Naujos Omnitel spalvos ir firminis stilius. O kaip persivadins?

Štai, pasirodo, kokios tos spalvos – kai rašiau apie Omnitel pasikeitimą ir purpurines naktis, tai dar spėliojau, o dabar jau aišku. Pasakė man kai kas raktinę frazę – „Telia Sonera“. Tai gana lengva atrasti, kaip ten atrodys – Google jums į rankas. Nuo šiol Omnitel emblema bus tokia lyg ir violetinė bulvė su aplupimo žymėmis, ar kaip čia pasakius. Mano surastame atvaizde simbolizuoja tai vyrukas, apsirengęs violetine, tiesiog feličytava bliuzka. Toks štai rebrandingas.

O štai 15min rašė, kad violetinė spalva yra siejama su Kedžiu, o violetiniu audeklu buvo uždengtas paminklas Karaliui Mindaugui. Gal tai nesusiję akcijos, tai, kaip sakoma, tiktai paternas, bet įvykį policija tiria. Tiktai man rodos, kad čia visgi ne Kedžio paternas, o kažkokios reklaminės akcijos paternas.

Omnitel, violetinė bliuzka ir naujas firminis stilius

Vyruko veidas kiek skiriasi, matomai užsiaugino ūsus. Smuikas atrodo meniškiau, nei atrodytų pistoletas

Kadangi pasaulyje tinklų su tokiomis violetinėmis bulvėmis firminiu stiliumi jau visa krūva, tai galim spėti, kad gal būt ateityje keisis ir tinklo pavadinimas, t.y., gal bus koks nors pilnas rebrendingas. Galim paspėlioti, į kokį pavadinimą pasikeis Omnitel, jei keisis. Tarp kompanijų, kurios jau gavo naują stilių – Kcell, Ncell, Tcell, Moldcell, Azercell. Greitai naują veidą matyt gaus ir kitos kompanijos. Kadangi, kiek pastebėjau, visos naują stilių gavusios kompanijos savo pavadinime turi žodį „cell“, tai galu spėti, kad tai gali būti Ocell (jei trumpintų iš Omnitell) arba Lcell (jei trumpintų iš Lithuania). Bet tai tik spėlionės. Koks naujas pavadinimas būtų geresnis?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

41 thoughts on “Naujos Omnitel spalvos ir firminis stilius. O kaip persivadins?

  1. Jurkis

    Ocell skamba kaip rusiškas „asiol“.
    O 15minučių parašyms apie spalvos susiejimą su Kedžiu eilinį karta parodo nubulvarėjimą. Spaudos. Kita vertus -- jei žydra liaudžiai piderstiška spava,tai nesistebiu, kad ir žurniasklaida irgi nupenzta.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Nepagalvojau. Nu jo, Осёлл. Kažkas yra panašaus gal.

      O žiniasklaida kartais tiesiog nepasidomi, pasiremia elementariausiomis spėlionėmis ir viskas.

      Reply
  2. manty

    Omnicell? Pavadinimai realiai ir nepasikeistų, tik įgautu truputį tautinio lenkiškumo/dzūkiškumo 🙂

    Reply
  3. anoniminis bailys

    Gal vazelinCell? butu toks avansinis pasizadejimas ateityje naudoti lubrikantus 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia tamsta turit omeny kokias nors „Asmeninio plano“ akcijas ar tuos variantus, kai nauji klientai moka pigiau už senus?

      Reply
      1. anoniminis bailys

        Ir ta ir ta, ir dar galeciau prideti, tokia simbioze su leva apsaugos kompanija (dabar ir skolu isieskojimu uzsiima) „Gelvora“, kuri rasineja rastus, cituoju is atminties: „Vienintele galimybe isvengti isieskojimo islaidu xxx lt yra atnaujinti sutarti su omnitel“. Ai poto dar, kai ju samdyti telemarketingistai makaronus kabina vienus, nuejes pasirasyti gauni sutarti kita, mazdaug pats balvonas, kad sutarciu neskaitai. Vakarietiska verslo pratika my ass.

        Cia dar galeciau pridet, bet bijau, kad neskaitys mano paklodziu niekas.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          O, čia tokių raštų jie siuntinėja? O galima pvz., kokį nors skaną tokio rašto gaut? Nes čia yra nesuvokiama. Čia ne vakarietiška verslo praktika, o kažkokia kooperatinio lygio.

          Reply
          1. anoniminis bailys

            Su malonumu ryt atsiusiu, galiu per feisbuka, galiu per email, jei pasakysit.

            Reply
          2. Edgaras

            Galiu atsiųsti ir raštą, įpareigojantį klientą pasirašyti sutartį iki nurodytos datos, o nepasirašius gauti kažkiek tūkstančių baudą 🙂

            Reply
            1. Rokiškis Post author

              Atsiųskit, tuo pačiu meilu. Arba aš čia paskelbsiu, o kas nors iš čia užeinančių draugų-žurnalistų gal panaudos, arba kam nors, kam įdomu perduosiu.

              Nes tokie dalykai labai įdomūs, mažų mažiausiai -- savo stulbinančiu fantasmagoriškumu. Aš, tiesa, iki šiol nelabai suprantu logikos tokiame briede.

              Suprantu, kad skolų išmušinėtojai būna, suprantu, kad kai kurie iš jų prisigalvoja cirkų už menamas paslaugas, kurias esą turi apmokėti kažkas, iš ko išmušinėjamos skolos, bet jau tokių bajerių su terorais, kad tipo pasirašyk sutartį -- tai nebuvau dar iki šiol girdėjęs.

              Reply
    1. Rokiškis Post author

      Beje, aš iki šiol kamuojuosi, nuo pat vaikystės bandydamas suprasti, ką reiškia tas „micė a, micė bė, micė acė kumbacė“. Man rodos, čia kažkoks slaptas kodas. Ir net kilmės nežinau šito daikto. Tai viena iš didžiausių tautinių lingvistinių keistenybių, kokios man yra pasipainioję.

      Reply
      1. kitoks

        Vaikus lengviau buvo mokyti abecėlės ir rašybos, kai šmaikščias eiles į maumuonėlius įgrūsdavo. Ir, jei neklystu, turėtų būti ne „kumbacė“, o „kumpa cė“, ta prasme „c“ sukumpusi -- lengviau įsivaizduoti (asocijuoti) su rašyba 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Man irgi su abėcėle tai panašu, bet iš kur, kas sugalvojo? Ir dar svarbiau -- kodėl ir kaip šitas daiktas tapo vaikiškos tautosakos dalimi?

          Reply
  4. Justinas

    Čia visgi manau yra du keliai. Vienas yra RSA grupės kelias (http://www.ldr.lt), kai yra perkeliama spalvinė gama, logo, tematika, bet vardas paliekamas, o antras yra Swedbanko kelias, kai įaugęs ir šaunus pavadinimas keičiamas kažkokiu naujadaru, kuris istorijos neturi net savo šalyje. Renkuosi be abejo pirmąjį variantą.

    Beje, nebūčiau labai nustebęs, jei būtų pavadinta pvz. TELIA (beje, matėt TELIA spalvinę gamą?) arba koks naujas pavadinimas grupei.

    Dabar tik lieka spelioti, ar sugebės TS grupė sugebės išnaudoti savo buvimą nemažai skirtingų rinkų ir padaryt tai, ką Omnis su savo sesutėm Latvijoj ir Estijoj padarė seniai -- nemokamus incoming skambučius ir kitokius gėrius. Manau nemažai keliaujančių žmonių ir susigundytų, ir dar visas šeimas/kontoras nusitemptų iš paskos. Juk TS tai nėra tokie „retarded“ galvose, kaip kai kurie omnio marketingistai…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Kol kas einama pirmuoju keliu akivaizdžiai. Bet orientuojantis į tarptautinę rinką antras kelias rimtesnis. Išties čia verta apsispręsti ir daryt iki galo, nes daliniai sprendimai visada lieka daliniais.

      Reply
      1. Justinas

        Bet iš kitos pusės, daugeliui vartotojų tai nusišvilpt, kaip omnitelio sesutė Latvijoj ar Moldovijoj vadinasi. Tai tas pavadinimo suvienodinimas toks sąlyginis dalykas. Beje, visų operatorių veikla užprogramuota vien darbui savo rinkoje ir plėtros niekas kaip ir neplanuoja. Nebent TELIA sugalvotų plėstis į kitas šalis perkant ten jau esamus operatorius.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Roamingas yra gana aktualus dalykas. Mane anksčiau pvz., žiauriai užknisdavo, kai Bitė kokioje nors Latvijoje ar Estijoje per dvi dienas iš sąskaitos man šimtą litų iščiulpdavo. Šiuo momentu tai man neaktualu, bet kai važinėdavau dažnai po užsienius, tai žiauriai užveikdavo.

          Pavadinimo suvienodinimas garantuoja, kad firma bus identifikuojama, kaip tas pats tiekėjas krūvoje šalių. Grubiai tariant, logotipo išvaizda nieko nereiškia, kai vedi tekstą paieškai į Google -- čia svarbu tiktai pavadinimas.

          Pigus roamingas -- tai labai rimta niša, aktuali verslo klientams. Dabar ją užima atskiros roamingo kompanijos, o mūsų trys didieji operatoriai ten visiškai nieko įdomaus nedaro.

          Reply
          1. Justinas

            Na va, Omnis pristatė -- įkandamas DATA planas Nordic&Baltic, taip pat NEMOKAMAS incoming visoje Skandinavijoje. Sakyčiau labai rimtas pareiškimas visoms įmonėms, kurios skraido nuolat į Stokholmą, Oslą, Helsinkį ir Kopenhagą… Netgi įdomu, ką pasiūlys Bitė ir ypač Tele2.

            Reply
                1. Justinas

                  Čia aš kaip supratau tas iki vasaros galo yra aktualu data planams, kur dabar uz 10 lt/dieną yra unlimited roaming data. O incoming skambučiai liks suvisam nemokami.

                  Reply
                  1. Rokiškis Post author

                    300 litų per mėnesį už unlimited duomenis nėra mažai, jei taip rimčiau žiūrim. Netgi turint omeny roamingą ir mobilų ryšį.

                    Sakyčiau, keistokas požiūris. Nors, kita vertus, kai vienam draugui be jokių roamingų per mėnesį Omnitel virš 1000 litų už Omniconnect sugebėjo priskaičiuot, tai gal ir nekeista.

                    Reply
                    1. Justinas

                      Aha, juokingiausia man dalis tai, kai omnis atpigino taip stipriai roamingą, vienintelis komentaras „brangu!“.

                      O kad bitė už 100 Lt siūlo 45MB, tai čia geriečiai. Aš lygiai taip pat galiu pasakyt, kad daug kitų paslaugų ir prekių yra per brangios. Bet akivaizdu, jog labai stipriai atsipigino omnis.

                      O šiaip tai ne gyvenantiems Skandinavijoje skirtas šis planas, o bet kam, kas važiuoja kelioms dienoms komandiruotei ar atostogauti ir su savo išmaniaku gali neribotai skaityti paštą, naujienas ir dar pasijungti kompą. Ar čia lūkesčiai kaip visada, kadangi ima 10 lt/diena, tai reik būtinai pinigus atmušt torrentus kapojant 🙂

                    2. Rokiškis Post author

                      Aš išvis roamingo nenaudoju. Užsieniuose man viešbutinio Wi-Fi pakanka. Tiesiog lyginu su tais planais, kurie už ryšį kitais kanalais.

                      Ir primena man visokie tie ryšio bendrovių planai tą pačią situaciją, kokia būdavo prieš dešimtmetį paprastoje telefonijoje. Telekomai prarado tą rinką dėl savo godumo.

                      O vat projekcijų apie tai, kad esą pagal mane Bitė yra geriečiai -- prašom man čia nekaišioti. Nes manau, kad tamsta žinot, kur siunčiu už projektyvinius kliedesius.

  5. Audrius

    Straipsnių autorius tai toks gerulis 😀 Žurnalistas savamokslis 🙂 Daug metų praktikuota komentuojant skundai.lt žmonių nusiskundimus…
    Nesinaudoju Omnitel paslaugomis, bet inovacijos gerbiamieji, visada į naudą. Džiaugiuosi, kad mus veda į priekį, o ne į… (atleiskite) užpakalį! Naujas įvaizdis, pasaulinė kompanija, graži spalva ta purpurinė. Nei ji žydra nei violetinė. Asociacijas ir sentimentus palikime nuošalyje. Logotipas irgi normalus. Paprastas. Dabar nieko nežinome, bet apsimetame, kad žinome geriau už visus. Leiskime gal pradžiai atsinaujinančiam Omniui prisistatyti. Tad sėkmes jiems ir į naudą Jums, klientams!

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas, jūs čia mums nepasakokit apie prekės ženklo pokytyje slypinčias globalines inovacijas ir nelaikykit visų daltoniškais dibilais, kurie mėlynos nuo raudonos, o violetinės nuo magentos neskiria ir visokiu briedu tiki, kokį tik kažkokie fufliakiniai marketingistai sugalvos.

      Aš tokio tipo komentus, kaip jūsiškis, kiaurai matau. Apie panašius korporatyvinius komentatorius jau Commonsense kadais rašė. Jūsų silpnaprotis presrelyziniais sacharinais apsnarglintas stilius taip šviečia, kad ne jums čia ką nors durnint.

      Taip kad neterškit eterio ir čiuožkit iš mano blogo į vieną vietą, kuri specialiai čia jums paruošta pas poną Grumliną -- http://www.grumlinas.lt/?p=943

      Ir eikit tenai savanoriškai, nes kai priverstinai pasiųsiu, tai nukeliausit į tokią vietą, kad ir po mėnesio jus konvulsijos tampys, prisiminus.

      Nekenčiu dibilų. Nesilankykit pas mane ir nerašinėkit man savo propagandinių šūdų. Čia mano asmeninis blogas, skirtas man ir mano draugams, o ne panašiems į jus oluchams.

      Reply
      1. anoniminis bailys

        Cia net prie delfio komentatoriu sitas sudas nelimpa. Turekit sarmatos 🙂

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Čia jūs kam sakote, ponas Anonimini, ar čia jūs man sakote? Jūs mane sarmatijate?

          Atleiskit, bet tai tiesa -- nesusilaikiau. Nes šabloninius PR fufelius kai pradeda kišti -- nepakenčiu.

          Reply
          1. anoniminis bailys

            Istikruju tai cia adresuota auksciau buvusiam personazui, mano klaida.

            Beje ar gavot mano email?

            Reply
              1. anoniminis bailys

                Labai idomus poziuris i savo prekes zenkla, nes cia siuntineja laiskus ne kokiemnors krachaborams, o imoniu vadovams. Teko matyti zmogelio reakcija gavus ta laiska, tai isizeide (turi tokia teise, nes per savo gyvenima sukises ten daug tukstanciu), poto rusiskai iskeike ir pavadino fasistais 😀

                Reply
                1. Rokiškis Post author

                  Man šitas dalykas kažkodėl primena tokią įmonę Provea, kuri labai įdomiai pagarsėjusi. Bet nesuprantu aš šito reikalo kol kas. Man reikia pagalvoti.

                  Reply
  6. Grass

    O tu cia rokiski apie ta „bulve“ jau zinojai ar tiesiog spejai kad gali buti toks logo? Omnitelio logo butent toks 🙂 ekstrasensas rokiskis?

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Bulvė -- surasta internetuose. Telia Sonera internete yra sąrašas jų grupės kompanijų, tai pusė jau su bulve.

      Reply
  7. vaidas

    Visada parinaus, koks skirtumas tarp purpurinės (purple) ir violetinės (violet), tai štai dėdė Google paaiškino, kad tai tarpinės spalvos tarp raudonos ir mėlynos, tik violetinė yra arčiau mėlynos, tuo tarpu purpurinė labiau raudonos spalvos.
    Tai štai naujas TS brandas man labiau violetinis nei purple, kaip patys sako. Arba, žinoma, aš daltonikas ir neskiriu spalvų (beje labiausiai paplitęs daltonizmo tipas, kai neskiriamos mėlynos-violetinės spalvos)

    Reply
    1. Edgaras

      Ir statistiškai berods 50% vyrų turi lengvesnį ar sunkesnį daltonizmo lygį 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *