Dar kartą apie Davos ekonomikos forumą ir Andrių Kubilių

Mane šiandien užšokiravo vienu dalyku. Ne, nors aš esu labai šokiruotas tuo, kad pasirodo, jog suklydau ir į Davos buvo kviečiamas ir tenai kalbėjo dar ir Gediminas Vagnorius. Ir ne dar kažkuo, kaip pvz., buvusiu, o paskui pražuvusiu Gedimino Kirkilo kvietimu. Aš paskutiniu metu stengiuosi rašyti greitai, nes jau esu rašęs apie tai, kas būna, kai bandau rašyti rimtai. Taigi, mano kokios nors klaidos manęs čia visai nestebina.

Mane labiausiai stebina ir šokiruoja kitas dalykas – pasirodo, kad Artūras Račas mane skaito ir negana to, dar ir gerbia (nors ir su išlygomis). Ir netgi sako, kad aš neretai parašau įdomiai ir esu netgi kažkoksai elitas. Tai yra man nelabai suprantama, nes aš pats tai jau seniai galvoju, kad aš įdomiai nerašau, o rašau tiktai taip, kad kažką subalamutinčiau. Todėl esu lengvai šokiruotas. O gal net ir nelabai lengvai šokiruotas. Bet tai neesmė, o esmė, kad man reikia parašyti čionai paneigimą apie šias insinuacijas, kurias aš paneigsiu.

Katė ar žiurkėnas?

Čia yra ne aš. Čia yra katė kažkokia, kuri manęs bijo, o ne šokiruota. Nieko nesuprantu, ko jūs čia dabar visi nepatenkinti. Ko jūs čia norit?

Tai aš paneigiu, kad Andrius Kubilius buvo pirmas Ministras Pirmininkas, pakviestas į Davos Pasaulio Ekonomikos Forumo konferenciją. Nes čia atkartosiu maždaug ką rašo ponas Artūras Račas, nors ir su savo paaiškinimais, kad būtų paprasčiau:

  • 1996 į tą konferenciją buvo pakviestas Adolfas Šleževičius. Nenuvyko, nes tuo metu buvo kaip tik išmetinėjamas iš posto. Šito aš tikrai nežinojau ir niekaip sužinojęs nebūčiau, jei ne ponas Artūras. Tai yra vambzdec, nes aš apie tą nebūčiau net įtaręs. Dėl šito prisipažįstu, nes tai mano žinių spraga, kurios aš netgi nebūčiau turėjęs per kur užpildyt.
  • 1999 į tą konferenciją buvo pakviestas Gediminas Vagnorius. Nuvyko ir kalbėjo, buvo išrinktas į kažkokius geriausius. Labai veltui ir labai gaila, kad aš to nežinojau, nes šitas tipažas pagal veiklos rezultatus buvo vienas prasčiausių MP, kokie tik pas mus yra buvę. Jei atsimenate, kaip Lietuva iš Rytų Europos interneto lyderės per kokius metus nusirito į estams bei latviams pavydinčią subinę – tai čia kaip tik Gedimino Vagnoriaus valdymo metu. Ir čia aš prisipažįstu, kad nežinojau.
  • 2007 į Davos buvo keistai kviestas Gediminas Kirkilas. Pakvietimas buvo stebėtinai aktyviai triūbinamas ir stebėtinai staigiai nutilo, kiek vėliau. Apie su tuo susijusius gandus čionai nekalbėsiu, bet taip ar anaip, ten nuvažiavo Valdas Adamkus, kuris buvo niekam neįdomus. Tiesa, dar paskui jau gandų motyvų gandais anokie tolimi giminaičiai Mauzeris ir Sūrskis papasakojo kai kurių niuansų, bet tie kolegos yra nelabai patikimi, todėl jais galima ir netikėt, nes jie ne tokie gerbiami, kaip aš.

Dabar į Davos konferenciją važiuoja Andrius Kubilius. Per kokius 10 paskutinių metų iš šiaip svarbiausios ekonominės konferencijos pasaulyje Davos konferencija tapo vieta, kurią konspirologai sieja su iliuminatais, Pasaulio valdžia ir taip toliau, nes tas forumas yra realiai elitinis. Jau ne Davos organizatoriai džiaugiasi, kai pas juos atvyksta politikai, o politikai džiaugiasi, jei tik būna pakviesti. Taigi, įvykio mastas yra aiškus: Andrius Kubilius pakviestas į Davos.

Bet gi fcuk. Ponas Artūras Račas tikrai teisus dėl vieno. Jei tenai į Davos 1999 buvo pakliuvęs Gediminas Vagnorius, tai geriau skaitykim, kad ana konferencija tada dar neegzistavo. Gediminas Kirkilas – tai jau tiek to. Visvien jis tenai nenuvyko, tai čia dzin. Neįdomu. Bet Vagnorius… Bet Šleževičius… Ne, ponai ir ponios, aš geriau jau visgi perrašysiu istoriją, nes aš galiu sau tai leisti.

O ko čia dar norėt? Gal nebent to, kad Andrius Kubilius atvežtų iš Šveicarijos pinigų pensijoms mokėti. Sako, kad jis jau susitarė su tenykščiais bankininkais, jie nori į Lietuvą investuoti, nes mato investicijose į pensijas dideles perspektyvas.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 thoughts on “Dar kartą apie Davos ekonomikos forumą ir Andrių Kubilių

  1. andrius

    Oi, nustebsi, kas ir kiek tave skaito. Esu gavęs tavo blogą „įtakingiausių verslo blogų“ sąraše

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš rašau tai, ką galvoju kažkokiu momentu, bet rimtos ir neutralios analizės čia nelabai kada bandau daryti. Todėl dabar ir tamsta mane stebinat. Tai kaip kažkoksai sąmokslas.

      Reply
  2. Viešpats

    Man visad būdavo įdomu, kodėl poną Račą nuo pagrų Kubiliui ištinka apopleksijos priepuolis ir penis į vidų sulenda. Ar labai nusišnekėsiu, kad, teigdamas, kad pagrindinis Rokiškio fanas, visai tikėtinai turės sponsorių iš Žvėryno?
    Greičiausiai tokius požiūrius galima būtų nurašyti ant pono Užkalnio nemėgimo ir dėl to kylančio instinkto nepakęsti to, ką pastarasis mėgsta. Bet šiaip įdomiai atrodo kelionės po visokias pakazūchines konferencijas Maskvoje, vizitai pas tam tikrų federacijų ambasadorius.
    Kaip tokias mano paranojas vertina pats Rabinovičius?

    Reply
    1. Xerksas

      «Победы, которые нас объединяют» — так определена тема мероприятия, которое 19 сентября 2012 года проведет в Вильнюсе международный медиа-клуб «Формат А-3». Гостями клуба станут москвичи — баскетболист, тренер, сын легендарного тренера сборной СССР по баскетболу Александра Гомельского, знаменитый спортивный телекомментатор Владимир Гомельский и баскетболист, олимпийский чемпион Сеула — 1988, а ныне журналист Сергей Тараканов.

      Международный медиа-клуб „Формат А-3“ был создан в 2009 году московскими журналистами из газеты „Комсомольская правда“ и ВГТРК — для того, чтобы восстановить профессиональные и человеческие контакты и связи с коллегами на постсоветском пространстве, во многом утраченные за последние 20 лет и улучшить взаимопонимание в профессиональном журналистском сообществе.В 1988 году команда СССР впервые поднялась на высшую ступень пьедестала почета после Олимпиады-1972 в Мюнхене. В составе сборной выступали баскетболисты из Литвы и Украины, Латвии и России, Казахстана и Эстонии. Дружба игроков той великой команды прошла испытание временем.

      Гости клуба поделятся воспоминаниями о том, как спортсмены из Литвы и России бок о бок побеждали на самых престижных международных соревнованиях. Проведет встречу литовский журналист Артурас Рачас. Рабочие языки мероприятия — литовский и русский.

      Reply
  3. Artūras Račas

    Skiriama glušui, kuris vadina save „Viešpats“.

    Gal tu subingalvi paskaityk, ką esu rašęs apie A.Kubilių (jei, žinoma, turi tokią Viešpaties duotą dovaną) ir tada jau bandyk ką nors sąmojingo parašyti.

    O kol bandysi paskaityti (ir kad tamstos pilkiji masė be vingių neperkaistų) padėsiu: taip, kiekvieną trečiadienį einš į latvių gatvę pasiimti honoraro ir kas du mėnesius važiuoju į Maskvą tobulintis. Kitą savaitgalį taip pat važiuosiu.

    Reply
  4. med

    Galėjai paminėt kad 98-99 siautė Rusijos krizė, būtų atrodę šiek tiek objektyviau

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *