Aušros Vartų koplyčia

Man susidaro toks įspūdis, kad katalikų bažnyčia patyliukais tiesiog griauna seną paveldą visur, kur tik užsimano ir kur nėra priežiūros. Šlykščiai kičinės plastmasinės skulptūros bažnyčiose seniai tapo įprastomis, bet tai, ką padarė su Aušros Vartais – tai panašu į atvirą vandalizmą. Vieną iš nedaugelio vietų, viskas sėkmingai išsilaikė paskutinius kelis šimtmečius, pavertė į kažkokį, atleiskit, vos ne tualetą su euroremontine apdaila.

Problema, kurią pastebiu – dvasininkai atrodo visad išlipa sausi iš vandens. Ir ar aš čia kažką pražiopsojau, ar iki šiol neįvardinta, kad už šiuos griovimus atsakingas tas ar anas katalikų bažnyčios veikėjas, nusprendęs griauti viską, kas sena ir statyt marmurinius laiptus su stiklinėm durim?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

5 thoughts on “Aušros Vartų koplyčia

  1. skimas

    Na ne viskas ten „sėkmingai išsilaikė paskutinius kelis šimtmečius“. Paskutinis euroremontas darytas 1939m, nuo to laiko ir plytelės ir betoniniai laiptai. Na bet aišku stiklinės durys čia jau per žiauriai.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kiek atsimenu, buvo klaikiai nutrinti mediniai laiptai, nors gal atmintis meluoja -- seniai ten labai buvau, prieš kelioliką metų. Dabar blizgantys marmuriniai.

      Reply
      1. skimas

        Na man atminty lyg irgi mediniai šviečiasi, bet rašoma apie „teracinius“, kas faktiškai yra betoniniai su marmuro priemaišom.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Tai gal kaip tik tuos teracinius ir pastatė vietoj medinių dabar. Nuotraukų kiek pažiūrėjau -- tai nežinau net su kuo palyginti. Atrodo panašiai, kaip kokiam prekybos centre.

          Reply
        2. rokiskis Post author

          Hmmm… Niekur internete neradau nuotraukų su tais laiptais, išskyrus tas, kurios jau po suvandalinimo :-/

          Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *