Respublikos atsakas į Dainiaus Radzevičiaus iššūkį

Vilkas vilioja Raudonkepuraitę internetais

Internetai - baisus daiktas, siaubingas globalizacinis sąmokslas jus čia suės gyvus!

Sako, kad ponas Vitas Tomkus, gal pasiskaitęs Commonsense.lt pasiūlymą, matyt nutarė bylinėtis ne su Dainiumi Radzevičiumi, o su norvegų Aftenposten – matyt, irgi reikalaus, kad šie paneigtų WikiLeaks 🙂

Nors jau anksčiau rašiau apie situaciją, bet dabar Respublikos poziciją, mano manymu, puikiai ir koncentruotai išreiškia vienas trumpas paties Vito Tomkaus pasažas apie tai, kaip globalistai (matyt koks nors žydomasonų bei iliuminatų sąmokslas) naikina Lietuvos spaudą – būtent šitą sau leisiu pacituoti:

Tuo tikslu globalistai ir verčia mūsų valdžią vis labiau finansuoti visuomenės kompiuterizavimą ir apkrauti mokesčiais lietuvišką spaudą, kurią gana sunku sukontroliuoti. Kadangi iki šiol Lietuvos spauda dar tebekvėpuoja, imamasi dar drastiškesnių žingsnių: uždaromos bibliotekos, pašto skyriai, spaudos kioskai, kad tik Lietuvos gyventojai kuo greičiau prisijungtų prie globalaus interneto tinklo, kurį valdo tie, kurie kuria programas ir valdo informacijos saugyklas – serverius.

Kaip matom, serveriai, programos ir internetai žudo laisvą žodį, o laisvės būtinoji salyga matyt – neturėti kompiuterių bei Interneto, nes tik spauda leidžia atsilaikyt prieš globalistų kėslus. Taip ar anaip, galim neabejoti vienu dalyku: buzas, kuris nuėjo per blogosferą ir spaudą, suneramino kai kuriuos žiniasklaidos veikėjus. Akivaizdu, kad jie mato, kas vyksta, tik žinoma, iš savo varpinės.

 

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

35 thoughts on “Respublikos atsakas į Dainiaus Radzevičiaus iššūkį

  1. Xerksas

    Tomkė labai ilgai nemokėjo naudotis kompu ir jo net kabinete neturėjo -- ranka rašydavo. Į internetą irgi labai nenoriai ėjo, nesuprasdavo, kaip ten pinigus uždirbti galima. Kai atėjo, buvo šaukštai po pietų. DELFI jį gėdingai sumalė. Tai ir siunta.

    Reply
  2. ju

    interneto baubazzzz 🙂 o gal tiesiog tomkus sensta? sunku jam inetu ishmokti naudotis, baugu koki mygtuka ne ta paspausti tai ir pyksta:)

    Reply
  3. Vaidas

    Pardon už keiksmus, bet tai blet blet, gi yra srutų liaudies, kurie tokiais Tomkaus kliedesiais šventai tiki. Na taip, gerai, internetai skinasi viršų, taip, tai gali būti tradicinės žiniasklaidos konvulsijos. Bet tai pati runkelija vis dar gyva -- nes ir lietuviškos TV ir „lietuviškos“ partijos gyvos ir šiaip, visa tautinio runkelizmo masė nenyksta. Pavieniai jau suranda kelius į internetus, kai runkelija persikels tenai en masse, taigi lygiai taip pat plaus smegenis šūdų čiurkšlėmis. Nabetašgal pesimistas per daug kartais..

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Internetuose toks smegenų plovimas neįmanomas -- visiška decentralizacija. O įtaka jau ir dabar ima jaustis po truputį. Tiesa, Lietuva nuo pasaulio čia atsilikusi dar, bet JAV arbatėlės judėjimas parodė, kas pas mus vyks po kelerių metų.

      Reply
  4. kitoks

    Perskaičiau ir net sunkiai galiu patikėt, kad galima taip akivaizdžiai pudrinti masėms smegenis. Toks jausmas, kad taikomi metodai manipuliuoti viešaja nuomone menkai nusileidžia sovietinei propogandai -- riboti cenzūruojami kanalai. Arba kažkoks keistas „naivumas“ jį aplankė, arba reiktų statyti diagnozę kaip sename kine: если человек идиот -- то на всю оставшуюся жизнь…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ne, čia ne naivumas ar idiotizmas. Tai žymiai įdomiau, Vitas Tomkus yra galvojantis žmogus. Jis mato akivaizdžią situaciją: internetai nugali spaudą. Ir tai taip akivaizdu, kad to neįmanoma neigti.

      Tačiau jis negali iškilti internete. Bandymai kažką čia padaryti buvo nesėkmingi. Todėl reikia priešintis iš paskutiniųjų, nesvarbu, ką aiškinant.

      Viskas paprasta, tiesa? 🙂

      Reply
      1. kitoks

        Jeigu jau jis yra galvojantis ir supranta tendencijas, tai turėtų suprasti ir tai, kiek vertės sukuria ši priešprieša. Matyt vienintelis išlošimas -- kažkiek laiko egzistencijai. Suprimityvinant -- gryni nuostoliai perspektyvoje. Ar tikrai toks rezultatas vertas „mąstančio“ žmogaus? 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Manau, kad jis tiesiog nemato kito kelio. Paprasčiausiai nemato, kaip įsitvirtinti Internete, todėl ir kovoja prieš -- Respublika.lt portalas tapo atviru feilu, nesu tikras, ar jie bent į top-100 pakliūti įstengtų.

          Reply
          1. kitoks

            Turinys yra jų problema, o ne internetas. Pastarasis tik suteikia galimybę pamatyti, jog mūsų žiniasklaidos milžinai yra molinėmis (geltonomis) kojomis. Turėtų gerą turinį -- nebūtų problemos ir internete įsitvirtinti.
            Ir kova „prieš internet’ą“ nepadės geresnio turinio sugeneruoti. O geresniam turiniui rinkti pradžiai reik turėti bent leidinio viziją, kuri gerai parsiduotų. Vizijos apie tai kaip priverti stambias įmones pirkti antireklamos nebuvimą neparduosi -- kas pirks tai ko nebus?
            Žodžiu gavosi kažkoks pasapaliojimas vos ne iš klasikos serijos: vizija, misija, vertybės 🙂

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Internetas irgi -- tai tiesiog kita paradigma, tai aktualu visai žiniasklaidai (Delfi yra praktiškai nulis pagal unikalų turinį, o visvien lyderis). O šiaip turinio lygis -- taip, žinoma, kad tai problema daugeliui žiniasklaidos.

              Reply
              1. kitoks

                Tik dabar paskaičiau ankstesnį tamstos straipsnį apie viziją, misiją ir vertybes. Tuo kampu būtų smagu palyginti tos pačios Respublikos, Delfi ir tarkim kokių nors VŽ vizijas ir misijas ir kaip tai klijuojasi su visokiais jų internetais. Kažkodėl galvoju, kad pastarųjų dviejų galima vos ne intuityviai suformuluoti -- pakankamai aiškus jų fokusavimas. O kuom ypatinga pirmoji?
                Dar dėl Delfi ir Respublikos palyginimo. Respublika, kaip ne kaip dienraštis, t.y. skaitytojas turi lūkestį, kad ras unikalaus turinio. O Delfi iš esmės veikia kaip naujienų agentūra/agregatorius -- tokiu kampu ji gali sau leisti „neturėti“ nuosavo turinio. Beje, kiek pamenu, kai kažkada (jau pakankamai) seniai VŽ atnaujino savo internetinį sprendimą į panašų taip kaip jis atrodo dabar, jie padarė panašią išvadą -- pradedam de facto konkuruoti su naujienų agentūrom 🙂

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Ne taip paprasta su tomis naujienų agentūromis. Aišku, dalinai konkurencija atsiranda, dėl itin didelio operatyvumo ir trumpesnio kelio, bet tik dalinai.

                  BTW, Delfi ir BNS turi truputį bendrų šaknų, jei ką 🙂 Tik tai išsiskyrė labai seniai, dar Estijoje, tad Lietuvoje apie tai beveik niekas neįtaria.

                  O dėl unikalaus kontento -- Lietuvos Rytas rodo, kad kontentas lemia labai daug, būtent portale.

                  Reply
        1. Rokiškis Post author

          Mokėti pinigus skaitytojams? Jau bandė berods kažką panašaus daryti, bet kiek suprantu, nelabai gavosi 😀

          Reply
  5. grybukaras

    Heheh, beveik Batkos retorika pakvipo. Tie, kurie kuria programas. Tos „programos“ tai jau taip tipiškai rajono centro vidurinės zavučkos arba mezgančios buhalteres leksikonu ir supratimu atsiduoda uuuu. Kioskus mat uždaro, o programas tik kuria kuria, svoločiai.

    Reply
  6. robertas

    Keistai čia tas Tomkus suplakė naikinamas bibliotekas, spaudos kioskus ir internetą. Nuo kada pasaulinis tinklas bibliotekoms pradėjo kelti realų pavojų ?

    Reply
  7. troy

    Tomkus jau metė spaudą, kai nusipirko prieš porą metų Gubernijos akcijas. Visi jo korupciniai milijonai(sako 17) aluje. Taigi jis viską jau numatė…
    Tomkus -- nedurnius…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jis gi neatsisakė savo leidinių, kažką pirkdamas. Tad vargu, ar būtų teisinga sakyti, jog jis metė spaudą.

      Reply
  8. gysla

    patikslinimas (laikas greitai bėga). sutrumpintai:

    tomkus gubernijos akcijas pirko (jeigu iš tiesų pirko, o gal kažkokiais kitais būdais įgavo) 2007 metais -- buvo deklaruota, kad uab respublikos spaustuvė tiesiogiai ir netiesiogai valdo 60 proc. balsų, išspyrė gendirą ir akcininką dunauską, pastatė į pareigas visuomenėje anksčiau labai žinomą romą bubnelį, galutinai nustekeno įmonę (ir sugebėjimų gi reikia, žinant aludarių pelnus!), 2009 metais neteko dalies balsų, vyko akcininkų kova dėl valdžios su teismais, ko pasekmėje tomkus pasitraukė iš gubernijos valdymo, nors šiuo metu vis dar valdo ~38 proc. balsų. Įmonei pastaruosius 2 metus vadovauja senasis dunauskas, o teisminiai procesai vis dar vyksta…

    Reply
  9. Slaptas

    O kaip įdomu.

    Labai įdomu, kad pati valdžia paštus uždaro. Taip paštai uždaromi, tačiau tai vykdo tiesiogiai pašto valdžia, kuri bando išlipti iš nuostolio gan durnais metodais, kurie abejoju ar su laiku atsipirks.

    Uždaromos bibliotekos? Pirmą kartą girdžiu. Net kaimo bibliotekoje (pats kaimas 5km nuo LV sienos), kur nei mobilus rišys gerai veikia (jei telefoną įsidedi į kišenę rišys dingsta) nei šiaip civilizacija didelė, bibliotekoje pastatytas kompiuteris, internetas prijungtas. Knygų klubas veikia, skaitytojos kasdienės lankosi, tiesa daugiau pačiulbėt ir laikraščių paskaityt nei kompiuterį panagrinėt. Ateina ir jaunesni ten pasitikrinti snukiaknygę ar muzikos parsisiūsti. Na gal ir klystu bet stipriai abejoju, kad jos masiškai uždaromos. Mieste irgi nemačiau nė vienos už darytos.

    Ir dar V.T. mini, kad spaudos kioskai uždaromi. KPŠ? Nepastebėjau nė vieno uždaryto. Prie namų stovinčiam prieš porą d. bilietą pirkau. Man jis nepasirodė uždarytas.

    Svarstau… Kodėl ponas Vitas nenusprendė, kad ir maximas uždaro? Juk ten irgi gali spaudą pirkti.

    Ech… Nusipirksiu naminį privatų serverį manau. Jei Vitas teisus, galėsiu internetą valdyti.

    Gerai kad turim respubliką. Tai yra tikras kelias į šviesų rytojų. Juk visi faktai joje puikiai atitinka tikrovę 🙂

    Reply
  10. Candy

    O kaip įdomu.

    Labai įdomu, kad pati valdžia paštus uždaro. Taip paštai uždaromi, tačiau tai vykdo tiesiogiai pašto valdžia, kuri bando išlipti iš nuostolio gan durnais metodais, kurie abejoju ar su laiku atsipirks.

    Uždaromos bibliotekos? Pirmą kartą girdžiu. Net kaimo bibliotekoje (pats kaimas 5km nuo LV sienos), kur nei mobilus rišys gerai veikia (jei telefoną įsidedi į kišenę rišys dingsta) nei šiaip civilizacija didelė, bibliotekoje pastatytas kompiuteris, internetas prijungtas. Knygų klubas veikia, skaitytojos kasdienės lankosi, tiesa daugiau pačiulbėt ir laikraščių paskaityt nei kompiuterį panagrinėt. Ateina ir jaunesni ten pasitikrinti snukiaknygę ar muzikos parsisiūsti. Na gal ir klystu bet stipriai abejoju, kad jos masiškai uždaromos. Mieste irgi nemačiau nė vienos už darytos.

    Ir dar V.T. mini, kad spaudos kioskai uždaromi. KPŠ? Nepastebėjau nė vieno uždaryto. Prie namų stovinčiam prieš porą d. bilietą pirkau. Man jis nepasirodė uždarytas.

    Svarstau… Kodėl ponas Vitas nenusprendė, kad ir maximas uždaro? Juk ten irgi gali spaudą pirkti.

    Ech… Nusipirksiu naminį privatų serverį manau. Jei Vitas teisus, galėsiu internetą valdyti.

    Gerai kad turim respubliką. Tai yra tikras kelias į šviesų rytojų. Juk visi faktai joje puikiai atitinka tikrovę 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia tikrai gera idėja, kurią išsakėt. Pirkit privatų nuosavą serverį -- taip galėsit patapt globalistiniu žydomasonu, o tie jau pinigų turi nemenkai.

      Reply
  11. pbg

    apie internetus ir serverius tai stipriai. sunku patikėt, kad tokius briedus gali sakyti/rašyti sąmoningas žmogus.

    Reply
  12. Donatas

    o įdomiausia, kad Respublika mums neša gal kokius 3 metus jau for free. Paskambino, pasakė, kad dovanoja prenumeratą. Paskui net bandem atsisakyt -- vistiek nešė. Tada paprašėm nešti kitu adresu, bo neskaitom. Tai neša dabar for free 2 adresais WTF? Tipo neperka, tai taip duosim?

    Reply
  13. azartas

    Pažįstu ir daugiau žmonių, kuriems Respubliką neša metų metais, nors tie nieko nemoka. Kas logiška -- koks sveiko proto žmogus galėtu pirkti Respubliką.
    O va laikraščiui tai juk reikia reklamos užsakovams parodyti, už ką jie moka.

    Reply
  14. Apuokas

    Na Respublika jau ne tik ant Radzevičiaus ir Aftenposten, bet ir ant lietuviškų leidinių apsiputojo. Kas keisčiausia, kad kreipėsi dėl kelių leidinių/portalų turto areštų, bet teismas areštavo tik Verslo žinių turto už pusę mln. Lt. Bus įdomu pažiūrėt kuo teismas baigsis. Gal čia naują teismų praktiką įves -- kaltinti ne pirminį šaltinį o cituotojus? Tada tai jau reiks drąsiai (nebijant,bylos su kompo konfiskavimu) cituot Tomkaus rašliavas apie gėjus žydus masonus ir serverius, valdančius pasaulį ir raginti nuo jų išsilaisvint 🙂

    Reply
  15. Pingback: Reklama. Žmogaus teisės ir spaudos laisvė « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *