Apie greitą maistą: MacDonalds, Hesburger, Homeburger ir Tiotia Niura

Aš norėčiau parašyti ištisą seriją straipsnių apie greitą maistą, tačiau kadangi nesugebu parašyti net ir pirmojo (jau mažiausiai pusę metų), pradėsiu nesigilindamas, negalvodamas, padrikai, o jau jūs dėl to neužpykit. Nes tai viskas, ką galiu, kitaip ir to, ką rašau dabar, neparašyčiau.

Greito maisto užkandinės vertinamos labai įvairiai, bet dažniausiai – vienaip ar kitaip neigiamai. Kažkais teigia, kad jų maistas neskanus, kažkas – kad priešingai, skanus, bet nesveikas, etc.. Man čia įdomesnis gal kitas aspektas – galų gale Lietuvoje atsirado bent jau trys vienatipio produkto platintojai, tad galima palyginti juos bent truputį rimčiau. Irgi, duodant balus už įvairius dalykus. Kaip kontrastą pabandysiu paimti kažkokią Tiotią Niurą, pvz., kaipo toji, kur netoli Santuokų rūmų prekiauja beliašais.

Tad nekalbėsiu apie tai, kas sveika ar nesveika. Žmonės, kurie per dieną išgeria pusę litro stiprios kavos, bet pavalgo tik vieną kartą, kai suranda 15 minučių laisvo laiko, kenkia sau daugybę kartų labiau, nei pakenktų kokios nors greito maisto medžiagos. Tokiems žmonėms rūpi, kad būtų greitai, greitai, greitai, o jei įmanoma – kad dar ir skanu. Visa kita – niekai.

Taigi pabandykim įvertinti bendrus greito maisto kabokų reikalavimus:

  1. Greito maisto kabokas turi dirbti greitai. Mes ten einam ne dėl aplinkos, ne dėl malonių padavalkų, o tam, kad greitai paėstume. Vidutinis paruošimo laikas turi neviršyti kokių 5 minučių. Pageidautina – minutę. Jei trunka smarkiai ilgiau – tai nėra greitas maistas.
  2. Maistas turi būti pakankamai greitai valgomas. Ir toks, kurį galėtume išsinešti ir suvalgyti, pvz., beeidami gatve ar važiuodami mašina, jei išties skubame.
  3. Maistas, pagal galimybes, turi būti nebrangus (čia bus kebliausias punktas, nes neatsimenu, kiek ten kainuoja kas)
  4. Prisirijus to maisto, visgi neturi sutrikti virškinimas. Tokį kriterijų dažnai galime laikyti subjektyviu, tačiau pabandysiu įvertinti objektyviai.
  5. Jei tik įmanoma, maistas turi būti dar ir rimtai skanus. Toksai, kuris būtų išties skanus. Jei tik įmanoma.

Taigi, įprastai, pradėkim nuo visokių patogumų.

Aplinka, išvaizda… Ne – svarbu tiktai greitis

Greito maisto įstaigos neturi būti puošnios, prabangios ir malonios. Jos turi būti patogios. Į jas skubėdamas, turi neišsisukti kojos. Turi būti patogu privažiuoti, pastatyti mašiną, bent jau trumpam. Išties, į išvaizdą – nusispjaut, svarbu, kad nebūtų purvo, ir kad kažkas netrukdytų. Čia, kaip bebūtų įdomu, galime pastebėti krūvą visokių privalumų bei trūkumų.

  • Macdonalds – gerumas tame, kad turi tuos savo makdraivus. Jie, kaip bebūtų keista, veikia lėčiau, nei įprastos eilės, tačiau šalia daugumos makdakų būna laisvų stovėjimo vietų, tad jei norite vos vos greičiau – galit nueiti prie gyvos eilės. Stovėjimo aikštelė – didelis privalumas, nes jei 20 minučių ieškosite, kur pastatyti mašiną, o paskui 20 minučių kulniuosite iki kažkokios valgyklos, paskui dar tiek pat laiko – atgal, tai sugaišta papildoma valanda vargu, ar leis jums tokią atrakciją pavadinti greitu maistu. Duodu Macdonalds 1 balą už aikšteles, 1 balą už makdraivus. Tačiau Macdonalds – bene vieninteliai iš aptariamųjų turi aplinką su slidžiomis plytelėmis, kur žiemą galite susilaužyti kojas. Duodu už tas plyteles -2 balus, nes jei taip atsitiks – ne maistas rūpės. Viso – 0.
  • Hesburger – atpigintas Macdonalds klonas. Atpigintas tik sąlyginai, man rodos, praėjus kuriam laikui po jų atsidarymo, kainos pakilo. Bet ne tame esmė. Hesburger šėryklų su slidžiomis plytelėmis nepastebėjau. Kaip nepastebėjau ir Hesburgerių su aptarnavimu vairuotojams. Kita vertus, visi Hesburgeriai turi ir aikšteles, vienokias ar kitokias. Viskas labai panašu, kaip makdakuose, bet savininkai nutarė paoptimizuoti idealų Macdonalds procesą. Todėl galite aptikti purvinas grindis, nevalytus staliukus ar pan.. Taigi, už aikšteles – +1 balas, už matytą purvą – -1 balas. Sumoje – nulis.
  • Homeburger – štai čia yra didžiausias šios kontoros pravalas. Homeburger yra Oze. Kol Ozo aikštelėse susigaudysi (o apie Ozo prekybos centro bėdas rašiau), nuo alkio ims drebėti kojos. O kol surasi tą Homeburger Ozo labirinte, tai pargriūsi nuo išsekimo, taip ir nepasiekęs šios nuostabiųjų hamburgerių vietos. Ir padvėsi iš bado. Duodu -2 balus vien už absoliučiai nepritaikytą greitam pavalgymui vietą. Pliusinių balų neduodu nei vieno.
  • Tiotia Niura prie Santuokų rūmų. Nėra ten vietos normaliam sustojimui. Bet Tiotia Niura dirba taip greitai, kad spėsit iššokti iš mašinos, sumokėt pinigus ir gauti beliašus iš besišypsančios ir dėkingos senutės ir grįžti atgal. Įmanoma apsisukti per kokias 15-20 sekundžių – greičiau, nei bet kur. Neįtikėtinai greitai – priėjei, davei pinigus, per 10 sekundžių gavai beliašus – ir viskas. Duodu maksimumą, kiek galėčiau duot, nes aplinka maksimaliai sureguliuota greitam maistui. Trumpai tariant, +2 balai.

Aptarnavimas. Ir vėl greitis.

Tik sau įprasto formalaus vertinimo patogumui atskyriau aptarnavimą nuo aplinkos ir vietos. Greito maisto kabokuose tai taip susiję, kad neįmanoma atskirti. Kita vertus, greitam maistui svarbu greitis, tad man visai negaila dar kartą duoti minusinių ir pliusinių balų už tą patį – aptarnavimo greitumą.

  • Macdonalds verslo praktika yra atidirbta taip idealiai, kad juos laiko tiesiog pasauliniu pavyzdžiu tarp paslaugų teikimo įmonių, orientuotų į pigų segmentą. Beje, tai viena iš priežasčių, dėl kurių laiks nuo laiko ten nueinu – visada gėriuosi smulkiomis detalėmis ir jaučiu malonuma atkurdinėti procedūras pagal tenykščio personalo vaikščiojimus, šūkčiojimus ir pan.. Ir nerandu, prie ko prisiknisti. Kita vertus, atkreipkite į tai, ką rašiau – pigus segmentas. Tai pasaulinis tinklas, kuris nors ir brangus, lyginant su vietinėmis užkandinėmis, yra optimizuotas kainai. Dėl to ten priimami silpnapročiai oluchai, kurie netiktų kitoms įmonėms. Esate silpnaprotis? Puikiausiai galėsite dirbti Macdonalds. Darbo organizavimas toks, kad nesugebėsit dirbti blogai. Bet. Dėl šitos priežasties nuolatos nervina tūpos kasininkės. Pasakai, kad nori kokio nors dvigubo mėsainio – gauni viengubą. Pasakai, kad nori dviejų mėsainių ir trijų sūrainių – gauni tris mėsainius ir du sūrainius. Duodu -1 už šitas nesąmones. Ir beje, man yra tekę laukti makdake 15 minučių. Už tai duodu dar -1. Viso – -2 balai.
  • Hesburger – kaip jau minėjau, makdako klonas. Kita vertus, darbo jėgos kainos pas mus dar ne tragiškos, tad dauguma atvejų viską puikiai kompensuoja tai, kad Hesburger nedirba tokie silpnapročiai, kaip Macdonalds. 2 darbuotojai atlieka tą patį darbą, kurį Macdonalds daro 5 žmonės. Ir atlieka kokybiškiau. Duodu +1 balą, nes man ten dar nepasitaikė laukti daugiau, kaip 10 minučių.
  • Homeburger dirba šneki mergina, kuri pabendrauja, pasigiria, kokie skanūs pas juos mėsainiai ir nesumeluoja – taip, tai fantastika. Bet apie tai paskui. Aptarnavimo greitis varijuoja. Kai keptuvės įkaitusios, patys sakosi, kad paruoš per 10 minučių, o paruošia per 5 ar net greičiau. Ir padeda išsirinkti, ir nebijo šnekėt su klientais. Tiesiog duosiu +1 balą už bendravimo malonumą. Ir dar kartą -1 už tai, kad jie tikrai ne ten, kur greitai nuvažiuotum. Viso – nulis. Ne taip jau blogai, lyginant su praeito vertinimo -2 balais, tiesa? 🙂
  • Tiotia Niura, kaip jau minėjau – ideliai greitas atvejis. Vežimėlis su beliašais gatvėje – štai kur aptarnavimo greičio optimizavimas. Vienas žmogus, visu greičiu vykdantis visas operacijas. Davei porą litų – gavai senutės šypseną, nuoširdų dėkingumą ir beliašą. +2 balai be kalbų.

Maistas – Macdonalds, Hesburger ir Homeburger mėsainiai prieš beliašus

Štai čia ir prieinam prie visai kitų aspektų. Visiškai kitų. Prisiminkim dar kartą : greitas maistas yra toksai greitas. Jei jis negreitas, tai jis nėra greitas. Taigi, greitis – svarbiausia. O jei prie to prisidės dar ir skonis – tada jau išvis idealu.

  • Macdonalds. Čia aš turiu pradėti nuo to, kad neretai iš visokių nesusipratėlių galima išgirsti tokią frazę „Macdonalds nesveika, bet tai labai skanu…“. Sakau tiesiai: kai žmogus man šitaip pasako, aš jam sakau, kad jis yra oluchas ir durnius. Nes jis nėra valgęs Homeburger. Macdonalds maistas – visiškas šlamštas. „Skaniausias“ jų hamburgeris „Big Tasty“ tegali gauti 0 balų, kai paragauji bet kurio Homeburger mėsainio. Visi kiti – minusinius balus. Minusai ir minusai. Bet ne apie tai šneka. Per paskutinius kokius 10 metų esu vėmęs kokius 4 ar 5 kartus. Visi be išimties mano vėmimai buvo po to, kai prisirijau Macdonalds. Jei kam kyla klausimas apie gėrimą – aš jau seniai beveik abstinentas. Ir ne, tikrai nevemiu kaskart, kai pavalgau Macdonalds. Vidutiniškai pavemiu kokį kartą iš 10-20 pavalgymų. Kitus kartus – šiaip pykina. Minus 100 balų už vėmimą. Na, tiek to, gal čia ne tik Macdonalds kaltas, bet ir mano įprotis apsiryti. Sumažinsiu neigiamų balų skaičių vienu balu. Tebūnie -99 balai. Beje, jei turit kokių nors argumentų, kad Macdonalds nėra taip jau blogai – eikit naxui. Kiek sugebu pravalgyti Macdonalds? Kokius 30 litų – be problemų. Jei labai alkanas – tai gal ir daugiau.
  • Hesburger – stebėtina, bet šis atpigintas Macdonalds klonas nei karto man nesukėlė nei vėmimo, nei pykinimo. Maistas – fufelis, skanumu atsiliekantis ir nuo Macdonalds. Nepastebėjau pas juos pagerintų mėsainių, tokių, kaip koks „Big Tasty“. Duodu -1 balą. Hesburger pravalgyt sugebu ne ką mažiau, nei makdake – irgi netoli 30 litų.
  • Homeburger – štai čia ir susiduriam su tuo, kas yra tikrieji skanieji hamburgeriai. Brangieji, jei jūs nesate valgę Homeburger, jūs negalite kalbėti apie hamburgerius išvis. Žmogus, neragavęs TOKIŲ hamburgerių – tai tas pat, kas žmogus, neragavęs kaimiškos rūkytos dešros, o mėsos skonį težinantis iš visiškai netikusios šlapdešrės. Vienas mano draugas, valgęs idealių hamburgerių Teksaso kaubojaus rančoje, paruoštų su šviežutėlėmis daržovėmis ir keptų ant tikros ugnies, davė Homeburger cielus 8 balus. Maždaug taip: „7-8 – tikrai be kalbų, 9 gal visgi netraukia, kaimiškos daržovės ir laužas visgi duoda savo“. Taip, aš bandau įsivaizduoti, kokie turėtų būti tie Teksaso kaubojaus hamburgeriai, kuriems anas draugas davė 10 balų. Ir įsivaizduoti galiu tiktai lygindamas su Homeburger. Nėra skanesnių hamburgerių Lietuvoje. Nėra. Niekam neduodu 5 balų, tai ir jiems duosiu tik 4, bet jie verti. Nueikite į Homeburger. Tam, kad niekada gyvenime nenorėtumėt vaikščioti į Hesburger ar Macdonalds. Paradoksas – brangieji (berods 7-9 litai) Homeburger hamburgeriai tokie dideli, kad juos valgyti gaunasi ar tik ne porą kart pigiau, nei maitintis makdake. Bet visvien neduosiu dar vieno balo, iš principo. Kad per daug nebūtų.
  • Tiotia Niura pardavinėja ne hamburgerius, o beliašus. Sovietmetį su nostalgija prisimenantys tautiečiai turėtų didžiuotis, kad visai nepakitęs išliko nors vienas tų laikų obščepito išradimas. Taip, tai beliašai. „Tarybinės dešrelės“, jau nekalbant apie kitus kliedesius – pakito ganėtinai smarkiai. Beliašai – liko tokie, kokie buvę. Jau tais laikais būdavo visaip įtardinėjama juose esančios mėsos kilmė, tačiau galiu pasakyt, kad viskas su ja tvarkoj. Beliašuose nerasit atliekų, tokių, kaip maltų kaulų tyrė, soja, smulkinti vidaus organai ir pan.. Tai tiesiog kažkokia malta mėsa su svogūnais. Ir ji, mano manymu, žymiai natūralesnė už tą, kuri dedama Macdonalds. Visgi neduočiau didelio balo. Mane nuo beliašų visad apima žagsulys. Ir, kiek pastebėjau, ne tik mane. Duodu už tai minus 1 balą. Bet šiaip – maistas, kaip maistas, nei skanus, nei neskanus. Kita vertus, pagal kainas beliašai – absoliučiai be konkurencijos. Duodu už tai 2 balus. Nes už dešimt litų net aš galiu apsiryti. Jūs – pavalgysit už dvigubai mažesnę sumą. Sumoje – 1 pliusinis balas.

Reziume apie greito maisto šėryklas

Kaip jau pastebėjote, už standartą palyginimui ėmiau Macdonalds – jų procesas idealus, jie turi kokybės kontrolę, jie yra optimizuoti, jie vienodi visame pasaulyje. Ir pabandžiau įvertinti, kiek gi su visokiais hamburgeriais kontrastuoja tieji daugelio peikiami beliašai. Tad paskaičiuokim ir pažiūrėkim, kur verta maitintis, jei tikrai labai skubate, jei neturite laiko:

  • Macdonalds surinko 0-2-99=-101 balas. Na, gerai, jei atmestume tuos vėmimo atvejus su -99 balais, tai kas ten gautųsi? Gautųsi gražūs -2 balai, kitaip tariant, pats prasčiausias rezultatas iš visų keturių vertintų maisto tiekėjų. Ir, beje, vienintelis neigiamas. Nepatariu, nepatariu ir viskas.
  • Hesburger surinko 0+1-1=0 balų. Nulis. Nulis yra nulis. Nulis – tai kontora, kuri pamėgdžioja kitus, kažką darydama geriau, o kažką – blogiau. Kita vertus, tai juk visvien geriau, nei Macdonalds. Tą rodo skaičiai.
  • Homeburger surinko -2+0+4=+2 balus. Rekomenduoju. Manau, kad visi seniau mane skaitantys jau žino, kad pliusinis balas – tai jau tikrai rekomendacija. Kaip matote, netgi lyginant greitą maistą, kur greitis yra viskas, visiškoje Ozo palėpėje esantis Homeburger gauna daugiau balų, nei mums įprasti Macdonalds ar Hesburger. O jei dar nuvažiuosite tenai ne tam, kad pavalgytumėt greitai, o tam, kad sužinotumėt tikrųjų hamburgerių skonį – važiusite ten dar ir dar. O Macdonalds ar Hesburger paminėjimai paskui jums varys tiktai šiurpą.
  • Tiotia Niura surinko 2+2+1=5 balus. Tai didžiulis pasiekimas, tai puikus greito maisto tiekėjas, jei teturite vos keletą minučių pavalgymui, jei skaičiuojate netgi sekundes. Ir, kas įdomiausia, tas maistas nėra toks jau prastas. Jei ieškote labai greito maisto, jei dėl reikalų lekiate kaip akis išdegęs ir pilvas staugia iš alkio – patariu stabtelti prie senutės, prekiaujančios beliašais. Tikrai nenusivilsite. Kaip galite suprasti, aptarnavimo greitis bent dešimtį kartų greitesnis, nei makdake.

Tiesa, pastebėsiu visgi vieną dalyką: vertinau greitą maistą. Kriterijus buvo būtent greitumas. Yra dar ir toks parametras, kaip proceso stabilumas. Trumpai tariant, kur jūs eitumėte pavalgyti, nuvažiavę, pavyzdžiui, į kokią nors neaiškią Afrikos šalį? Žinoma, kad į Macdonalds. Nes žinotumėte, ką gausite. Nors ten irgi yra savų tiotių niurų bei savų homeburgerinių. Jei vertinčiau pagal proceso stabilumą, Macdonalds galėtų laimėti. Bet – vertinu pagal greitį.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

94 thoughts on “Apie greitą maistą: MacDonalds, Hesburger, Homeburger ir Tiotia Niura

  1. Karvė

    Mėgstu gerus hamburgerius. Yra tekę pabandyti ir pasaulinius tinklus, ir tiesiog kavines/restoranus. Lietuvoje šiaip jau liūdna situacija -- tokių, kokių yra tekę ragauti Vakarų Europoje, čia dar nei vieno neteko ragauti.

    Danijoje valgyti išvis įsirėžė visam gyvenimui -- normali kavinė, susimoki 35Lt (jų kainom tai net 2 bokalai neišeitų) ir gauni TOKĮ hamburgerį, kad retam nekyla sunkumų jį pabaigti (dėl dydžio, nes skonis tai idealus) ir dar krūvą afigienų didelių tikrų gruzdintų bulvyčių -- studentaujant man tai užsifiksavo kaip geriausias visų laikų deal’as. Tuos hamburgerius laikau etalonu -- 10 balų, todėl MC, Hesburger pagal skonį duodu tik kokius 4-5, Burger King 6.

    Paskutinėmis vasaromis, sugalvojau, kad atsibodo šašlykai ir pabandžiau gamtoje ant žarijų kepti hamburgerius -- gavosi daug geriau nei tikėjausi -- paruošti paprasčiau nei šašlus, o skonis kokie 7-8 balai. Iš tikro, kai apsilankiau Homeburger supratau, kad tai labai panašu, jie dar paskrudina duonelę, todėl irgi 7-8 balai.

    Čia neseniai Gedimino 26 atsidarė People Bar, ten vat mėsainiai jau tikrai 8 balai. Beje, teko girdėti, kad setup’ino tie patys žmonės kaip ir Homeburger.

    Tačiau aš dar turiu vilties surasti LT hamburgerį 9 ar net 10 balų 😀

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Už 9 ar 10 balų nemanau, kad pavyks surasti. Tam absoliučiai būtinos sąlygos -- kaimiškos šviežios daržovės (tos, kurios turi realų skonį) ir kepimas ant tikros ugnies, ant grotelių.

      O dėl People Bar -- esant progai, iš bandysiu. Nes nežinojau tokio 🙂

      Reply
      1. Karvė

        Nu vat dėl sąlygų aš dar diskutuočiau, nes dabartiniai ragauti 9-10 buvo restoranuose. Neskaitant emocinio privalumo sėdint kur vakare prie laužo/ežero, aš vis tik manau, kad profesionali virtuvė turi ką parodyti ir šioje srityje.

        Tačiau reikia pripažinti, kad tikrais (išskyrus, žinoma, savus) ant laužo keptais ir daržo salotomis pagardintais hamburgeriais dar niekas ir nevaišino -- galbūt jie net stumtelėtų kartelę į viršų. Ir tai būtų tik privalumas -- rasti skanesnį už skaniausią 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Matai, aš sakyčiau paprastai. Visų pirma, 10 balų aš visvien niekam neduočiau. Nes visvien kas nors gali būti tobuliau, net lyginant su tobulybe. Antra, ruošimas ant ugnies visgi prideda savo -- tai staigiau įkaitinta, greičiau iškepusi, atitinkamai -- sultingesnė mėsa, plius ir aromatas.

          Bet aišku, neneigiu, kad profesionalai ir geras procesas duoda daug. Bet taip ar anaip, naminis maistas sudaro atskirą, aukštesnę kategoriją bendrai, viena iš priežasčių -- tie patys naminiai produktai. Tiesiog gal mes Lietuvoje dar nespėjome persitvarkyt smegeninių ir įvertinti to naminiškumo.

          Reply
      2. Evaldas

        Buvau People Bar savaitgalį. Žadėjau jau rašyti atsiliepimą pas save bloge, gal dar paršysiu. Jeigu vienu žodžiu -- tai skylė su kosminėmis kainomis.

        Reply
        1. Karvė

          Konkrečiai burgerių kainos tai ten labai normalios, nors salotos už tuos 13-15Lt atrodo išties skurdžiai. Kaip jau minėjau, vis dėl to nėra labai gera vieta, bet apie kosmines kainas tai čia jau labai hiperbolizuota. Taip, nepalyginsi su Toria Niura, bet tai nelyginami dalykai.

          Reply
      3. Karvė

        Tiesą sakant antrą kartą People Bar nepasirodė taip jau gerai -- hamburgeriai gal ir neblogi, bet salotos ar kepta duona tai absurdas. Užtai šiandien teko paragauti Phuket Burger su aviena Briusly Islandijos 4, tai tikrai lenkia. Yra tas tipinis avienos kvapas, dėl kurio aš vis neapsisprendžiu -- gerai jis ar blogai, tačiau šiaip tai skanus rinkinukas, gal net iki 9 balų tempia.

        Žiū dar pavaikščiojus ir geriau rasiu 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          O, reiškia padorių burgerinių daugėja 😀

          O aš visvien neduočiau už maisto skonį daugiau, nei 7 iš 10, jei be kaimiškų daržovių ir ne ant natūralios malkų ugnies su dūmų kvapu. Net jei kaina nedidelė.

          Pervedus į tuos mano 5 balus visvien būtų iki 4 😀

          Reply
  2. lonaja

    chm, ale jau taip tamsta išreklamavai Homeburger, kad tikrai teks ten apsilankyti. Ale tikra aš reklamos auka:)

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Homeburgeryje ar kur nors panašioj vietoj būtina apsilankyti tiesiog tam, kad sužinotum, kad Macdonalds ir Hesburger -- labai nekas.

      Aš pats, kol neparagavau tikrų, skaniųjų hamburgerių, negalėjau tiesiog įsivaizduoti, kas tai yra. O tai -- absoliučiai kitas dalykas, nei būtų galima spėti pagal Macdonalds.

      Reply
  3. troy

    Rokiškis sumanė užkalti babkelių. Fui.
    Nors gal tai ir yra rūsti sermėginė tiesa. maisto kainos kyla tai nors blogu užsikalsi burgerį. Išgyvenimui.
    …dabar galvosiu.

    Reply
  4. Mykolas

    Jei ne tie -99 balai (dėl kurių kaltas tik lankytojo skrandis ir nežmoniškas pomėgis apsiryti), būtų visai gražiai viskas aprašyta. 🙂 O šiaip dar pamiršot, kad turim tokį KFC -- ten irgi yra ką vertinti. 😉

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Yra Oze dar ir „greitas“ sušis -- Labuki. Ir dar yra kažkokia lietuviška seklyčia -- tokia nerekomenduotina vimdykla, sugadinanti lietuvišką maistą iki šlykštaus, pykinimą keliančio skonio, visiškai atitinkančio sovietinio obščepito standartus. Ir dar greita pica, užmiršau dabar, kaip ten vadinasi. Ir dar gal ko nors.

      Todėl ir rašiau, kad išties norėčiau visą seriją apie tą greitą maistą parašyt.

      Šiaip tai KFC gal kaip kam. Man pačiam jie greičiau nepatinka, nei patinka, nors jų tie sukti kebabai labai skanūs. O, va, dar kebabines galėtume panagrinėt 🙂

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      BTW, matot, dėl tų -99 balų, problema yra tame, kad tai yra mano reali patirtis. Joks apsirijimas niekur kitur man tokių bėdų nesukeldavo. Išimtinai tiktai Macdonalds.

      Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nu, va. O ir nepastebėjau. Kita vertus, kiek tam hesburgeriui galima duoti pliuso už ratuotus, tiek galim atimti už įspūdingo stiprumo smarvę, kuri sklinda į jį iš tame pat pastate esančios Norfos, kurią nuo šito Hesburger skiria vienos stiklinės durys ir, matomai, bendra smarvės cirkuliacijos sistema.

      Reply
      1. nb

        taip, smarvė Norfoje yra baisi, ypač nuo žuvies skyriaus, ten ryšiai neveikia sifonas, bet jiems, matyt, nelabai svarbu.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nu, man tame Hesburgeryje pūvančiom daržovėm smirdėjo. Bet šiaip, skirtingose Norfos parduotuvėse labai skirtingai. Bet ta -- tikrai kaskart smirda. Kartais smarkiau, kartais silpniau, bet smirda.

          Reply
  5. Laiqualasse

    Spėju, kad Tiotia Niura beliašą visgi per 10 sekundžių duoda, nes jei iššokęs iš automobilio lauktum 10 minučių, tai žiūrėk dar ir policija spės susidomėti 😉

    Šiaip nukeliavęs į Angliją sužinojau, kas yra skanūs burgeriai. Homeburger neragavau, bet čia vietiniai mažuose kabakuose pagaminti, nors ir nėra greitas maistas, bet skoniu makdakus nuneša tai, kad lyginti net nepradėsiu.

    Reply
  6. skirtumas

    Man skaitant ta „balų sistema“ kažkaip susiniveliavo į visiškai bereikšmius skaičius. Aišku tik tai, kad geriausi yra Beliašai, skaniausi Homeburger (teks prisiversti nuvažiuoti dabar paragauti), Hesburger šūdas, Macdakas visiškas šūdas.

    Beje, kaip manai, ar kefyras su bandele trikapeikine nebūtų dar greičiau ir dar pigiau? Pasiūlymas vietoje tiotios Niūros beliašų…

    Jei pavyks įdomiai sukompiliuoti aprašysiu kitokį reitinguotą maitinimosi būdą, t.y. parduotuvinį. Aš dažnai tingiu ir nenoriu valgyti viešose ėsdyklose per pietus, tad einu į artimiausią maisto parduotuvę ir susikomplektuoju kokių nors sūrelių, bandelių ar kt. šlamšto. Esu išbandęs įvairių variantų. Gal verta aprašyt? 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dar greičiau būtų ne kefyras su bandele, o kokių nors snikersų dėžė. Bet visgi kalba ne apie parduotuvinius produktus, o apie greitą karštą maistą. Tokį, kur svarbiausias -- greitis.

      O balai -- tiesiog tam, kad būtų galima suskaičiuot geriau ir tiksliau, kitaip tariant -- bent truputį objektyviau.

      Ir žinoma, kad rašyk 🙂

      Reply
  7. Ifig

    Hm…is greito maisto tasku, man makdakas visai normaliai -- tiek skoniu, tiek aptarnavimo greiciu. Kartais pasitaiko kai zmones dirbti nemotyvuoti (po svenciu, ar savaitgali vakarop), tai maistas toks nelabai, bet cia isimtys. Nuo makdako vemti neteko, o vat burger kingas tai fe. Tikrai neskanu (o karta tai ir skrandi gerokai skaudejo po burgerkinginiu pietu).
    Cia dar yra visokie subway -- totalus slamstas, blogiau uz burger king. Yra dar kazkokie juros gerybiu greito maisto taskai, bet as kai nemegeja syfudo, tai negaliu vertinti.
    Lauzo ir naminiu darzoviu taip siaubingai neakcentuociau, geram kabake, tikrai neprastesni butu 🙂
    O homeburger cia isreklamavai taip, kad kai busiu Lietuvoj -- butinai uzsuksiu 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Burgerkingų negaliu vertint. Nežinau. Tiesiog palyginau.

      Yra vienas toks draugas pas mane, neįtikėtinas greito maisto fanas, kuris užrodė tuos geruosius dalykus ir įtikino paragaut. Štai tada ir supratau, koks nežmoniškas gali būti skirtumas. Iki tol maniau, kad makdakas -- iš bėdos pakenčiamas.

      O laužas ir naminės daržovės -- ten, kur einama link patiekalo tobulumo, tokie faktoriai tampa labai rimtais.

      O šiaip, mane labiausiai užvežė gal visgi Labuki tame Oze. Tikrai padoriai ruošiamas suši, tačiau už juokingas kainas. Už kokį 50 litų aš visiškai apsiryju. Lyginant su „rimtais“ japoniško maisto restoranais, tai būtų kokių 150 litų ekvivalentas.

      Reply
  8. anoniminis bailys

    Pas mus Kaune beliasai retenybe, jei uzsimanyciau dar reiketu gerai pagalvot kur toki gaut, bet uztat pilna kebabiniu 🙂 95% ju kebabai slykstus, mesa neaiski, mesos nedaug, dirba durnes, kurios turbut net kiausinienes iskepti nesugebetu namie, uztrunka ilgai. As asmeniskai tai naudojuosi, kaip jas vadiname su draugais, „celofaniniu picu paslauga“ :), nueini i koki rimtesni kioskeli, sakai duokit pica, paduodi 2.70lt lygiai uz minutes gauni karsta pica iviniota i celofana :)) Skanu labai nera, vemes nebuvau, skrandi uzkisa gerai, kaina juokinga.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Važiuojant link Vilniaus, už Deivinos berods, ar tai už kokio ten kaboko yra kebabinė. Ten kebabai liuksusiniai, bent jau tuos kelis kartus kai valgiau -- nenusivyliau, nors palyginti turiu su kuo, kadaise neretai valgydavau vienam „prestižiniam“ kebabų restorane, kur vienas kebabas berods kelioliką litų kainuodavo. Ir ten jie būdavo išskirtiniai. Tai vat, ta pakelės kebabinė daro kažką sulyginamo (hmm… nors porą metų nebuvau, nežinau, kaip dabar).

      O beliašai -- kadaise kažkas pasakojo, kad išties jų kilmė dar senesnė, esą dar iš carinių laikų, vietinės vilnietiškos bulkutės, kurias ir tais laikais lygiai taip pat kepdavo ir lygiai taip pat nešiodavo po miestą.

      Ir aš irgi pastebėjau, kad kituose miestuose beliašų nelabai pasitaiko, man rodos tik Vilniuje. Įdomu…

      Reply
      1. msn

        Kazin, ar daug yra teisybes tame, kad vos ne visur parduodamu kebabu ruosiniai gaminami kazkur Kaune?

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Absoliučiai neįsivaizduoju. Ir netgi nelabai sugalvoju, ko galėčiau paklausti, kas man tai pasakytų. Sunkus atvejis, nes paprastai susirandu visokių sau šaltinių.

          Trumpai tariant, gerą klausimą čia uždavėt. Ir žymiai gilesnį, nei tik šiaip kebabų.

          Reply
    1. Rokiškis Post author

      Vat ir rašau gi, kad visą seriją norėčiau parašyt straipsnių. Ale pabandyk tu čia sutilpt -- nei laiko, nei smegenų neužteks, jau nekalbant apie apimtis.

      Reply
        1. Rokiškis Post author

          Oj, kokios čia mano įžvalgos. Jau kai apie greitą maistą -- tai mano vienintelė įžvalga yra apsiryti kuo greičiau ir maloniau 😀

          Reply
          1. baltasisvaiduoklis

            Na kaip čia pasakius. Ko gero Tamsta pernelyg kuklinatės. Vien tik sugretinant beveik konvejerio principu ruošiamą maistą su tetulytės beliašais vertėjo pasitelkti fantaziją, nes alternatyvų jai buvo begalės (o ir čia paminėtų). Bet pademonstruoti skirtingus principus, toks sugretinimas tiesiog idealus, kuomet viskas paruošta ir laukia, ir, išties, yra pakankamai vartojama. Ir nesakysiu, kad laukiu sekančių įrašu, nes kai pasakiau kažką panašaus Kreivarankiui, tai paskui mėnesį ir turėjau pralaukti 🙂 Čia kreivarankis ko gero filosofiškai leido sau užsiimti pedagogiką, ir pabandė paaiškinti, kas yra laukimas… Bet, paprašyčiau neužtrukti pratęsiant…

            Reply
    2. skirtumas

      Nesuprantu kodėl, bet greitomis permetęs vaiduoklio komentarą perskaičiau „šalitinis yra degtinės“… Abstulbau nuo netikėtimo… Teko antrą kart skaityt.

      Paskui vėl permečiau ir vėl „degtinės“… kas čia darosi???

      Reply
        1. skirtumas

          Bet aš degtinės tai nekenčiu… :)Čia pasąmonė man rimtai kažką svarbaus nori man pasakyti…
          Reiks kokį judesį susigalvoti blin… Va pasveiks sūnus, tai gal kokian savaitgaliun pasivaikštant po Vilnių būtų visai gal ir smagus turiningumas. a?

          Reply
  9. Tomas

    Po straipsnio nuvažiavau į Homeburger. Buvo skanu. Bet ne fantastiška. Duodu 6-7 iš 10.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ar tai reiškiasi, kad jie blogėja? Paskutinį kartą ten valgiau prieš kokį mėnesį, nes kaskart neapsisprendžiu, ar Homeburger, ar Labuki -- nors pastarąjame reikia laukti, bet jis nugali dažniau.

      Tik patikslinkit, ponuli, ar tuos balus duodat lygindamas su greitu maistu, ar su normaliu restoraniniu 🙂

      Nes jei su pilnaverčiu restoraniniu lyginant, tai aš su savo vertinimais grynai už maisto skonį duočiau gal kokius 2 iš 5 penkiabalėje skalėje, o paskui dar atimčiau krūvas balų už visokius kitus faktorius taip, kad jie nueitų į minusą 😀

      Reply
      1. Tomas

        6-7 iš 10 lyginant su visomis greito maisto rūšimis t.y. hamburgeriais, kebabais, sumuštiniais ir pan.

        Trumpa reziumė: buvo greita ir skanu. Bandelė traški ir minkšta. Jautiena sodriai iškepusi, turinti „natūralumo jausmą“, tačiau radau kremzlę. Iki geresnio balo trūko skonio vientisumo t.y. komponentai atskirai ok, „dresingas“ subalansuotas, bet valgant skonių muzika neskambėjo 😉

        Būdamas Oze (kaip pasitaikė ir vakar) antrą karta eičiau, bet vien dėl Homeburgerio į Ozą nevažiuočiau (nors apytuštė, bet paini stovėjimo aikštelė + trečias aukštas).

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          A, jo, už kremzlę reik nuimti balą. Man to nebuvo pasitaikę. Tai nusikalstama. Galima ir du balus nuimt.

          O skonių muzika -- gal tai priklauso nuo rūšies. Aš valgau pas juos kažkokį saliami ar kokį ten, man patarė ten pardavėja, kai pirmą kart nuėjau, tai ir apsistojau ties anuo. Net nesu tikras, ar visų kitų ragaut pasitaikė, nes kainos visų gan panašios, o pavadinimus užmirštu.

          Nu bet visgi tamsta išrankus. Nu nesakykit, kad su restoranais nelyginat, jei jau apie skonių muziką kalbat 😀

          Reply
  10. sim

    kazkaip neisikertu del to apsivemimo ir apsiryjimo. tai gerbiamasis kiek reikia prisikimsti uz 30-35 litus? tai vos ne 3 big tasty arba daugiau nei 4 big mac’ai. as suvalges 1 big tasty ir maza bulvyciu jauciuosi apsirijes. o susikimsus 3 big tasty suprantama eiciau sliaukintis. tai gal maziau yra daugiau?

    Reply
    1. skirtumas

      Jei, sim, būtųmėte skaitęs(-usi) senesnius Rokiškio gastronominius postus, tai suprastumėte, kad duotasis asmuo turi (toliau šyvos kumelės sapnas) sovietinio/emigrantinio adaptavimosi mechanizmą, kad kai yra reikia ėsti daug, nes tai retas ir labai didelis malonumas. Tad, žalingas laikotarpis jaunam organizmui paliko štai tokias pasėkmes.
      (šyva kumelė pabudo ir nušuoliavo laukais bei palaukėm)

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      Jei man nebūna bloga, vienu kartu suvalgius šeimyninę picą ir dar visokių užkandų ir desertų, tai kodėl man turėtų būti bloga, suvalgius kad ir 4 „big tasty“? Bet kažkodėl po būtent Macdonalds maisto man būna negera, skirtingai nuo kitų.

      Aš nesuprantu, ko tamsta nesuprantat. Skirtingi žmonės valgo skirtingus maisto kiekius. Vieni daug, kiti mažai.

      Jei aš, smarkiai išalkęs, galiu suvalgyti ir dvi šeimynines picas (ir man tada būna labai gera), tai čia aš tiek suvalgau, o ne tamsta. Ir tamstai nėra ko lyginti savęs su manim. Nes tamsta valgot kitokius maisto kiekius.

      Reply
  11. E

    Pone Rokiški -- šiandien buvau specialiai po rekomendacijos Homeburger. TIkrai, palyginus su visais greitais (o aš irgi kartais juose apsilankau ir dar vaikus patručiju) jis gerokai lenkia ir MC, ir Hesburgerį. Ir bulvės FRI ten žymiai geresnės. Ir jautiena kvepia MĖSA. Specialiai VIEN del Homeburger nevažiuosiu, bet bunant Oze ar šalia MC bus „v proliote“.
    Beje -- ir ta kebabinė prie Deivinos mūsų būna aplankyta faktiškai 90 proc. kartų, važiuojant pro Kauną, ir dar namo parvežant chebrai -- nors prieš mėnesį kai važiavau ji kažkodėl nedirbo…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš irgi specialiai dėl Homeburger nevažiuoju į Ozą. Bet manau, kad ten būtina apsilankyti kartą ar kelis kiekvienam, kas laiks nuo laiko nueina į Macdonalds ar Hesburger -- tiesiog požiūriui praplėsti 🙂

      O šiaip, jei kada važiuosit dar, nespecialiai -- rekomenduoju ten Labuki. Nieko stebuklingo, tačiau galima tiesiog apsiėsti sušiais už bent du kartus mažesnę kainą, nei kur kitur. Labai visai netgi padoriais sušiais, atitinkančiais kanonus.

      Ir kategoriškai nerekomenduoju Oze esančios „Seklyčios“, ar kaip ten vadinasi tie, kur šalia kitų greitų maistų.

      Reply
  12. Donatas

    Na, is greitmaisciu, „labuki“ visai vartotinas. Man tai labai smagiai skaitesi tiek pats postas tiek komentarai. Matyt todėl, kad aš visokius tokius maistus valgau tik kai iškyla bado šmėkla pries akis, ir reikia užsitikrinti ta proceso stabilumo faktorių -- Ala Lenkijos pakelės, atima, etc. Na, dar kai važiuoji is Kauno į Vilnių, skubi į meet’a ir esi priverstas sugrįžti kažką į skrandį bevairuojant. Tai man is visu tokiu patirciu liko vienintelis pusiau malonus prisiminimas -- mc kava + pyragelis su kazkokiom uogom… O gretos tai tikrai -- mc greičiausiai sukėlęs is šaldytuvo į sildykle ir per langeli paduoda.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Labuki turi tą bėdą, kad jis visgi nėra greitmaistis, nepaisant to, kad įrengtas šalia kitų greitmaisčių. Daro gi jie on demand viską, nelaiko. Tad palaukti tenka bent 10 minučių, o jei labai nepasiseka -- tai ir pusvalandį.

      Bet jie užtat turi tuos signalizatorius, puikus dalykas. Užsisakai, susimoki ir eini belenkur, kur nori, o kai paruošia -- papypsi.

      Reply
  13. Aurimas

    Apie McDonald’ą vertėtų pastebėti, kad tai pats populiariausias tinklas, dėl to vertinant gretį reikėtų atsižvelti ir į…eiles kuriose turėsi atstovėti norėdamas gauti savo porciją.

    Kitas dalykas dėl Homeoburger, negerai jį lyginti su kitais McDonaldais esančiais mieste pasiekiamumo ir patogumo atžvilgiu. Greito maisto restoranas, esantis prekybos centre yra skirtas ne pro prekybos centrą važiuojanties ir greitai skrandį užkimšti norintiems žmonėms, bet pačio centro lankytojams, dėl to lyginti reiktų su taip pačiams Makdonaildais esančiais Akropoliuose

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, eilių Macdonalds neįskaičiavau. Kartais būna, kad tenka pastovėt ir ilgėliau. Bet tai visvien juos palieka paskutinėje vietoje, kur jie ir taip yra. O dėl Homeburger -- dėl to ir pridėjau gi jiems minusų, kad pasiekt neįmanoma, nes Oze yra 😀

      Reply
      1. Aurimas

        Vakar apsilankiau Homeoburger. Perskaitęs blogą tikėjausi šiek tiek daugiau, nes prieš tai mano tope taip pat paraliavo Big Tasty, bet jam pasiekus 15 Lt aukštumas pasakiau sau, kad neverta! Taigi vertindamas skonį vertinčiau 7-8, vien dėl to, kad būnant Kipre restoranėlį teko valgyti be proto skanų hamburgerį (tokį kaip paveikslėlyje viršuje) kurio skonį prisimenu iki šiol.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nu, vat, kai kažkas išgirta, tai visada tikiesi daugiau -- yra tas aspektas.

          Man pačiam buvo visiškai priešingai: užrašas „American Homeburger“ su ryškiomis amerikonų vėliavos spalvomis nekėlė jokio pasitikėjimo, tad kai visgi nusprendžiau pasiaiškinti, kas tai per daiktas, tiesiog apsišvietimo dėlei -- tada jie mane ir pritvojo, nes prastus mano lūkesčius kompensavo absoliučiai netikėtu gero skonio pertekliumi 🙂

          Reply
  14. tru

    trumpai drūtai, nustatęs trolišką veidą norėčiau rokiškiui pasigirti: ar aš nesakiau ?:))

    Homeburgeris Lietuvoje yra burgerių etalonas, kaip Latvijoje „Fountaine“. Tai reiškia, kad galima ir geriau -- t.y. rokiškiška kalba kalbant, siekti kad ir cielų 9 ar 9,5 balų. Būtent todėl tikra burgerinė turi turėti lauko kepsninę. Nors gal ir nebūtinai, nes ir uždarose patalpose puikaii gamina. Bet tada geresnes salotas, pomidorus, padažus vartoti.

    People, beje, kaip čia kai kas pastebėjo (neskaičiau visų pranešimų), yra to paties Amerikos lietuvio, valdančio Homeburger, įkurta vieta kartu su sūnum.

    Bet čia kaip su „Sultiniais“. Kol Sultiniai buvo žinoma kaip sovietinio periodo parkas su pigiomis ir gardžiomis bandelėmis, guminiais cepakais bei varvančiais riebaliniais padažais, tol buvo norma. Bet jie vietoje ATA Transylvanios totorių gatvėje atidarė „pagerintus“ Sultinius. Rezultatas -- komiškas ir kone tragiškas. Kainos didesnes, interjeras juokingai mandresnis, o maistas -- bufetavinis. Kaip nevykusiai išsidažęs bomžas pasipuošęs skarmalinę suknele aukštuomenės baliuje.

    Taip ir „People“ -- neva ne užkandinė, kaip Homeburger, bet ciela kavinė su gėrimais ir pan. Rezultatas -- ššššš.. aptarnauja šššš atsikandusiu veidu, alaus normalaus neturi, kainos išties nemenkos (kas, kad logiškos Gedimino pr.), šiaip nejauki ir nemiela vieta.

    BET

    Bet yra tie patys burgeriai kaip Homeburgeryje. Skirtumas tik tas, kad bandeles veža iš ozo, tad jos nebūna superšviežios. Kai jas pašildo, tai reikia BŪTINAI prašyti, kad neperšildytų, t.y. neperkeptų, nes gausite akmeninį burgerį. O šiaip -- burgeris kaip ir tas pats, be visų Ozo parkavimosi košmarų.

    Reply
  15. Adis

    Aš tai balsą atiduodu Hesburgeriui.

    Pirma, man pas juos nė karto nėra buvę, kad prieš mane eilėje būtų daugiau nei vienas žmogus. Čia kalbant apie VCUP, Vokiečių gatvę ir Žirmūnus. Antra, ten man tiesiog skaniausi burgeriai iš kol kas ragautų Lietuvoje. Išskyrus paties gamintus, žinoma 😉
    Antra su puse -- bent jau žirmūniškasis Hesburgeris hesburg-draivą turi. Tame, kur Molėtų plente, irgi lyg mačiau.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tamstos balsas neskaičiuojamas, nes tamsta nebuvot Homeburger, todėl išvis nežinot, kas yra skanūs burgeriai 😀

      O Hesburger Estijoje atsirado, kai tenykščiai tiesiog kažkaip susipyko su MacDonalds. Bent jau taip supratau iš estukų, kurie pasakojo. Ir iš to, kad ten Hesburger tiesiog MacDonalds kabokuose iškabas pasikeitė 😀

      Lietuvoje tuo metu dar Hesburger nebuvo, atsirado kokiais metais ar dviem vėliau.

      Reply
  16. Adis

    Tiesa, kad man paduotų ne būtent tai, ką užsakiau, irgi niekad nėra buvę, nė viename iš minimų tinklų. Nors kitąvertus, gal per retai lankausi -- kokį kartą į du mėnesius, čia į kurį nors vieną iš tų visų.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      O man yra buvę tai Macdonalds cielus du kartus per paskutinius metus. Kai kurios tūpos pardavėjos labai linkusios painioti visokius dvigubus čyzburgerius su viengubais ir pan..

      Reply
  17. Dalius

    Mazochistas. Ryja McDonalds šampofkes… vemia…ir vistiek ryja.

    Beje, Husburgeriai irgi turi „draivą“. (Viliuj, ivaziuojant nuo Kauno). Bet juo gali naudotis tik jei meniu mintinai moki.

    O homeburgeriu gal reikės paragauti.. jei tokia reklamine kampanija suskėlei. kadanors…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kai esi labai alkanas, o norisi greitai, tai ėdi, kas yra.

      O dėl hesburgerio, tai jau tamsta koks penktas gal sakot apie tuos draivus 🙂

      Reply
  18. spygle

    Beliašai iš esmės gi fui. Dideli riebūs fui. Net kvapas pykina. Dirbau aš ten šalia. Niekada neužsinorėjau. Netgi lyginant su makfaku, kuriame visas skonis tiesiog stipriai užslopintas ir tiek.
    O Homeburger įdomu. Pabandysiu per kitas Kalėdas, kai būsiu Lietuvoj, ačiū:) Galima bus palygint su vietine produkcija.

    Reply
  19. Pingback: Ir aš ten buvau… Giraitės kibininė

  20. Pingback: Homeburger | Minska™ Blogas

  21. Pingback: Kaip ijungti smegeni « Šmeižiu blogus

  22. Pingback: Vapiano: greitas itališkas maistas ir procesinis valdymas « Rokiškis

  23. Usagi

    as nesuprantu kodel cia tokie neigiami atsiliepimai. As daugybe kartu buvau, bet man neteko nei 10minuciu laukti, nei buvo purvina ir siukslina, nei uzsisakius 1 mesaini paduoda 2 mesainius… Daryk isvadas kodel taip yra tik tau O_O

    Reply
    1. V6

      Kai pradesi ten vaiksciot vos ne kiek viena diena tada ir galesi reikst savo helio pripusta nuomone 🙂

      Reply
      1. V6

        O kad suprastum apie ka cia snekama, vaiksciok ten tik darbo dienom, ipusejus pietu pertraukai 🙂

        Reply
  24. Justas

    Super pavėluota nuomonė, bet tik dabar užmačiau šitą įrašą:)
    Anyways, nesakau, kad McDonaldas labai jau gerai, bet už Hesbusgerį tai kokius 500 kartų geriau. Man, asmeniškai, atvirščiai, nuo Hesburgerio bloga kiekvieną kartą, ir nusprendžiau nebeeiti visai. Toks jausmas, kad jie paima McDonaldo burgerį, užkrana toną majonezo (kurių velnių, nežinau), įmerkia tą burgerį į taukus, paglamžo biškį, ir tada tau duoda:)) Na seriously, tragiškesnio maisto reik paieškot. McDonalde bent viskas neskęsta taukuose.
    O dėl Homeburger. Bandžiau porą kartų, visai skanu, bet tikrai super didelio įspūdžio nepaliko. Gyvenu labai šalia Ozo, ir šiaip man Ozas visai patinka kažkodėl, esu labai didelis junk foodo fanas, tačiau kažkaip neinu ten daugiau. Na nesužavėjo ir tiek. Man netgi Big Tasty būdavo skanesnis:)

    Reply
  25. Bandes

    Prirasyta visisku pievu. Subjektyvi nuomone. Maziau valgyk toki maista tai maziau ir vemsi.

    Reply
  26. ponas

    Straipsnio autoriau, esi palietęs kelis svarbius aspektus ir parašęs tiesą (tarkim apie slidžias grindis), bet Tu turbūt nesi dirbęs nei viename iš jų, jei tokias nesąmones sugebi rašyti, o Tavo visažinio tonas, jaučiamas tekste, tiesiog veda iš proto. Kas Tau leido vertinti savo išgalvotais balais tuos restoranus? Yra nemažai dalykų tekste, kurie yra visiškos nesąmonės. Aš, kaip dirbantis McDonald’s restorane, tai aiškiai pastebiu ir mane tai erzina. Jau vien tas tavo faktas, kad priimami bet kokie silpnapročiai ir jie negali padaryti klaidų -- yra totali nesąmonė. Ten tikrai ne kiekvienas padirbtų ir patikėk, kad Tu greitai gautum savo mėsainį, visam kolektyvui reikia verstis per galvą ir apskaičiuoti ką daryti pirma, ką paskui. O, kad Tau užsisakius dvigubą mėsainį atneša paprastą mėsainį, tai čia išskirtiniai atvejai, taip? Nejau iš 10 bandymų, 10 karšų gavai viengubą mėsainį? Taip, kad nereikia rašyti nesąmonių ir apsimesti visažiniu.. Kiekvienoj šaly darbas skiriasi, o Lietuvoje yra ypač sunku dirbti, nes čia nedirba tiek žmonių , tarkim virtuvėje, kiek turėtų dirbti joje, todėl dirbantys žmonės dirba dvigubus ar trigubus darbus, o ten tikrai reikia daug mąstymo, greičio, reakcijos ir kooperacijos su personalu. Sėkmės rašant kitus „tiriamuosius“ straipsnius..

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kas man leido vertinti savo išgalvotai balais tuos restoranus? Ogi aš pats sau tai leidau, nes ką noriu, tą sau ir leidžiu.

      Ir žinoma, kad aš puikiai suprantu, kad tamstai labai sudėtinga viską apskaičiuoti, ką reikia daryti, dirbant makdake. Būtent todėl tamsta tenai ir dirbate. Tai labai geras dalykas, kad makdakas jums suteikė darbą.

      Reply
  27. Lina

    ant autoriaus pzkti negaliu, pati nusprendziau skaityti… Autorius ar autore pats nesupranta, kad visa tai buvo tuscias ir nenaudingas laiko leidimas, nes straipsnis´ar rasliava tiesiog beprasmis kliedesys… analize paprastai daroma remiantis ziniomis, kurios savo ruoztu vel grindziamos logika ir ismintim..jei to nera, tai tiesiog kliedesys…susvelninat- gal zmogus neturejo tiesiog geru mokytoju…. o paciam- siaip neduota…

    Reply
  28. Vladas

    Na ka, straipsnis tikrai zavus, linksmas tiesmukar ir panasiai 😀
    bet nezinau, ar verta tiek krauti ant makdonaldo, realiai, makdonaldas francize kur visada zmones ateina ir zino ka gaus ( ko apie beliasus ir homeburger ir hesburger nepasaksi) nesvarbu kokioj saly ir panasiai, tad cia jauciu mc’o didziausias pliusas. tas pas tas kokakola, budamas zimbabvej gersi kola, nes nenoresi gert dramblio sudo paplovu, nes hujznaes kas ten bus. o pats realiai us buves gyvenes, ir valges ten budamas realiai vos ne vien burgerius (itin didelis fanas) ,tai siulau i koki studio 9 pasisauti, arba iki rygos i TGI Fridays, daugiau tai cia 10tinio nerasi tikrai niekur, na okei, taikele ir iki

    Reply
  29. Piktas

    Dirbu Klaipėdoje McDonald’s taigi patarčiau geriau ten nevalgyt , mes su kolegom visalaik stengemes prispjaudit ar dar ką nors pridirbt su maistu prieš atiduodant klijantams 🙂

    Reply
  30. lpic.lt

    Sveiki,

    Siaip as maka renkuosi del Visuomet to pacio skonio, ir jis dirba nakti. Em, dar kokie pliusai? Galbut dirba visom savaites dienom nakti 🙂 :).

    Ne per daug padazaso kaip hesburgeryje.

    Na o apie homeburgeri, tai jie labai suprastejo paskutiniu metu. Pradzioje, tikrai buvo super.

    O tiotia niura, man labaiu senukuose patinka 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kad jau neliko tų tiotių niurų man rodos. Išgujo jas kažkaip po truputį -- netgi kai rašiau, jau ir tai nedaug jų buvo gal kelios per Vilnių telikusios.

      Reply
  31. Raminta

    Tiotia niura? For real? Tokio šlamšto net vertint nereikėtų, o čia mat +5 balai 😀
    Toks negatyvus straipsnis, tokių nugrybavimų prirašyta. Matau yra ir daugiau manančių kad čia kažkokios blevyzgos, jokių pagrindimų…
    Ir šiaip, kiek reik est, kad vienam 30 lt magdake išleist, nepagaunu vapšie…
    P.S. Iš komentarų matau, kad vienas dalykas apie makdaką dalinai teisingas, durniai dirba, bet durnių visur būna, tai nereik išskirt dėl to makdako. Pasakykit man, ant kiek ligotas žmogus turi būti, kad spjaudytų į kitų maistą?

    Reply
  32. as

    Homeburgeri tiek giria visi -- nesamone… saltas maistas, privaryta belent kiek majonezo pogaus. salotos lapas toks nevisas zalias, centimetriniai agurku gabalai, 4 permatomi marinuotu, senas jautienos pradedantis smirdeti gabalas… Bulka isvis nesildyta… pomidoro rieke dar nieko visai buvo. Bulbos fry isvis kazkokie atchodai. Puse isdziuve (itariu kad nuo praeito kepimo pamaisyti), kita taip gal. Bet visvien ilgesnes bulbos nei 4cm nebuvo. Didzioji dalis po 1cm.
    Ir kodel gi nejau i salia esancias kur bent keli zmones lauke…
    -1000. O uz skrandzio 2h mastyma virskinti ar ne dar -100

    Reply
  33. Roger Sanchez

    Nors realiai straipsniui jau daugiau negu 4 metai, maisto klausimai man yra aktualūs, tad pasisakysiu:

    Homeburgeryje nebuvau, tad nieko nesakysiu (jei per tiek laiko nebankrutavo ir neišnyko iš vaizdo, gal tada ir neblogai).

    McDonalds- skanus ar neskanus, čia kiekieno reikalas, bet maisto saugumo prasme tai 100% saugiausias vartoti produktas. Ir tau turbūt vienintelis jo pliusas (kalbu apie standartizuotus, tik iš patvirtintų tiekėjų perkamus produktus), nes mitybine prasme jis yra 0.
    Hesburger -- pigesnė McDonalds kopija, tik dar apmokestinusi padažus, vietoj to, kad padažus padarytu nemokamus, bet 4 kartus sumažintu padažo kiekį burgeryje, nes kartais užsisakius atrodo, kad atnešą „majonezo sriubą“ su burgeriais.
    Kebabai -- kažkas klausia, iš ko jie padaryti…Atsakau -- kadangi yra tekę (ir šiuo metu dirbu) su visais didžiaisiais mėsos perdirbėjais, vienintelis dalykas, kuris rupėjo užsakovams -- kaip padaryti, kad mėsa (jei tą š**ą ant iešmo taip galima vadinti) būtų sulipusi(neatsilupinėtų nuo iešmo)bet tuo pačiu būtų pigi kaip … Jei diskutuojat apie gerus ar blogus kebabus, galiu pasakyti, kad geriausias kebabas yra be mėsos :))))). Arba su, bet tik ne iš kioskų ir ne nuo to baisaus iešmo. Dėl skonio nesiginčysiu, nes jį stipriklių ir aromatų pagalba gali padaryti kokį tik nori, bet gal čia visai ir nesutapimas, kad po apsilankymo pas kebabų mėsos tiekėjus, kebabo pirkęs daugiau nesu.
    Beliašai, čeburekai ir panašus mėšlas vertinami iš viso būti neturėtų, nes maistu mėsos atliekas, gruzdintas pasenusuose, pačiuose pigiausiuose riebaluose , vadinti sunku. Net sunku įsivaizduoti, kad gali pirkti tokį šlamštą,permirkusį riebaluose ir šildytą 10 x kartų.

    Reply
  34. Nora

    Manau, kad greitas maistas per daug nurašomas. Dabar populiarėja naminės gamybos greito maisto kultūra, kuri tikrai nesulyginama su hesburger ar mcdonalds. Vis daugiau užkandinių ir barų gamina kokybišką greitą maistą iš kokybiškos mėsos ir šviežių daržovių. Aš atradau tokią vietą Kaune. Baranausko g 2 man skaniausi Kaune kebabai. VDažnai savaitgalisi užsuku papietauti, niekuomet neteko valgyti abejotinos kokybės mėsos ar senų daržovių. Manau, svarbiausia, rasti, kur gamina kokybiškai ir nereikės kratytis to greito maisto etiketės. 🙂 Tą viet galima rasti ir internete http://www.buksotus.lt

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *