Apple fanai

O beje, iBoard atrodo visai patraukliai, su tokiu daiktu turėtų būti patogu dirbti

Žinoma, Apple kompiuteriai yra puikūs. Tik kad brangūs, bjaurybės. Bet puikūs. Jei nekalbėsim apie kainą, tiesiog neturiu prie ko prisikabinti. Visi prigalvojami trūkumai – dažniau Apple nenaudojusių fantazijos, nei realios bėdos.

Bet aš ne apie kompiuterius, o apie obuoliagalvius nuograužas, pamišusius dėl belenko, ką tik išranda Apple. Apie tuos, kurie savo feisbukiniame puslapyje parašo kliedesius ir rimtus snukiukus nutaisę, net nesuvokia, kaip užsikliedėjo. Štai citata:

Kompanija „Apple“ pradėjo asmeninių kompiuterių revoliuciją 1970-aisiais, pristačiusi kompiuterį „Apple II“ ir dar kartą išradusi asmeninį kompiuterį – „Macintosh” – 1980 m.

Po truputį progresuodami, buki obuoliagalviai greit ims kleidėt ir apie tai, kad Apple išrado kompiuterius ir internetą, o dar truputį tolimesnėje ateityje – apie tai, kad Apple išrado filmus, muziką ir raštą.

Ei, obuoliagalviai! Nuograužos jūs, pabučiuokit man į subinę!

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

33 thoughts on “Apple fanai

  1. Karvė

    Bet yra ne ką geresnių -- Apple antifanboy’ų, kurie nepraleis progos sukritikuoti bet ką, ką Apple paruoš ir pagrindinis argumentas visada -- per didelė kaina 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Kaina išties didelė, taip jau yra. Bet jeigu Apple gali sau tą kainą leisti, reiškia, kad jinai visgi adekvati 🙂

      Reply
  2. Pingback: Tweets that mention Apple fanai « Rokiškis -- Topsy.com

    1. rokiskis Post author

      Nepastebėjau kažkodėl pas Karolį Pocių baisių užsipuolimų. Kita vertus, negaliu teigti, kad būčiau nuolatinis skaitytojas.

      Reply
  3. Rokas Arbušis

    Apple antifanboy šūkaliojimai tik didina Apple markę.
    nesu obuolfanas (turiu tik iPhone), bet kuo daugiau neigiamų atsiliepimų, tuo labiau norisi man Apple įrenginių.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Apple išties gamina velniškai gerus dalykus. Tik kainuoja brangiai. Bet vat kad nemažai baisiausių Apple fanų -- kažkokie priedurniai. Tame ir bėda. Bet gal tai tiesiog neišvengiama.

      Reply
  4. Laiqualasse

    Aš turbūt vienas iš tų antifanų. Bandžiau padirbėti su mac’ais, nesigavo.

    Bet aš ne apie tai. O apie tai, kad gražiau aliteruotųsi pavadinimai iPhone, iPad, iPedestal ir iPodium 😉

    Reply
  5. Ziogas

    Bet nesakykit gudrus tie rinkodarininkai. Pagamina iphone uz 30 $, o parduodda jau nuo 199 -- 299 $ 😀 O ar gaminis vertas tokiu pinigu? Ne. Paklausos nera ju gaminiui, tai jie ja sukuria dirbtinai.

    Gudriausias visu laiku rinkodaros triuka sugalvojo Diuvaras -- pardavinedamas viski Deawar’s. Siusdavo i barus nusamdytus aktorius, kad tie prasytu jo viskio. O kai susidarydavo paklausa pasirodydavo Diuvaras 😀

    Panasiai ir apple zaidzia, tik jie kitomis priemonemis siekia pelno. Apple gaminiai tikrai nera technikos stebuklai yra daug geresniu gaminiu.

    Reply
  6. skirtumas

    Apple matyt ant tiek geri, kad didžioji dalis priedurnių, kurie nemoka naudotis PK, moka naudotis apple’ais.
    Be to Apple’as taiko į tą „sexy“ segmentą (pagal kažkieno teoriją, kurią stengiasi visokie rinkos žaidėjai pateisinti, persotintoje rinkoje gali išlikti tik „pigiausias“, „geriausias“ ir „sexy“). O „sexy“ segmento dauguma, tai yra visokie paaugliai ir priedurniai.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Sakyčiau, jei taip skirstysim, tai Apple du segmentus tada valdo -- ne tik sexy, bet ir geriausią. Gal dėl to ir susidaro fenomenas, kai geriausius kompus perka puspročiai 🙂

      Reply
  7. apple

    […] Jei nekalbėsim apie kainą, tiesiog neturiu prie ko prisikabinti. […]

    Naudojau apple namie, su jais teko susidurt apie metus tiesiogiai.
    Patogumas -- reliatyvus dalykas. Kaip ir gražumas, saugumas, efektyvumas.
    Saugumas pablogėtų neabejotinai paaugus rinkos daliai iki bent pusės windows os šeimų dalies, net jei tai ir unix. Bet vėl tas pats saugumas -- nuo žmogaus priklauso. Po defaultų neabejotinai unix pagrindu mac’os’sas -- saugiau vs win’os’sas. Ubuntu/opensuse etc atveju klaustukas.

    Gražumas -- galima rasti pigesnių alternatyvų aerodinaminikos dvasioje (pvz. asus-acer ir kito taivaniško gerio, kas yra iš esmės tie patys mac’ai. Beje vienas iš acme’s sakė, kad apple’ui dizainą kurė ar padėjo kurti būtent asus).
    Suprantu, kad ne į pačių skurdžiųjų asmenų segmentą taikomą, tik, kai prireikia customizinti tiek-soft-tiek-hard-ware, saugok litus. Kas jau pastebėta autoriaus.

    Žaidėjams liūdesio kupina platforma.

    Dar suprantu, kad yra emuliacijos, nu-portinimai etc. tik netikiu, kad naujieji mac’istai, prieš pirkdami mac’us apie tai girdėjo. Dėl to drįsčiau teigti, nes susidūriau tiesiogiai ne vieną dešimtį kartų, kad neretai perkama dėl saldainio popieriukiškos išvaizdos -- tai juk krooota.

    Pabaigai -- daiktas iš principo reikalingas atlikti efektyviai darbą be it typewriting/programming/gaiming etc. Jei apple’ware’as kažkam geriau -- go for it. Asmeniškai man -- ne. Jei jau ne alikimui -- o kroootumui sorry for you.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taip, žaidimams gal ir ne kas tie Apple, nors kadais senais laikais buvo ir atvirkščias periodas. Visgi po to gudraus ėjimo su Direct-X, Microsoft iš esmės valdo šiose rinkose.

      O dėl asusų daromo apple dezaino -- manau, kad urban legend visame gražume, nes iš tos pat serijos, lyg kokiam Citroen dezainus ir konstrukcijas padėdinėtų kurti koks Hyundai. Kita vertus, kad kažkuriuos modelius gali ir vieniems, ir kitiems gaminti tos pačios gamyklos -- pilnai galiu patikėt.

      Reply
      1. apple

        Asus’ų ne vieno ir ne 5 modelių klaviatūros yra tip top apple kopija. Asus tai pradėjo nesenai daryti, konkrečiai 2009 metai. Jei pažiūrėtume į netbook EEE 10XXx seashell seriją, kuri tais pačiais 2009ais išėjo, tai suprastume, kad macbook air išėjęs 2008 metais yra karlikinė kopija eee pisiaus. Jei kas nesuveda galų, tai baterijos integruotos tiek seashell pirmuosiuose (konkrečiai 1005x 1008x modeliuose) tiek macbook air. Ir priedo, nedidukas hdd, negalingas, o aerodinamikos panašumai -- identiškas aptakumas, tik air’as plonesnis. Dėl to acme’s atstovo žodžiuose tiesos įžvelgiu.

        Ir kad visai pribaigt panašumais, 2010 metų rugsėjį, gal dar anskčiau, pasklido „rimti“ gandai apie apple 11 colių macbook air’o prikėlimą iš numirusių kalėdoms. Kas yra iPad’o kameros nebuvimo ir kitų fintikliuškų pataisa, o ta kaip galima numanyti, supranta ir apple’o dėdė SJ.

        Be to, apple produkcija, ne paslaptis renkama kinijoje/taivainyje nemažais kiekiais, procentų nežinau. Konkretus vardai -- Foxconn -- didžiausias kompiuterių komponentų gamintos PASAULYJE. Apple draugelis. Ir dar Apple draugelis Taivanyje -- Vintek.

        O dabar liūdnoji gaida. Jau daugiau kaip 10 savižudybių ~ 20mečių įvyko būtent tame Foxconne, Vintek’e irgi apsinuodijimų buvo. Taip, tai ne tik apple užsako, ir hp ir kt.
        Bet reziume, kaip kažkur užmačiau, yra toks -- sveika ekonomika galima tik nesveikų žmogiškujų būtybių kaina. Apple fanbojai ir kiti IT kulto buyeriai pila žibaliuką ir dar pils, kol pasaulis … sakykime švelniai, nuprogresuos iki robotinių rankų darbo pasidalinimo. YAY

        Reply
        1. apple

          Ir dar ištraukėlė. 2007 m CNET, UK.
          „Asus is helping Apple build a Tablet PC.“
          We’re tempted to ignore all Apple rumours because there’s just so many of them, but this rings true because Asus is Apple’s contract manufacturer. It’s one of the companies responsible for building the iBooks, PowerBooks and MacBooks of this world, so when their guys tell us they’re building an Apple Tablet, we believe them.

          Reply
          1. rokiskis Post author

            O kažkada Apple turėjo vieną iš pačių kiečiausių pasaulyje HW konstravimo padalinių, su kuriuo visokie eilinio fufelio gamintojai negalėjo nei iš principo lygintis…

            Vadinasi, jau nebeturi. Kur ritasi pasaulis…

            Reply
            1. VLN.Šeškinė prie iki

              Yeap.

              Imam IBM ThinkPad ir prisimenam kokia istorija įvyko su Lenovo, stambiausių kinų laptop brandu.
              Lenovo įsigijo ankstesnę IBM PC Company Division, su ThinkPad notebookų linija 2005 m. už $1.75 mlrd.

              Taigi super frazės tam sugalvotos, outsourcing, offshore outsourcing -- offshoring, co-sourcing etc.

              The People’s Republic of Capitalism with Ted Koppel, 2008 įdomus dok filmas apie tai iš arčiau.

              Ištrauka, http://www.youtube.com/watch?v=65SMAQpsMRA
              Ir intro neblogai padarytas ir kelių dalių filmas nieko, kitaip sakant, jei tema bent kiek įdomi -- rekomenduoju.

              Reply
              1. rokiskis Post author

                Nu, matai, Lenovo -- tai tik Lenovo, o Apple -- tai visgi Apple. IBM savo developmento padalinių berods nepardavė ir nesiruošia parduot.

                O Apple, kuris kadaise turėjo galingiausią pasaulyje superkompiuterinį modeliavimų centrą, kur emuliuodavo būsimas savo sistemas, dabar reiškia gėdingai outsorcina developmentą…

                Reply
                1. VLN.Šeškinė prie iki

                  Dėl apple 100 proc. outsource netikras. Nors nemenko outsource’o -- tikras. IBM apkskritai negamina personal pc, kiek žinau. Jei kas žino kitaip, prašau nuorodų ir faktų.

                  Reply
                  1. rokiskis Post author

                    IBM pardavė savo PC verslą prieš kokius 7-8 metus. Tai nėra outsorcingas -- tiesiog pardavimas buvo su leidimu Lenovo naudoti IBM prekinį ženklą ir, atitinkamai, matyt, kažkokiais įsipareigojimais iš Lenovo pusės.

                    Reply
  8. VLN.Šeškinė prie iki

    Su IBM outsourcing’u viskas ok. Aš turiu galvoje, kad jie negamina pc, o tai vienas iš developmento padalinių -- pc gamyba, tą jie pardavė, reikia suprasti, tiek spalio 16 norėjau pasakyti savo žinute 🙂

    Reply
  9. wlad

    ka manot apie:

    Macbook Air Kopija
    Macbook Air Kopija Intel® Atom™ N450 1.66 GHz/13.3″ HD (1366x768) LED/Intel GMA 950/2GB DDR2/320GB 7200rpm/WiFi N/RJ45 Lan/DOS/2xUSB 2.0/1xE-SATA/VGA/HDMI/Express card/Card Reader/Camera taip/6cell/0.99kg/24mėn.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Sunku pasakyti, pats nečiupinėjau tokio daikto.

      Kiek anksčiau teko skaityti atsliepimų bendrai apie visokias kopijas (iPod, iPhone, MacBook ir pan.) -- neilgai tesidžiaugia paprastai žmonės, nes išties kopijos nėra labai tikslios, daugelis elementų keičiami visokiais aparatiniais ir softiniais hakais, dėl to po kelių mėnesių naudojimo išlenda krūvos bėdų.

      Reply
          1. wlad

            Visdelto nesiryzau „investuot“ i kopija.. pasiemiau „darbininka“ ThinkPad R61..

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Na, šitos yra tvirtos mašinos, geros, tik kad sunkios, o dar lyginant su Macbook Air -- kaip plytos. Bet visgi užtikrintas daiktas.

              Turėjau kadaise kažkurį panašų, jau neatsimenu modelio, ar tokį, ar tik kažkokį primenantį. Nešiotis užveikdavo, nes svėrė belenkiek, bet darbui buvo bene idealiausias iš visų turėtų laptopų.

              Reply
              1. wlad

                as irgi turejau ~10m atgal, tai nostaligija nugalejo ir ji ish kontoros „tempsius“ tik savaitgali, tai pagrinde ir nuleme..

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Nu, aš prieš mažiau metų turėjau, jau kai Lenovo buvo.

                  Beje, jei neklystu, ant tų IBM kurtų laptopų sako, kojom galima lipt ir atlaiko. Žodžiu, patikimas daiktas.

                  Reply
  10. Pingback: Strateginis valdymas: kur filosofija susieina su vadyba « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *