Įžvalga apie Lietuvos Radiją

LRT nuo seno yra specifinė visų valdančiųjų kovos arena – kiekvieni, kol būna opozicijoje, rėkia, kad reikia geriau finansuoti ir daryti nepriklausoma, bet visi, atėję į valdžią, ima spausti, jokių nepriklausomumų neleidžia, o jei tik gali, tai pabando užsukti ir finansavimą. Paradoksas yra toks, kad jei pusę pinigų, kuriuos visokios ministerijos skiria savo informacijos "viešinimui", skirtų LRT (lygiai taip, kaip užsakinėja reklamą kitur), jokių finansavimo problemų pas LRT nebūtų. Kita vertus, visa ta žiniasklaida, gyvenanti iš visokių ten ministrų paskirtų pinigų, uždirbtų gerokai mažiau. Žodžiu, politinės kovos, persimaišiusios su biurslo pinigais.

Negana to, LRT ilgainiui atsirado gana nepriklausoma ir stabili apžvalgininkų grupelė – jau vien Tomas Dapkus ko vertas, įspūdingas ir Virginijus Savukynas. Ir tokie apžvalgininkai savo diskusinėse laidose atvirai oponuoja bet kurios valdžios skleidžiamam briedui. Būtent šitie du apžvalgininkai įdomūs dar ir dėl to, kad Tomą Dapkų visai neseniai bandyta atleisti, praspirti velniop, kaip esą kažkokį ten tendencingą, o Virginijus Savukynas jau faktiškai išgrūstas.

Taigi, kas man pabandys paneigti, kad išties visi tie pinigų karpymai ir bandymas LRT įvaryt į bankrotą – tai ne kas kita, kaip finansinis spaudimas prieš grupelę politikos apžvalgininkų, keliančių į viešumą šiukšles?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

10 thoughts on “Įžvalga apie Lietuvos Radiją

    1. rokiskis Post author

      Kol kas dar laikosi. Dapkaus kol kas neįstengė išmest. Nors kaip įprasta kiekvienai valdžiai, dabartiniai irgi plūstasi, kad LRT kažkoks esą antivalstybinis. Tik tiek, kad kiti neišdrįsdavo taip žiauriai per finansus kapot.

      Reply
  1. xerksas

    Vienas labiausiai siekusiųjų Dapkaus atleidimo buvo ištikimiausias (gal net už Paleckį ištikimiesnis) Siauro klapčiukas Savukynas. O jį jei pastūmėjo laike, tai tieisog todėl, kad talento nerasta, žmonės ežiūri. Na, bet jis ir be to dar devyne galybes darbų LRT ir už jos ribų dirba: Portalo vyr.redaktorius, viešosios infomacijos autorius, „Pedo“ dėstytojas ir t.t. Seniai jau aiškinausi.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš tau gyvai pasakyčiau kai ką, ko nepasakyčiau čionai, tiesiog turiu žinių, kad ne Siauro klapčiukas, o greičiau atvirkščiai. O dėl Portalo -- berods jau senokai ne vyr. redaktorius.

      Reply
      1. xerksas

        Tai, matyt, kažin koks perversmas bus įvykęs. Šiaip Virgis gan nesatabilios psichikos, galėjo susipjaut. Bet buvo „dešinės rankos tęsiniu“, po skydinės lakstė rinko darbuotojų parašus už Siaurą, jį ginančius tekstukus kurdavo.

        Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *