Peliukas Mikis aka Mikimauzas

Pasiuskit, Kubiliaus ir Landsbergio nekentėjai

Galėjau šitą parašyti gerokai anksčiau, paskui kažkaip parašiau, bet gavosi kaip įprasta – blogerio problema: vis kažko trūksta, tai norisi pataisyt, o tada visas reikalas pakimba. Bet jau tiek to – parašyta, tai paskelbsiu dabar, juoba kad kažkodėl vis dažniau pasitaiko įvairūs tipažai, mane vadinantys kubiloidu, landsbergistu, klerikalu, konservu ir taip toliau. Taigi, tegul dabar tokie tipažai gauna realų pagrindą pasiusti, nes taip jiems ir reikia.

Peliukas Mikis aka Mikimauzas

Kai kurie jau išnaglėjo tiek, kad mane vadina proamerikonišku Mikimauzu. Tai yra puiku, nes Mikimauzas yra personažas, kuris beveik toks pat garsus, kaip ir aš.

Ogi parašysiu jums čia apie tą ne taip jau seniai buvusį balsavimą ir varžybas tarp Andriaus Kubiliaus ir Vytauto Landsbergio bei visą TS-LKD problematiką taip, kad visokie manęs nemylėtojai paspringtų.

Žodžiu, nesigilinant pernelyg, štai ką galvoju apie Tėvynės Sąjungą – Lietuvos Krikščionis Demokratus, nes tai ką galvoju yra visiška tiesa ir objektyvus faktas:

  • Andrius Kubilius – tai pats geriausias ministras pirmininkas, kokį atkurta Lietuva yra turėjusi
  • Vytautas Landsbergis – tai pats toliaregiškiausias politikas, koks atkurta Lietuva yra turėjusi

Čia jums yra du faktai, kuriuos daug kas bando paneigti, visaip varydami ant Andriaus Kubiliaus ar Vytauto Landsbergio, bet varymu jų paneigti neįmanoma, nes tai pagrindžiama labai paprastai, pagal TB metodologiją:

  • Andrius Kubilius yra geriausias MP, nes nėra buvę nei vieno, kuris būtų už jį geresnis
  • Vytautas Landsbergis yra toliaregiškiausias politikas, nes nėra buvę nei vieno, kuris darytų teisingesnes ilgalaikes įžvalgas

Taigi, jūs patys pagalvokite, ką man galvoti, kai žmonės, kuriuos aš laikau tokiais, pradeda tarpusavy kovoti? Aš jau nekalbu apie kai kuriuos niuansus, kurie truputį iš arčiau pasižiūrėjus pasimato, o tie niuansai, žinote, mane neramina. Ir aš čia ne apie talibaninį sparną, jei ką. Čia yra reikalas, kuris vertas gilesnio analizavimo, nei kokios nors naivios šnekos apie kažkokias tarpusavio kovas.

Aš jums pasakysiu iš kitos pusės, ką rodo Andriaus Kubiliaus ir Vytauto Landsbergio veiksmai ir jų savybės:

  • Andrius Kubilius nuolat kalba apie sąmoningų einamųjų sprendimų užtikrinimą
  • Vytautas Landsbergis nuolat kalba apie ilgalaikių tikslų ir vertybių užtikrinimą

Ar jums darosi kiek aiškiau, kur čia konfliktas? Vat jei bent kažkokia nuojauta ima rastis, tada jau pažiūrėkim visai paprastai:

  • Mes norime Lietuvai gerovės. Ir TS-LKD partijai – irgi.
  • Jei norime gerovės, turime užtikrinti sąmoningus einamuosius sprendimus, tiesa?
  • Ir jei norime gerovės, tai turime užtikrinti dar ir ilgalaikių tikslų bei vertybių stabilumą, taip?

Ar jau darosi visai aišku? Jei dar ne visai aišku, tai visai jau pažiūrėkim į pačią esmę:

  • Jeigu norime užtikrinti einamuosius sprendimus, tai kai jie prieštarauja ilgalaikiams tikslams bei vertybėms, turime pastarąsias aukoti, ar ne?
  • O jeigu norime užtikrinti ilgalaikių tikslų bei vertybių stabilumą, tai turime aukoti einamuosius sprendimus, ar ne?

Suprantate, Vytautas Landsbergis ir Andrius Kubilius, tarpusavy lyg ir konkuruodami, išties atstovauja skirtingas būtinas veiklos šakas tiesiog klaiskinėje dilemoje: mes negalime aukoti einamųjų sprendimų vardan ilgalaikių reikalų, nes galime tiesiog užlūžti. Bet negalime ir ilgalaikių dalykų aukoti vardan kažkokių trumpalaikių reikalų, nes pamesime kryptį.

Šita dilema vadyboje yra žinoma labai seniai – tai strateginio planavimo problema. Ir išspręsta ji irgi seniai – tiesiog per tai, kad trumpalaikiai tikslai turi būti subordinuoti į ilgalaikius, kitaip tariant, turi būti parodoma, kaip tie trumpalaikiai sprendimai atitinka ilgalaikę strategiją.

Turint omeny, kad TS-LKD turi ir vienus, ir kitus gebėjimus, manyčiau, kad jie tas problemas tikrai išspręs. Nes realios problemos būna ne tada, kai yra du besikertantys reikalavimai, o tada, kai jų išvis nėra.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

53 thoughts on “Pasiuskit, Kubiliaus ir Landsbergio nekentėjai

  1. aesde

    šiaip į Landsbergio konkurentus toliaregiškumo klausimais dar statyčiau Česlovą Juršėną. Tik aišku jis silpnesnis nei Landsbergis vien dėl to, kad nesugebėjo išlaikyti savo įtakos LSDP.

    Reply
  2. Arklimantas

    Dėl Kubiliaus. Paradoksalu, bet jis būdamas geriausiu MP yra, turbūt, blogiausias politikas LT. O geriausiu MP jis tapo dėl neįtikėtinai stiprios komandos. Ko verti Ingrida, Gintaras, Remigijus. Tas pats Kreivys su Sekmoku neatrodo blogai, palyginus su Vėsaite ar Andriukaičiu. Tai ateities žmonės, kurie turėjo dabarties vadovą -- AK.
    O teisingi ir rimti sprendimai ekonomikoje neatleidžia AK nuo visiško PR feilo. Tai epinis feilas, kuris mums grąžino komuniagas su atvirais vagimis į valdžią dar ilgam. Konservams reikia ieškoti naujo veido į premjerus.

    Dėl Landsbergio. Jei žmogus su tokiu IQ nesuvokia, kad negalima rimtų dalykų kalbėti jo lūpomis, tai rimtas įspėjimas. VL turi daugiausia heiterių LT, todėl jo transliuojamos įžvalgos susilaukia auto atmetimo. Kadangi įžvalgos teisingos ir labai reikalingos, todėl jų transliavimas iš VL panašėja į diversiją. Virtoj to, kad jis tyliai analizuotų, rašytų kalbas, padėtų savo partijai, o jo pranešimai būtų įstatyti ne į tokių odiozinių žmonių lūpas, jis diskredituoja tai ką ištransliuoja. Tai, atleiskit man, yra kenkimas ir tikrasis darbas Rusijai. Ar tai iš kosminės arogancijos ar KGB tampant už virvučių, spręskite patys…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dėl Kubiliaus -- taip, būdamas geriausiu MP, jis paaukojo save PR prasme. Ir man rodos, didele dalimi paaukojo net ir ten, kur aukoti visai nereikėjo. Kita vertus, į save sugerdamas visą kritiką, apsaugojo kitus ministrus. Ir žmonių supratimas apie tai atsiranda, ir labai neblogas konservatorių pasirodymas, nepaisant neigiamos rinkiminės švytuoklės -- tam įrodymas. Taigi, konservams gal ir nereiks ieškoti naujo veido.

      Dėl Landsbergio -- reikalauti iš politiko to, kad jis nesakytų to, ką galvoja ir slėptųsi -- mažų mažiausiai kvaila. Turint omeny, kiek kažkada buvo sukišta lėšų į tai, kad Landsbergį sumaišyti su žemėmis, būtų neadekvatu teigti, esą jis kaltas dėl to, kad kalba. Čia maždaug taip, lyg užpuolimo auka būtų kalta dėl to, kad gynėsi. Ir tarp kitko, būtent teiginiai apie tai, esą Landsbergiui geriau reiktų patylėti, buvo skleidžiami kaip paskutinis jo juodinimo etapas, bandant jį išstumti iš politikos. Puiki manipuliacija, tiesa? 🙂

      Reply
      1. Arklimantas

        Dėl Landsbergio. Jei jau jis jaučiasi tautos patriarchu (kuo neabejoju), tai reikalingas ir pasiaukojimas tautos labui, o ne vaikiškas „noras išsakyti savo mintis“, kuris yra atvirai provokacinis -- diversinis. Reikia optimaliai ir protingai išnaudoti savo intelektinius pranašumus, o ne iškelti trūkumus įvyniojant gerą turinį į supuvusią formą. Beje, visiškai nesvarbu dėl kieno kaltės ta forma supuvo.
        P.S. Landsbergis, nors tai ir žiauru, yra labai ir labai fiziškai atstumiantis viešas kalbėtojas ir, bendrai paėmus, įdėjų retransliatorius.
        Nors tai ir ne politiškai korektiška, pagalvok kodėl Rusijoje visa „legali ir matoma“ opozicija transliuojama per RTVI ir Echo Moskvi kuriose dirba išimtinai vienos tautybės asmenys ir dar labai labai keistai atrodantys ir švepluojantys.
        Atsakymas akivaizdus -- geros įdėjos iš nepatrauklių asmenų burnos pradeda atrodyti ne tokiomis geromis, o tiksliau atstumia bet kokį vartotoją visiems laikams.
        Todėl Žirinovskis, Ziuganovas ir Novodvorskaja ir yra tikrieji KGB projektai, ir visškai pofik, ką jie patys apie tai mano..

        gerai čia sukonspiracinau 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Taigi, sukonspiracinot briedo visokio taip, kad tamstai jau reiktų rašytis į kokią nors tautos gelbėtojų partiją. Ai, dar psichotronus pamiršot paminėt.

          Reply
  3. na

    nepatinka man Kubilas ir Landzbergeris, bet krizes metais teko pripazinti,kad Kubilius sugebejo deramai atstovauti Lietuva ir dirbti Lietuvai.
    AMB,Paksius<Slezevicius, Vagnorka,Achema dirbo tam tikrom grupem.Aisku Paksius parode,kad galima mastyti ir kitaip,bet tai buvo trumpa jo silpnumo akimirka:)
    Del liandzbergerio tai gal perdejot…na kazka mate 89ais bet 96 viska parode:)liko eilinis nepriklausomybes simbolis su neaiskiais 17limonu:)

    Reply
  4. Darius

    Abu neperspjauti. Ir greit nebus -- dar nesimato, kas galėtų. Visiems neįtiksi, ir nereikia. Pasižiūriu į UK -- kiek idiotų, atrodytų, civilizuotesnėj šaly, nenori pripažinti M.Thatcher padarytų darbų. Nes neglostė proletarų ir laikėsi savo numatytos linijos. Ko norėt pas mus.

    Reply
  5. Darius

    Ir Landsbergis, dalyvaudamas tikruose partijos pirmininko rinkimuose, ne tik pradėjo reikalingas diskusijas viduje, bet tuo pačiu aukštai iškėlė kartelę kitoms partijoms. Jei ir jose pradėtų vykti kažkas panašaus, o ne rinkiminiai karnavalai, kai iki šiol, tai galima būtų laikyti dar vienu svariu Landsbergio įnašu į valstybės vystymąsi. Jis tebedaro tai, ką privalo.

    Reply
  6. zuzu

    liberalu junginys su TS-LKD buvo kazkas nuostabaus.Sasaldemokratai daug metu svajojo apie Duju terminala ir AE.Koncervatoriai per keleta metu eme ir padejo Klaipedos naftai sukurti duju terminala realiai.
    P.S.As su sese ir giminem,balsuojam tik uz TS-LKD! Ir uz Dalia 2013 ))

    Reply
  7. zuzu

    Rabinoviciau,kurkite stipria bendruomene kuri vieningai palaikytu per rinkimus Desiniuosius (Liberalus ir TS)

    Reply
  8. petras

    Vertinant iškeltų tikslų pasiekimą ir progresą lyginant su konkurentais, Lietuvos Respublika kaip organizacija žymiai labiau susimovė nei konkuruojančios organizacijos būtent Kubiliaus dėka.

    Kubilius -- blogiausias LR valdininkas ever. Todėl, kad nevykęs visais savo rezultatais.

    Jei Savukynas teigia priešingai, tai tik todėl, jog bando trolinti visus nebrendylas 🙂

    Reply
    1. Kikimora

      O galima konkretizuoti? Faktais, konkrečiais dalykais? O tai net atsakyti neišeina….

      Reply
        1. Rokiškis Post author

          Taigi, emigracija -- krizė, pakankamai natūralu, nors ir baisu. Dėl šito sutinku, nes Lietuvoje išties dar nebuvo nei vienos vyriausybės, kuri bent kiek bandytų spręsti emigracijos problemas.

          Vidutinis atlyginimas -- nors ir suprantu, ką tamsta turėjot omeny, bet čia reiktų kalbėti ne apie vidutinį, o apie medianą, kuri, tarp kitko, mano žiniomis, šiek tiek pakilo. O bendrai tai taip, sutinku, aš būčiau panaikinęs MMA ir medianą nuleidęs (taip būtų išspręsta bedarbystės problema), o Andrius Kubilius, deja, to nepadarė.

          Korupcija sumažėjo ir daugelio valdiškų institucijų darbo vertinimai kiek pagerėjo, tačiau nesutinku su tamsta, kad tai yra blogai. Manau, kad tai kaip tik yra gerai, kad buvo judesių korupcijos mažinimui, nes korupcija yra blogas dalykas.

          Dėl valstybės skolos -- čia reiktų padetalizuoti išlaidų/pajamų sudedamąsias: jei mažinam išlaidas, o pajamos mažėja greičiau, nei išlaidos, tai skirtumas dengiamas įsiskolinimu. Klausimas tada toksai, ar esant pajamų kritimui, vertėjo labiau orientuotis į įsiskolinimą, ar į valstybės išlaidų mažinimą, ar į valstybės pajamų didinimą, nes galutinis balansas visvien turi gautis nulinis. Taigi, tamsta sakote, kad reikėjo labiau mažinti išlaidas arba labiau didinti mokesčius. Aš sutinku, kad reikėjo dar labiau mažinti išlaidas, bet nesutikčiau, kad dar labiau reikėjo didinti mokesčius.

          Reply
          1. petras

            „o apie medianą, kuri, tarp kitko, mano žiniomis, šiek tiek pakilo“ — labai džiaugiuosi kad ponui Rokiškiui šiek tiek pakilo mediana, kad ir kas tai bebūtų. Viskas kas gerai -- iš caro, kas blogai -- dėl liaudies priešų.

            Vis gi pasilaikykite nuosavą medianą sau. Lyginti reikėtų ne kirkilo-kubiliaus epochos pasiekimus su kubiliaus-butkeviciaus epochos rezultatais, o lietuvius su latviais ir lenkais. Kitaip balažin ką prilyginsim.

            Kalbant apie lietuvių pragyvenimo lygį, tai tas daiktas, deja, apverktinas. Kas yra absoliučiai stulbinama nes iš imties pašalinus ekonomiškai silpniausius, vidurkis turėtų radikaliai pagerėti, o prie kubiliaus iš lietuvių populiacijos itin greitai išemigravo visi ekonomiškai nepajėgūs čia išsimaitinti. Kaip žinome, niekas šiame regione iš savo šalies taip nebėga kaip lietuviai nuo kubiliaus.

            Tuo metu fenomenas -- vidutinės šeimos pajamos vis dar yra apverktinai mažiausios regione. Kas yra ne skaičiukai wikipedijoje, o trys milijonai konkrečių gyvenimiškų dramų.

            Bedarbystės problema, deja, nuo MMA panaikinimo neišsispręstų. Tik dar labiau išaugtų emigracija į tas nekubilistiškas šalis, kur MMA stabiliai didelė ir gera. Jūs nepatikėsite, bet darbdavio-darbuotojo santykiai nėra paritetiniai. Kaip darbdavys sakau.

            „Korupcija sumažėjo ir daugelio valdiškų institucijų darbo vertinimai kiek pagerėjo“ -- pasidalinkite faktais gerbiamasis. I WANT TO BELIEVE. Bet nepavyksta, nes faktai akis bado. Pvz apkontempliuokime pasitikėjimą teismais, seimu, policija ir prokurorais. Vėlgi, lyginkime ne kubiliaus-kirkilo laikus su kubiliaus-čapliko laikais, o lietuvius su latviais ir lenkais. Arba gruzinais.

            „yra gerai, kad buvo judesių korupcijos mažinimui“ -- man vėlgi smagu kad Rokiškiui patinka kubiliaus atliekami judesiai. Vyrai paprastai eina žiūrėti jaunų moterų atliekamus judesius, bet čia skonio reikalas ir negaliu smerkt deviantinio lytinio potraukio.

            Visgi grįžkime prie valstybės. Valstybė kaip oganizacinis vienetas vertintina NE pagal judesius renovacijoje/korupcijoje/demografijoje/choreografijoje, bet pagal rezultatus. Liūdna, bet sprendžiant iš rezultatų, kubilius darė tik judesius. Laivas toliau grimzdo.

            „Dėl valstybės skolos — čia reiktų padetalizuoti išlaidų/pajamų sudedamąsias“. Tikrai? Iš tikro? Padetalizuokime ir pakontempliuokime kodėl prie išminčiaus kubiliaus „išlaidų dedamosios“ didėjo taip sparčiai, kad net tokie fantastiški dalykai kaip absoliučiai nemokami ES melejardai neužkamšė nuo 16 iki 43 mlrd padidėjusios skylės laivo dugne? Net kai bedarbius apdarbino ES senbuvės? Net kai socialines išlaidas didele dalimi ES senbuvės moka mūsų mamytėms ir invalidams? Ar negali būti susiję su tuo jog kai direktorius mėmė, net stiprūs pardavimai įmonės neišlaiko?

            Dar keturi metai kubiliško valstybės gelbėjimo, ir galim kromelį uždaryti. Tokiu kursu skola viršys 100% BVP net nesibaigus kadencijai, ir išbristi be šansų.

            Pripažįstų jog viešai pokštelėti esą „kubilius geriausias premjeras ever“ yra labai originalu ir todėl emociškai smagu. Daugmaž taip pat smagu kaip tėkšteliant „zuokas vagia bet užtat šaunuolis“ arba „henytė banditas bet be jo tvarkos dar blogiau būtų“.

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              O, nu vat jau dabar ir matom, kad parašėt komentarą ir išsyk tik pyst -- ir banas tamstai nei už nieką ir be jokių argumentų, kurie tamstos briedą paneigtų.

              Nes čionai jums ne koks portalas, kur briedas laisvai rašinėjamas ir nagrinėjamas. Čia pas mane paprastai viskas -- šalinami briedo šaltiniai.

              Reply
            2. Povilas

              Tai jau taip, galima pagalvoti, kad atėjus premjerauti gerb. Algirdui ir įsibėgėjus darbo grupių veiklai, viskas kyla aukštyn septinmyliais žingsniais, o latviai su lenkais verkia kampe, matydami, kaip mums sekasi atsikračius Kubiliaus ir kaip jie ryja dulkes atsilikdami nuo mūsų.

              Reply
            3. Xerksas

              Paskaitai tokį „petrą“, pagalvoji -- vaje, kaip protingai rašo -- šikna ta Lietuva ir Kubilius.

              Paskui dėl visa ko patikrini google -- ėgi šikna tas „petras“, užtai Kubiliaus Lietuva klesti ir jau aplenkė regione ne tik Lenkiją, bet ir Estiją (braliukus latvius ir taip visada lenkėme):

              Vienam gyventojui tenkantis Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP), skaičiuojant pagal perkamąją galią, pernai padidėjo 4 punktais iki 70% Europos Sąjungos (ES) vidurkio.Kitų Baltijos šalių rodikliai per metus taip pat didėjo: Latvijos -- išaugo iki 62% (2011 metais -- 58%), Estijos -- iki 68% (67%) ES vidurkio, trečiadienį pirmuosius preliminarius duomenis paskelbė statistikos agentūra Eurostatas.

              Lietuva pagal šį rodiklį aplenkė Estiją, tačiau kiek atsiliko nuo Portugalijos, Graikijos ir Slovakijos (visose -- po 75%).

              Po finansų krizės šis rodiklis Lietuvoje stabiliai auga: 2011 metais jis siekė 66%, 2010 metais -- 57%, 2009-aisiais -- 55%. Prieš krizę 2008-aisiais jis buvo pakilęs iki 62% ES vidurkio.

              Praėjusiais metais Lietuva jau pasiekė ir viršijo prieškrizinį nominalų BVP pagal rinkos kainas. 2008 m. jis siekė 111,9 mlrd. Lt, o 2012 m. – 113,6 mlrd. Lt. Tuo tarpu prieškrizinio lygio nominalaus BVP dar nepasiekė daugybė šalių – Latvija, Čekija, Ispanija, Italija, Vengrija, Portugalija, Rumunija, Slovėnija, Didžioji Britanija, Airija ar Graikija.

              http://www.veidas.lt/lietuva-es-aplenkti-pietu-europos-salis-galetume-po-keleriu-metu
              http://vz.lt/article/2013/6/19/bvp-vienam-gyventojui-lietuvoje-padidejo-iki-70-es-vidurkio#ixzz2YO0A88aD

              Reply
  9. Jonas Povilas N

    Kaip sakė vienas žymus filosofas,Landsbergį galima mėgti arba jo nemėgti,bet paminklą Landsbergiui kurioje nors Vilniaus aikštėje pastatyti reikės.Be Landsbergio nebūtų ir Lietuvos valstybės,nebūtų žodžio ir kitų laisvių,nebūtų ir šio blogo.

    Reply
  10. bst

    Kubilius -- sociopatiskiausias politikas koki esu mates (Lietuvoj). Amen. Sitas zmogus is principo negali but vadovu bet ko, kas nors kaip nors susije su zmonemis. Bet kokia Grybauskaite Brazauskas ar Butkevicius visad jam krautu malku bet kokiuose tiesioginiuose rinkimuose. Nes zmones tokius jaucia ir pazysta (net tie su IQ ~70). Tokie kaip Kubilius praeina iki virsunes tik partiniu reikaliuku deka. T.y netiesiogiai. Ir dar: ilgalaikej perspektyvoj negaliu sugalvot nei vieno pavyzdzio, kad sociopatas atnestu naudos. Ar tai butu bankininkai ar politikai ar kariniai veikejai. Jie tiesiog „zmogiskom kategorijom“ nemasto.Cia ilga pasaka is tiesu.
    Landsbergis -- taip, Robespjero/Marato tipo personazas, be kurio neapsieina bet kuri revoliucija. O po to juos reik staigiai eliminuot. Nes jie nekovot ir neieskot priesu negali.

    Reply
    1. Jonas

      Jums akivaizdžiai neteko realybėje sutikti A. Kubiliaus, kad šnekate tokias nesąmones. Kalbate spaudos suformuotomis klišėmis, kurios tautai labai prigijo -- nes juk reikia rasti atpirkimo ožį. Nejau pripažinsi, kad pats esi kaltas. Realybėje A. Kubilius yra paprastas, nuoširdus žmogus, kurio su tokiu Butkevičiumi net nesulyginsi. Kai jie abu dalyvauja tiesioginėje laidoje, tai Kubiliaus pranašumas kalbant logiškai yra neabejotinas. Žinoma, Butkevičius moka garsiau rėkti ir daliai tas labai imponuoja.

      Reply
      1. bst

        As atpirkimo oziu neieskau. Kaltu irgi (kuriu velniu ir ka tai duoda?) Tiesiog tamsta matot tai, ka norit matyt, o ne tai kas parasyta. Beje, logika yra tipiskas sociopato bruozas. Ir labai, labai isreikstas.

        Reply
  11. Rokiški, nesutinku

    Kubiliui Lietuva -- ne žmonės, o skaičiai. Jis neturi savo nuomonės, o įtiki į kokį nors kumyrą. Buvo Škiudas, nematomas analitikas, tai Kubilius net jo intonacijom išmintį dėstydavo. Paskui jį sunkiai galėdavai atplėšti nuo Šimonytės. Dabar jo kumyras yra Kreivys. O šiaip Kubilius yra tuščia vieta, tik kad sugeba kartoti svetimas mintis.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tamstą piktina tai, kad Andrius Kubilius remiasi skaičiais, o be to dar ir sugeba išgirsti protingus patarimus?

      Reply
        1. Paulius Žuvyčius

          o kokių emocijų ieškote bandant dėlioti per mažą biudžetą? Pritraukiant investuotojus?

          Reply
          1. bst

            Kazkam cia atrodo kad pirminis ir pagrindinis premjero darbo tikslas yra ieskot investuotoju ir balansuot biudzeta?

            Reply
            1. Jonas

              Pats nelabai suvokiate dalykų kuriuos čia transliuojate.

              Biudžeto planavimas yra vienas pagrindinių įrankių bet kuriai partijai įgyvendinti savo politinius tikslus.

              Duotoj situacijoj, krizės menedžmentas kurį atliko Kubiliaus komanda (plius dar kas padaryta viršaus, įskaitant ir jūsų minimas investicijas) buvo tiesiog puiku.

              Reply
        2. Jonas

          Ponui „bst“ turbūt labai imponuoja judėjimo „Da!“ lyderio drg. Zuoko plati fantazija ir sostinės gyventojams sukeliamos neišsenkamos emocijos. Ar aš teisus? (Noriu susidaryti paveikslą koks lyderio tipas atitinka tą jūsų idealą).

          Reply
            1. Jonas

              Vengiat atsakyti į klausimą. Reiškia, nesugebat apibrėžti, kokio lyderio tipas jums iš tiesų imponuoja.

              Akivaizdžiai nesuprantat kas tai yra sociopatas, nors tą sąvoką klijuojate žmogui kurio visiškai nepažįstate. Iš komentarų pobūdžio spręsčiau, kad sociopato apibrėžimas tiktų ir tamstai (logika ir jokių moralinių skrupulų).

              Reply
    2. Arklimantas

      gaila, kad ir aiškiai dešiniosios krypties blogesferoje yra tokių keistų personažų, kurie nekenčia Kubiliaus asmeniškai t.y. patalogiškai. Kubilius tai dešinės krypties atspindys LT. Jis turi begalę trūkumų, bet jis vis tiek begalę kartų geriau nei visokių viktorų, rolandų ir prietaisų surinkta „laisvai samdomų“ degeneratų, vagių bei atvirų prisitaikėlių gauja.
      dėl Landsbergio man kyla daug abejonių (ne dėl jo proto ir reikšmės, bet dėl nuoširdumo ir jo elgesio formos), bet Kubilius tai pavyzdys kaip reikia dirbti savo šaliai. Po jo į Butkevičių negalima žiūrėti kitaip, kaip į paskutinį neadekvatų pajacą….

      Reply
  12. Siaubas

    Aš manau, kad problemos neišsispręs tol, kol šie du ponai nepasitrauks į antrą planą.
    Žinoma buvo gražu matyti kaip partijoje vyksta realus diskursas, negu kad pokazūchiniai rinkimai iš vieno kandidato socdemų sjezde, bet reitingams nuo to nei šilta, nei šalta. Jeigu TS-LKD dar nori padalyvauti valdančiosios koalicijos sudėtyje, jie turės įtikinti neapsisprendusius rinkėjus. To jie nepadarys su Landsbergiu ir Kubiliumi priešakyje.
    Landsbergis, su visa derama ir pelnyta pagarba, įtariu, darosi nuo amžiaus nebeadekvatus ir veikia kaip viešųjų ryšių inkaras, todėl būtų idealu, jei jis galėtų kaip Juršėnas ramiai pasitraukti.
    Kubilius turi nepataisomai sugadintą reputaciją. Nesvarbu, kad jis yra puikus politikas ir turi įgimtą vadybos talentą, bet kai jis drįso drastiškai karpyti viešinimo fondų apimtis, iš kurių gyvena pusė žiniasklaidos, apie jį visuomenėje buvo tikslingai formuojama šaltakraujiško sociopato nuomonė. Vargu ar pavyktų jį reabilituoti, todėl reiktų, kad kubilius savo vietą užleistų Šimonytei o pats išeitų į antruosius sekretorius.
    Kitaip abejoju, ar be 2020 m. pamatytume centro-dešinės vyriausybę Lietuvoje.

    Reply
    1. Jonas Povilas N

      Landsbergis yra adekvatesnis už daugelį jaunesnių politikų.Tiesiog, su amžiumi jis išsako savo įžvalgas vis tiesiau, be „politkorektiškumų“.

      Reply
      1. bst

        Nebuvo jis niekad per daug politkorektiskas. (Pastoviai prisimenu „shunauja“). Tiesiog jis yra revoliucionieriaus tipazas, kuris be priesu ir kovos negali. Tokie nepamainomi per revoliucijas, o po to juos reik isimt is eterio, nes jie negali sustot.

        Reply
          1. bst

            Jis buvo ir yra ikona. Kaip ir Gandhi. Kaip ir lenku „Solidarnost`“ lyderis. Ir prastas valdytojas.

            Reply
    2. SD

      pilnai su Jumis sutinku. Jeigu abu vedliai būtų dar labiau įžvalgūs, suprastų, kad daryti įtaką partijai galima ir nebūnant jos pirminyku. Juk vėliavą gali nešti, kad ir visų mylima ir aukštus reitingus turinti ponia Degutienė, bet vis tiek žinodami, kad turi tuos 11% beviltiškai bando laimėti rinkimus, o paskui ieško kaltų kodėl nelaimėjo. Juk tai rinkimų šou, duotų tai ko nori rinkėjas. Dabar jokių šansų- net neturi su kuo į koalicija eiti, nors tendencija, kad miestai vis labiau renka dešniuosius man patinka.

      Reply
  13. Saulius

    Dauguma žmonių ką nors keikia. Keikia politikus, stoja į skirtingas stovyklas (ypač ryškūs buvo AMB ir Landsbergio frontai), o savęs nemato. Kaip Romas Sadauskas pastebėjo apie Lansbergio keikimus:
    liaudis sako, kad Landsbergis sugriovė kolūkius, o Romas matė, kaip tų keikiančių vaikai plytas pardavinėjo 😀

    Reply
    1. petras

      „o Romas matė, kaip tų keikiančių vaikai plytas pardavinėjo“

      Šaunuolis romas, viską matė, suprato, ir tamsią darbo liaudį apšviešė.

      O netyčia šaunuolis įžvalguolis romas nepastebėjo, jog iš vandens siurblinės plytų niekas neleisdavo imt (farai atlėkdavo kaip išprotėję), iš transformatorinės langų niekas neleisdavo lupt (farai jumoro nesupranta), valstybiniai keliai/miškai/ligoninės išliko saugios, net iš Seimo pastato sofkę išnešt nepavykdavo, o vat iš kolūkių fermų staiga viską imt patapo legalu? ir kodėlgi nei vienas policininkas į šaunuolio įžvalguolio romo skambutį neturėjo teisinio pagrindo reaguot? Čia negalėtų būti … mmm… leiskit pagalvot… mmm… netyčinė teisinė skylutė?

      Reply
  14. Jonas

    Landsbergio raginimas remtis vertybėmis reiškė, kad konservatoriai neturi elgtis kaip kitos tradicinės partijos, kurios tėra asmeninės naudos siekiančios grupuotės. Kubiliaus aplinka, kaip rodo skandalai su Matuzu, Kreiviu ar Adomėnu, yra užsiėmusi nelabai švariais žaidimais, todėl kaip politikai jie yra silpni ir tampomi už virvučių.

    Kubilius Lietuvą valdė ne kaip politikas, bet kaip bankroto administratorius. Nesugebėjo rasti tinkamo būdo, kaip šaliai išlipti iš energetinio skurdo, o pati valstybė liko dar labiau nuskurdinta, socialiai susiskaldžiusi ir išsivaikštanti.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia tamsta labai įdomią valdymo modelių priešstatą pateikėte -- kad Kubilius valdė Lietuvą ne kaip politikas, o kaip bankroto administratorius.

      Čia kaip suprasti? Kad kaip bankroto administratorius -- tai kad skaičiavo pajamų-išlaidų realijas? O kad jei būtų valdęs kaip politikas, tai būtų to nedaręs ir ant realijų padėjęs?

      Reply
      1. Jonas Povilas N

        Nesu socializmo šalininkas,bet pritariu Landsbergio kritikai Kubiliaus ekonominės politikos atžvilgiu.Juk buvo galima elgtis,kaip konservatorių valdomoje Didžiojoje Britanijoje-daugiau apmokestinti milijonines pajamas gaunančius (UK jie moka iki 50 proc.pajamų mokesčio),o ne autorius (žurnalistus,menininkus,mokslininkus ir t.t.),patentininkus,nemažinti ir taip mažų pensijų ir pašalpų,neapmokestinti minimalios algos (kaip UK neapmokestinama),nenaikinti patentų intelektinei veiklai

        Reply
        1. Klevas

          Apmokestinti Lietuvoje turtuolius, kaip gerai kad pas mus jų krūvos. Tie papildomi 5 mln surinktų pinigų per valstybę tikrai viską išsprestų.

          Reply
          1. Jonas Povilas N

            Kodėl tik 5 milijonai?Pagal valst. institucijų duomenis,Lietuvoje yra atlyginimų,siekiančių 1,5 milijono litų per mėnesį.Pritaikius britišką progresyvią mokesčių sistemą,per metus susidarytų 9 milijonai litų pajamų mokesčių tik nuo vieno atlyginimo.Kaip skelbė valst.institucijos,Lietuvoje buvo išmokėti dividendai,viršijantys 30 milijonų litų-nuo jų sumokėjus 50 proc. ,susidarytų 15 milijonų litų suma.

            Reply
      2. Jonas

        Kubilius krizę sprendė grynai kaip finansinę-matematinę problemą, žmonių jis nematė, su jais ryšių neužmezgė, nebuvo valstybės lyderis, nepateikė jokios visuomenę vienijančios vizijos. Kūrė tuos strateginius projektus, bet nei visuomenės, nei kitų partijų sutarimo nesiekė. Todėl neliko jo veiklos tęstinumo, ir pats liko sėdėti opozicijoje kaip bylą baigęs bankroto administratorius. Kaip buhalteris jis skaičiukus sudėliojo, o kaip politikui tai išėjo beveik totalus fail.

        Reply
        1. Tomas

          Nevažinėjo po kalabybiškes ir nesiklausė varguolių raudų? Ir teisingai darė.

          Reply
  15. Siaip

    niekas is besipiktinanciu Kubiliumi man anksciau neatsake i tokius paprastus klausimus: tuo metu, kai buvo daromos naktines reformos ir pan, dauguma buvo pakankamai silpna. po to dar susilpnejo del perbegeliu ir tt. KODEL opozicijoj buve DP, TiT, socdemai tesugebejo kaip suniukai is pakampiu amseti ir NEPADARE to, ka galejo -- nepasiunte Kubiliaus vyriausybes i uzribi ir nepaeme i savo rankas valdzios? m? KODEL buvo palikta viskas Kubiliaus vyriausybei su kruva kritikos streliu ir laukiamas momentas, kada kose bus issrebta ir bus galima per rinkimus kaip princam ant balto zirgo isjoti ir „pakelti“ tauta isvadavus nuo Kubiliaus? niekas nenorejo kisti savo galvos i susiklosciusios situacijos sprendimu kilpa.. dabar gi kazka minimaliai pakeitus, imituojant darba darbo grupiu kurimu ir tempiant guma su sprendimais, imituojamas darbas ir tiek. kur tie pakeitimai, kur blogosios naktines reformos atsaukimai ir klaidu taisymai?! nera ju. ir nelabai bus. nes puikiai supranta, kad kitaip ir nebuvo galima padaryti..

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *