Ką daryti, kad nustotų niežtėti putę

Aš jums jau sakiau, kad imsiu ir parašysiu apie šitą reikalą – putės niežtėjimą, nes aš nesuprantu, kodėl tai yra tokia populiari paieškos frazė, pagal kurią mano blogą suranda skaitytojai. Gal tiksliau būtų pasakyti, kad skaitytojos. Spėju, kad šis klausimas kyla ne supermamoms, nes jos visgi turėtų žinoti, ką daryti, kad putės neniežtėtų. Greičiausiai čia kažkokios paauglės tokių dalykų ieško. Matyt, tos pačios, kurios mėgsta kokį nors Justin Bieber, nuo kurio joms niežulys gal ir kyla. Bet tai nesvarbu, nes nors iš pradžių gal tai atrodo keistokai, tačiau problema yra pakankamai rimta.

Moteris mirko niežtinčią putę šaltame vandenyje

Joksai dvasingumas nepadės, kai niežti taip, kad nors lediniam vandeny mirkyk. Čia reikia žinoti kai kuriuos medicininius dalykus. Ir žinojimas padės žymiai geriau, nei kokie nors užkalbėjimai. Aš jums tas žinias suteiksiu.

Pirmiausiai jums dabar išduosiu, kodėl aš tiek jums galiu papasakoti. Ogi todėl, kad viena sena mano draugė, kuri užsiima kosmetikos prekyba ir taip toliau man papasakojo apie tuos rūgštinius, šarminius ir t.t.. Aš tiesiog paklausiau jos apie tą klausimą, su kuriuo čia pas mane užsuka lankytojos – „kodėl niežti putę“. Tai ji išpūtė akis, nutarė gal pirmiausiai, kad aš kliedžiu (iš žvilgsnio supratau, kad nori duoti man per galvą brangaus vyno buteliu, kurį kaip tik gėrėm), o paskui, kai suprato, kad čia rimtas dalykas – apstulbo: kaip gali būti moterų, kurios gali nežinoti apie higienos reikalus? Bet pasirodo, kad gali taip būti, nes tai yra faktas.

Ta proga aš jums dar pasakysiu vieną dalyką: kadangi atsirado moteris, kuri man viską išaiškino, tai aš be skrupulų jums noriu pareklamuoti jos natūralios ekologiškos kosmetikos parduotuvę, todėl eikite tenai ir pirkite, nes jei ne ji, tai šio straipsnio ir nebūtų.

Taigi, man greitai išaiškino, kad aš su savo įsivaizdavimais apie tai, kad muilu plaut reikia, esu atsilikėlis, o mano žinios apie moters higieną yra pasenę ir paimtos iš senų sovietmečio vadovėlių (aš to neneigiu, nes taip ir yra). Taigi, jau užvestas ant kelio, aš galėjau orientuotis ir pasiaiškinti dar daugiau. Ir štai čia išvis jums nukrypsiu nuo temos: pasirodo, kad yra visa krūva tų priemonių, skirtų intymiai moters higienai. Ir tokių, kaip specialūs intymių vietų šampūnai arba plovikliai, kurių pH yra maždaug 4,5, ir t.t. Ir negana to, dar ir dezinfekuojančių, ir negana to, dar ir su visokiais ten ekologiniais dvasingumais.

Trumpai tariant, kadangi man išaiškino visas problemas ir viską, ką reikia daryti, tai dabar ir aš jau galiu visus ir visas čia apšviesti. Ir savaime aišku, prieš aiškindamas, eilinį kartą pakartosiu, ką jau nesyk esu sakęs: jei niežėjimas nepraeina ar kelia šiaip kokių įtarimų – būtinai kreipkitės į gydytoją-ginekologą, o ne užsiimdinėkit savigyda. Ir tai nėra juokinga, kaip gali kam nors pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Ir dar, mano kadaise minėtą patarimą apie tai, kad reikia plautis muilu su šiltu vandeniu – užmirškite, nes šitai nors kartais ir padeda (ir iš bėdos tinka, jei nėra kitų priemonių), bet toli gražu ne idealiai. Šitos mano žinios buvo atsineštos dar iš sovietmečiu skaitytos literatūros. Taip, muilas ir vanduo kažkiek pagelbės, tačiau deja, tai yra šarminis daiktas, o natūralus, bakterijoms nepalankus pH balansas tenai yra rūgštinis, todėl reikia plautis specialiai tam skirtomis lytinių organų higienos priemonėmis, kurie to balanso nepažeistų. Negana to, jei plausitės ne tik išorę, o ir vidų, tai nuo muilo ir išvis galite susirgti. Bet pirmiau – apie tai, nuo ko išvis gali kilti tokios problemos, kaip lytinių organų niežulys ir kuo tai gali baigtis.

Moters lytinių organų niežėjimas, jo priežastys ir pasekmės

Putė yra organas, turintis sudėtingą topologiją ir nemažą paviršiaus plotą. Jei vyrams apyvarpės vidinė pusė ir varpos galvutė (t.y., sudrėkstanti nuo šlapimo dalis) teturi gal kokius 5-10 kvadratinių centimetrų ploto, tai moterų atveju tas plotas yra kokius dešimt kartų didesnis. Ir kas dar prasčiau, tasai plotas nėra apsaugotas: vyrui viską uždengia ir apsaugo apyvarpė (t.y., trukdo pakliūti mikrobams), o moteriai tai viskas liečiasi su drabužiais ir gaudo visokius mikrobus bei grybelius iš aplinkos. Žodžiu, nuolatinis problemų šaltinis: vos tik kas, tai ir atsiranda koks nors uždegimas ar paraudimas, su niežtėjimais ar skausmais.

Prastesniu atveju visos tos infekcijos gali persimesti ir giliau, kitaip tariant – baigtis šlapimtakių, šlapimo pūslės ir netgi inkstų uždegimais. O pastarasis dalykas jau gali baigtis išvis mirtimi. Taip pat gali kilti ir lytinių organų uždegimai, gimdos uždegimas. O šis gali baigtis ir nevaisingumu, ir vėlgi mirtimi. Nemenki pavojai nuo to niežulio, tiesa?

Dabar apie pagrindinius niežulio sukėlėjus, ką gali reikšti prasidėjęs putės niežtėjimas. Jų yra visa krūva (ir nesu tikras, ar visus išvardinsiu, nes kiekis, kaip galite nuspėti, didžiulis):

  • Sudirginimas dėl šlapimo, užsilikusio ant lytinių organų paviršiaus. Tai išties nėra toks jau savaiminis ar natūralus dalykas, kaip gali kažkam pasirodyti: šlapimas išties yra sterilus (nebent sergama kitomis infekcinėmis ligomis), o sveikos odos ar gleivinės jis nedirgina. Jei pastebite, kad niežulį kelia šlapimas (t.y., niežėjimas sustiprėja, praėjus kuriam laikui po nusišlapinimo) – tai aiškiai reiškia, kad gleivinė ar oda yra pažeistos kokių nors bakterijų ar grybelių.
    • Čia patarimas aiškus: pagal galimybę reikia plautis kiekvieną kartą po šlapinimosi. Jei tokių galimybių nėra – tai bent kelis kartus per dieną: ryte, vakare parėjus namo ir prieš miegą. Svarbu ir šluostytis po šlapinimosi. Čia labai turėtų tikti vaikiškos higieninės servetėlės, pvz., Huggies ar Pampers: jose nėra dirginančių medžiagų. Tik turėkit omeny, kad į klozetą jų negalima išmesti, nes jos nesuyra vandenyje, todėl labai staigiai užkemša kanalizaciją.
  • Sudirginimas dėl skutimosi ar depiliacijos. Nors skutama truputį ne ta vieta, o aplinkui ją, bet sąveika yra. Skutantis yra pažeidžiama oda, depiliuojanitis – labiau pažeidžiamos plaukų šaknys. Bet kuriuo atveju dėl pažeidimų atsiranda nemaža rizika infekcijoms. Dar paskui, ataugantys plaukeliai vėl pažeidinėja odą. Daugeliu atvejų atsiranda ir aiškūs išbėrimai, paraudimai, spuogai, etc., kurie gali persimesti į nemenką plotą aplinkui.
    • Patarčiau geriau nesiskusti ir nesidepiliuoti be didelio reikalo. Jei išbėrimai ar spuogai nepraeis, kreipkitės į gydytoją, nes gali išsivystyti sunki stafilokokinė infekcija. Ir jei tokia bus, tai jau bus ne niežulys, o skausmai, pūliavimai ir kraujai.
  • Lytiškai plintančios ligos: herpis (pūslelinė), chlamidiozė, trichomonozė ir net gonorėja. Pastaroji, beje, dažniausiai pasireiškia ne niežuliu, o skausmais, tačiau eiga gali būti įvairi. Turėkite omeny, kad kai kuriomis lytiškai plintančiomis ligomis įmanoma užsikrėsti ir be lytinių santykių – ta pati gonorėja irgi yra toksai pavyzdys.
    • Venerinių ligų niekada negalvokite gydytis pačios. Daugybe atvejų tokių ligų savigydos baigiasi tuo, kad apslopinami simptomai ir liga pereina į lėtinę eigą su krūvomis visokių komplikacijų, įskaitant ir nevaisingumą, o kai kada – ir vidaus organų pažeidimus su labai liūdnomis pasekmėmis ir prasta prognoze (kitaip tariant – ir su letaline baigtimi). Jei gali būti įtarimų dėl lytiškai plintančios ligos, būtinai gydykitės tik pas gydytoją-venerologą.
  • Alerginės reakcijos, susijusios su higieniniais įklotais, maistu, apatiniais drabužiais, prezervatyvais ir pan.
    • Niežulys, bėrimas, sutinimai atsiranda ne dėl infekcijų, tačiau dėl to kilę pažeidimai gali tapti netiesiogine stafilokokinių ar kitų infekcijų priežastimi. Čia jums padėtų koks gydytojas-alergologas bei atidumas: kiekviena supermama šmaikštašiknė žino, kad reikia būti įtariai ir žiūrėti, ar nekelia kas nors alergijos. Putė yra labai jautri vieta, tad alergiją gali sukelti net ir labai silpni alergenai. Taip ar anaip, turėkit omeny, kad alergijos atveju irgi reikia saugotis.
  • Vėžys. Taip, jei kartu su niežėjimu pastebite ir kraujavimą, ir skausmus – yra tikimybė, kad susirgote viena iš vėžio formų.
    • Vėžys daugeliu atvejų yra pagydomas, tačiau būtina nedelsti ir kreiptis į gydytojus laiku. Pirma pasikalbėkite su savo gydytoju-ginekologu.
  • Kandidomikozė – grybelinis uždegimas, viena iš dažnų moterų bėdų. Susijęs su netinkama higiena (tuo pačiu muilu), avitaminozėmis, antibiotikų vartojimų ir krūvom kitų veiksnių. Labai paplitęs ir ilgai trunkantis susirgimas. Turi dar ir tą savybę, kad linkęs persiduoti ir vyrams (o šie tuos grybelius perneša visai nepastebėdami, nebent tik pimpalas labiau linkęs smirdėt pasidaro), tačiau jei gydoma tiktai moteris, tai gaunasi, kad per lytinius santykius nuo vyro tas susirgimas linkęs persiduoti atgal. Tai išties nėra venerinė liga, bet kažkokių panašumų yra, nes nors ir ne patologiniai, tie mikroorganizmai persiduoda. Būdingi simptomai – niežulys, patinimai, lytinių lūpų ir makšties perštėjimas, padažnėjęs noras šlapintis.
    • Patarčiau vėlgi kreiptis į ginekologą, nors ši liga nėra pavojinga ir paprastai nesukelia kokių nors komplikacijų. Be to, čia reikia pereiti prie tinkamų, specialiai lytinių organų higienai skirtų ploviklių. Ir jei šeimoje moteris turi tokių problemų, tai vyras irgi turi pradėti plautis tais pačiais plovikliais ir gydytis. Nes tai abiejų susirgimas.
  • Bakterinė vaginozė – makšties infekcija, susijusi su smarkiu įprastų bakterijų pagausėjimu. Būdinga simptomatika – gausios makšties išskyros, perštėjimas, niežėjimas, neišnaikinamas nemalonus žuvies kvapas. Daugeliu atvejų liga susijusi su netinkama lytinių organų higiena ir dėl to pakitusia makšties terpe.
    • Vėlgi patarčiau ginekologą. O šiaip – ir vėl tos pačios tinkamos higienos priemonės su tuo pačiu 4,5 pH profilaktikai bei ginekologo paskirtas gydymas.

Be viso kito, būtinai susitikrinkite dėl kelių dalykų: kokios yra makšties išskyros. Jei viskas tvarkoje – jos turi būti bespalvės ir bekvapės. Jei spalva pakitusi ar atsiradęs nemalonus kvapas – reiškia, kad gali būti rimtų infekcijų. Jei kamuoja skausmai – tai gali būti rimtos ligos simptomas. Todėl dar kartą pasakysiu, ką jau sakiau: kreipkitės į gydytoją. Bendru atveju dėl visų klausimų tikrai padėtų gydytojas-ginekologas, kuris, jei prireiks, nukreiptų ir į alergologą ar kitą specialistą.

Ką daryti, kad niežulys baigtųsi

Pirmiausiai, jei niežti ne šiaip sau, o įtariate, kad dėl kokios nors ligos, tai pasikartosiu, ką jau rašiau kažkiek kartų: kreipkitės į gydytoją. Neužsiimdinėkite savigydomis ir netempkite, nes visokių ten pasekmių gali būti labai sunkių ir neprognozuojamų. Bet jei niežėjimas dėl įprastesnių priežasčių, tai svarbu laikytis tinkamos higienos. Profilaktika – vat kas yra svarbu. Geriau, kad nei neprasidėtų niežėjimai – tada jų nereiks ir gydytis.

Pradėkim dabar nuo to, kad plauti putę – būtina kuo dažniau. Nes tai ne pimpalas koks, kur pavojų didelių nėra. Jau minėjau, kad putės paviršiaus plotas yra daug kartų didesnis, susirgimai – irgi daug daugiau pavojų kelia, o ir prižiūrėti tą vietą moterims, pripažinkime, kardinaliai sudėtingiau. Todėl plautis kuo dažniau būtina. Jei nėra galimybės plautis – naudokitės drėgnomis higieninėmis servetėlėmis. Manau, kad tiks ir servetėlės, skirtos kūdikiams (jos, ko gero, dar ir gerokai pigesnės gali būti).

Pasirūpinkite tinkamomis higienos priemonėmis, kai plaunatės. Tai yra labai svarbu: normaliomis sąlygomis makšties terpė yra silpnai rūgštinė, jos pH yra nuo 3,8 iki 4,5 ar net mažiau. Palyginimui, odos pH yra apie 5,5, o gryno geriamojo vandens pH yra apie 7 (viskas, kas yra mažiau 7 – tai rūgštiniai dalykai, o kas daugiau 7 – tai šarminiai). Ūkiško muilo pH yra nuo 9 iki 10, t.y., gali būti didesnis, nei geriamosios sodos, kuri šiaip jau yra aiškus šarmas. Kosmetinis muilas (body soap) turi kiek žemesį pH, paprastai nuo 8 iki 9. Žemiausią šarmingumą turinčios muilo rūšys, kaip kad „Dove“, turi pH apie 7, t.y., panašiai, kaip vandens. Todėl, beje, toks muilas geresnis odai, tačiau riebalus plauna prastai. Geri šampūnai, kad nekenktų plaukams, daromi švelniai rūgštiniais, jų pH sumažinamas iki maždaug 5,5-6, t.y., panašiai, kaip ir odos, nors realiai tų šampūnų pH gali svyruoti labai smarkiai – dažniausiai nuo 5 iki 8.

Apie tą pH reikia žinoti dėl vienos priežasties: mikroorganizmų dauginimasis nuo pH priklauso tiesiog kardinaliai. Paprasčiausiai dauguma bakterijų, sukeliančių uždegimus, sėkmingai daugintis gali tik šarminėje aplinkoje. Tai reiškia, kad jei plaunama bus muilu, tai tegul tas bakterijas ir nuplausite (o tai kuriam laikui pagerins padėtį), tačiau sukursite terpę, kurioje bakterijos dauginsis lengviau. Todėl ir gali kilti bėda: jei bus plaunama muilu, tai dėl to gali atsirasti užkrėtimas, o tada reiks muilu plauti daug dažniau, o tada užkrėtimas galės vykti sėkmingiau ir t.t.. Todėl muilas čia nelabai tinka, net nepaisant to, kad šiaip jau šalina užkratus visai neblogai.

Dabar štai jums paradoksas: nors šlapimas kartais ir gali sukelti niežtėjimą ir jį reiktų nusiplauti, tačiau jo pH išties yra mažesnis, nei vandens – maždaug 6. Kitaip tariant, teoriškai būtų netgi geriau išvis neplauti putės vandeniu, o palikti tą šlapimą ir viskas, juoba, kad jam džiūstant, tas rūgštingumas dar truputį ir padidėtų. Tačiau, deja, šlapime linkę veistis bakterijos, o ir šiaip jame yra medžiagų, kurios pažeistą gleivinę ir odą dirgina ganėtinai smarkiai, tad plautis visgi reikia, nes kitaip bus prastai.

Štai dabar ir gaunam klausimą: kuo gi plautis lytinius organus, jei įprastos higienos priemonės turi šarminį pH, o reikia rūgštinio? Aišku, kokiomis nors specialiomis priemonėmis, kurių rūgštingumas yra mažiau, nei muilų ar šampūnų, kitaip tariant, kuo arčiau natūralaus putės pH.

Aš paprastai jums pasakysiu, kad nereiktų galvoti: dabar man viską išaiškinusios gerbiamos draugės elektroninėje parduotuvėje vyksta akcija, kurią toji parduotuvė padarė specialiai šio mano straipsnio pasirodymo proga – ekologiniai grybelius ir bakterijas nudezinfekuojantys plovikliai su kanapių, čiobrelių ir dar kažkokiais ekstraktais. Ir jų pH, kuris yra kaip tik tas, kurio reikia – tai 4,5, nes jie specialiai lytinių organų higienai ir sukurti. Tai jums prezentas, kuris duos papildomą vertę.

Žodžiu, jeigu jums niežti putę, tai dabar jau turite žinoti dėl ko ir ką daryti.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

54 thoughts on “Ką daryti, kad nustotų niežtėti putę

  1. nb

    pirma dienos naujiena, vos įsėdus į mašiną -- Engelbert Humperdinck, kuriam, anot BBC yra 175 metai ir kuriam dainuojant paskutinį valsą mokyklose žmonės šoko prieš 45 metus atstovaus britams Eurovizijoje. Antra deinos naujien vos prisėdus prie kompo -- apie putę…

    Reply
  2. Marius

    Rokiški, esi šaunuolis! Įbėgai į svetimą stichiją ir nepasišiukšlinai 🙂

    Reply
  3. Julius

    Nepaprastai įdomu kai nespecialistas imasi nagrinėti temą kuri…. net nežinau ką pasakyti. Jūs moterų lytinių organų niežėjimo specialistas, Rabinovičiau? Atleiskite, jeigu kiek įžeidžiamai skamba, bet tikrai…. nustebinot mane savo „visapusiškumu“. Mažiausiai tikėčiausi iš Jūsų būtent tokio, sakyčiau vulgaroko, visapusiškumo. O gal tai dar vienas būdas atkreipti į save dėmesį?:)

    Reply
  4. Ledas

    Kokia gėda. Vien bjauradarai. Taip išsidarkyta iš gražaus ir tradicinio žodžio „pūsti“. Kolega, reikėtų jį vartoti teisingai ir tiesiog rašyti -- „ustokite pūtę“.

    Reply
  5. rapolas

    gerai, kad svieti ypac mus vyrus.bus netiketa dovanele draugei, idomu kaip sureaguos:)

    Reply
  6. Galima

    „Jei vyrams apyvarpės vidinė pusė ir varpos galvutė (t.y., sudrėkstanti nuo šlapimo dalis) teturi gal kokius 5-10 kvadratinių centimetrų ploto, tai moterų atveju tas plotas yra kokius dešimt kartų didesnis. “ idomu idomu.. moteru dalis sukdrekstanti nuo slapimo, sakote 10 kartu didesne 50-100 kvadratiniu centimetru? Patikinu jus, taip galetu buti nebent jei mes sysiotume stovedamos ir kojas sukryzhiavusios. O shiaip informatyvus straipsnis, dekoju.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      50 kvadratinių centimetrų -- tai paskaičiavus yra 5 paviršiaus segmentai po 2x5cm. Tai nėra daug, bet tai visvien labai smarkiai daugiau, nei pas vyrus. Paviršius tiesiog sudėtingas.

      O bendrai tai gal ir perdėjau, tiesiog norėjau pasakyti, kad kardinaliai daugiau.

      Reply
  7. Algirdas

    Teisingai Rabinoviciau, uzmusk paprasta liaudi ivairiapusiskumu, o siaip inteligentas viska turi zinot geriau nei Wiki:)
    Ps, as irgi viska zinau nes uzaugau prie ruso ir svajojau but inteligentu(net enciklopedija kazkada varciau)

    Reply
  8. Brauninkas

    Rokiški, pralinksmini penktadienį su tokiom antraštėm 🙂
    Bet įtariu, nemažai ieškojusiųjų google apie „putkos niežulį“ turejo omeny perkeltinę prasmę. O apie tai nieko neparašei. Negerai. Straipsnis neišsamus gavosi 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš čia dėl grožio tiesiog parašiau, kad gėrėm, nes buvau toje mažoje kompanijoje berods vienintelis negeriantis, tai negaliu atsakyti. Atsiprašau už nedidelį melą.

      Reply
  9. hmz

    1. Eikite į google ir įveskite bile kokią idiotišką paiešką, pvz „Kaip išmokti čiulpti“, spauskite Ieškoti ir nusikopijuokite tekstą iš adreso eilutės.
    2. Susiinstaliuokite firefox priedą refspoof.
    3. Refspoof adrese įveskite tą nukopijuotą adresą iš pirmo punkto.
    4. Eikite į Rokiškio blogą. Blogo šeimininkui atrodys kad pas jį atkeliavote iš google paieškos rezultatų.

    Reply
  10. Laurynas M.

    Zajabys reklama.
    Reikia tikėtis, kad autorius neaplenks ir vyrų su jų problemomis, o tai dar kas nors iš skaitytojų pas Burneikienę kreipsis 🙂

    Reply
  11. :]

    Turbūt vienintelis įrašas, kurio neperskaičiau iki galo.

    Betgi ir temos jūsų prie brangaus vyno butelio…

    Reply
  12. engra

    Jeigu ne visai „dėl bajerio“ rašėt (o neatrodo kad dėl jo), buvo galima dar paminėti medvilnės tinkamumą bei kelnaičių su juostele pavojingumą. Dėl kuo dažnesnio plovimo taip pat drįsčiau ginčytis.
    Kadangi visad reikia vertinti tai, Kas sakoma--džiugu, kad vyrija žinias renka bei skleidžia. Kad ir su lengva ironija.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ne viskas sutilpo tiesiog. Čia galima dar ir įklotus paminėt, kurie irgi skirtingai tinka. Dėl kuo dažnesnio plovimosi -- tai turėjau omeny, kad tuo atveju, kai niežulys yra, kitaip tariant, yra kažkoks dirgiklis. Jam dingus, aišku, viskas turėtų pasitvarkyti.

      Atvirai pasakysiu -- kol nepasiaiškinau pats, negalvojau, kad moterims viskas taip smarkiai sudėtingiau.

      Reply
      1. engra

        Šaunu, kad pasiaiškinot ir, va, vyriškajai auditorijai(bent jau ji visaip kaip čia komentaruos reiškias) peno mintims suteikėt.
        Iš tikro taip, mums ir pačioms kartais keista, kodėl gi ta putė tokia sudėtinga ir jautri 😉 Vyrukai gali dėl savęs džiaugtis- paskaityt yra viena, pasimėgaut kokia infekcija „nei iš niekur“- visai kas kita. Gal paskaičius bus lengviau koleges ir kitas artimas moteris sunkumo akimirką užjausti.

        Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tekstas nereklaminis išties, tiesiog kadangi paaiškėjo, kad profilaktika visgi yra su higieninėmis specifikomis, o tai išsiaiškinęs, ėmiau klausinėti minėtos draugės, tai ir gavosi viskas taip 🙂

      Reply
  13. etikas

    Tai ta proga dainos dalis is liaudies:
    Oi pute pute pute,
    Mano pute kaip gegute,
    Vos tik vakaras ateina
    Mano pute nespakaina.

    Reply
  14. Julius

    Neblogai. Paskaičiau tuos senesnius paieškos frazių sąrašus, prisižvengiau sočiai.

    Dabar labai laukiu straipsnio „energija iš sliekų Rokiškyje“.

    Reply
  15. rim

    visi tie niezuliai atsiranda butent del higienos ir plovimu, nebent yra generalinis imuniteto nuosilpis. makstis yra isklota dregna plevele su mikrobais kaip zarnynas ir esme yra palaikyti gera balansa ir nebus problemu. isvis sitas debiliskas plauk viska pastoviai o mirsi yra dibilu dibilizmas. jis galioja tik todel, kad zmones yra nusigere nupeze prie kompo sedintis lopai, bet sveikui zmogui visi tie plovimai yra kaip galvos nupjovimas kai paskausta.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Negalima kirpti kaltūnų, nes apaksi, o nuo muilo šunvotėm išbers. Liaudies išmintis byloja tamstos lūpomis.

      Reply
  16. Moskitas

    HMM.. Realiai yra taip . Tai, ar moteris turės turės problemų su tuo niežėjimu, priklausys nuo jos kraujo pH indekso.
    Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje, pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Tai priešingai pH parametrui -- indeksui didėjant, organizmas rūgštėja.
    O pats indeksas išskaičiuojamas taip: suskaičiuojama kiek kartų per minutę (k/min)kvėpuojama ramiai sėdint. Užrašoma. Po to, negiliai įkvėpus, kvėpavimas sulaikomas ( sul/sek) kiek galima ilgiau. Rezultatas užrašomas sekundėmis (sul/sek).
    skaičiavimo formulė: k/min -(sul/sek:5)=pH indeksas.
    pvz. kvėpuojama 12 kartų per minutę, o susilaikyti nekvėpavus pavyksta 65 sek.
    skaičiavimas 12-(65:5)= -1 . Taigi jei indeksas smarkiai mažiau nei pH 7 arba net su minuso ženklu, (šarminėj aplinkoj) ir ims veistis tie negeri mikrobai, sukeliantys niežulį.
    Tai būtų vadinamas ketogeninis disbalansas, jam gilėjant žmogus „eina“link diabeto.
    O jei pH indeksas daugiau nei 7 ( rūgštys) niežulio niekad neatsiras, net jei ir nebus naudojamos tos visos Rokiškio išvardintos priemonės putės priežiūrai.
    Tačiau, jei pH indeksas yra smarkiai didesnis nei 7 tada jau yra gliukogeninis disbalansas ir pH indeksui toliau didėjant vystosi hipoglikemija.
    Jai būdingas dažnas kvėpavimas- 40 sek.
    O visa tai (pH indeksas) priklauso nuo mitybos ir keičiant mitybą galima atstatyti balansą. O atstačius balansą, išnyks ir terpė niežuliui rastis. O ne todėl, kad buvo panaudotos tinkamos (ar netinkamos) apsiplovimo priemonės…

    Taigi, vyrija, jei pučių ir neturit, vis vien pasiskaičiuokit savo pH . Gal diabetas ar hipoglikemija jau beldžiasi į duris…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      HMM… Realiai yra taip. Tai, ar tamstą aš iš čionai išbaninsiu, priklauso nuo to, kiek gilus tamstos cerebronekrotinis disbalansas. Stuktelkite savo galva į sieną 5 kartus ir jei akyse tamstai pasirodys mechaniškai indukuotas švytėjimas, tai eikite savanoriškai.

      O jei nepasirodys, tai tamsta tada parašykite čionai dar kažkiek panašaus pseudomedicininio briedo ir nuredirektinsiu tamstą prievartiniu būdu į tą vietą, kurią daugelis jau žino.

      Reply
  17. Moskitas

    dar vienas sakinys
    „Gliukogeniniam disbalansui(hipoglikemijai?) būdingas dažnas kvėpavimas- daugiau nei 20k/min ir maža kvėpavimo sulaikymo trukmė- mažiau 40 sek.“

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Vienas iš senų metodų, gydant kai kuriuos sutrikimus -- tai nuluptas citrinos gabaliukas, kelis kartus pervertas siūlu, kad paskui būtų galima ištraukti. Nežinau, kiek efektyvu, bet kadaise buvo toksai pasitaikęs patarimas senoje literatūroje.

      Reply
  18. Ignas

    Nu bet kokios žinios! Suprasčiau, jei moteris būtų taip parašiusi, bet iš kitos lyties atstovo — tikrai nesitikėjau.
    Anyway, puiku, kad ir tokiom temom apšviečiat visuomenę, juk įvairiapusiškumas bet kokiu atveju išeina į gerą.
    O tokios temos tik dar labiau populiarina autorių. 🙂

    Reply
  19. Andrius

    „Kai turėsite žmoną ar vyrą, ponas Juliau, truputį kitaip imsite žvelgti į pasaulį“

    Teisingai. Vyram ne ka maziau idomu tai jei jie tikrai rupinasi savo partneriu. Aisku jei ji turi.

    Reply
  20. Pingback: Blogerio dilema « Rokiškis

    1. Rokiškis Post author

      Kai tamsta sulauksite lytinės brandos, tai galėsite čionai komentuoti, o dabar čia mažvaikių nelaikau, taip kad tamsta keliaujate į Peru.

      Reply
      1. Ji24

        galeciau tokiems azvaikiams kaip flioksas pasakyt, kad dar tegul patupi prie mamos papuko, jei nesupranta tokiu rimtu reikalu, ir idomu kai pats tures mergina ar zmona ir istiks netiketa problemele, tj ir klaus ar ne humuro sou… o tu Rokiski saunuolis 🙂

        Reply
  21. Pingback: Porcija šviežių paieškos atradimų « Rokiškis

  22. Pingback: Vėl paieškos atradimų – 2013 metų pradžiai « Rokiškis

  23. ieva

    plauti kuo dažniau irgi negerai. per didelė higiena irgi kenkia tai vietai. optimaliausia kartą per parą. o per tas dienas kaskart keičiant įklotą

    Reply
  24. Pingback: Sovietmetis ir higieniniai įklotai moterims « Rokiškis

  25. viktorija

    sveikos , prasau gal galit mane kas pagelbet nezinau kas man yra ziaurei nezti aptine kuno daly kaip sakant (pute) . tiesog kur tik einu ziaurei niesti o prie zmoniu tai nesikasisi ,svarbiausia as ir tvarkynga ir viska , ir nezinau kas tai galetu but kartais pagalvojiu gal koks uzdegimas ar pns.. bet nezinau visokios mintys kyla ,tai prasau pasakykit kas tai galetu but (is anksto aciu :))

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš nesu ginekologas, tai mano patarimų rimtai nepriimdinėkit, tačiau jei nėra kitų simptomatikų (nesivysto uždegimas, nėra nemalonaus kvapo ar pakitusių išskyrų) -- gali būti ir kokia nors nestipri alergija įklotams, apatinių drabužių medžiagai ar higienos priemonėms. Tokiu atveju vertėtų pabandyti tai pakeisti ir žiūrėti, ar per kelias dienas niežėjimas išnyks.

      Reply
  26. Saule

    Labas vakaras, gal galite ka patart, ilga laika gydžiausi nuo bakterines vaginozes, ir dar kitu bakteriju, geriau daug antibijotikų, lyg ir visi simptomai dingo kurie buvo pries gydant, (tai gausios isskyros, nemalonus kvapas, perstejimas slapinantis,) dabar atsirado kita problema labai niesti maksti ir apie ja esancia oda, isbandziau ovulias kurios atkuria maksties mikroflora bet deja man nepadeda, gal ka galite patar??

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, aš tai pirmiausiai patarčiau su atitinkamu gydytoju pasikonsultuoti. Šiaip niežulys gali būti dėl įvairių priežasčių, įskaitant ir tuos pačius antibiotikus netgi (jei mikroflora pasikeitė ar atsirado kitų dirginančias medžiagas išskiriančių bakterijų, kas kartais būna po antibų), o gali būti ir alerginiai dalykai (pvz., dėl netinkamų įklotų, tamponų, prezervatyų, etc.), o gali būti ir belenkiek kitų priežasčių (netgi tokių, kaip pasikeitęs muilas ar pan.). Jei tai savaime nepraeina kelias savaites, priežastys neaiškios ir niekas nepadeda, į gydytoją kreiptis tikrai patarčiau.

      Reply
  27. Pingback: Apie kosmetikos ir grožio šedevrus | Rokiškis Rabinovičius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *