Eligijus Masiulis, VSD ir mūsų paštas.

Visai menka žinutė apie tai, kad bus keičiama tvarka, pagal kurią teisėsaugos institucijos gali sekti žmones, išties žymi tikrą lūžį: VSD už 2,19 milijono kurs kažkokią ten duomenų bazę, per kurią teisėsauga pagal kažkokią naują Vyriausybės tvirtinamą tvarką, nesikreipiant į ryšio tiekėjus su teismo sankcija, žinos kas kam ką rašo ir kas kam kur skambina – apie tai praneša Alfa ir BNS. Bent jau man nei abejonės nekyla, kad „organizuoti nusikalstamumai“ bei visokia „kova su terorizmu“ čia – tiktai pretekstas.

Taigi, jei iki šiol reikėdavo teismo sankcijos, o paskui ir ryšio tiekėjo pastangų, dabar jau bus nereikalingi tie biurokratiniai trukdžiai. O viską užtikrins VSD. Kad visiems patogu būtų. Tas pats VSD, kuris jau užtikrino ne kartą, kad kam nors patogu būtų – apie skandalingas Vytauto Pociūno, Eglės Kusaitės, Gatajevų šeimos istorijas, susigalvotas Vanagų grupuotes ir panašius dalykus yra girdėję netgi tie, kas stengiasi apie politiką nežinoti išvis nieko. Trumpai tariant, sveiki atvykę, brangūs skaitytojai, į 1984-uosius, kur mums visais gyvenimo klausimais padės Meilės Ministerija.

Ir visai nenuostabu, kad šitą reikalą, pasirodo, kuruoja ne kas kitas, o Susisiekimo Ministerija, kurios vadas Eligijus Masiulis jau taip aktyviai agituoja už antikonstitucinį balsavimą internetu. Toks balsavimas, kaip žinia, puikiai leistų sekti, kas už ką balsavo. Ir daug lengviau leistų falsifikuoti bet kokius rinkimų rezultatus. Ir visai nesvarbu, kad tai antikonstituciška – Eligijus Masiulis taip nori mums visiems šio patogumo. Jo vadovaujama Meilės Ministerija mus taip myli.

Eligijus Masiulis, susisiekimo ministras, Lietuvos liberalų sąjūdžio partijos vadas, su VSD buvo susietas dar 2006 metais, kai kilus valstybininkų skandalui, ėmė skelbt pareiškimus, esą seimūnai neturi teisės tirti šitų dalykų (galima tai atrasti pvz., 2006 Alfa/Panorama straipsnyje). Pasigirdo ir kalbos, kad jo rinkimai buvo finansuojami iš Dujotekanos pinigų: galima jį atrasti tarp labiausiai šios firmos remtų seimūnų – sąrašą skelbia Nemalk.lt. Jau šioje kadencijoje, Eligijui Masiuliui tapus susisiekimo ministru, buvo pastebėta keista koreliacija tarp Liberalų sąjūdžio rėmėjų ir įvairių susisiekimo interesų turinčių firmų – apie tai galima rasti irgi Nemalk.lt (šitas puslapis turi labai gerą duomenų bazę, rekomenduoju).

Panašu, kad nors daug kas ir stengėsi, kažkokius judesius bandė daryti net ir Dalia Grybauskaitė, apsivalymas visgi neįvyko, dar daugiau, jis normaliai net ir neprasidėjo. Nors iš VSD vado pareigų ir buvo atleistas KGB karininkas Arvydas Pocius, įvairios abejonės dėl sąryšių tarp VSD, FSB, Dujotekanos ir kai kurių kitų grupių ir struktūrų – liko, kaip buvę.

Aš nemanau, kad Eligijus Masiulis norėtų atsistatydinti pats. Bet aš manau, kad jis privalo atsistatydinti arba turi būti išmestas. O VSD… Manau, kad po tiek skandalų šią kontorą išvis derėtų išformuoti. Nes panašu, kad blogiau nebus.

O ką daryti mums? Pirmiausiai – kelti triukšmą, kol dar nespėjo tų kliedesių padaryti. Platinti informaciją visur, protestuoti, etc.. O paskui – bus matyt. Blogiausiu atveju – gal spėsim ir išemigruoti.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

35 thoughts on “Eligijus Masiulis, VSD ir mūsų paštas.

  1. konsultantas

    VSD tegu heroino tiekėjus Lietuvai sugaudo, tada tikrai bus saugiau gyvent namuose, o tai dar iki 2000-ųjų, 23-os mokyklos kieme, po seimo viešbučio CCTV švirkštai voliojos … tai taip ir gyvenam …

    Po užsiaugintos „teroristės“ Kuskaitės bylos fabrikato ir referansų FSB, galiu drąsiai tai tarnybai ir jos angentėlems pasakyti, gal geriau išgelbėkit pasaulį užsiimdami meile ir čiulpdami vienas kito BB. Taip, kad giminės, draugai, kaimynai ir kaimynų kaimynai nepamatytų ir nesužinotų …

    ========

    Bet tai turbūt labai saldu žinoti kas su kuo miega …

    [03:47] == PipedijaNetNews [user@chat.wikileaks.org] has joined #wikileaks
    [03:47] Money can’t buy love. We checked.
    [03:47] * NSA in ur internets
    [03:48] CIA, hey
    [03:49] the CIA is some amateur hour shit
    [03:49] lol
    [03:49] human intelligence isn’t a science
    [03:50] it’s just a long list of crimes, epic fuck ups, incompetence, stupidity….i could go on
    [03:51] the world is fucked

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš išties irgi nieko kito nesugalvoju, nes jei prasideda visuotinis sekimas, kažkieno valdomos balsavimo sistemos ir kiti panašūs dalykai, tai paprasčiausiai nieko daugiau neina sugalvot.

      Reply
  2. Romelis

    Rokiški, neskubam emigruot.
    visada lieka opcija -- dalgių tiesinimas.
    Mūsų VSD dirba KGB metodais. natūralu, kitų ji nepaveldėjo, o spėju, kad ir nekadrinių pareigūnų, pernešančių institucinę atmintį ten yra likę ir taip.
    O KGB ištirta, veiklos metodai žinomi, ir kaip kovoti prieš juos žinome. net ir ištiesintais dalgiais.o kadangi grįžus į lygties pradžią KGB = VSD tai susitvarkysim.

    Lietuva pirmiausiai ! (šaukti atmetant dešinės rankos kumštį į priekį, prieš tai jį pridėjus prie širdies)
    🙂

    Reply
  3. anoniminis bailys

    Dar galeciau nuo saves prideti. Susisiekimo ministras net nenutuoke apie Star1 nemokuma ir artejanti bankrota? Nieku gyvu tuo nepatikesiu, niekas neitikins. Isvis sita istorija kvepia neskaniai, nubaude kazkoki CAA vadova papeikimu? teko skaityti, kad CAA pagal ES direktyvas priklauso tik tikrinti skrydziu sauga, o ne finansine imoniu bukle, nors galit patikslinti mane. Bet kadangi esu samokslo teoriju megejas, skelbiu hipotetini pokalbi tarp gerbiamo libertaro ir CAA vadovo:

    Sveikas, cia Elyga, nu zinai cia pas mus kanalizacija uzkiso su tuo star1, nepyk reikia nurasyt ant kazko, nepergyvenk stipriai nebausim, taigi zinai mane, poto atsirokuosim kazkada.

    Reply
    1. Karvė

      Anoniminis baily, jei nieko neišmanai apie Star1 istoriją, tai geriau ir nenusišnekėk. Nėra jokių ten sąmokslo teorijų, tiesiog pradžioje pinigus išsiėmė stambus akcininkas, todėl visą laiką ir balansavo ant išgyvenimo ribos. Paskutinius mėnesius netgi turėjo pelno, tačiau pritrūko apyvartinių -- vadovėlinis bankrotas. Visi bent kiek su turizmu susiję žinojo tą situaciją ir praktiškai nuo pat pradžių buvo klausimas -- ištemps ar bankrutuos? Tai, kad ištempė beveik 2 metus, Lietuvai tik į naudą -- daugiau paskraidė žmonės.

      Reply
      1. Gerasirdis

        Tai gerai. Visi, škia, žinojo viską ale susisiekimo ministerija su Masiuliu nepadarė visiškai nieko. Taip išeina?

        Reply
      2. anoniminis bailys

        Gal tu man ponaiti nepasakok, nes dirbu imoneje kuri turi bankroto administratoriaus licencija ir su bankroto procedurom dirbu kiekviena diena, man tai cia panasu i paprasta vadovelini bankrota, kai akcininkas issiima pinigus, o imone toliau varo i minusa zinodama, kad neissikapstys, bet nepaisant to, is savo klientu avansu renka pinigus, o valdzios institucijos kurios turetu priziureti jos finansine bukle, ziuri pro pirstus kiek imanoma ilgiau, kol visas kortu namelis subyra savaime, galiu duot ranka nukirst, kad neivienas akcininkas, nei vadovas finansiskai del sito bankroto nenukentejo, netgi kogero atvirksciai.

        Konkreciai apie star1 bankrota nesidomejau daug, bet man jokia cia naujiena, tipiskas bankrotas, pusiau tycinis, bet vsio zakonno

        Reply
        1. anoniminis bailys

          ai beje, turbut nereikia pasakoti, kad tuos rodiklius pelno/nuostolio pritempineti i viena ar kita puse tai yra tik gero vyr. finansininko fantazijos reikalas?

          Reply
        2. rokiskis Post author

          Tas pat buvo kalbama, kai FlyLAL bankrotas buvo -- pinigai perpumpuoti iš vienos įmonės į kitą.

          Dar, beje, Eligijui Masiuliui galim priminti ir Lietuvos Paštą. Kur dar smagesnės istorijos.

          Reply
          1. Karvė

            FlyLAL atveju buvo konkretūs dokumentai, kad įmonė restruktūrizuota finansus ir pelningas veiklas perkeliant į kitas įmones, o nuostuolingas veiklas paliekant FlyLAL, kuri vėliau ir bankrutavo. Kaip puikus įrodymas yra ir po to jau porą metų sėkmingai veikiančios tos likusios įmonės -- užsakomieji skrydžiai, skrydžių personalo mokymai, oro uosto servisai berods.

            Manau irgi vadovėlinis atvejis 🙂

            Reply
        3. Karvė

          Tikrai nematau, kodėl tai turėtų būti tyčinis bankrotas. Investuotas buvo ne 1 mln ir iš nuostolingos veiklos jie nesugrįžo. Pagrindiniam akcininkui išsiėmus pinigus veiklą tęsė, nes matyt tikėjosi ištempti, ir beveik porą metų ištempė. Tai, kad nukentėjo keli 1000 klientų, rezultate yra nieko, nes naudos turėjo šimteriopai daugiau. Dar klausimas kiek nukentėjo -- pirkusiems tiesiogiai jau grąžino, pirkusiems poilsines, turėtų grąžinti draugimas, kiek jau lieka pirkusių bilietus per agentūras?

          Taip susisiekimo ministerija neatliko savo darbų užtikrinti, kad avialinijos nenusibaigtų pasiėmusios klientų pinigus, bet norėčiau paklaustį, ar daug žinome atveju, kai valstybinės įstaigos atlieka savo darbus taip, kaip reikia? O kad visi žinojo ir nieko nedarė, tai dėl to, kad rizikingas verslas geriau už jokio verslo -- tos pačios agentūros visos prekiavo Star1 produkcija, nors ir žinojo apie situaciją.

          Aš nematau jokių prižasčių galvoti, kad tas bankrotas tyčinis ar kad akcininkai nenukentėjo (jei per didžiąją dalį veiklos laikotarpio neturėjo pelno). Kam tada tos niekuo nepagrįstos sąmokslo teorijos?

          Reply
  4. Pingback: Tweets that mention Eligijus Masiulis, VSD ir mūsų paštas. « Rokiškis -- Topsy.com

  5. vienastoks

    Triukšmą kelti reikia, bet dar labiau reikia pratintis šifruoti komunikacijas. Ypač neslaptas. 😀

    Nieko nėra šaunesnio, kaip VSD rūpestis iššifruoti Kalėdinio sveikinimo 512-bitų šifrą.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš sakyčiau visgi pirmiausiai reikia kelti triukšmą, kad tokių dalykų, kaip visuotinė kontrolė, negalėtų atsirasti.

      O pratintis šifruoti -- tai jau rezistencija totalitariniams veiksmams, kai jie jau vykdomi. Kas be ko, tai irgi reikia daryti.

      Reply
    2. anoniminis bailys

      poto kad neatsitiktu taip, kad gausi kvietima i sauguma ir turesi isduoti rakta arba pritaikys kokinors staipsni, mol sabotuoji tyrima bylos. Buvo panasus precedentas Jungtineje Karalysteje, kai bachuriukas paauglys, gavo 3 menesius pailseti, nes atsisake pateikti savo kieto disko issifravimo rakta, policija tipo ieskojo nepilnameciu pornografijos, o pas ji galimas daiktas buvo ne visai pilnameciu girlfriendziu be kombinuku nuotrauku 🙂

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Pas prancūzus šifravimas be specialių leidimų išvis yra draudžiamas įstatymu ir laikomas nusikaltimu.

        O pas mane jau FB puslapyje atėjo kažkoks veikėjas ir ėmė rašinėti, kad čia (citata) „kažkokie analfabetiškai paranojiški kliedesiai“.

        Tai paieškojau, kas per veikėjas, o pasirodo, kad KGB karininkas, dirbęs politiniame (5-ąjame aka „Z“) skyriuje. Taigi, panašu, kad tikrai neaiškūs dalykai čia vyksta.

        Reply
        1. konsultantas

          Darbdaviai: Sia „Tilts“ filialas „MO-24“ vykdantysis direktorius

          Kaip kokio garažo „bybis žino kur“ derektorius atėjo ir pareiškė 😀

          Reply
      2. sim

        siap tais protingi zmogai darosi kelis sifruotus „diskus“. na tarkim 5. berniukai is vsd liepia leisti jiems pasizvalgyti diske, o tu jiems ir leidi. tik jie nezino, kiek ten tu koduotu „disku“ yra ir kuris yra pagrindinis. suvedi viena rakta atsikoduoja vienas, suvedi kita kitas. taip kad kas nori ir masto gali apsisaugoti. na betgi buna stebuklu, tokiems bernuzeliams nulauzti AES-256 kaip siena israveti.

        Reply
  6. sundakukaimas

    Na, teismo sankciją gauti ir toliau bus būtina. Tokia jau ES teisė, todėl Lietuvos normos tam prieštarauti negali-bus išimta tik viena grandis-telekomunikacinių paslaugų tiekėjai.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Ne. Jei duomenys atsiduria tokioje institucijoje, kaip VSD, o jau paskui gal būt kokia nors teismo sankcija kokioms nors kitoms institucijoms, tai jie yra VSD jau be teismo sankcijos. Beje, pagal tą mechanizmą, jei nepraleidau kažko, tie duomenys būtų prieinami ir be teismo sankcijos, o centrinis problemos taškas -- visvien VSD.

      Reply
      1. sundakukaimas

        Yra duomenų ištraukimo algoritmai ir tai fiksuojanti technika, pasižadėjimai dėl valstybinės/tarnybinės paslapties, tarnybinė ir baudžiamoji atsakomybė už nesankcionuotus veiksmus bei etc.Aišku, jei būsi giliai įsitikinęs, jog į VSD sulindę vien kontros, statytiniai ir pedofilai, tuomet ateitis bus niūri…

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Aha, aha, savaime viskas gerai, jokios kontrolės nereikia, nes yra algoritmai, kurie visus kontroliuoja, o pasižadėjimai garantuoja, kad tokių istorijų, kaip su Pociūnu, Kusaite, Vanagais, Griniumi, Gatajevais, valstybininkų šaikomis, etc. -- nebus. Puikiai matėm daugeliu atvejų.

          Labai panašiomis argumentacijomis kai kurie Rusyno dalbajobai panašiai teisina dabartinio FSB ir ankstesnių laikų KGB veiklą. Nes viskas pas juos reglamentuota, tarnybinės paslaptys, technika visokia, o tiktai visokie priešai provokuoja ir šmeižia.

          Kaip ten su VSD bylom darbo patirties turėjęs Justas Laucius sakė? Berods kažką apie tai, kad tokie šmeižiantys demokratiją ir drįstantys abejoti VSD ar prokuratūros skaidrumu, turi būti atitinkamai įvertinti kažkokiais ten teisiniais būdais?

          Jūs man, brangusis, pasakykit, ar jūs pats savim tikit, ar tiktai šiaip kliedite? Nes man šiaip įdomu, atleiskit. Tiesiog moksliniu požiūriu domiuosi -- kas smegenyse panašiai aiškinantiems dedasi.

          Reply
        2. anoniminis bailys

          nu cia gal per ziauriai su kontrom, bet kad buvusiu kagebesniku giminaiciai, ju klapciukai ir seip gyvenimo budo pasekejai tai neabejoju 🙂

          Reply
          1. rokiskis Post author

            Aš, sakykim, negaliu teigti nei vienaip, nei kitaip, nes neturiu apie tai duomenų. Aš remiuosi paprastu dalyku: bet kuri saugumo tipo institucija egzistuoja dėl to, kad daroma prielaida, jog kažkas imsis veiksmų prieš valstybę ir nuo to reikia apsisaugoti. Kitaip tariant, preziumuojama kažkieno kaltė iš anksto ir visais būdais stengiamasi tuos kaltuosius atrasti ir kaltę įrodyti.

            Tai, aišku, suprantama. Bet problema ta, kad tokios kaltumo prezumpcijos apima visą visuomenę. Ir jei suteikiama galimybė pagal šias prezumpcijas visą visuomenę sekti bei ieškoti ten kaltųjų, tai vargu ar verta abejoti, kad būtent tai ir bus daroma. Nes juk daugiau, nei 3 milijonai įtariamųjų -- tai čia ne juokas.

            Reply
            1. Romelis

              Mjo, Lietuvai žiauriai riekėjo ik igalo atliktos liustracijos, arba pilietinio karo 1991… būtų tokie neaiškūs elementai išsidraikę kas sau ir valstybės kūrimo dvasia būtų laikius ilgiau negu pirmi rinkimai kur LDDP(LKP) atėjo…

              Reply
  7. Zbygniewas Piwacijus

    Įdedu ir savo Vikilyksą:
    tebūna dar viena nuomonė, kad ne viskas šokoladas, kas ruda -- nesimato visuomenės reiklumo valdžiai, todėl tapo įprasta trydalioti vieni kitiems ant galvų ir spaudyti tarp durų svetimas sėklides….

    Reply
  8. niekutis

    Leonidas Donskis štai ką rašo apie tai, kas čia vyksta:

    Leonidas Donskis Sveiki, jie ir dabar nuolat klausosi telefoniniu pokalbiu, iskaitant ir Seimo narius bei viesus asmenis. VSD yra civiliniu strukturu visiskai nekontroliuojama organziacija, savo metodais daug labiau primenanti KGB, nei Vakaru Europos saugumo ir zvalgybos institucijas. Deja, VSD yra Lietuvos visiska nesekme, praeities grimasa ir rusiskos politikos bei valstybes formavimo budu recidyvas.

    Ir štai ką rašo apie tai, ką reikia daryti:

    Leonidas Donskis Kreiptis i Seima, pareikalauti, kad toki projekta ivertintu p. Arvydo Anuskeviciaus komitetas. Netyleti. Skelbti spaudoje savo pozicija. Neabejokite, sita struktura labiausiai uz viska bijo viesumo.

    Reply
  9. Romelis

    Anušausko komitetas ? Čia Liuka specialiai pavardes kraipo, ar niekučio darbas ? 🙂

    Reply
  10. Pingback: Dekonstruojant elektroninių balsavimų diskursą « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *