Teroristų mąstymas

Visokie ten dvasingai tolerantiniai leftistai pasakoja, esą teroristai kovoja už kokią nors ten laisvę, išsivadavimą ir taip toliau, bet ar jūs jais tikite? Arba pradeda pasakoti, kad islamas esąs taikos religija ir panašiai. Arba kad nieko čia tokio, kad kokie nors atvykėliai gali kokių nors įstatymų nesilaikyti, nes juk nieko toki – jie gi nevietiniai, jie nesupranta.

Kai kuriems žmonėms kitų žmonių laisvė nieko nereiškia. Kokia dar demokratija?

Kai kuriems žmonėms kitų žmonių laisvė nieko nereiškia. Kokia dar demokratija?

Aš jums neaiškinsiu, kad taip, yra visokių religinių grupių, sektų, kultų, judėjimų ir taip toliau, o jie visi skiriasi. Taip ir yra – islamo, kaip ir krikščionybės spektras labai platus. Esmė yra kitur: be visokių taikių, yra ir daugybė kraštutinai agresyvių, islamu besidangstančių, su islamu persimaišiusių ar šiaip su islamizmu susijusių grupių, kurios yra nenormaliai, klaikiai baisios. Ir jų nariai yra elementarūs žudikai maniakai.

Štai visai švieži įvykiai Izraelyje: pamišęs teroristas pasiima peilį ir eina žudyti žmonių. Tai tokia kova už kažkokį Palestinos išsivadavimą. Pabandykite įsivaizduoti tai.

Aš nekalbėsiu, kad Palestina išties yra Izraelis, o kažkokia komunistų išgalvota arabiška Palestina tėra grynai politinė antis, sukurta prieš pusę šimtmečio. Aš jūsų paprastai paklausiu: ką manote apie tokius teroristus, kurie už kokią tai idėją kovoja, pasiėmę peilį, kuriuo bado atsitiktinius žmones?

Vat įsivaizduokite, Lietuva buvo okupuota SSRS. Ir vat įsivaizduokite, kad koks nors partizanas anais laikais pasiėmė peilį, nuėjo kur nors į netolimoje Latvijoje ar Baltarusijoje esančią parduotuvę ir ten ėmė badyti atsitiktinius žmones, kokius tik papuola – vaikus, moteris, senukus – nesirinkdamas, kas arčiau. Kelioliką atsitiktinių žmonių – peiliu. Pabandykite įsivaizduoti tiesiog tokį dalyką. Tiesiog pabandykite įsivaizduoti, nors tai ir neatrodo įmanoma.

Įsivaizdavote? Aš tai įsivaizdavau, kas turėtų dėtis tokio žmogaus galvoje. Jis turėtų būti šlykštus, klaikus pamišėlis. Joks ne kovotojas už nieką, o šlykščiausias žmogžudys, nesuvokiantis realybės ir išprotėjęs taip smarkiai, kad tai tiesiog nesuvokiama. Tiesiog žudikas maniakas. Ir nėra čia ką kalbėti. Tiesiog šlykštu ir viskas.

Ar yra dar ką kalbėti? Na, gerai, yra ką kalbėti. Pavyzdžiui, kuo skiriasi atsitiktinius žmones badantis pamišėlis teroristas nuo atsitiktinius žmones šaudančio pamišėlio teroristo. Arba, pavyzdžiui, kuo skiriasi atsitiktinius žmones sprogdinantis pamišėlis teroristas nuo atsitiktinius žmones šaudančio pamišėlio teroristo. Ir panašiai.

Nors bendrai ir apie tai nėra ką kalbėti – niekuo jie nesiskiria. Tiesiog pamišėliai teroristai, žudikai maniakai. Klaikūs, žiaurūs žudikai maniakai.

O kas tarp tokių pamišėlių teroristų bendro? Ogi vienas dalykas – islamizmas. T.y., jie visi (netgi tie, kurie pretenduoja būti esą ne religiniais, o kokiais nors politiniais veikėjais) yra vienaip ar kitaip apsiforminusių islamo sektų nariai. Radikalių islamo sektų nariai.

Kai kurios tos islamo sektos vaizduoja politines organizacijas, kaip Hezbollah, Hamas ar PLO, ar netgi kokias nors valstybes, kaip pvz., ISIS. Kai kurios kitos sektos vaizduoja šiaip kokius nors judėjimus už islamo religinį grynumą ir dar neaišku ką, kaip al-Qaeda. Bendra visoms joms yra viena – jos yra paremtos totalitarinėmis religinėmis idėjomis.

Vienu sakiniu visas tas idėjas galima aprašyti labai paprastai: „visi, kas nėra teisingo (radikalaus) islamo išpažinėjai – tai nėra žmonės, todėl juos reikia išnaikinti„. Labai primena tokio Adolfo Hitlerio idėją apie tai, kad visi tie, kas nėra arijai – tai esą ne žmonės ir todėl juos reikia išnaikinti.

Žmonės, kartais nei neįtariantys, pakliūna į tas islamistines sektas, tada jiems praplauna smegenis, iškruša protą tiek, kad jie tampa pamišėliais teroristais, o tada jau tokie ima žudyti kitus žmones. Tiesiog jie viską supranta paprastai: arba jūs su jais, t.y., esate teroristas arba kitų teroristų rėmėjas, arba jus reikia nužudyti. Tiesiog nužudyti – ar subadant peiliu, ar nušaunant, ar dar kaip nors. Tiesiog nužudyti už tai, kad jūs nesate pamišę islamistai.

Čia tiesiog nėra ką pasakoti. Tai sunkiai suvokiama, nes pernelyg baisu visiems, kas turi sveiko proto. Ir kartu tai labai realu. Vat ir viskas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

14 thoughts on “Teroristų mąstymas

  1. Kastytis

    Įdomi tema, bet atsidaręs straipsnį tikėjausi trijų puslapių teksto, o čia išlemenote tik porą pastraipėlių, šioks toks nusivylimas.
    Iš ties žmonėms, kurie užjaučia teroristus prieš jų kovą už „laisvę“ prieš amerikiečius, reikėtų kartoti tokius pavyzdžius kaip jūs ir pateikėte. Neina protu suvokti kai tokioje civilizuotoje šalyje kaip Izraelis gatvėse, o ne mūšio lauke skerdžiami civiliai niekuo dėti žmonės ir turistai.

    Reply
  2. Ytanas

    Kovo 8 aktualijos. Neturiu empirikos tam pagrist, bet kunigeliam rankas buciuoja moterys neturincios jokiu teisiu baznycioj tik but minnionais. Man tai net sunkiau suvokt nei debilus, zudancius kad daugiau galios suteikt khameini ar putleriams, nes ten bent pasiteisint gali kad netik kaimynai, bet ir seimos nariai gali uzmust jei papriestarausi. O koks pasiteisinimas Stockholmo sidromui laisvajam pasauly?

    #neil tyson preach me some galaxies to conquer

    Reply
  3. Hebolah

    Kas tau daros vis su ta palestina? Gal tavo koks tevas zydukas buvo ir ideologine neapykanta vis laikosi?

    Reply
  4. Skirmantas

    Atsiprašau, kad ne į temą, bet tik šiandien aptikau, kad nuo sausio pabaigos neveikia Tamstos blogo RSS. Tris straipsnius praleidau. Ar nebūtų galima sutaisyti?

    Reply
  5. AlgirdasBR

    na kaip tatai,palestina nera izraeilis.jokiais triedalais apie laisve ju tu ispuoliu teisint negalima.bet juk senai senai JT argi nebuvo pazadeje tiek zydam tiek arabam savo valstybiu? pries ikuriant izraeli arabai ten jau gyveno,o tada pyst paeme atkele zydus,ateme zeme ir ikure izraeli.tai ko tiketis,patys sau amzina beda sukure.ta prasme atsikraustai i zemes kur kazkas gyvena,ismeti vietinius lauk ir viskas,jau tavo? nepalaikau tu teroristiniu siknagalviu,tik idomu kodel tamstos tekstuose vis neigiama palestinieciu bet kokios teises i zeme,atrodo ne zmones jie.juk ne visi jie tokie zverys zudantys ka tik pasitaiko,yra ir normaliu.galbut istorijos spragos pas mane,nesupraskit piktybiskai.

    Reply
    1. Saulius

      Apie tai čia jau buvo: http://goo.gl/3F47Gx
      Man būtų panašu, jeigu lietuviai nekurtų Lietuvos valstybės, o eitų pjauti kaimynų. kol nesusigrąžins Gardino, Suvalkų ir Karaliaučiaus.

      Reply
    2. Arklimantas

      o man keista kitkas. iš kur pas mus atsiranda tokių pasišventusių „palestiniečių gynėjų“? na suprantu, kad su Izraeliu ne viskas „skaidru“. bet su žydais mes gyvenom šimtmečiais (ir visai neblogai sutarėm), o arabų nematėm iki 20 a. pabaigos ir tai tik užsienyje. tai kokio b.. visada išlenda lietuviškai kalbantys „Palestinos reikalo“ kovotojai? iš kur jie? koks blet pragmatinis Lietuvos interesas palaikyti ubagaujančius teroristus arabus, kokie teisūs jie bebūtų? tokie blet „palestiniečių gynėjai“ visada būna už „pragmatiškus santykius su Rusynu“. ar ne? bet pragmatizmo su Izraeliu jie nenori?

      ir labai geras amžinas klausimas: kur pasirinktumėte naktį pasivaikščioti kur nors Europos didmiestyje: žydų ar arabų kvartalą?

      va jums ir paprasti bei aiškūs pragmatiški santykiai su Izraeliu. žydai turtingi ir įtakingi, nieko nesprogdina. su jais ir draugaukime. o jei kas bijo masonų, žydų ir driežažmogių, tai jau ne požiūrio klausimas, o klinika…

      Reply
      1. Myk

        Tai čia gal sovietinės politikos ir propagandos bei seno antisemitizmo padariniai. Juk arabai buvo dideli SSRS draugai, o Izraeliui tekdavo agresoriaus vaidmuo. Manau per kelias kartas diegtas mėšlas atsiliepė smegeninėms.

        Reply
  6. Zorro

    Na visas tas nuprotėjimas susijęs su esminiu skirtumu tarp krikščinybės ir islamo.
    Net labiausia ekstremistinės dabartinės krikščioniškos pakraipos dabar nenori ko nors naikinti -- už žudymą ilgi pragaro metai. Galima aukotis, lipti į kalnus, valgyti duoną su vandeniu, steigti draugijas ir t.t. bet aplinkinių pjauti nevalia -- dėl šios pusiausvyros vakarai de jure paliko religiją neliečiama sritimi. Na čia kaip ir esminis krikščioniškosios civilizacijos pasiekimas.
    Su islamu yra kitaip. Galbūt ir sakoma, kad ISIS ne islamas, bet kas yra islamas iš principo. Centro jie neturi yra kaip ir religiniai centrai kuriuos išlaiko Saudo Arabija. Iranas ir kt. regioniniai piniguočiai. Jei Europje šią struktūrą paliekama be centro -- savieigai -- tai atsiranda tie kurie ją pavairuoja.
    Taigi, kad teks prisiminti inkvizicijos laikus…

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *