kad jie tik štampuoja diplomus jodami ant to seno, nukaršusio „aukštasis mokslas -- vienintelis šansas gerai gyventi“ kuino, dėjau skersą ir išėjau pakibėnimat. Žodžiu -- VDU (ir likę visi univerai, profkės) yra supisti verslininkai, melžiantys bapkęs iš valstybės ir pačių studentų. Mane patį persekiojo su antstoliais nors ėjau, žeminausi aiškindamas kad dabar neturiu to likusio 100 Lt skolai atiduot (who cares kad sumokėta 12000Lt). Jei tik būčiau didesnius kiaušus turėjęs, tikrai būčiau šūdo pilną kūzavą išvertęs Donelaičio gatvėj prie prezidentūrą primenančio rektoriaus palociaus.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *