Apie krepšinį per pašto ženklus – III

Paimam 7 skirtingus paveiksliukus, sumetam ant fono, kad sutilptų, pridedam užrašų kur papuola ir gaunasi tai, kas gaunasi

Nors jau minėta Ieva Načiulytė yra prikūrusi labai daug pašto ženklų, kurie nesunkiai atpažįstami, yra ir jos varžovas – tai Kostas Katkus, kuris ne paišo ant popieriaus, o paišo ant kompiuterio. Deja, tai ir vėl nedžiugina. Bet spėju, kad ne autorius kaltas, čia programa prasta, nes ji viską prastai daro.

Kompozicinis tos programos neįgalumas ypač ryškiai pasimato, jei pabandom pažiūrėti į tai, kaip viskas sudėliota grynai pačiame pašto ženkle, o ne visame bloke: tekstas lipa viršun, taurė veik netelpa, kamuolys – išvis ima atrodyti, kaip koks blynas, etc.. Kita vertus, ne geriau ir su visu bloku, ypač jei pažvelgi į tą vietą, kur užrašas – „Lietuvos krepšininkai triskart Europos čempionai“. Klaikiai paefektintas užrašas lipa ant vizualiai beprasmės vėliavos, o po tuo – nesąmoningai primityvus krepšys.

Maximos reklaminiai lankstinukai man atrodo gražiau maketuoti, nei šitas 2003 pašto blokas. Gal net jau minėtos Načiulytės blokas geresnis – jame bent jaučiasi kažkoks bandymas piešti, o ne kerėpliški fotošopai.

Dabar vėl galim imti ir palyginti su 1939 metais, kai normalios spaudos net nebuvo.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Apie krepšinį per pašto ženklus – III

    1. Rokiškis Post author

      Neverta apibendrinti taip apie visus pašto ženklus. Net Lietuvos atveju toks apibendrinimas bus ne daugiau, kaip kokiais 80% teisingas, nors pašto ženklų leidyboje ir išsiskiriam fufeliais.

      Reply
      1. Gintaras Rumšas

        Nzn, gal aš iš haubicų į vištas, ale… paskutiniu metu labai mažai besidomiu filatelija, bet savo laiku, kai šiek tiek rinkau Francūziją, tai laipsniškai modernus fufelis įveikė tai, ką aš įvardinčiau klasika

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Na, kita vertus, tarp to modernaus fufelio, Prancūzija turėjo net ir Dali tarp pašto ženklų kūrėjų. Taip kad čia kai sakant, nevarykit dievo į medį, ponas Grumlinai.

          Nors taip, Prancūzijos pašto ženklai kaip reikiant kvankšt, jie pasižymi beprotybėmis.

          Ir žinoma, jei palygini su klasikos periodu, tai naujesnio periodo standartukų galvos gerokai skiriasi nuo sėjėjėlių, jau nekalbant apie imperatorius 🙂 Bet tai natūralūs pokyčiai.

          Reply
  1. Candy

    pašto ženklas, beje, tragiškas.

    Nesuprantu kas nusprendžia, kad tokius galima siųsti į spaustuvę? :/

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tragiškas, apie ką ir kalba. Matyt, programa labai nekokybiška. Lietuvos Paštą valdanti programa irgi matyt labai nekokybiška.

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *