Dalia Grybauskaitė sukioja politinį vairą

Šiandien Irena Degutienė apie užsienio politiką padarė visiškai priešingų pareiškimų, nei tie, kuriuos mėgsta Dalia Grybauskaitė. Real-politik ir pragmatizmas neturi lemti visko, tokiai politikai reikia priešintis ir remtis vertybėmis. Po to, kai Dalia Grybauskaitė atstatydino Ušacką, kuriam laikui pasirodė, kad pokrypis akivaizdus, tačiau Degutienės užuomina labai rimta. Ypač tame Rusijos trysčiojimų apie neegzistavusią Lietuvą ir todėl negaliojančius tarptautinius susitarimus kontekste.

O ką gi Dalia Grybauskaitė? O jinai apie užsienio politiką aptilo. Po tų pačių trystelėjimų į veidą iš Rusijos pusės. Tiesą sakant, vargu, ar atsirastų nors vienas diplomatas, kuris šioje situacijoje rastų aiškią išeitį – taip ar anaip, Rusijos atstovų pareiškimai – tai tikras vambzdec. Ir dabar turim ką turim – užsienio politikoj, kurios vadeles ryžtyngai į rankas griebė Grybauskaitė, jau matom skilimo požymius – Seimas sau, o Grybauskaitė sau.

O ką Dalia Grybauskaitė daro vidaus politikoje? Siūlo inicijuoti bausmių sugriežtinimą už pedofiliją. Po to, kai nepaisant Seimo išvadų, jos buvo palaimintas Algimantas Valantinas – mat prokuratūroje viskas gerai. Po palaiminimo visi sužinojo, kad Andriui Ūsui skiriami kaltinimai, dėl kurių jis gali išsisukti paprasta bauda, o pats Valantinas į žurnalistų klausimą kodėl vietoj straipsnio apie prievartavimą taikomas straipsnis dėl tvirkinimo pareiškia "O koks jums skirtumas?". Gal būt prezidentė nesuvokia, ką apie šitai galvoja didžiulė dalis visuomenės?

Bet palaukit, dar vienas smagus faktas – pasirodo, Solveiga Cirtautienė, prezidentės patarėja teisės klausimais, pasiuntė Teisėjų Tarybai Andriaus Ūso skundą dėl Neringos Venckienės, ir taip inicijavo kažkokį tyrimą dėl to, ar tinkamai šioji rūpinasi vaiku.

Aišku, Solveiga Cirtautienė nepagalvojo apie pasekmes, padarė tiesiog natūralų veiksmą – gautą skundą pasiuntė tikram adresatui, tačiau to dėka skundas, kuris būtų nei nenagrinėtas, buvo nagrinėtas, kaip Prezidentūros užklausimas ir ėmė suktis teisinė mašina. Apie tai sužinojo žiniasklaida, o tada jau kaip sakoma – "shit hits the fan", prezidentūra tiesiog viešai įtariama pedofilų lizdu – manau, kaip tik tada ir Daliai Grybauskaitei ėmė darytis aišku, kad ajajajaj…

Štai iš to – ir visi pasiūlymai dėl bausmių pedofilams griežtinimo – pagaliau supratimas, kad nesiklausant Seimo sprendimo dėl Valantino, galimai padaryta galima klaida, galinti galimai baigtis galima prezidentės katastrofa. O išvis, kam jai tas Valantinas? Kai kas kalba, kad jis puikiausias svertas, kuris prezidentės rankose. Taip šioji iššluosianti korupcionierius, mat visuomenės akyse susitepęs Valantinas dabar priklauso tiktai nuo jos. Bet aš manau, kad švaros neįmanoma pasiekti purvu.

O dar aš prisimenu visai kitą dalyką – kažkada sklidusias kalbas apie tai, kad Dalia Grybauskaitė gali būti lesbietė. Ir tai, kaip gerokai anksčiau FTB vadas Huveris JAV, pats įtardinėtas homoseksualumu, buvo aršiausias homoseksualų persekiotojas. Kodėl? Todėl, kad homoseksualumas – tai puikiausias šantažo įrankis, o visuomenėje persekiojami homoseksualai patys susiburia į įvairius "tinklus". Štai jums ir prašom – konspiracijos teorijos papildai.

Ką gi galima pasakyti apie visus šituos bardakus? Ogi tik vieną dalyką: prezidentė bando sukioti vairą, tačiau ją nešioja posūkiuose. Ir dar taip nešioja, kad galime ją tik užjausti.

Ai, o kas dar? Vėl atnaujinama garsioji "Samanėlės" byla. Kad maža nepasirodytų.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

43 thoughts on “Dalia Grybauskaitė sukioja politinį vairą

    1. rokiskis Post author

      Algimanto Valantino sesers byla dėl milijoninių mokesčių slėpimų 3 žmonių įmonėje „Samanėlė“, kuri veikė, kaip subrangovas firmai, stačiusiai prokuratūros pastatą Vilniuje.

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Kad ieškoti nereiktų -- „Samanėlės“ byla buvo vienas iš didžiausių pastarojo meto skandalų, nes mokesčių inspektorius, pagavęs mokesčių slėpėjus su visais įkalčiai (lagaminėliu su juodąja buhalterija), buvo persekiojamas iš VSD, o paskui atleistas iš darbo, tuo tarpu byla nutraukta.

      Reply
  1. e_griseus

    Solveiga Cirtautienė galvodama ar negalvodama apie pasekmes, tą patį veiksmą turėjo atlikti. Ir tai jie -- kaip ir kitos valdžios institucijos -- daro tūkstančius kartų, nes grąžinti draudžia įstatymas.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kiek supratau, problema ta, kad yra konkreti tvarka dėl tokio tipo skundų priėmimo, kuri šiuo atveju buvo pažeista. Bet neesmė -- esmė tik ta, kad „shit hits the fan“. Prie to buvo einama jau ilgai, o čia viskas gavosi itin efektingai.

      Reply
      1. e_griseus

        Problema bandyme interpretuoti, kad perdavimas pagal kompetenciją turi kitokią teisinę reikšmę, nei kreipimasis tiesiogiai. Vasiliauskas, Dapkus, Kuolys, Vasiliauskaitė, Janutienė viešai meluoja arba nesuvokia, jog tokiais atvejais netampama nei pareiškėju, nei atstovu. Viešojo administravimo įstatymo 26 str. 4 d.: “Jeigu viešojo administravimo subjektas neturi įgaliojimų priimti administracinės procedūros sprendimą dėl skunde išdėstyto klausimo, jis ne vėliau kaip per 5 darbo dienas perduoda skundą viešojo administravimo subjektui, kuris turi reikiamus įgaliojimus, ir apie tai praneša asmeniui.” Sukis kaip nori, bet kitaip elgtis negali, o žodžiui „perduoti“ suteikti kokią tai kitą juridinę reikšmę, reikia intensyvių valios pastangų.
        Beje, mano virš minėtų asmenų argumentai dėl Valantino, mane įtikina daugiau, nei neįtikina. Ypač -- kiek tai susiję su Samanėle; o ypač -- su tuo mokesčių skyriaus viršininku ir VSD.
        Apie Huverį, regis, tėra gandai, kurie kilo prieš kokį 20 metų, kai atsirado pasakojimų, kad matė jį su moteriškais drabužiais, viename Niujorko bute. Ir įtariu, kad tai gėjų sąmokslas.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Taip ar anaip, kiek kadais teko skaityti, Huveris -- žmogus, sunaikinęs JAV mafijas, nuolat remdavosi homoseksualų duomenimis, pagal tai net įtariamųjų sąrašus sudarinėdavo.
          O dėl kompetencijų perdavimo -- nežinau, kaip ten teisiškai. Tik tiek, kad apsitaškė prezidentūra staigiai ir įspūdingai. Tas ir krenta į akis.

          Reply
            1. rokiskis Post author

              Neieškok kryptingumų. Apsitaškė visi, kas tik aplinkui. Būtent tas atvejis, kai palyginimas su šūdu, pataikiusiu į ventiliatorių -- tinka tiesiog idealiai.

              Reply
              1. maumaz

                „Aptaškė“ dėl to, kad žurnalistai, nesigilindami į teisinį reguliavimą, pradėjo paistyti nebūtus dalykus. Todėl vienareikšmiai -- aptaškė. Žurnalistai -- Cirtautienę.

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Ne. Procesas nevaldomas, o žurnalistai -- tik dirba savo darbą, ieško versijų ir interpretacijų. Tai, kad pedofilijos skandalas suteps prezidentūrą, darėsi aišku jau prieš porą mėnesių, ir jau visai akivaizdu pasidarė po to, kai Grybauskaitė nusprendė palikti Valantiną jo poste.
                  O tai, kas čia įvyko -- tai tiesiog netikėtai staigus ir įspūdingas apsitaškymas. Gal net ir švelnesnis variantas, nes jei būtų tempta ir toliau, tai būtų išvirtę tuo pačiu, tiktai mėšlo būtų žymiai daugiau.

                  Reply
  2. kreivarankis

    o ar nevertėtų viso to susieti su Lino Karaliaus-Ezopo išvyka į Tailandą. Viskas padaryta taip demonstratyviai ir su tokiomis pikantiškomis detalėmis, kad nenoromis ir pagalvoji -- o gal tai klano užsakymas atitraukti visuomenės dėmesį tokiu būdu?
    Beje, Rokiški…tavo žodžiai :“gautą skundą pasiuntė tikram adresatui, tačiau to dėka skundas, kuris būtų nei nenagrinėtas, buvo nagrinėtas, kaip Prezidentūros užklausimas ir ėmė suktis teisinė mašina.“ Nuo kada nenagrinėti skundai tau yra pozityvas? Nors gan miglotas sakinys sintaksės požiūriu, galėjau ir ne taip suprasti… 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Naujapili, nežinau nieko apie jokius ezopus. Man tai neįdomu. Jei darė kažką -- gali būti, kad tiesiog siekia pigaus populiarumo iš visuomenės šokiravimo. Nesu linkęs matyti sąmokslo ten, kur nėra, kita vertus, į konspiracijos teorijas tai išties gali įsipaišyti. Ypač, jei tame dalyvauja LNK, o ne kokia kita TV 🙂 Tarp kitko, šitame kontekste įdomu netgi -- kokia TV tai daro? 🙂
      O dėl skundų -- aš kalbu apie konkretų faktą ir, pastebėk, nevertinu šio fakto, o tiesiog pateikiu faktą ir jo politinę baigtį. Neieškok sliekų ten, kur jų nėra.

      Reply
  3. ashtroka

    Man kartais atrodo, kad Prezidentė per daug kišasi į visus reikalus. Suprantu, pedofilų byla yra skandalas „i vsio takoe“, bet kai valstybės vadovas pradeda nurodinėti kam ką daryti, kvepia… gal populizmu?

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tai aukšto lygio populizmu tai dar likus metams iki rinkimų kvepėjo. O čia -- tiesiog manau, kad išvis neaišku, tai ką Grybauskaitė daro, atrodo velniškai rizikinga nepriklausomai nuo tikslų. Dar keli tokie užnešimai ant posūkių ir galėsim lyginti su Pakso baigtimi. Tarp kitko, Paksas irgi pradėjo nuo VSD.

      Reply
  4. chugunka

    užsienio politika yra ne tik „pareiškimai“… O šiaip rusai puikiai naudojasi tuo, kad LT nesusitaria ir nežino ko nori.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Dėl to, kad Rusija naudojasi -- tai faktas. Ir vargu, ar galima tuo labiausiai kaltinti Rusiją -- aš sakyčiau, tai pirmiausiai mūsų URM visiškos nekompetencijos pavyzdys.

      Reply
      1. chugunka

        Aš labai toli nuo užsienio politikos… bet kažkaip galvojau, kad URMo klerkai yra labiau vykdytojai, politinė valia turėtų gimti truputį aukščiau. Šiaip čia reikėtų palyginimo… na štai yra kad ir lenkai. Taip -- daug didesnė šalis, kuri gal gali sau daugiau leisti, būti labiau principingais ir pan.
        Bet šiais metais Putinas pakvietė Tuską i Katynę kartu paminėti aukų atminimą. Putinas! Tuską! Į Katynę!
        Tuo tarpu mes ir toliau kovojame su savo baimėmis.

        Reply
              1. maumaz

                Ką tu -- visiškai įprastinis dalykas. Juk Katynės žudynės visiškai netemdo Rusijos -- Lenkijos santykių, viskas ten aišku, dokumentai atviri, niekas net neabejoja, kad jos -- NKVD darbas, o Adrzejaus Wajdos filmas „Katynė“ buvo su milžiniška sėkme parodytas 5000 Rusijos kino teatrų.

                Reply
                    1. rokiskis Post author

                      Ibicusai, o ką čia diskutuot, jei tu bandai paneigti realybę. Kokios dar visuomenės diskusijos, tu pradėk stebėt įvykius Rusijoje ne tik per oficiozinius kanalus. Olegą Kozyrevą paskaityk, gal truputį akys atsivers.

                    2. ibicvs

                      > tu pradėk stebėt įvykius Rusijoje ne tik per oficiozinius kanalus
                      Tipo, per Delfi ir Lietrytį, kaip tu?
                      > Olegą Kozyrevą paskaityk, gal truputį akys atsivers.
                      Jei stebėti Lietuvą per tavo blogo akinius, tai čia jau seniai pasaulio pabaiga „в одной отдельно взятой стране“ 🙂

              1. rokiskis Post author

                Nevaryk Ibicusai. Pats žinai Rusijoj dar prieš porą metų masiškai skleistus pasakojimus apie tai, kad Katynės žudynių nebuvo.

                Reply
                1. ibicvs

                  Ar suvoki skirtumą tarp valstybinės politikos ir visuomeninės diskusijos?
                  Pats žinai Lietuvoj dar prieš kelis mėnesius masiškai skleistus pasakojimus apie bebrus-žudikus 🙂

                  Reply
                  1. rokiskis Post author

                    LoL
                    Ibicusai, nustok kleidėt apie visuomeninę diskusiją Rusijoje -- tenai ji jau tapusi ne ką realesne, nei Kinijoje.

                    Reply
                    1. ibicvs

                      Ai, buvau pamiršęs, kad Tamsta pats neseniai tapai propagandinio aparato dalimi. Pamiršau pasveikinti 🙂

                    2. rokiskis Post author

                      Alternatyvi Visata? 🙂
                      Ibicusai, tu puikiai žinai, kad aš argumentuoju, kai tam yra prasmė. Bet absurdiškų teiginių paneiginėt nesiruošiu, tad kol rašysi nesąmones, tol gaudysi iš manęs lolus 🙂

                    3. jurkis

                      Rokiški, tu pats ne pyragas, ale nukeliu skryblių prieš tavo norą su pliku pešiotis :). Gražu pažėt, kaip jūs abu protingai ir kompetetingai pliekiatės :).

                    4. rokiskis Post author

                      Taigi šitai labai smagu 😀 Ypač, kai oponento argumentacija susiveda į tai, kad aš esu įdarbintas propagandistas kažkoks, kurio visos žinios iš Delfi gaunamos 😀 Tai kaip tokioje situacijoje nepasitaškysi? 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *