Anoreksinis “grožio” etalonas seksopatologiniu požiūriu

Kažkodėl pastebiu, kad vis dažniau kovoju su visokiom blogybėm. Taigi, šį kartą apie tas vat modelines mergaites.

Nesigilinkim gal į tai, kaip jos ten suserga, kaip jos išnaudojamos, etc. – apie daugelio modelių mirtis dėl anoreksijos jau žinoma pakankamai daug, straipsnių ir spaudoj, ir internete – pilna. Ir apie visokius kitokius bajerius, kuriuos anoms tenka patirti. Klausimas tiktai toks – kodėl gi kažkas sugalvojo, kad moters grožio idealas – tai skeletas, iš Aušvico nuvežtas į mados namus, aprengtas ir paleistas ant podiumo?

Paklauskit bet kokio vyro – moteris turi turėti papus, apvalainumus, etc.. Paklauskit bet kokio ginekologo – tasai dar pasakys, kad nenatūraliai liesos moterys yra nevaisingos, dėl to instinktyviai negali būti patrauklios. Dietologai jums dar pridės, kad išnykusios mėnesinės – vienas iš pirmų anoreksijos požymių. O seksologai – pasakys, kad papai ir apvalainumai yra primatų instinktyviai atpažįstamas patelės požymis, sukeliantis patinui susidomėjimą. Bet kažkodėl visiškai nenatūralus, gamtai priešingas "grožio" etalonas plinta.

Paanalizuokime priežastis, o ne simptomatiką. Kas kaltas? Iki šiol, kiek teko girdėti įvairiausių versijų apie modelių skeletiškumą, nei viena nepaaiškina reiškinio esmės. Galiu iškart pateikti dažniausiai minimą – esą ant skeletinių modelių labai gražiai ir lengvai gula drabužiai, joms, esą, viskas tinka. Taigi, mielieji, pasakysiu iškart – negula ant tokių modelių drabužiai. Kaulai nuo tokių skeletų kyšo taip, kad drabužis savo formą praranda, demonstruodamas visokius manekenės kampus. O putlesnėms moterims pasiūti rūbai ant manekenių kabo, kaip maišai. Todėl tikrai liesų manekenių populiarumo priežastys kitur.

Taigi, kodėl rūbų dizaineriai renkasi ir populiarina skeletus?

Drįstu spėti paprastai: dėl visko kalti pyderai. Atleiskite už tokius grubius žodžius man, bet gėjais tų žmonių man liežuvis neapsiverčia pavadint. Juolab, ir patys gėjai tokius iškrypėlius šitaip vadina. Kas gi vyksta? Ogi koks nors meninių polinkių turintis gėjukas nesusitvarko su savo vidinėm problemom bei visuomenės požiūriu ir pradeda tiesiog freudiškai sublimuoti savo homoseksualų potraukį į darbą. Ir vis bando įtikinti save moters grožiu. Bet koks gi grožis svarbus homoseksualui? Ogi homoseksualus, t.y., vyriškas. Taigi, toks drabužių dizaineris savo modeliuose mato jaunus vaikinus, su kuriais būtų smagu pasitratinti. O kai modelis nepanašus, tai daro viską, kad tik tas modelis supanašėtų. Ir savaime aišku, vietoj putlios seksualios merginos pasirenkamas skeletas, kurio net lytį sunku atspėti. O jei skeletas dar turi moteriškų požymių, tai jis verčiamas badauti, kol praras paskutiniuosius moteriškumo požymius.

Taigi vat.

Ką norėčiau pasakyti reziumuodamas (visgi reikia kažkokių pozityvių išvadų, ar ne?) – jei esate vyras, gėjaus dizainerio drabužiai tiks jums puikiai. Nes anas žino, koks yra vyriškas grožis. O jei esate moteris – rinkitės drabužius, kuriuos sukūrė lesbietės. Galų gale, jei jums skeletai iš Aušvico atrodo seksualiau, nei Rubenso moterys – pripažinkite sau, kad esate gėjus.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

69 thoughts on “Anoreksinis “grožio” etalonas seksopatologiniu požiūriu

  1. bamba

    o dar yra versija, kad del visko kalta Hollywood’o dizajnere Rachel Zoe, kuri pati yra kaulu rinkinys ir vercia visas zvaigzdes nusigyventi iki 0 drabuziu dydzio. o tada zvaigzdes demonstruoja pasauliui savo isvaizda ir pasaulis kraustosi is proto.
    pastebeta, pvz. kokioje Rusijoje ar Ukrainoje mergaites naturaliai gimsta shakaliukais ir tokios issilaiko iki kokiu 30 metu, o tada virsta mesos gabalais, ypac, istekejusios; del pirmo, manau, kalta prigimtis -- smulkus kuno sudejimas, greita medziagu apykaita, smulkus kaulai, o del antro -- mitybos iprociai ir gyvenimo budas.
    man Rubenso moterys nepatinka 🙂 as uz sportiska ir sveika kuna be rebalu, bet tai, aisku, moterisku formu nikto ne otmenial 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, pavienis žmogus ištiso grožio supratimo pasauliui taip nepakeistų. Todėl manau, kad anoji dizainerė, kurią minit, tiesiog prisideda prie viso reiškinio, tik sustiprindama jį.
      O dėl Rubenso moterų -- taigi jos labiau orientuotos į vyrus, nei į moteris 🙂 Nors, reik pripažinti, jos visgi truputį nuėjusios link kito kraštutinumo, tegul ir ne tokio nesveiko, bet šiek tiek peržengia ribas 🙂

      Reply
      1. bamba

        ne vien Zoe kalta, ne vien gejai kalti 🙂 gejai, arba pyderai, kaip sakot, kuria musu amziaus „grozi“. o kadaise moteris nesiojo korsetus, paryskinancius papus ir subine, ir mirdavo jaunos del iskrypusio stuburo ar kvepavimo taku problemu. o dar buvo sifilio mada. ar dar kokia nesamone. beje, ne visiems vyrams patinka apkunios moteris. apkunios patinka kudiems 🙂 opposite attracts. o pvz Ukrainoje\Rusijoje vyrai apie 30m. prisisiurbe alaus, sedi istisom dienom ant subines, vazineja masina i artimiausia parda cizu, vengia sporto, patys yra truputi nutuke ir turi pilvuka. tai jiems patinka, kaip kadaise saket, liesos, kaip dviraciai 🙂 o dar ir kad rengtusi, kaip shliuhos: kablai, isvirte papai, priauginti nagai, plaukai, blakstienos, ispustos lupos… tai kur tas grozis? 🙂 „viskas, kas yra nepatogu, yra grazu“ (c) mano apkuni drauge kas 3-4 menesius skrenda i Egipta, nes ten ji jauciausi moteris su visom savo Rubenso formom. jeigu ji butu nestabilios psichikos, tai turbut nusibadautu iki to Aguileros paveiksliuko. bet kol kas pasitenkina Egipto vyru demesiu 🙂 vienzo, grozis yra kiekvienam savas. na vkus i cvet flomastery raznye. grazus zmogus, pagal mane, tai sveikas ir fiziskai, ir protiskai… o tu modeliniu mergaiciu irgi reikia -- jos gi demonstruoja rubus ir yra pakabu etalonais. gal but ne visos is ju tokiom gimsta, bet ir ne visos is ju gali priaugti daugiau svorio 🙂

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Suprantu aš tai, suprantu 🙂 Ir suprantu, kad tamsta esat natūraliai liesa -- tai irgi natūralu -- mes esam skirtingų konstitucijų žmonės.
          O čia, straipsnyje, kalbu apie tą nesveiką madą, kuri propaguojama, kai suskeletėjusios, sergančios manekenės verčiamos „grožiu“. Tarp kitko, tamstos minėta astmatikų (kaip sakėt, „sifilio“) mada -- irgi buvo nesveikas dalykas, kaip ir korsetai. Deja, apie aną laikotarpį negaliu kažko daugiau pakomentuoti, nesiaiškinau, kas tas korsetų madas sugalvojo, galiu nebent pastebėti, kad visa Viktorijos epocha buvo nesveika, seksualiniu atžvilgiu -- tiesiog patologinė -- ne veltui Sigizmund Freud tos epochos pabaigoj ir aprašė tokią daugybę seksualinių neurozių, kad iki šiol dar daugelis psichoanalizę tapatina su seksologija.
          O apie anas minėtas moteras silikoninėmis lūpomis ir pan -- tai ką aš žinau… Irgi įdomus fenomenas. Manau, greičiau susijęs ne su tam tikrų vyrų nejudrumu, o su kažkokiomis kitomis problemomis, esančiomis kažkur jų galvose.

          Reply
        2. mishrune

          „apkunios patinka kudiems“
          Nereikia lialia, mano diedas sveria pusantro centnerio, o aš vis gaunu velnių, kad per mažai valgau. 😀

          Reply
        3. maumaz

          Kas yra „sifilio mada“? Aš tik girdėjau, kad buvo teorija tarp bohemos, kad sifilis užaštrina kūrybines galias prieš pat pabaigą…

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Manau, kad painioja ją su džiova (astma, tuberkulioze). XIX a. pabaigoje išblyškę liesi džiovininkai buvo populiarūs. Ypač tie, kurie jau krauju kosėdavo.

            Reply
  2. nemunas

    sakykit jūs ką norit, bet man dviračiai yra gražu ir taškas. aišku mergaitė tamstos iliustracijoje yra ligonė, ji nenatūraliai liekna.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, pirmiausiai gal įvardinkim -- ar patinka tikri dviračiai-skeletai, ar patinka tiesiog lieknesnės, nei vidurkis. Didžiapapės silikoninės moterys iš pornofilmų -- tai irgi nėra normalus atvejis, o greičiau moteriškumo karikatūra, tad jei tamstą tiesiog traukia natūralus moters grožis -- nieko nenormalaus tame nėra. Čia aš kalbu apie visiškas anoreksijos aukas. Visgi, jei patinka tokios -- verta pagalvoti, ar išvis pastebite moteryse antrinius lytinius požymius.

      Reply
  3. unless_spring

    Jei jau kalbėti apie grožį, tai homofobija žmogaus, deja, nepuošia.
    Mano supratimu, visais laikais buvo laikoma gražu tai, kas buvo nepasiekiama. Kai grožio etalonas yra nepasiekiamas 99.99% procentų normalių žmonių, ta saujelė, kuri jį pasiekia, savaime tampa išskirtine klase. Todėl šiais laikais, kai Vakarų žmonėms tampa vis sunkiau išvengti nutukimo, modeliai darosi vis liesesni. Aukštoji mada visada ir visokiais būdais siekė save iškelti virš minios.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Homofobijos neturiu. Kalbu apie kitą reiškinį -- bardakas galvoje neša blogį -- dizaineriai, patys sau galutinai nepripažįstantys savo homoseksualumo ir bandantys rasti vyrišką patrauklumą, neša blogį. Jei esi gėjus -- tai pripažink tai pats sau ir gyvenk su tuo, o ne bandyk moteris paversti kažkuo nenormaliu.
      O dėl to, kad ta mada „aukštoji“ -- neįtikinsit manęs. Aušvicas -- tai ne aukštoji mada, o kraštutinai nenormalus iškrypimas, lygintinas su nekrofilija.

      Reply
  4. literatka

    „Galų gale, jei jums skeletai iš Aušvico atrodo seksualiau, nei Rubenso moterys -- pripažinkite sau, kad esate gėjus.“
    Cha! Bravo! Ta frazikę reiktų mesti į community devki_na_diete. Jos ten visos pasinešusios ant tokiu skeletukų. Svajoja būti tokios pat. Baisuma.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Jei dar ir išverstumėt visą straipsnį į rusų kalbą -- tai būtų išvis puiku. Gal truputį padėtumėm susiprasti nelaimingiems žmonėms. Aš, deja, nelabai moku rašyti rusiškomis raidėmis :-/
      Beje -- tai irgi tragedija -- merginos stengiasi patikti vyrams, kurie jaučia potraukį ne moterims, o paskui galvoja, kad jų problemos dėl svorio, nors išties, tiesiog bando įtikti visai ne tą orientaciją turintiems žmonėms. Nelaimingos moterys.

      Reply
      1. literatka

        Manyciau, nelaimingos del to, kad NORI ITIKTI, o ne gyvena savo malonumui. O gal neversiu straipsnio, jiems ir taip uztenka zmoniu, kurie jas vadina kvailomis.

        Reply
      1. rokiskis Post author

        Pastebėkim, kad įžeidinėjimų moterims čia nebuvo. Buvo tik interpretacija apie tai, kokie vyrai kemša Aušvico madas visuomenei.

        Reply
          1. rokiskis Post author

            Jei turite omeny, jog anoreksijos propaguotojus pavadinau pyderais -- manau, kad tai pagrįstas įžeidimas. Jei anoreksikes pavadinau anoreksikėmis -- tai tik fakto konstatavimas. Tarp kitko, dėl pastarųjų -- manau, kad net jei anoreksikę skaudina, kad kažkas įvardina jos išvaizdą, kaip baisią, tai tik į gerą -- bent galvot pradeda tegul. Kitų netaktiškumų tikrai nepastebiu. Kita vertus, tikrai neneigiu, kad nesu subtilus žmogus.

            Reply
      2. mishrune

        „kaip blogai reikia save vertinti, jei kitokiu moteru izeidinejimai paglosto savimeile?“
        Kokią moralinę traumą reikia turėt, kad visur ieškoti įžeidinėjimų? 😉
        Jei neklystu, kalba čia ėjo ne apie „kitokias moteris“, bet apie liguistus nukrypimus. Man šakaliukai gyventi netrukdo, tiesiog smagu išgirsti, kad tai jau nebėra visuotinai priimtas „idealas“.

        Reply
  5. alex_argen

    Теория о гомосексуалистах имеет право на жизнь, но существует и другая теория, что во всем виноваты педофилы -- худая девушка больше смахивает на девушку-подростка. Тем более, если мы проследим исторически, когда эта мода вошла в жизнь -- 70-е годы, то как раз тогда появилось множество фильмов эксплуатирующих тему любви взрослого мужчины к 14-15 летнему подростку.
    Серж Гринберг во Франции снял целую серию таких фильмов как раз тогда, и самая пикантная деталь, главных героев обычно играли он сам и его 15-летняя дочь. Тогда же во многих странах сняли запрет на печатание „Лолиты“ Набокова.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Da, vasa versija -- toze ocen zostkaja i dostatocno argumentirovannaja. Pravda, dokazat ejo vsio taki trudneje -- informaciji pro pedofiliju sredi dizainerov ocen malo, v otlicije ot homoseksualnosti, tak sto fakti sobrat slozneje.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Kstati, escio hociu zametit -- ja ne prosto o homoseksulizme, a o latentno, kogda v golove u muzcin bivajet ocien bolsije problemi -- ne prosto izmenenije seksualnoj orientaciji, a sloznij neuroz. Dumaju, eto mozet bit daze ocien sviazano s pedofilijei, tak sto obe versiji odna drugoi neprotivorecit.

      Reply
  6. giedrius_v

    Rževskis pasakoja draugams:
    -- O ar kada nors susimąstėte, ponai husarai, kokia sunki ir prasta mūsų varguomenės padėtis? Kaip jie skurdžiai gyvena, ko jiems tenka imtis, kad nenumirtų, ar pagalvojote? Štai aš vakar, pavyzdžiui, einu gatve, ir prieš mane išeina mergaitė, visa sulysusi, perkarusi, rankelės plonos-plonos, kojos plonytės-plonytės. Ir sako ji man drebančiu balseliu, atkišusi ranką, „Dėde, ar nenorėtumėte manęs išdulkinti už dvi kapeikas?“. Ponai, aš verkiau. Dulkinau ir verkiau.

    Reply
  7. maumaz

    Tptfu, na ir šlykštus tamstos įrašas, apie mokesčius rašyti tamstai daug geriau sekasi. Manau, kad darant tokias toli siekiančias išvadas reikėtų vis dėlto rimtesnių duomenų (nors ko aš noriu iš LJ?)…

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Gal nepastebėjot tamsta, bet rašau ne apie gėjus, o apie tuos, kas nepripažįsta savo seksualinėss orientacijos. Ir apie visiškai nesveikus atvejus. Deja, pasaulis -- ne vien grožis.
      Tarp kitko, galime prisiminti ir kai kuriuos duomenis surinktus apie nacių vadus -- seksualinės problemos toli gražu nėra nekaltas dalykas, jos neša pasauliui daug blogio.

      Reply
        1. rokiskis Post author

          Pagrindimą pateikiau pačiame tekste. Vėlgi, sutinku, kad tai tik versija, o į mokslišką pagrįstumą tikrai nepretenduoju 🙂
          O kodėl tamstą taip užgavo mano šitas straipsnelis?

          Reply
            1. rokiskis Post author

              Tokiu atveju tereikia prisipažinti sau pačiam ir su tuo susitaikyti ir viskas išsispręs. Aišku, tai sunku padaryti. Bet manau, kad mes tave priimsim tokį, koks tu esi -- Internete jau seniai lytis nieko nereiškia.

              Reply
  8. perfect_feme

    Na, kolega, kažkokiu rasizmu gėjizmu pakvipo :). Leiskite pareikšti man savo kuklią nuomonę. Koks skirtumas, ant ko kabinami jų meno kūriniai? Jei paveikslai kabinami ant vinių, tai tegu jie kabina savo sukurtus drabužius ant „pakabų“. Manęs tai visai nejaudina.
    Ir pagaliau, neįtelpam mes (normalios moterys) į tuos drabužius ir nesukam sau dėl to galvos. Gal nukopijuojam vieną kitą detalę, idėją ir tiek.
    O dėl skonio neverta ginčytis 🙂

    Reply
    1. mishrune

      Mes, normalios moterys, tai kaip ir ignoruojam. O kaip gi paauglės, kurios priima tą „grožio“ standartą ir prisitaiko sau? :/

      Reply
      1. perfect_feme

        Manau, kad paauglėms dukroms skiepyti grožį turime ir mes, mamos. Kita vertus, tai tik laiko klausimas -- paauglės taip pat taps moterimis su individualiom kūno proporcijom ir nustos dievinti „stabus“.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Skiepyti tai skiepyti… Bet ne taip lengva su tom paauglėm -- kiek susigadina sveikatą, o ir mirties atvejai… Vėlgi, anoreksija ne vien paauglėms būdinga.

          Reply
        1. mishrune

          Normalu yra gyventi ir atrodyti taip, kad jaustųmeis gerai. O ne gadinti sveikatą vardan to, ką kažkas nustatė kaip teisingą „formatą“.
          Va ir viskas, neieškokit priekabių, žmonės. 🙂

          Reply
          1. frrrozen

            vadinasi, bet kokio sudejimo moteris yra normali, jei ji gerai jauciasi. va ir viskas. cia ne priekabes, tiesiog nemanau, kad +30 kg antsvorio butinai yra gerai!

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Tikrai taip. Nenormalūs dalykai, susiję su kūno mase, sakyčiau, yra tik du:
              1. Bandyti savo organizmą pertvarkyti į kažkokią liguistą būseną (būtent anoreksija, kaip liga)
              2. Bandyti įkalti į galvas kitiems žmonėms, kad jie turi būti kažkokioje liguistoje būsenoje (t.y., kad jiems reikia tapti anoreksikais).
              O dėl 30kg antsvorio -- tai priklauso, nuo ko tą antsvorį skaičiuosim 🙂 Belenkur platinamos „idealaus“ svorio formulės -- briedas, tad vargu, ar vienareikšmiškai galim pasakyti, kas tas yra „30kg antsvoris“. Sakyčiau, tai tiesiog fizinio komforto reikalas.

              Reply
              1. frrrozen

                exactly
                todel turbut kiekvienam reikia susitaikyti su tuo, kad kitiems zmonems jis nebutinai atrodys „normalus“ ir „sveikas“
                nes estetikos suvokimai, kaip ir savijauta, skiriasi

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Būsena, kuri kelia grėsmę žmogaus sveikatai ir gyvybei neabejotinai yra nenormali, nepriklausomai nuo išvaizdos. Anoreksija yra ligų sąraše, todėl negalim teigti, kad anoreksija -- tai tiesiog kitoks estetikos suvokimas, kaip kad negalim teigti, esą gyvenimas Aušvice -- tai tiesiog kitoks gyvenimo būdas.
                  Todėl normos -- normomis, skirtingi požiūriai -- skirtingais požiūriais, o netoleruotini reiškiniai -- visvien lieka netoleruotinais reiškiniais.

                  Reply
    2. rokiskis Post author

      Ne rasizmu čia pakvipo ir ne homofobijom, patikėkit. Neturiu nieko prieš gėjus bendrai, žinau, kad kai kurie iš mano draugų yra homoseksualai, tai jų reikalas ir viskas. Noriu dar kartą pasikartoti -- žmonės, kurie iš moterų daro ligonius, varydami jas į kapus ir dar vaizduodami, esą tai grožis -- tai jau ne gėjai, tai pyderai.
      O apie drabužius -- kita kalba. Man tiesiog gaila žmonių, ką ir norėjau čia pasakyti :-/

      Reply
  9. mototarka

    Kaip čia neprisiminus John S. Hall. 🙂 (Iš anksto atsiprašau už nenorminę leksiką tavo žurnale.) „See, look, I know I’m homophobic, but not about gay guys. They don’t bother me at all. It’s straight guys who don’t know their gay… they fuck my shit right up.“ 😉
    IMHO geriausiai pastebėjo unless_spring -- tai susiję su vyraujančiu supratimu -- sveikas ir gražus žmogus neturi turėti nė trupučio antsvorio. Taip ir atsiranda „super-sveiki“, super-liekni modeliai.
    Dizaineriai ne vien diktuoja madas, kaip kad jie norėtų įteigti. Madų dizainas yra toks pats biznis. Manau, naivu tikėtis, kad jie priima tik lieknus modelius ne tam, kad išpopuliarėtų/uždirbtų, o tam kad patenkintų kažkokias asmenines užgaidas.
    Beje, kažką skaičiau apie tai, kad kažkurie madų namai pradėjo nepriimti modelių nuo kažkokio BMI lygio. Gal daugiau apie tai žinai?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Man teko girdėti tik tiek, kad Ispanijoje kažkokiame madų festivalyje medikai išbrokavo krūvą manekenių, neleisdami joms pademonstruoti visokių dizainerių drabužių -- festivalio organizatoriai taip protestavo prieš anoreksiją. Kaip žinia, per paskutinius kelis metus buvo nemažai atvejų, kai manekenės mirdavo dėl anoreksijos.
      O dėl tamstos citatos -- labai tinkama. Ne gėjuose esmė, o latentiniuose dalykuose, kai žmogus galvoja esąs „normalus“, o išties yra homoseksualus.

      Reply
      1. gerasirdis

        Pažaiskim velnio advokatą
        >Kaip žinia, per paskutinius kelis metus buvo nemažai
        >atvejų, kai manekenės mirdavo dėl anoreksijos
        Na na, ir kiek gi tų manekenių mirė? 2? 3? 8?
        O nerealūs grožio standartai- tik į naudą. Suprasdamos savo neidealumą moterys lengviau sutinka mylėtis su mumis, neidealiais vyrais 🙂

        Reply
  10. krakadyla0

    Va tau dar dvi teorijos į kolekciją:
    1. Haute coutoure brangiai kainuoja. O skeleto dydžio drabužiui pasiūt reikia daug mažiau medžiagos nei normalaus dydžio. Žo, prasidėjo iš taupumo, o vėliau iš to atsirado trendas.
    2. Statusas. Senais gerais barterio amžiais storas = turtingas ir aukštos kastos, liesas = biednas mužikas. Šiais laikais storas = neprisižiūrintis trailer trash, gyvenantis ant junk food, liesas = turintis pakankamai lėšų sau leisti brangių kokybiškų dietų sudarymą, produktus, o taip pat sporto klubą, net galbūt asmeninį trenerį. O badavimas yra kai kam paprasčiausias būdas prisitrinti prie to šių dienų elito įvaizdžio.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Na, pirmoji versija tai labai jau naivi, o antroji -- turi kažką savyje, turi… Trūksta tik sąmokslo.
      Kaip jums tiktų tokia versija, esą kažkokie turčiai, siekdami mažinti maisto suvartojimą, specialiai ėmė propaguoti badavimą? Arba, pvz., masonai, siekdami atitolinti artėjantį pasaulinį badą?
      🙂
      O šiaip, malonu, kad pagavote sąmokslo aspektus 🙂

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Ar tamstai patinka tiesiog normalios merginos, tokios, kurių kaulai nekyšo iš drabužių, kurios turi apvalainumų?
      🙂

      Reply
  11. ekzon

    Hm… vyriškiai, kurie mėgsta save papuošti draugėmis modelimis, dažnai taip pat mėgsta pavartoti žodį „pydoras“ ne tik latentiniams gėjams apibūdinti. Gal čia ir yra ryšis su latentiniu homoseksualumu.
    Beliko tik procentus suskaičiuoti. Jei apie 10 -- tai pliusas teorijos naudai.
    O dar pridėkite moterų programavimą nuo vaikystės lėlės Barbės pavidalu.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Dėl procentų skaičiaus ginčijas visas pasaulis 🙂 Dažniau pateikiamas skaičius -- apie 7 proc., iš jų atvirų homoseksualistų -- 1,5-2 proc. Nors reikia pasakyti, kad skaičiai varijuoja labai plačiose ribose, kai kada pateikiami net 24 procentai ar pan. 🙂
      O dėl Barbės įtakos -- tai atskiras klausimas, kurio negalim suvesti vien į skeletų madą. Bet tam tikri aspektai tame visgi yra.

      Reply
  12. gerasirdis

    Eilinė gėjų sąmokslo teorija?
    Jo, sąmokslo teorijos madingos. Sako, įsibėgėjus krizei taps dar madingesnėmis :-).
    Tik va, skylutė teorijoj: kažkodėl blizgantys moteriški žurnalai, kuriuose vyr redaktorėm dažnai dirba moterys, irgi deda skeletiškas moteris ant viršelių. Ir sako, kad ta plona mergička ant viršelio labai padeda pardavimams. Moterims tokius žurnalus noriau perka (nes latentiniai gėjai dizaineriai, deja, rinka per maža padoriam tiražui užtikrinti).

    Reply
  13. Anonymous

    rokiškietė
    Kodėl storos su papais ir šiknom visada verkia ir neturi vaikinų? o vaikinai, linkčiojantys galvas ir teigdami, kad papai- gerai, šikna -- gerai, patys kažkodėl už rankų vedžiojasi tik liesas ir anoreksiškas paneles? ir tokių daugiau nei 80%, įrodymų nereikia, išeikit į gatves ir pažiūrėkit. man asmeniškai gražu liekna ir su krūtine ir su subiniuku mažu riestu, raumenukų truputį. kam gi tokios negražu? gėjams, pedofilams ir kitokiems anomalams 😀 apie tas kur tik kaulai, aš nekalbu, nes tai visų pirma gali būti genai, visų antra -- psichologinės problemos, trečia -- paauglystė ir „bjauriojo ančiuko“ kompleksai, ketvirta -- narkomanių holivudo žvaigždių įtaka ir , kaip autorius mėgsta dažnai užbaigti, etc. 😉

    Reply
  14. Markas

    Arba pats Rokiškis pedikas ir jam nesinori modeliuose vyrų matyti, nes jo sąmonė juos piešia 🙂 Arba kita versija -- tavo boba stora ir baisi, tad tu ją taip gyni 😀

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *