Lietuvos Banko įstatymas

Sako, kad Lietuvos Banko įstatyme yra toks sakinys: Lietuvos valstybė neatsako už Lietuvos banko prievoles ir Lietuvos bankas neatsako už Lietuvos valstybės prievoles.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 thoughts on “Lietuvos Banko įstatymas

  1. shankeris

    Geras sakinys. Teisingas sakinys.
    Ir tas sakinys tame įstatame jau taip senai 🙂
    Rašei, kad triukšmą kelsi pirmadienį -- nerimsti :)?
    Toks oras už sienų, o tu mankštiniesi prie kompo 🙂

    Reply
  2. zalias_bebras

    Tai kas keisto? Buvo LB prievoles privalu (o, kalambūras!) atskirti, kad jis netaptų Finmin padaliniu -- pinigų spaustuve, kaip tai buvo prie Vagnoriaus I-ojo.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tai pala, čia gaunasi taip, kad devalvavus litą, valdžia liks neatsakinga. Arba valdžiai pritrūkus pinigų -- bankas neatsakingas. Kažkas tokio. Nu aišku, aišku.
      Tarp kitko, gerbiamasai, ar girdėjote, kad jau pasikeitė prognozės -- ne pusantro, o penki procentai BVP kritimo? Ir, gandai sklando, kad ir dar labiau tos prognozės pasikeis ateity, nes šie penki procentai kyla tik iš bendraeuropinių spėliojimų, tuo tarpu gi padidėję mokesčiai, ypač -- PVM, turėtų BVP dar mažiausiai 3-4 proc. numušti į apačią.
      Ir tai -- net be spėlionių apie tai, kiek smarkiai BVP į apačią nutemps dėl vietinių priežasčių sumažėjęs importas ar spiraliniai bei, galimai, netgi kumuliatyviniai reiškiniai.

      Reply
      1. zalias_bebras

        Nebūtinai. Turi gi tą patį įstatymą -- pažiūrėk, koks nustatyto kurso keitimo mechanizmas. Kiek pamenu, nei viena pusė negali to padaryti vienašališkai (todėl ir vadinasi valiutų valdybos modelis).
        O gandai apie rodiklius -- tai tie patys lūkesčiai, kurie, kaip žinia, įtakoja pusiausvyros judėjimą viena ar kita kryptimi.

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *