Žemės drebėjimas Japonijoje ir jenos kursas

Štai jums ir prašom – šalyje košmaras, griūna namai, milijonai žmonių prarado būstus, nuostoliai nesuvokiami, atominė elektrinė susprogo, tukstančiai žuvusių, o baisybės tęsiasi, tačiau jenos kursas ėmė kilti, nepaisydamas jokių išsyk po drebėjimo pasigirdusių prognozių ir jokio sveiko proto. Sutrikusi prekyba automatiškai kuria japoniškų prekių deficitą, atitinkamai – kelia paklausą, o tai kelia jenos deficitą ir aukština kursą.

Citata iš Bloomberg Kovo 12 dienos pranešimo: The yen appreciated 1.4 percent to 81.84 per dollar at 5 p.m. in New York. Japan’s currency strengthened 0.6 percent to 113.76 per euro. The 17-nation common currency rose 0.8 percent to $1.3903, after falling as much as 0.3 percent.

Aišku, tas kurso pokytis nėra labai kardinalus – maždaug atitiktų 3-4 dienų jenos leidimąsi prieš žemės drebėjimą – toks kurso pakilimas gavosi maždaug per pusdienį. Galim dar pridėti ir metų tendenciją – vis mažiau jenų reikia už dolerį: kurso skirtumas, lyginant su 94,5 pernai Balandį – labai ryškus.

Bet taip ar anaip, reiškinys įdomus, ir panašiai vyksta jau ne pirmą kartą – šalį ištinka katastrofa, o jos valiuta sustiprėja. Sakyčiau, verčia dar kartą susimąstyti apie tai, kad pasaulis ne toks gražus, kaip norėtųsi.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Žemės drebėjimas Japonijoje ir jenos kursas

  1. velnias

    tas kas domįsi, žino apie priklausomybę tarp akcijų rinkų ir jenos vertės. Akcijos auga -- jena krenta, akcijos krenta -- jena auga. Dabar indeksai krito -- reiškia jena paaugo. Prašau, nėružką.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Man rodos, tamstai sakiau kažkada, kur tamstai eiti, tačiau nepaklausėt, o veltui. Dabar nuėjot į dar prastesnę vietą ir daugiau šito blogo neskaitysit.

      Netoleruoju kliedesių, ypač kai jie kartojasi.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tragedija irgi išmatuojama pinigais. Ir, kaip matome iš biržos, atsiranda, kas iš tos tragedijos sugeba dar ir užsidirbti.

      Tokia yra realybė, tiktai gal būt tamsta to nelabai suprantat.

      Reply
  2. Rolandas

    Pagarbus pastebėjimas, gerb. Ričardai. Šis tinklaraštis, su totoriškai-lietuviška leksika orientuotas į vargšelių kalbainių ar kokia kitokią nesusipratusią publiką, „verčia dar kartą susimąstyti apie tai, kad pasaulis ne toks gražus, kaip norėtųsi“ (autoriaus susižavėjimas A. Užkalnio tekstais, sutirštintai rinktinis pavyzdys apie „Debilų generacijos ženklus“) irgi prie to paties grožio.

    Kalbant tiksliau į temą, visad kažkas pelnosi iš tragedijų ir apskritai, visad kažkas pelnosi.

    O BBC šeštadienį irgi klausiau, tai naujiena apie jenos kurso kilimą manęs taip pat nedžiugina, kaip ir autorių..

    Reply
  3. Rolandas

    Nieko tokio. Kai kas teisinga, kai kas -- ne. Nežinia prieš skaitant ar patiks..

    Reply
  4. Foreksas

    Is pradziu ir man buvo keista kad jena pasoko uzgriuvus zemes drebejimui ir cunamiui. Bet paaiskinimas parastas – nusimato didelis jenu poreikis draudimo ismokoms. Del to spekuliantai, o gal ir bankai su draudimo bendrovemis puole pirkti jenas. Na jenos kaina sustojo ties 11 dienos uzdarymo lygiu, speju kad turesim atsokima, jei didzioji dalis pirkeju buvo spekuliantai.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *