Bob Marley su Iron Maiden

Ponas Vaidotas Ilgius, nuostabus žmogus, užrodė tokį briedą, kuris sudisonavo tokiais rezonansais, kad jau kelintą kartą klausau ir negaliu atsiklausyt. Taip, tai Bob Marley dainelė uždėta ant Iron Maiden pačiu primityviausiu būdu – tiesiog kažkaip suplakant garso takelius. Ale kaip susiderinę, iki beprotybės. Net negaliu pasakyti, ar tiesioginis užklojimas viens prie vieno, ar visgi miksuota kažkas.

Paaiškinkit man tos beprotybės logiką kas nors – kaip taip gaunasi? Ar aš kažko neišgirdau dėl to, kad visai neklausau Bobo Marlėjaus?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

16 thoughts on “Bob Marley su Iron Maiden

  1. skirtumas

    O gal tai dėl to, kad ir regyje ir tame ką groja iron maydenai labai tikslus ritmas ir kaip tyčia sutapęs?
    O dėl struktūros dainos tai gal tiesiog sutapo taip? Žinoma popsuose surast būtų galima daugiau tokių porų o gal net ir trijulių. Bet popsas mums gi neįdomus.

    O jeigu žinai kad Iron Maiden’ai nepakeisti, o Bob Marlejaus neklausai, tai gal būt Marlėjus biškį patampytas per taktą ar du kur nors 😉

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Vat man ten tiesiog taip gerai sudėliota, kad net negaliu pasakyt, ar sudėliota, ar sutapo. Lyg ir sudėliota, bet atrodo kaip sutapo.

      Ko gero, žinomiausias sutapimas -- tai Pink Floyd „Dark Side of the Moon“ ant „The Wizard of Oz“. Tik ten aišku, ne muzika ant muzikos, o muzika ant video. Gavosi naujas filmas, pavadintas „Dark Side of the Rainbow“ (kartais dar vadinams „The Wizard of Floyd“).

      Su absoliučiai kitu pojūčiu ir muzikai ir juolab filmui. Dėl to paskui buvo daug kalbų, kad Pink Floyd, apsinarkašinę, darė muziką pagal filmą 🙂

      http://video.google.com/videoplay?docid=-76123313707631450

      Reply
  2. visuomenės veikėjas

    B.M. klausydavau intensyviai prieį keletą metų, I.M. -- dar anksčiau, bet tokio mix’o nė neįsivaizdavau, patiko, daugiau niekko nekomentuosiu, bo nesu muzikos darymo ekspertas, tik klausytojas 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tai jo, čia su tuo jo, bet gi matot, ponuli, pati kūrinio struktūra tai čia visgi sudėtingesnė, ane? Ir susidėlioja su visais pasikėlimais, nusileidimais bei kitom muzikalinėm ekspresijom. Žodžiu. Paprastai du gabalus vieną ant kito užklojus, visgi nesigautų nieko rišlaus.

      Vat todėl čia nerišliai įtariu, kad visgi perklijavimų yra krūva, tik perklausinėt paskirai, ieškant neatitikimų su originalu, labai tingiu. Bet ypač įtarimų kelia tasai laiks nuo laiko pasigirstantis Bruce Dickinson kikenimas.

      Jis tikrai kažką negero reiškia.

      Reply
      1. Adis

        A, atsiprašau. Ne taip supratau klausimą.

        Taip, čia tikrai ne tiesiog overlay, bet karpytas ir klijuotas mixas.

        Reply
    2. Rokiškis Post author

      Jo, dabar paklausiau dar kartą, jo visas Iron Maiden akompanavimas iš mažų gabaliukų sudėliotas pagal Bob Marley gabalą, tačiau išlaikant perėjimus ir labai apgalvotai.

      Ne, visgi čia labai nuostabaus yra. Čia puiki dozė pajautimo su pamišimu.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *