Telekomas. TEO. Pati doriausia Lietuvos kompanija. Ekoinstituto filialas.

Lietuvos Telekomas, dabar užsivadinęs TEO – ko gero pati doriausia, sąžiningiausia, geriausia ir taip toliau iš visų didžiųjų Lietuvos kompanijų. Rimtai. Sakau tai ne šiaip kaip koks visai pašalinis asmuo, o kaip žmogus, kažkada susijęs su IT ir gavęs apie TEO pakankamai juntamą kiekį insaiderinės informacijos. Tai įmonė, plačiai naudojanti SOX, kontroliuojama išorinių investuotojų, saugančių savo gerą vardą. Viskas labai gražu.

Taigi, kaip pasireiškia TEO dora? Ogi labai įdomia labai įdomios kontoros – "Ekoinstituto" kampanija, nukreipta prieš visokias elektromagnetines spinduliuotes. Ekoinstitutas, atvežęs į Lietuvą briedovą filmą "Grėsmingas signalas", kuriame pasakoja apie visokias mobiliųjų telefonų kompanijas, kurios per savo antenas masiškai užkrėtinėja žmones vėžiu, kovoja prieš ką papuola ("už ekologiją"), tačiau pagrindiniai judesiai nukreipti prieš viską, kas tik skleidžia kokias nors radijo bangas. Anksčiau panašius briedus skleisdavo visokie radiostezijos, geopatologijos ir panašių feng šujų fanatai, o dabar – jau ir nemaža PR agentūra.

Koks ryšys tarp TEO ir Ekoinstituto? Ekoinstituto vadovė Silvinija Simonaitytė – anokios bendrovės "ZG34" valdybos narė. O šiai vadovauja anoksai Donatas Kuras. Šis, savo ruožtu, yra vienas iš partnerių bendrovėje "Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai". O jau ši įmonė turi tik vieną išties didelį klientą – tai tas pats TEO. "Andriuškevičiūtė, Kuras ir partneriai" rūpinosi ir viso filmo "Grėsmingas signalas" reklama, ir netgi su šio filmo režisieriumi, atvykusiu į Lietuvą, žurnalistai galėjo pabendrauti tik per šią įmonę. Žinoma, TEO atstovai nuo tokių sąryšių atsiriboja. Tuo tarpu "Ekoinstitutas" toliau tęsia savo propagandas. Toks vaizdas, lyg TEO, jau susikompromitavęs tokiais sąryšiais, būtų kažkoks šios kontorėlės filialas, o ne atvirkščiai.

Nuostabu, tačiau šitas durnių laivas į savo veiksmus sugebėjo įtraukti netgi tokias seimūnes, kaip konservatorė Vida Marija Čigriejienė ir darbietė Dangutė Mikutienė. Jei pirma – tiesiog šiaip senutė, kuri gal tokius dalykus dėl amžiaus daro (būtent jos iniciatyva buvo bandoma prastumti įstatymą, pagal kurį faktiškai būtų uždrausti dauguma buitinių elektros prietaisų), tai antroji – ryški aktyvistė, pagarsėjusi ir bandymais prastumt įstatymą, pagal kurį už gyvūnų žudymą sodintų į kalėjimą 4 metams, ir tuo, kad kėlė skandalus dėl kažkokių Seime plintančių prezervatyvų, ir net garsėjusi savo parapsichologinėmis studijomis.

Taigi, matyt tokia kultūringa kompanija skleidžia istorijas apie elektromagnetines spinduliuotes. Kodėl to reikia pačiai doriausiai Lietuvos įmonei – TEO? Manau, dėl dviejų priežasčių – bent minimaliai sustiprinti faktiškai žlugusią laidinio telefono rinką, sparčiai silpnėjančią interneto rinkos dalį (dar labiau susilpnėsiančią dėl Wi-Max) ir pabandyti atsilaikyti prieš ateinančią skaitmeninę televiziją. Juk spinduliuočių baimė gali kažką atgrasinti. Jei būtų pavykę pramušti įstatymą dėl privalomų leidimų buitiniams prietaisams, gal būtų tai pavykę netgi labai gerai. Dabar – gal pavyks bent tiek, kad ims vienur kitur šalinti mobilaus ryšio antenas, riboti TV siųstuvų galingumą ir trukdyti belaidžio interneto tiekėjams. Juk blogesnės sąlygos "Gala" ir "Zebra" konkurentams reiškia geresnius TEO pelnus, tiesa?

Bet išties man kitas klausimas: jei jau TEO daro tokius dalykus, ką daro kitos didžiosios Lietuvos įmonės vardan vieno kito papildomo milijono? Žudo žmones?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

20 thoughts on “Telekomas. TEO. Pati doriausia Lietuvos kompanija. Ekoinstituto filialas.

  1. jurkis

    Ale dar reikia sugebėti atsekti devintą vandenį nuo kisieliaus… Jei ne mūsų šaunūs bulvariukai -- net apsirūkęs nesugalvotum.

    Reply
    1. Anonymous

      A kaip gi?Pėdas reikia mėtyt,kad niekas nesuprastų.Otkatų schemos žymiai sudėtingesnės:)

      Reply
    2. rokiskis Post author

      Čia ne devintas vanduo nuo kisieliaus, o tiesioginis sąryšis -- tie patys žmonės, ta pati kontora dirba ir TEO (labai geras pelnas), ir spinduliuočių idėjoms (vieni nuostoliai), taip kad nereikia lialia.

      Reply
      1. jurkis

        Tai kad Lietuvoje pusė Lietuvos su kita Lietuvos puse dirba. Irgi ryšiai tiesioginiai. FUD. Lygiai taip pat galima sakyti, kad mobiliakai užsakė Lietuvos žiniose (ar koks ten tas laikraštis) straipsnį (beje, klaikiai silpną)prieš telekomą.

        Reply
  2. grippen

    TEO -- landsbergerio epochos Lietuvos garbė ir sažinė. Ypač po to, kai iš vulgarų Viešą interesą gynusio paprasto piliečio kilniadvasiškai, pasinaudodami šventais giminystės ryšiais teisme, prisiteisė 12mln litų.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      O, apie šitai plačiau pasakyk, kas ten buvo. Gal ir man čia išsicenzūruot, o tai prisiteis irgi belenkiek milijonų už ką nors.
      Tiesa, prie ko čia Landsbergis, nežinau. Telekomo privatizacija buvo Vagnoriaus chebros projektas.

      Reply
  3. Anonymous

    🙂
    Suformuotas leo-maximiniai pasiima milijarda,kainos pakilo.Išformuotas leo-vėl maximiniai pasiima milijarda,kainos dar kartą pakyla.:)Tačiau eilinis tautietis čia jokio ryšio nemato.:)Kubilius pasako,kad reikia labai taupyti ir atbašliuoja milijardą krizinių litukų hebrai:)Nes taip bus teisinga.Kitu atveju max . berniukai gali paduoti į teismą ir net laimėti,todėl reikia skubiai su jais atsiskaityti.Bet vieną ryta Kubilius išgirsta iš Šė buhalterės,kad trūksta pinigų,todėl nusprendzia viską surašyti taip,kad bomžai taptų skolingi „valstybei“.Pensijų-beje-pensininkai taip pat neužsidirbo,nors mokejo po 30 proc. 🙂

    Reply
  4. Anonymous

    <_<
    Mane vis dar stebina žmonių paranojiškumas… nors jau per tiek metų nebeturėtų. O ten palei Teo žali žmogeliukai su antenom galvyčių nekaišioja? 😉 Šiaip ar taip, sėkmės raganų medžioklėse 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Re: <_<
      Aah, būtent taip, skelbti, kad antenos sukelia vėžį -- tai ne paranojiškumas, o pasiaiškinti, kam dirba tokie skelbikai -- tai jau paranojiškumas. Mielas Anonime, su tokio lygio argumentais -- valink naxui, debilų čia nelaikom.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *