Atėjo laikas tautininkams

Kažkodėl taip jau gavosi, kad vienintelė partija, kurios nariai manęs paprašė juos nudrožti ir visaip iškritikuoti, buvo tautininkai. Pirmiausiai socdemus drožiau, paskui konservus drožiau, paskui liberalus drožiau, o dabar vat tautininkus drošiu. Ir žinote kas to paprašė (gal ir juokais, bet aš humoro nesuprantu)? Ogi ne taip seniai kažkaip jau neatsimenu dėl ko kažkokiame portale mane iškeikęs Tomas Baranauskas, kuris buvo neteisus, nes teisus būnu aš, net nesvarbu kodėl. Taigi, brangūs tautininkai, maža jums dabar nepasirodys, nes kai jau kaposiu, tai per tokią vietą, kur jūs nesitikėsit.

Labai aišku tokie mieli kačiukai visi ir taip toliau, bet kačiukai yra katės, o katėms pasigailėjimo nebus.

Labai aišku tokie mieli kačiukai visi ir taip toliau, bet kačiukai yra katės, o katėms pasigailėjimo nebus.

Tiesa, atskirai turiu pasakyti kad tai labai keista – paprastai gyvenime kritikos labiausiai nori tie, kas nori keistis ir gerėti. Man labai keista, kad tautininkai nori keistis ir gerėti. Taip jau priimkim šitai, nors šitai yra požymis, jog viskas yra geriau, nei galima pagalvoti. O aš dėl to nesu tikras. Ir aš viską išdėsiu. Ir pažadu, kad būsite pasigailėję to, ką aš jums parašysiu. Kad maža nepasirodytų.

Prieš kokius gal metus ar du Tautininkų sąjunga kažkaip išmetė kai ką iš Kauno skyriaus veikėjų, labai smarkiai besistengusių apie visokias Sarmatijas bei kovą prieš NATO okupantus. Dabar ten vietoje tautininkų yra susikūrusi neaiški grupelė, kur svaigsta apie socializmus, o taip pat kad sovietmečiu buvo geriau. Bėda ta, kad matyt tuokartiniu prasivalymu tautininkai ir apsiribojo, o pilnai taip ir nepasistengė.

Štai nuo vieno nepavykusio pavyzdžio aš jums pradėsiu ir iš esmės tuo pačiu ir užbaigsiu: yra, sakykim, toksai Marius Šileika, kažkur Klaipėdoje jau berods balotiravęsis kažkokiuose rinkimuose nuo Tautininkų Sąjungos, o dabar – vienas iš Tautininkų Sąjungos Tarybos narių, Klaipėdoje. Vat pasižiūrėkim Facebook į jo puslapį, tiksliau į jo profilį, ką gero tenai atrasime. Nors nežinau, ar tai išties jo ten tas profilis, bet spėju, kad gal jo.

Nuostabus paveiksliukas. Dar nuostabiau pasirodys, jei pasižiūrėsite, koks ten puslapis šitą paveiksliuką skleidžia.

Nuostabus paveiksliukas. Dar nuostabiau pasirodys, jei pasižiūrėsite, koks ten puslapis šitą paveiksliuką skleidžia ir kokia tame puslapyje kita platinama medžiaga. Ir tada jau išvadų pasidaryti galima visokių.

Taigi, paveiksliukas atrodo durnas, o ir su įdomia smarvele tame paveiksliuko tekste – pirmas Lietuvos karalius verčiamas taip, kad maža neatrodytų. Ir tai per Mindaugo karūnavimo dieną – vieną iš Lietuvos valstybingumo švenčių visgi. O pasižiūrėkim į tą puslapį, kuris vadinasi „Lietuviai“ ir kurio įrašą čia ponas Mindaugas Šileika skelbia pas save. Ir pamatysim, ką atrasim.

Ganėtinai aiškias pažiūras turintis Facebook puslapis "Lietuviai".

Ganėtinai aiškias pažiūras turintis Facebook puslapis „Lietuviai“. Manau, kad šitą puslapį sekantys žmonės supranta, kokie šito puslapio tikslai ir kokį rezultatą duoda šito puslapio įrašų platinimas.

Facebook puslapis „Lietuviai“ – pilnas pilnutėlis koloradinio atspalvio įrašų – pradedant kažkiek užmaskuotais ir baigiant tokiais, kur net ir realiai koloradkės figūruoja. Ir visokių pasakojimų apie tai, kaip NATO okupavo Lietuvą, ir apie tai, kokia nuostabi Rusija, kurios oro pajėgas pamatę NATO lakūnai apsitriedžia, ir apie tai, kaip dvasingai savanoriškai Lietuva kadaise įsijungė į SSRS sudėtį ir tapo LTSR. Ir taip toliau, ir taip toliau. Žodžiu, puslapis kaip ir aiškus, o jo įrašais irgi dalinamasi būna su tam tikromis, kaip ir aiškiomis intencijomis. Na, nebent būtum absoliučiai nesusivokiantis politinėje realybėje. Bet jei jau nesusivoki, tai ką veiki vienos iš partijų vadovybėje?

Daugeliui tų, kas užsiima koloradais, "Lietuvos mėšlasaugos klanas" yra labai aiškius taškus sudedantis pavadinimas.

Daugeliui tų, kas užsiima koloradais, „Lietuvos mėšlasaugos klanas“ yra labai aiškius taškus ant visokių „i“ sudedantis pavadinimas. Eurą galima mėgti, galima ilgėtis lito, o štai kokius propagandos šaltinius platini – tai pasako jau apie kitus dalykus.

Kad nebūtų abejonių – pasižvalgykite ir daugiau pas poną Marių Šileiką, kas norite. Aš, pvz., radau nuorodų į tokią dryžuotą medžiagą, kaip „Šauksmas“, „Lietuvos mėšlasaugos klanas“ ir panašiai. Tie patys dalykai, kuriuos prisiminus, man kažkodėl galvoje išlenda tokie žodžiai, kaip „Bartašiūnaitė“, „Matrica Lietuvoje“, „Subotinas“, „Ivanovas“, „Paleckis“ ir taip toliau.

Žinote, jei tai būtų kokia nesusipratusi mokytoja, nežinanti kaip naudotis Facebook, aš tai suprasčiau. Aš suprasčiau, jei tai būtų koks pensininkas, kuriam gyvenimas sunkus ir kuriam stogas pačiuožė. Daug ką suprasčiau. Bet čia visai nesenas žmogus, užsiimantis politine veikla ir lyg ir turintis turėti sistemiškesnio suvokimo ir apie politinę situaciją, ir apie visokias vatnikų grupuotes.

Ir pats puslapis "Šauksmas", ir ta grupė "Istorijos paslaptys" daug ką sako. Apie visokius ten žydų nekentimus (pramaišiui su dvasinga visokių arabų palestiniečių gynyba) aš nei nekalbu.

Ir pats puslapis „Šauksmas“, ir ta grupė „Istorijos paslaptys“ daug ką sako. Apie visokius ten žydų nekentimus (pramaišiui su dvasinga visokių arabų palestiniečių gynyba) aš nei nekalbu. Čia esmė yra pats tų puslapių turinys.

Beje, kad būtų aišku – kažkokios medžiagos apie Kremliaus agresyvumą ar grėsmes pas poną Marių Šileiką aš neradau. Gal nepastebėjau, bet neradau, nors ir ieškojau. T.y., man neišeina net kalbėti apie kokią nors pereinamąją „dviejų pusių“ stadiją, kuri būna kažkuriuo momentu, kol pozicijos neaiškios. Čia man įspūdis, kad stadija kaip ir aiški būtų – viskas, kas susiję su Vakarais, yra blogis. Atitinkamai, galim numanyti, kur yra gėris. Jau pagal pačius tos medžiagos šaltinius galime numanyti ir paspėlioti.

Ponai ir ponios tautininkai. Jei kai kurie jūsų partijos vadai neturi sistemiškesnio suvokimo ir todėl toks žmogus yra partijoje, tai ponai tautininkai, aš jūsų neklausiu nieko. Bet aš manau, kad ir tokie jūsų partijos vadai turi ir pakankamai sistemiško suvokimo, ir visgi sąmoningai sprendžia, kokią informaciją ar propagandą skleidžia ar su kokiais žmonėmis eina į rinkimus.

Ponai ir ponios tautininkai, man klausimas čia yra ne apie Marių Šileiką – jis yra toks, koks yra. Jo pažiūrų deklaravimo aš nemačiau, mačiau tik tai, kokia medžiaga jis savo Facebook profilyje dalinasi. Kiekvienas turi savo pažiūras ir įsivaizdavimus. Ponai ir ponios tautininkai, išties man yra klausimas apie kitus jūsų partijos vadus, o ne apie Marių Šileiką. Man yra klausimas apie aukščiausią vadovybę, kuri tai toleruoja ar kažkodėl sugeba to nematyti.

Aš nežinau, kiek pas jus visokių nesąmonių, ponai tautininkai. Bet kai skaitant visokias Facebook diskusijas, kur nors pasimato kažkieno kažkokie pasipiktinimai NATO ir blogaisiais Vakarais, o paraleliai dar atsiranda kažkokių tipažų komentarai, padažyti proputiniška koloradine spalva ir panašiai, tai bendras efektas yra toks, kad maža neatrodo. Ir jūs tai toleruojate?

Dabar tiesiog teisinkitės, ponai ir ponios tautininkai. Jei turite kaip. Arba netgi nesiteisinkite. Nes tai vyksta jūsų partijoje, netgi dar daugiau – partijos vadovybėje. Ką čia teisintis.

Beje, skaitytojams. Parodykite man daugiau vsokios vatos pas tautininkus. Gal aš tik vieną čia suradau ir gal jis visai jau nenarys ir ten netikras jo profilis ir išvis ne tas žmogus. Gal taip išties nėra ir čia kažkoks absoliučiai pavienis atvejis, kuris su tautininkais nieko neturi bendro ir visa tai – tik mano klaida?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 thoughts on “Atėjo laikas tautininkams

  1. Kraugis

    Jūsų prašymas -- mums įsakymas, o Didysis Valdove.
    Portalui alkas.lt vadovauja tautininkas ir megapagonis Jonas Vaiškūnas, kuris į jį deda gerai žinomo vatnyko Ramūno Alaunio klejones daug pasakančiais pavadinimais: „Euras -- tarptautinės finansinės mafijos kūrinys“, „Osama bin Ladenas -- teorristas ar CŽV agentas?“ ir pan. Beje alkas šiais metais gavo beveik 10 tūkst. eurų mokesčių mokėtojų pinigų.

    Reply
    1. Mantas

      Aklas.lt labai tinkama vieta tautininkų analizavimui.

      Seniau, o turbūt ir dabar, straipsniai/autoriai dedami pagal du kriterijus. Pirma -- kad kažkas duotų straipsnių. Antra -- kad kažkas skaitytų. Bent jau seniau būdavo tiek nedaug straipsnių, kad iki antro kriterijaus praktiškai nebūdavo prieinama. Vaiškūnas nori kuo daugiau lankytojų, tad deda bet ką. Kad tik paspaudimų pririnktų. Žodžiu tautininkų geltonoji spauda 🙂 Ideologiniai reikalai toli toli antroj vietoj.

      Komentatorių kontingentas irgi savotiškas. Dalis -- vatnikiniai su užsispyrimu. Pasislėpę po proxy, labai užsidegę apeit bet kokius lengvus blokavimus ir pan. Bet į honeypot kiek pamenu nesėsdavo -- neautomatiniai. Daug įdomesnė dalis -- tautininkai veteranai 🙂 Kai po bano būna skambutis iš viršaus, kodėl už blokuotas toks ir toks didžiai gerbiamas veikėjas 🙂 Nesvarbu, kad dėl vienų ar kitų priežasčių visiškas nesąmones rašo… Iki tiek, kad kai kurie autoriai atsisakė duoti straipsnius -- per daug žiaurūs komentarai. Bet net ir po tokių nuotykių nebuvo noro rimtai užsiimti komentarais. Matyt delfistus perspjaunantys komentarai -- geriau nei tuščia komentarų skiltis 🙁

      Buvau pirmas Aklo sysadminas. Pradinė idėja buvo nebloga. Bet ideologizuota komercija gali bet ką sugadinti 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *