Mano moralės deklaracija

Štai NePo parašė blogerių moralės deklaraciją. Aš irgi esu rašęs deklaracijas, tai puikiai suprantu, kame reikalas. Norisi pasaulį padaryti gražesniu, tobulesniu, tiesiog norisi, kad būtų daugiau laimės ir gėrio. Tai suprantama, tai pagirtina. Aš nuoširdžiai manau, kad NePo parašė puikią deklaraciją, kuri realiai pasaulį padarys truputį geresniu.

Deja. Esu, matyt, cinikas. Negaliu pasirašinėt moralinių deklaracijų, nes netikiu netgi pats savo moralumu.

Mano dvasia žvelgia į jus didingai atsukusi savo aukštos moralės veidą

Esu giliai ir nuoširdžiai įsitikinęs, kad bet kas gali turėti apie mane bet kokią nuomonę. Ir tą nuomonę išsakyti, kaip tiktai nori ir kur tiktai nori. Net jei ta nuomonė apie mane yra visiški kliedesiai. Pats netoleruoju niekuo nepagrįstų nuomonių savo bloge, tačiau manau, kad būtent nuomonę apie mane galima turėti bet kokią.

Jei kas nors nori – gali skelbti, kad aš esu pyderas, šūdžius, degeneratas, komunistas, fašistas, anarchistas, melagis, sektantas, religinis maniakas, prostitučių suteneris, Minsko milicijos mokyklos auklėtinis, sukčius, vagis, debilas, nevisprotis, šizofrenikas, gėjus, prasigėręs kaimietis, bomžas, pacukas, banditėlis, vyru apsimetanti feministė, megzta beretė, turgaus boba, žmogumi apsimetantis asilas, King Kongo pimpalas, Zimbabvės beždžionė, kompiuterinis botas ar dar kas nors.

Jei tik kas nori, gali netgi skelbti, kad aš nužudžiau Undinėlę ir išprievartavau Kalėdų Senelį. Ir netgi galit skelbti, kad kiekvienąsyk, kai mano straipsnį kas nors perskaito, klaikiose kančiose nudvesia mažas nekaltas pūkuotas kačiukas. Kiekvienas gali turėti savo nuomonę apie mane. Ir kiekvienas gali kurti mano įvaizdį. Esu įsitikinęs, kad tai visų teisė.

Žinoma, tai nereiškia, kad aš tą nuomonę labai toleruosiu čia, savo bloge – tiesiog nemėgstu durnių ir tuščių pezėjimų su jais. Bet mane senai jau (ir ne kartą) kaltino tuo, kad aš Minsko milicijos mokykloje mokiausi tapti KGB karininku, kad prostitutes vežiojau į Lenkiją ir dar belenkuo. Ir fašistu, komunistu, anarchistu, degeneratu bei visokiais kitais žodžiais vadino. Matomai, tam buvo priežasčių. Aš gi pats negalėčiau taip jau adekvačiai savęs įvertinti – tik aplinkiniai gali pasakyti, kas ir kaip. Todėl nuoširdžiai manau, kad tokios nuomonės yra vertos to, kad jos yra.

NePo sako, kad humoras nėra patyčios. Žinoma, aš suprantu, kad yra kažkoks ten gal skirtumas tarp humoro ir patyčių. Aš pats tą skirtumą matau tik vienoje vietoje – patyčios yra diskriminacinis, prievartos aktas, skirtas tiesiog kitų žmonių žlugdymui. Man patyčios asocijuojasi su atvejais, kai nusikaltėliai savo auką kankina degančiu lygintuvu ir iš to juokiasi. Arba kai būrys mažvaikių muša, trypia savo klasioką ir ant jo spjaudo. Tai yra patyčios.

O humoras? O ką aš žinau? Aš išvis nežinau, kas tas humoras. Kažkam kažkas juokinga, kažkam kitam – nejuokinga, ką aš žinau? Kad kažkas man parašė kažkokį plūstantį komentarą – tai patyčios, o ne humoras? Nesąmonė. Net jei tai ne humoras, man tai jokios ne patyčios. Kita vertus, belenkas gali būti humoru kam nors.

Kai kažkoks veikėjas man čia parašo „Rokiškis yra pydaras“ – manęs tai visai neskaudina. Priešingai – tai smagu: žmogus išreiškia savo pasipiktinimą, o tam jis turi teisę. Žinoma, kad pagal tokius pasakymus aš irgi darausi išvadas, bet gavęs tokį komentarą, šypsausi, nes šitai man teikia malonumą 🙂

Aišku, man būtų kardinaliai linksmiau, jei vietoj tokio komentarėlio apie mane parašytų ištisą straipsnį, demaskuojantį mano klaikią natūrą ir kaltinantį mane kažkokiais baisiais nusikaltimais, ypač dar jei jie būtų susieti su kokiomis nors siaubingomis intrigomis, šantažu, slaptomis organizacijomis, sąmokslais, o jei įmanoma – dar ir iliuminatais ar Ktulu. O dar geriau – su kokiu nors pasauliniu dirbtiniu intelektu ir Matrica.

Na, tiek to, susietų bent jau su hakeriais, taksistais ar valytojom, bet visvien straipsnį apie mane ir apie mano siaubingą baisumą parašytų. Tai būtų daug maloniau, nei šiaip koks nors banalus komentaras apie Rokiškį komunistą, pyderą, fašistą ar pan..

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

23 thoughts on “Mano moralės deklaracija

  1. Rolandas

    nieko neparašei apie savo naują definiciją -- debiloidas. Vis rašinėji kaip bobą, daug raidžių apie nieką. Greičiausiai ir esi boba rašanti vyriškos giminės vardu. Nenuostabu, kad pyderu kažkas pavadino.

    Reply
      1. baltasisvaiduoklis

        Hmm…
        Kažkodėl man pasidarė beveik įdomu, ką galėtų parašyti šis personažas. Jeigu jis negali įžvelgti elementarių tendencijų, kas darosi aplinkui ir bando kažkokio abstrakcijom operuoti, kalbėdamas apie patikimus žmones, šaltinius ar gandus. Žinoma, Kreivarankio ar Skirtumo rašinius pramušti yra sudėtinga, o čia žodynas susideda iš 450 žodžių. Siekiant mistifikacijos to tikrai nepakanka.
        Mano pavyzdys, aš tik tamstos, vklasės, ryto staselio ir maumaz’o blogus esu nuosekliai perskaitęs nuo pat dugno (omenoje turimi seniai rašomi blogai) ir vistiek nesu susidaręs konkrečios nuomonės. Yra diskutuotinų įrašų, yra kur su viskuo sutinki. Kartais užčiuopi, kur yra provokuojama diskusija, kartais ne. Tačiau vertini bendrą vaizdą ir susidaro nuomonė, jog tai, kas daroma čia, yra pozityvas. Ir galėčiau tai įrodyti. Nors, selektyviai renkantis argumentus, galima susidaryti ir priešingą nuomonę. Bet tuomet tai jau reiškia, jog žmogus negeba matyti konteksto…

        Reply
          1. baltasisvaiduoklis

            Tamstai reikia leisti žmonėms pasilikti prie savo nuomonės. Ypač jeigu ji kategoriška. Tokiais atvejais, susiduriama su mąstymo patalogijomis ir to pakeisti neįmanoma. Todėl teks susitaikyti arba baninti 🙂

            Reply
  2. galvazmogupuosia

    Galbūt kada nors parašysiu apie Tave straipsnį. Bet tai bus labai nuobodus straipsnis apie procesus, ITIL, ISO, TOC, diegimus įmonėse, matavimus, vertę, svetimus pinigus. Tokio straipsnio niekas neskaitys.

    Reply
      1. Andrius Užkalnis

        Taip. „Skirkite humorą ir patyčias“ yra vienas labiausiai nudrožtų, beviltiškų poterių, kuriuos rašo internete tokie tipai, kurie seniai nebuvo prie veidrodžio. Vertimas: „kai aš iš jūsų juokiuosi, tai yra pagrįsta, šmaikštu ir elegantiška, o kai tu juokiesi iš manęs, tai žema, šlykštu ir niekinga; ir nejuokinga“.

        Apie tai labai mėgsta spiegti supermamų forumo šmaikštašiknės (http://www.pipedija.com/index.php/Supermamos_%C5%A1maik%C5%A1ta%C5%A1ikn%C4%97s): jų supratimas apie juokingą, tinkamą humorą yra kai JOS juokiasi, o ne kai iš JŲ juokiasi.

        Ryškiausias susirgimo (bo tai yra negalavimas) pavyzdys -- Artūras Rašas, savo tinklaraštyje trinantis, dubasinantis ir koliojantis visus iš eilės (kas dar tiek nepatyręs, kad ten lįstų su savo nuomone), vadinantis fekalijomis ir dundukais ir non-stop besispjaudantis tulžimi ir beviltiškai bandantis juokauti, tačiau teišstenantis tik „Šluotos“ žurnalo lygio feljetonus. Jis neperneša bet kokios pašaipos iš savęs: besišaipančiuosius, anksčiau dubasinęs tik savo blog’e, jis dabar gaudo jau ir kituose tinklaraščiuose (ateina pas mane paauklėti savo ex-lankytojų), ir net svetimuose feisbukuose, kur nurodinėja kitiems įkėlinėti savo komentarus, kuo nebūčiau patikėjęs, jei tai nebūtų tiesa:

        http://racas.lt/apie-facebook-a-zuoka-ir-nuomoniu-ivairove/

        Tie žmonės, kiauksintys apie „patyčias“, dar labai mėgsta aiškinti apie „neargumentuotą plūdimąsi“, „ad hominem“ ir viską kitą, nors savo pačių rašymuose rašo tik taip, nes, kaip minėjau, seniai nebuvo prie veidrodžio.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Ahahahah 😀

          Ale gi ponuli, vat kad kas nors mane taip išnarstytų šitaip, kaip čia jūs išnarstėt visus…

          Nedaaugu aš iki to vis ir neadaugsiu matomai…

          🙁

          Reply
          1. Andrius Užkalnis

            Su visa pagarba Jums, Rokiški, reikėtų labai ilgai stengtis, kol tokį pasiektumėt briedo lygį. Anas personažas man kuo toliau, tuo labiau primena Kunigaikštį Urniežių, tik pastarasis su žmonėm malonesnis.

            Jei norit narstymo, užsidirbkit, užsitarnaukit. Pabandykit kokį pusmetį kas antram pasisakančiam parašyti „mielas ***, aš jūsų tikrai žurnalistiniam darbui nesamdyčiau“ (nepriklausomai nuo to, kad jis turbūt ir pats pas tokį vadą neitų), o kitai pasisakančių pusei rašykit „ačiū kad atėjot, jūsų nuomonė labai vertinga, tikiuosi daugiau negrįšit“. Parašęs kokius 700 tokių atsakymų, priartėsite prie ribos, kuri žymi maždaug 10% Račvietės šeimininko susireikšminimo skalėje.

            Toks yra tas status stiklo kalnas, į kurį Jums reikia lipti.

            Reply
  3. baltasisvaiduoklis

    Rokiški, gal pabandytumėte kokią savaitę parašinėti apie kačiukų veisimą, jų dauginimosi sąlygas, poravimosi ciklus ir t.t. Įtariu jau po 3 įrašo blogosfera pašiurptų ir pradėtų uždavinėti klausimus, kas nutiko Rokiškiui, po 5 pabandytų apžvelgti tinklaraščio turinį ir konstatuotų, jog artėjama prie pavojingos ribos. Nesulaukus 10 įrašo, Rokiškis jau būtų demonizuotas, išnarstytas, pateikta 28 skirtingos diagnozės (iki 30 provcentų paveldimų psichinių sutrikimų, nors pirmiausiai pasirodytų įrašai apie tai, jog čia kažkoks ūminis galvos aptemimas).
    Be jokios abejonės, būtina sąlyga nustoti rašyti įdomiai, kuomet teksto vartojimas taptų kančia.
    Nors, gal geriau to nereikia 😀

    Reply
  4. ZZ1

    Kiekvienam is siu komentaru negaila ir po nuosava „autoriaus teise“.
    (veliau bus galima pareikalauti pasalinti, kai menulis apsisuks)

    Reply
  5. Romelis

    Šiais visuotinio nuopolio laikais, pasiklydusi ir vertybių paplavose žiopčiojanti lietuvių tauta šaukte šaukiasi naujo vado.

    Be vado mes nieko nemokam ir nieko negalim… net ir užpakalis švaresnis būtų, jei vado kieta ranka minkštai jį nubrauktų.

    Todėl, TU, Tūlas lietuvi nenusimink, ir kvailai pražiodytą prieštaravimui burną priverk, nes ateina naujas vadas, kuris mums, žemės dulkėms, parodys kaip reikia valyti moralinius užpakalius. Ir paskui gautą produktą lyg Mozė dekalogą mums visiems apreikš.

    Patraukliai ir trumpai apie naująjį vadą:
    -- kilimo iš liaudžiai artimų sluoksnių (iš Rokiškio)
    -- rašytojas eruditas (nes rašo apie bet ką ir bet kaip)
    -- publicistas (publikuoja tokį kiekį contento, kad leninas su 47 raštų tomais atrodo kaip našlaitis)
    -- keliautojas (tiek kart pasiųstas ir siuntęs, kad drąsiai gali stoti į karališkąją geografijos draugiją)
    -- tikras lietuvis (nepakantus idiotams ir tolerastams)
    -- žinomas visuomenei žmogus(apie jį rašo pipedija)
    -- išsilavinęs (moka keiktis bent 5 užsienio kalbomis)
    🙂

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *