Apie VSD, teroristus ir prokurorus

Klausau Lietuvos Radiją – fantastiška laida kažkokia. Tarkuoja VSD per visus galus. Ir istoriją apie tai, kad kažkur Antaviliuose buvo laikomi teroristai, kuriuos kankino pririštus prie operacinių stalų. Ir sako, kad atrodo, jog yra ištisa grandinė susijusiųjų – ir Mečys Laurinkus, ir Valdas Adamkus, ir liūdnai pagarsėjęs Pocius, ir dabartinis Malakauskas. Ir jų padėjėjai, tokie, kaip Darius Jurgelevičius ir panašūs. Ir dar – generalinis prokuroras Algimantas Valantinas, kurio dėka, pasirodo, iki šiol dėl viso to neteisėtai laikytų teroristų reikalo netgi nepradėtas ikiteisminis tyrimas – nepaisant Dalios Grybauskaitės reikalavimų ištirti. Vertinimas vienas: CŽV į šitą reikalą sukišo tokius milžiniškus pinigus, kad dėl jų visas reikalas ir užsisuko – visa krūva aukščiausių vadovų gali būti susiję tarpusavy būtent tais piniginiais ryšiais.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Apie VSD, teroristus ir prokurorus

  1. e_griseus

    Tema darosi apie nieką; nes viskas veik gandų lygyje. Nuvylė Grybauskaitė, nes išgirdau ne Lietuvos prezidento poziciją, o retransliatorių -- Vakaruose neabejoja. Šiuoju atveju nepasakė nieko, ką ji padarė, idant sudėlioti taškus.

    Reply
    1. gedas

      >Nuvylė Grybauskaitė, nes išgirdau ne Lietuvos prezidento poziciją, o retransliatorių -- Vakaruose neabejoja.<
      Manęs anaiptol nenuvylė, o net sužavėjo: dramatiškos pauzės, grėslus balsas ir -- aukštyn iškeltas pirštas (!) To buvau seniai nematęs.

      Reply
      1. e_griseus

        Na, suprantu, kad įvaizdis yra viskas, o ir kalbos padargų padėtis, tariant kalbos garsus, prezidentui neprošal; bet turinys, … Beje, kurį pirštą prezidentė rodė? Girdėjau tik per radiją. 🙂

        Reply
        1. gedas

          berods rodomąjį..negaliu tiksliai pasakyti -- stengiaus įžiūrėt ar ilgi nagai, tai neatkreipiau dėmesio..;)
          nieko, viskas su patirtim ir praktika ateis, tsakant.

          Reply
    2. rokiskis Post author

      Nepagavai tu esmės. Skaityk tarp eilučių ir gaudyk kontekstą. Tarp eilučių: „Vakaruose neabejoja“ -- tai reiškia, kad faktinė jai įvardinta medžiaga yra tokia rimta, kad tiesiog laiko klausimas -- ar įvardins pavardes mūsiškiai, ar vakariečiai.
      O kontekstas yra toks: įsitikinus, kad vyksta sistemingas žmogaus teisių pažeidimas, su kuriuo nėra kovojama (o šis atvejis -- būtent tai demonstruoja), ES gali apriboti Lietuvos teises bendrijoje, įskaitant ir balso teisės atėmimą -- šitai numato tarptautinės sutartys.

      Reply
      1. e_griseus

        Aš ir klausiu, kas turi taškus sudėlioti? Ir kaip ji dėlioja? Man asmeniškai, esančiam teisės viešpatavimo principo šalininkui, visiškai nepriimtina, jeigu toks kalinimas buvo, pabrėžiu -- jeigu. Ir atmestini argumentai, jog JAV sąjungininkas, nes sąjungininkas iš esmės dėl teisinių priežasčių nesteigė tokių įstaigų savo teritorijoje; tad -- jūs pažeidinėkite savo teisę, o mes šiukštu negalime. Tad, jeigu kalinimas buvo, kažkas mūsuose užsižaidė savos galios žaidimais -- darau ką noriu. Ir galima nutuokti, kur veda nytys.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Taškus pirmiausiai turi sudėlioti generalinė prokuratūra. Ta pati, kuri berods netgi tris kartus sugebėjo užgniaužti Pociūno bylą, galų gale ją numarindama, netgi nepaisant teismo sprendimo vykdyti tyrimą. Taigi, Algimanto Valantino vadovaujama prokuratūra dabar net nepradeda tyrimo -- matomai, nemato nusikaltimo sudėties. Galimai todėl, kad Algimantas Valantinas užimtas pedofilinių sysalų skandalu ir svarbesnis jo tikslas -- nusivalyti kremą nuo munduro.

          Reply
          1. e_griseus

            „Algimanto Valantino vadovaujama prokuratūra dabar net nepradeda tyrimo“. Jeigu kažkas vakaruose prezidentei pateikė faktus ar/ir įrodymus, o gen. prokuroras tik vaiposi; tai prisimink -- kas jį skiria ir atleidžia.

            Reply
    1. rokiskis Post author

      Susitarimas turi būti paremtas. Negaliu patikėti, kad būrelis korupcionierių užsiima korupcija iš idėjos.

      Reply
  2. mato_taupa

    „fantastiška laida kažkokia“ -- tikrai skamba kaip niūri fantastika, iš pirmo žvilgsnio. Bet jeigu pažiūrėti antrą kartą -- už to fantastikos ūko ima ryškėti ne mažiau niūri realybė. O tos realybės pagrindas -- žalias, žalias pinigėlis, kuris vienodai vertingas ir adamkams, ir laurinkams, ir pociams. Ir tas pinigėlis atsveria ir žmogaus teises, ir valstybės suverenumą, ir t.t., ir t.p.

    Reply
        1. rokiskis Post author

          Manau, kad panašus atmazas apie ateivius būtų suveikęs prieš kelis metus, kai buvo kilęs skandalas dėl kalinių. Dabar gi atrodo, kad tokie pasakymai jau nepadės.

          Reply
  3. Anonymous

    apverstos piramides su ausimi organizacija
    opa opa opa-pa… kas gi čia taip įdomiai vyksta? Kažkur pasikeitė jėgų balansas, panašu. Nebepalankius šalina.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *