Melejonas atsakymų į įvairiausius skaitytojų klausimus

Iranietiškas psichotronas

Irano prezidentas Mahmud Ahmadinejad, pasimokęs iš Libijos įvykių ir Muammar Gadaffi likimo, į gatves išleido psichotronus, kuriais paveikiami potencialūs sukilėliai. To pasėkoje į mano blogą plūstelėjo bepročiai.

Laiks nuo laiko vis paskelbiu įdomesnių ufonautinių frazių, kurios atveda čia man naujų gerbėjų ar nekentėjų. Taigi, dabar vėl porcija prisikaupė, manyčiau, visai verta dėmesio, nes pabandžius įsivaizduoti, ką kai kurie lankytojai turėjo galvoje, truputį kažkokie disonansai kyla. Vienintelis paaiškinimas – kad visokiems, kaip čia gražiau išsireiškus, keistuoliams – sezoninis paaštrėjimas prasidėjęs gal.

Ir dar jei galiu suprasti, kai koks nors kliedesys susigalvoja pavienio žmogaus galvoje, tai jau visiškai nesuprantu, kaip visiškai vienodi kliedesiai atsiranda daugelio skirtingų žmonių smegeninėse. Čia yra rimtas įrodymas, kad beprotybė nėra koks nors asmeninis sutrikimas, o aiškiai yra transliuojama kokių nors iliuminatų, masonų sąmokslo ar dar kokios nors nelegalios ir priešiškos organizacijos. Ir kaip žinia, įrankis beprotybės transliacijai – tai psichotronas, kuriuo skleidžiamos įvairios psichinės bangos.

Na, patys pagalvokit, kas dedasi galvoje žmonėms, kurie vis ieško ir ieško kažko pagal tokias frazes (čia ne pavieniai apsilankymai, o tokie, kur kartojasi ir kartojasi), pavyzdžiui:

  • „Pridurkų šūdas“ –  jūs, pridūrkai, čia į jus kreipiuosi: jums ką, savo šūdo nepakanka, kad dar ir internetuose ieškote? Čia, atleiskit, nu aš neturiu žodžių. Tai be komentarų tiesiog.
  • „Globoti VLKK“ – čia kas tokie nori globoti VLKK, man įdomu? O gal VLKK jau uždraudė ir žodį „globoti“? Kita vertus, man kyla ir kitų minčių – visokie nepilnavertiškumo kompleksus turintys tikrai mėgsta VLKK globą, tad gal tikslingai jos ir ieško.
  • „Vakare vyras numovė kelnaites ir paėmė diržą“ – čia išvis kažkoks kliedesys, aš jums ką, pornografijų internetas? Aš manau, kad tie, kas pagal šitą konkrečią frazę laiks nuo laiko pas mane užsuka, nemenkai nusivilia.
  • „Tobulas feminizmas“ – WTF????
  • „Nealkoholinis vynas“ – šitas bent jau džiugina, nes pasirodo, kad ne aš vienas mėgstu bealkoholinį vyną, o dešimtys žmonių, kas mėnesį čia vis ateinančių pagal šią frazę. Galiu tik pasakyti, kad nealkoholinis vynas tikrai yra skanesnis už alkoholinį, o be to, neturi kenksmingų pašalinių efektų. O jei norit prisiliuobt, tai nereikia vaizduot kultūringų ir apsimetinėt. Jei esat alkoholikai, tai ir gerkit degtinę.
  • „Rokiškio ir Užkalnio santykiai“ – aš pastebėjau, kad nekurie sąmokslininkai jau seniai skleidžia visokias teorijas, kad Rokiškis esą yra Užkalnis, o Užkalnis esą yra Rokiškis. Tai yra susiję su visokiais aš nesakysiu, kieno skleidžiamais dalykais. Nes pagal tas teorijas aš jumis visais naudojuosi. Taip ir dabar naudojuosi, nes jūs skaitote ir esate išnaudojami. Taip, čia toks išnaudojimas jūsų.
  • „Nocopyright.lt dingo“ – čia kažkoksai nesusipratimas matyt, kad mane pagal tokią frazę kažkas randa, bet kita vertus, pabandžius į tą puslapį užeiti, kyla klausimas iš serijos cherchez la femme: kas yra toji Donata, apie kurią paskelbiama, prieš nuredirektinant į kažkokios neaiškios radijos internetą?
  • „Į šlapdešrę tualetinio popieriaus“ – čia negaliu spėti, ar gamintojai, ar vartotojai ateina pagal tokias paieškas, bet kad tokių ne vienas – tai jau faktas, kaip blynas. Tiesa, galiu nuraminti, kad tai yra truputį mitas: tualetinio popieriaus neverta dėti į šalpdešrę, nes per brangu. Žymiai pigiau yra dėti tiesiog celiuliozės masę – ji sukaupia savyje drėgmę ir tada galima pridėti papildomai vandens dėl svorio. Ar pastebėjot, kad kai kurios dešrelės, verdamos, stebėtinai smarkiai išsipučia, nelyg kokios kempinės?
  • „Kuo metalo muzika geresnė už popsą?“ – tokį klausimą tikrai užduoda ne metalo mėgėjai, o tie, kas klausos neturi ir mėgsta tokias dainininkes, kaip Britney Spears ir Justin Bieber. Dėl šito tai aš jums garantuoju. Tad ir atsakymo čia nereikia. Metalo muzika niekuo ne geresnė už popsą, tiesiog popsas skirtas muzikiniams idiotams, o metalas – muzikiniams intelektualams.
  • „Gėjų ir lesbiečių vėliava“ – WTF? Aš jums ką, koks nors gėjų ir lesbiečių puslapis? Ai, nors gal kartą ir minėjau apie tas vėliavų spalvas.
  • „Pinigų vertiklis“ – kas nors, prašau, paaiškinkite man, nuo kada modemas pervedinėja pinigus. O gal čia vienas iš tų daugelio atvejų, kai VLKK ir jiems prijaučiantys neprigijusiam savo kliedesiui sugalvoja naują prasmę ir vėl pradeda jį kišti kur papuola?
  • „2011 metų Tissot ambasadorius“ – nieko neturiu prieš šveicariškus laikrodžius. Bet argi aš kada nors ką nors esu apie tai rašęs? Beje, jei jau taip, tai Tissot išties yra vienas iš geriausių pasirinkimų, perkant laikrodį – jie nėra brangūs, jie yra geri, kiek atsimenu, būna su safyriniu stiklu, trumpai tariant, laikrodis visam gyvenimui.
  • „Kas yra Lietuvos prezidentė“ – pasirodo, politika ne visi aktyviai domisi, tačiau kai kurie bando užtaisyti savo skyles galvoje. Čia išsyk galiu duoti atsakymą: Lietuvos Prezidentė yra Dalia Grybauskaitė. Įdomu tik tiek, kad šito nežino daugelis žmonių.
  • „Marinuotų agurkų receptai“ – ar aš kada nors ką nors rašiau apie marinuotus agurkus? Nu gerai, šekit paprastai kaimiškai, jei jau ieškot: dedat sloikėlin česnako skiltelę, 5 pipirų grūdelius, truputį krapų, kelis juodojo serbento lapelius, sukišat agurkus, šaukštelį nejoduotos druskos, porą valgomųjų šaukštų acto, atsargiai (kad sloikas netrūktų) užpilat verdančiu vandeniu ir užvekuojat.
  • „Perku beždžionę“ – aš nesuprantu, bet šita frazė su visokiomis variacijomis jau porą metų vis kartojasi – tai apie parduodamas beždžiones, tai apie beždžionių kainas, tai apie superkamas beždžiones. Pas mus Lietuvoje ką, beždžionių prekyba vyksta?
  • „Mažos gyvatės“ – gal ir su gyvatėmis, kaip su beždžionėmis? Įdomu tik, kodėl būtent apie mažas, o ne apie dideles gyvates?
  • „Kaip perkelti telefono numerius iš Nokia į PC“ – čia jau aišku, kodėl mane taip suranda, ale pasirodo, kad aš ne vienintelis panašiai nuo Nokia nukentėjęs, nes panašių paieškų krūvos. Matyt, daugelis migruoja prie padorių telefonų, nes ta fufliška kontora užkniso juodai.
  • „Skolininkai bėga į užsienį“ – nežinau, kodėl mane pagal tokią frazę randa, bet jei kam nors įdomus mechanizmas – tai labai paprasta: daugelyje kitų ES šalių yra asmens bankroto galimybės, todėl ir bėga. Isteriški valdžiažmogių žvygavimai apie tai, kad asmens bankroto Lietuvai nereikia – beprasmiški, nes metodai seniai atidirbti, legalūs, teisėti ir t.t..
Arklys ir katė

Arklys laiko katę ant kanopų. Tiksliau arkliažmogis gal, bet tikrai ne asilas, nes jis tuo ją nenormalią katę išmes patys suprantat kur. Čia visiškai nesusijusi iliustracija, ji tiktai tam, kad pademonstruoti, kokios katės čia ateina ieškot kliedesių, nes normalūs žmonės tikrai tokių kliedesių neieškotų.

Bet tai niekis, pažiūrėkim, kokių bepročių dar ateina…

Širšė ir vapsva

Čia du padarai, sprendžiant iš to, kaip susirietę - nunuodyti dichlofosu. Ta dešinėje - tai paprasčiausia vapsva, tokios būna kokių 2cm ilgio, retai - truputį didesnės. Širšė (arba, kaip žurnalistai vadina - širšuolas) yra porą kartų ilgesnė. Pridūrkavoti vokiški gamtos sergėtojai nusprendė, esą širšės nykstanti rūšis ir dabar už jų lizdų naikinimą deda baisias baudas. Idiotų skaičius neišmatuojamas, o kai jie pakliūna valdžion, tai prasideda visiški kliedesiai.

Matėm, kokių būna reguliarių ieškotojų, kurie vis eina ir eina pagal tuos pačius kliedesius, leidžiančius įtarti, kad įvairūs durni diskursai išties yra užkrečiami. O nereguliarių ieškotojų būna pačių įvairiausių, tad kai kuriems pabandysiu čia padėti, kitaip tariant, atsakyti į galimai kažką dominančius klausimus. Į kai kuriuos klausimus gal ir atsakysiu, o su kitais, neatsakytais, gal padės kas nors iš komentatorių?

  • „Acetoninis vėmimas vaikas“ – čia galimai diabeto požymis, bet jei vaikas serga, tai reikia skubiai į gydytojus kreiptis, o ne po internetus laigyt, vėmimas gali reikšti ir apsinuodijimą, ir kokią kitą sunkią ligą. Mažiems vaikams tai gali būti susiję su pavojumi gyvybei. Dar kartą kartoju: nekvailiokit su informacijos paieškom internetuose, o kreipkitės į gydytojus.
  • „Baigiau ISM, gavau kasininko darbą banke“ – aišku, apie kitus universitetus kalbant, panašios istorijos seniai tapusios realybe, tačiau ISM atveju – tai panašiau į anekdotą. Mokytis į ISM paprastai eina žmonės, kurie sugeba daryti karjerą, o ir šios įstaigos diplomai yra vertinami, skirtingai nuo kitų Lietuvos aukštųjų.
  • „Baltasis vaiduoklis be galvos“ – Baltasis vaiduoklis gal kartais ir būna be galvos, nes vaiduoklių įpročiai neretai keistoki. Baltojo vaiduoklio svetainė surandama nesunkiai. Labai rekomenduoju.
  • „Bebrų išmatos maisto pramonėje“ – abejoju, ar bebrų išmatas kas nors naudoja maisto pramonėje, tačiau bebrų sruogliai (analinių liaukų išskyros) gan plačiai būdavo naudojamos parfumerijoje (kurios reguliavimas daugelyje šalių susijęs su maisto pramonės reguliavimu). Dabar dažniausiai sruogliai keičiami pigesniais sintetiniais pakaitalais.
  • „Dabartinių pensininkų ateitis“ – negaliu pradžiuginti, kad ta ateitis bus gera. Patariu ieškoti alternatyvių uždarbių, o jei norite stabilesnio gyvenimo, kovoti reikia ne už pensijų didinimą (kas tiktai pablogins bendrą Lietuvos situaciją ir pensijas atims ateityje), o už ribojimų ir biurokratijų panaikinimą smulkiam verslui.
  • „Darbdavio klausimas ką galima padaryti su plyta“ – tai tipinis personalščikų išsikalinėjimas, bandant atrinkti kokį nors darbuotoją pagal tai, ką jis prifantazuos. Realiai tokie testai tepadeda atrinkt iš bendros masės šizofrenikus, panašius į tuos pačius personalščikus. Kadangi panašaus pobūdžio testai niekaip nesiriša su darbu, jūsų teisingas ar neteisingas atsakymas niekaip nepadės jums įsidarbinti, nors naivūs personalščikai ir tiki, kad atsakymas „įmūryti“ reikš tiesiog darbuotoją-varžtelį, o atsakymas apie tai, kad „nudažyti plytą geltonai“ reikš kokią nors kūrybingą asmenybę.
  • „Gautas iš VMI laiškas apie tai, kad įmonėje maži atlyginimai“ – tai aiškus signalas, kad VMI įtaria, jog mokate vokeliais. Ruoškitės patikrinimams, kita vertus, pagalvokite apie tai, kaip šį bei tą paoptimizuoti. Daugeliu atvejų VMI įtaria negerus dalykus ne šiaip sau, o gavę ir kitų, netiesioginių ar tiesioginių signalų. Todėl patariu susimąstyti ir apie tai, ar darbuotojai jūsų įmonėje neužtručinti, ar nėra atsiradusi priešprieša tarp darbuotojų ir įmonės vadovybės.
  • „Gražumu spinduliuojami butai“ – gal jūs turėjote omeny „psichotronais spinduliuojami butai“? Nors, kita vertus, gal čia turėta omeny „gražumu spinduliuojantys butai“, tačiau dibilai iš VLKK jau sugalvojo, kad ne spinduliuojantys, o spinduliuojami, panašiai, kaip ir su „skalbiamaisiais“ milteliais?
  • „Greitai kertantys alkoholiniai kokteiliai“ – vienok, pats jau buvau užmiršęs, ale pasirodo, kad nors ir durnai atrodanti frazė, visgi tokias temas apie greitą nugirdymą buvau užgriebęs.
  • „Jei aš nedirbu bet melžiu karves socialinė man priklauso ar ne?“ – ūkininkaujantiems socialinės išmokos berods nepriklauso. Kita vertus, jei nesate ūkininkaujantis, galit užsiregistruoti bedarbiu ir tapti vienu iš daugybės veltėdžių, kuriuos išlaiko dirbantieji. Galite padėkoti už šią tvarką idiotams, kurie vietoje progresinių mokesčių, skatinančių dirbti, dalina pašalpas, skatinančias nedirbti.
  • „Ką daryti, kad kiaunės nepjautų vištų?“ –vienintelis man žinomas būdas apsisaugoti nuo kiaunių – tai spąstai (tie patys žiurkiniai, statomi prie visų įmanomų landų, ant balkių ir t.t. – kur tik kiaunė gali bėgti), tačiau ir tie ne visada suveikia. Jos velniškai vikrios ir gudrios.
  • „Ką daryti po lito devalvacijos?“ – panašu, kad sena tema atgimsta, nes susidomėjimas devalvacija auga, juoba, kad vis labiau ryškėja Lietuvos ekonomikos priklausomybė nuo eksporto. Po lito devalvacijos daryti jau nereiks nieko, viskas savaime pasitvarkys. O štai iki lito devalvacijos verta pagalvoti apie tai, kokių importinių prekių labiausiai pasigestumėte, jei jos pabrangtų keliom dešimtim procentų. Atitinkamų prekių ir vertėtų nusipirkti. Kita vertus, niekas nežino, ar devalvacija bus, nes Andrius Kubilius tinkamo momento neišnaudojo. Dar kita vertus, galima spėlioti, ar neišnaudos šios naujos galimybės.
  • „Ką daryti, kad nustotų niežtėti putę?“ – patarčiau visų pirma reguliariai putę plautis (bent kartą per dieną), tai dauguma atvejų padeda. Jei per kelias dienas simptomai neišnyks, patariu kreiptis į ginekologą arba dermatovenerologą. Galimos priežastys – labai įvairios, pradedant įvairiais dermatitais, infekcijomis bei pan. ir baigiant helmintozėmis bei utėlėmis. Bet kuriuo atveju medikai padės geriausiai.
  • „Kada apsimoka rinkti mėlynes su aparatais?“ – ponai, aš nežinau, kada apsimoka rinkti mėlynes su aparatais, tačiau prašau kiekvieno: jei pamatysit dibilus, kurie šukuoja mėlynes, taip žalodami uogynus, įvykdykite pilietinį areštą ar dar ką nors tinkamo. Nes tokia veikla ne tik nusikalstama, bet ir šlykšti. Uogų šukuotojai – šūdų žmogystos.
  • „Kada krenta spiralė iš makšties?“ – neatsimenu, kad būčiau kada nors ką nors apie šią kontracepciją rašęs. Rašiau kadaise apie mirties spirales, bet kad jos atvirkščiai – ne iš makšties iškrenta, o į skylę nusviedžia, o tai jau nesusijęs dalykas. Trumpai tariant, patarčiau kreiptis į ginekologą.
  • „Kaip išplaunami pinigai?“ – negi galvojat, kad taip imsiu ir skelbsiu tokius dalykus? Ponai, šitokios konsultacijos kainuoja gerus pinigus ir nemokamų patarimų internete nesurasit. O ir šiaip geriau paprastai taip nieko tokio nedaryti, nes neaišku, kiek tai yra legalu. Aišku, priklauso nuo to, ką jūs turit omeny, sakydami apie pinigų plovimą. Galiu tik patarti: plaudami, nenaudokite jokių skalbimo miltelių, nes juose esantys liuminoforai paskui sukelia švytėjimą ultraviolete ir visokius įtarimus parduotuvėse.
  • „Kaip padaryti, kad vienas acc galėtų balsuoti kelis kartus?“ – čia jums kaip pirštu į akį, tiesiai apie elektroninius balsavimus. Gal bent kažkam dašils, ko siekia internetinių balsavimų šalininkai.
  • „Kaip padirbti pinigus?“ – amžinas mažamečių dibilų klausimas. Vyresni paprastai susivokia, kad tai nėra saugus būdas praturtėti. Jaunesni – neretai savo kailiu išbando baudžiamąją valstybės ranką. Nedarykite to niekada, nes pinigai – tai pagrindinis valstybės pajamų šaltinis ir jokios konkurencijos jokia valstybė čia netoleruos. O gerai padirbti visvien nesigaus, net jei ir stengsitės.
  • „Kaip praplėsti analinę skylę?“ – toksai klausimas nėra gerai suformuluotas, nes problema yra ne per siaura subinskylė, o vidurių užkietėjimas, sukeliantis skausmą tuštinantis. Patariu pasitarti su gydytoju, kaip geriau sureguliuoti savo maitinimąsi ir dienos režimą taip, kad viduriai neužkietėtų.
  • „Kaip sukčiauti, skaičiuojant pinigus?“ – geriau nesukčiaukite, nes galite susilaukti didelių nemalonumų, o klientai tikrai už tai neatleis. Sukčiavimas – tai yra ne verslas, o kriminalas, beje, už tai ir baudžiamoji atsakomybė numatyta, o pagauti už šitai labai lengva, paprasčiausiai keli testai su kontroliniais pirkėjais – ir sisteminis sukčiavimas įrodytas, kalėjimas garantuotas.
  • „Kaukazo Rokiškis“ – aš labai abejoju, ar kur nors Kaukaze yra Rokiškis. Bet jei yra, tikrai būtų nuostabu gauti apie tai kokios nors informacijos.
  • „Kiek kainuoja Lietuvoje Jacobs kava?“ – kaina jau virš 20 litų už puskilogramio poką. Neatsimenu tiksliai, perėjau prie kitų rūšių. Tegul Kraft apsišika. Geriau jau pirksiu už brangiau, nei Jacobs. Taip, taip, jokių kartelinių susitarimų nėra, žinoma, čia tik šiaip pagrindinės kavos rūšys sinchroniškai brangsta visose parduotuvėse vienu metu.
  • „Kiek žmogus gali gauti metų kalėjimo už kito žmogaus pasiuntimą nahui?“ – sprendžiant iš klausimo, pradinių klasių moksleiviai tikrinasi kažkokių savo mitų teisingumą. Faktas yra toks: nei kiek metų negalima gauti už šiaip kokio nors žmogaus pasiuntimą naxui. Jei jus siunčia kas nors naxui, tai ir eikit naxui, o paskui pagalvokit, už ką buvot pasiųsti. O ne nervinkit tuos, ką užpisot.
  • „Kaip tapti anoreksike?“ – anoreksike padės tapti kai kurie neuroleptikai ir antidepresantai, kurių konkrečių pavadinimų negaliu minėti, tačiau jie yra receptiniai vaistai, išrašomi tiktai profesionalių psichiatrų, į kuriuos kreiptis patarčiau. Apsilankymas pas gydytoją nieko nekainuos ir problema bus išspręsta.
  • Kaip nuvažiuti į Kalabybiškes? – deja, negaliu patarti, tačiau sako, kad šios yra visai šalia Pyzdališkių, tad tenai vietinių galite ir pasiklausti. Pyzdališkės, kaip ir Kalabybiškės, yra Varėnos rajone.
  • „Kodėl per nėštumą išryškėja bamba?“ – todėl, kad pilvas išsipučia, atitinkamai ir bamba iššoka priekin. Tai juk elementaru.
  • „Kaip atsirado lesbietė?“ – jei klausimas yra apie žodį „lesbietė“, tai jis kilęs nuo tokios Lesbo salos, kur gyveno garsioji antikos poetė Sapfo, rašiusi puikias eiles apie meilę moterims. Vėliau ėmė plisti visokie mitai, kad tenai toje saloje lesbietės tik ir tegyvena – pats žodis lesbietė ir reiškia Lesbo gyventoją.
  • „Liaudiškos priemonės nuo schizofrenijos“ – deja, liaudiškų priemonių nėra, kaip nėra ir efektyvių neliaudiškų priemonių. Niekas aiškiai negali net pasakyti, kas ta schizofrenija išvis per daiktas (nors skirtingų teorijų – dešimtys), tad su gydymo priemonėmis tikrai nekas. Vienintelė priemonė, kuri jums padės – tai begalinė kantrybė.
  • „Livejournal neveikia“ – taip, LJ tarpais veikia, tarpais neveikia, tai tęsiasi jau porą metų, bet jei anksčiau neveikimai trukdavo minutes, retkarčiais – valandas, tai dabar trunka dienas. Rekomenduoju keltis į Popo.lt, čia jau daugelis iš LJ perbėgo, juoba yra ir priemonės visiems įrašams bei komentarams suimportuoti.
  • „Kokius planus lietuvių tautos atžvilgiu kūrė naciai?“ – labai paprastus išnaikinimo planus. Apie 80 procentų lietuvių turėjo būti sunaikinti, likę – asimiliuoti. Lietuvių tautos, kaip tokios, turėjo nelikti. Nes lietuviai turėjo naglumo iš vokiečių atimt Klaipėdos kraštą, o paskui dar ir sukilti prieš sovietus, taip atimdami pirmų pergalių džiaugsmą iš nacių. Pagal nacistinius ideologus, lietuviai buvo labai netinkama tauta.
  • „Narkomanų mentalitetas“ – neturi narkomanai ypatingo mentaliteto, visas jų mąstymas yra supaprastintas iki negalėjimo: aplinkos suvokimas nuslopintas, mąstymas nuslopintas. Viską valdo nepakeliami abstinencijos skausmai ir beribis troškimas gauti dozę, kuri tuos skausmus numalšintų. Žmogiški santykiai narkomanams nustoja egzistuoti. Bet kuris žmogus narkomano požiūriu tėra pinigų šaltinis dozei, kurios reikia kuo greičiau ir nesiskaitant su priemonėmis.
  • „NWOBHM, ką reiškia?“ – tai reiškia apie 1975-1980 susiformavusią britišką hard rock kryptį, iš kurios išaugo pilnavertis heavy metal stilius. Pažodžiui santrumpa išsišifruoja, kaip „New Wave Of British Heavy Metal“. Naująja banga tai pavadinta dėl to, kad buvo ir senesnė britiško metalo banga, su visais Black Sabbath ir taip toliau.
  • „Pagal ką galima atpažinti žydus?“ – tiesiog pagal protingumą. Jei kažkas protingesnis už jus – vadinasi žydas. O jei jūs pats protingesnis už kitus – tai reiškia, kad ir jūs žydas. Tai labai paprasta, intelektas yra susijęs su juden-genu (žydišku genu), todėl vienintelis požymis, kuris rodo žydiškumą – tai protas. Kadangi žydiškas genas labai paplitęs, protingų žmonių yra ganėtinai nemažai, jūs tikrai galite turėti juden-geną, apie tai nei neįtardamas.
  • „Reakcija skystas vandenilis ir skystas deguonis“ – viskas priklauso nuo sąlygų. Suskystintos dujos gali sudaryti stabilius mišinius, tačiau nuo smūgio tokie mišiniai detonuoja, o sprogimo energetinė vertė yra kraštutinai didelė. Kitais atvejais, kaip kad raketose, skystas vandenilis ir deguonis yra paduodami į degimo kamerą, prieš padavimą kaitinant, o tada jau sudaro kameroje degantį dujinį mišinį.
  • „Skirtumas tarp bitės, vapsvos ir širšės“ – čia nieko sudėtingo: bitė yra gauruota (įskaitant ir gauruotas kojas), su nedideliais ūsais, neryški tokia, o vapsva – ryškiai geltonai/juodai dryžuota, be gaurų, su labai persmauktu liemeniu. Skiriasi jos ir savo elgesiu – bitės lenda prie gėlių, o vapsvos – prie žmonių maisto. Širšės išvaizda bei elgesiu primena vapsvas, tik didumu yra milžiniškos, porą kartų ilgesnės, kaip tikri monstrai.
  • „Viasms grasinimai“ – čia galiu tik patarti turėt smegenų prieš imant visokias paskolas internetais. Greita paskola, greiti pinigai, greita vergovė. Patariu rasti būdų, kaip kuo greičiau grąžinti tas skolas arba išvažiuoti į užsienio šalį, kur galima būtų legaliai bankrutuoti.
  • „Žuvys lendančios į lytinius organus“ – nors frazė ir keistoka, išties čia klausimas apie parazitinį šamuką kandiru, paplitusį Amazonijoje. Ši kirmėlės pavidalo žuvytė užuodžia amoniaką ir aptikusi šlapimtakius, staigiai į juos įlenda (kai kada įlenda ir į analinę angą ar makštį, bet tai jau retesni atvejai), o tada prasigraužia skylutę, per kurią ima siurbti kraują. Kadangi žuvikė nėra prisitaikiusi parazitavimui žmonių kūne, tai išsikapstyti, prisisiurbus, nesugeba, todėl padvesia. Pasekmės neretai mirtinos ne tik šamukui, bet ir žmogui.
Analinė katė

Čia šitaip matyt nutinka katėms, kurios pakliūna į mano blogą. Nes tiktai durniausios katės (ir ne visos, o tiktai durniausios) gali tokių nesąmonių prigalvoti, pagal kurias čia ateina kai kurie puspročiai.

Galų gale, visvien dauguma klausimų lieka neatsakytais. Arba man netgi nesuprantamais išvis. Pavyzdžiui, visiškai nenuvokiu, kas per dalykas yra kažkoks „oron“ arba kažkokia „elanka“. Kitais atvejais – šiaip nenuvokiu, pagal ką čia atėjo tie žmonės ir kokia proga. Bet dažniausiai mane glumina pats klausimas: kas dedasi tų žmonių galvoje? Kodėl jie užduoda tokius klausimus arba kodėl su tokiais klausimais jie čia pakliūna?

  • 44 dydžio 2011 m suknelės techniniai brėžiniai
  • Acetileno baliono sriegis
  • Afrodiziakai Rokiškyje
  • Analinis seksas šuo + oron
  • Atlaidų saldainių receptai
  • Atsiprašome dėl viruso svetainėje
  • Aušra iš Rokiškio
  • Baltas negras
  • Beliašai ant kefyro
  • Bruknių uogienė su burokėliais
  • Citatos penktokams
  • Dainuojantys kakučiai
  • Dalinai nepakaltinama
  • Dainius Radzevičius kokį fotoaparatą turi?
  • Darbuotojas pavogė įrankius
  • Dėl kokių priežasčių reikia amputuoti pirštą?
  • Delfi komentarai šiandien
  • Didžiausias internetų chamas
  • Diskursai aplink homofobiją
  • Dėstytojas Rokiškis
  • Elanka repertuaras
  • Falinis simbolis panaudojimas
  • Frazės apie supermenus
  • Geriausi linuksai
  • Geriausias metalo koncertas simfoninis
  • Gėrimų išparduotuvė degtinė 100 laipsnių kur įsigyti?
  • Haliucinacija prietaisas galvoje
  • Į smulkias linijas subyra kompiuterio ekranas
  • Tėvų sodyba nėra vienintelė tavo prisidirbta sfera
  • ISM paskaitų tvarkaraštis
  • Išpiso girtą
  • Ką reiškia, jei žiedas rodo žalią spalvą?
  • Kačių kvailystė
  • Kai gerai vogti
  • Kaip atrodys Rokiškis po 50 metų?
  • Kaip nutrint kojų pėdas?
  • Kaip taisyklingai laižytis?
  • Kaip lietuviai geraširdžiai gina vilkus
  • Kaip pagaminti musmirės kepurę?
  • Karvė su skyle skrandyje išimt maistui
  • Kas ką gali pasakyti?
  • Kas nori pas mane namuose žaisti ero Rokiškis?
  • Kasparas Pocius tolerastas
  • Kodėl Google?
  • Kokių katastrofų tikėtis 20011-2012 metais?
  • Koks tinklapis, kur su tikru pimpalu merginos?
  • Kompensacija už sulaužytą žandikaulį
  • Kokteiliai su Čepkelių raistu
  • Krepšelių receptas grybukams
  • Kutenimas ausyje
  • Labiausiai lūžtanti spalva
  • Lakštingalos šūdai
  • Lietuvio pimpalo skonis geresnis
  • Marinuota silkė priedas lavonų
  • Mėsininkai su kardu
  • Prakeiksmo nuėmimas
  • Prišikau ant grindų, kaip išvalyt
  • Psichotronika
  • Rankų darbo kašikai
  • Rasistinės atributikos nustatymai
  • Rokiškyje cunamis
  • Rokiškio bebras
  • Rokiškis blogas rabinas
  • Rokiškis iš kosmoso
  • Rokiškio ligoninėje ligoniai kankina vieni kitus
  • Sankcijos vagiant šildymo sistemą
  • Sex, etika, moralė mokomasis video
  • Silikoninė krūtinė
  • Skambučių bajeriai
  • Skaniausi kebabai yra Rokiškyje
  • Šaunieji vaginos ieškotojai
  • Šlykščiausi tortai
  • Subtilios frazės
  • Šūdų meras
  • Sėksas studėntų
  • Šviežio starkio požymiai
  • Šuns perauklėjimas
  • Tu tik svajonė
  • Urinoterapija liesėjimas
  • Vagystės psichologija
  • Varpoje rutuliukai
  • Vėžių supirkimas punktai Rokiškyje
  • Visatos mąstymo dėsniai
  • Visi internetai atsisiųsti
  • Visur ir visada
  • VMI ir nelegali veikla internete
  • Vogimas per internetą
  • Vogimas už bulves
  • Vogti siūlai
  • Žiurkėno priešingybė

Trumpai tariant, gal kas nors man visgi padėsite į kokius nors klausimus dar atsakyti? Kas tas vogimas už bulves? Kokie psichotronai sukelia haliucinacijas galvoje? O gal tų spinduliuočių ieškotojams padėtų urinoterapija? Bet kas tai per padaras – karvė su skyle išimti maistui? Ir kurių galų pas mane kažkas ieško ISM paskaitų tvarkaraščio? Ir kas per supermamos susigalvoja bruknių uogienę su burokėliais? Padėkit su tais klausimais, ką?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

43 thoughts on “Melejonas atsakymų į įvairiausius skaitytojų klausimus

  1. Donatas

    Karvė su skyle skrandyje išimt maistui:
    Mokslininkų išmislas stebėti karvių virškinimo procesus per specialiai padarytą skylę gyvulio šone. Atrado kažkoks kanadietis, kurio sužeistas pilvas kažkodėl negijo, bet virškinimui tai nekenkė 🙂 Išsamiau čia -> http://daviswiki.org/fistulated_cow

    Ir dar čia:
    http://www.damninteresting.com/hole-y-cow/
    http://awp.diaart.org/dunning/cowstomach.html
    http://www.geekologie.com/2009/01/cows_with_holes_directly_to_th.php

    Reply
  2. nostra

    pan Rokiskis, kaip anksciau apie popsa nieka nekirsdavai, taip ir iki siol nekerti 😀

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      O, dėl to, kad draudžiama prekiauti beždžionėmis -- nežinojau. Tai gaunasi taip, kad čia nelegalūs prekeiviai vis užklysta?

      Reply
  3. Leo Lenox

    Man atrodo, čia žmonės Jūsų ir mano bloge ieškojo tie patys. Kažkoks masonų sąmokslas. Čia, įtariu, Skirtumas ieško gūglėj specialiai.
    Palyginkite:
    pas mane ieško/pas Jus ieško
    prostitutes bybis; papai ir peniai/Koks tinklapis, kur su tikru pimpalu merginos?
    deep minet foto; seksas oralinis asmenines foto/Lietuvio pimpalo skonis geresnis
    penio forma/Falinis simbolis panaudojimas

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jo, panašu, kad nors tamsta ir esat katė, susiduriate su tomis pačiomis problemomis. Aš manau, kad mums reikėtų daugiau tarpusavio tolerancijos bei vieni kitų palaikymo, ginantis nuo tų nerišlių žmogystų.

      Reply
    2. Rokiškis Post author

      Va, naujų keletas lytinėmis temomis: „tarpukojų kolekcija“, „vaginos kultas“, „seksualus šūdas“.

      Reply
  4. ENORCA

    “Liaudiškos priemonės nuo schizofrenijos” 😀 made my day.

    O jei rimtai, tai pati kartais pasižiūriu pagal kokias google užklausas žmonnės patenka į mano kuklų blogelį. Bet man dar toli gražu…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Tas mėšlas, kuriuo šeria -- tai žolė, kuri sunkiai virškinasi, dėl to karvės ir atrajoja (sukramto, pilve papūdo, o paskui atryja, vėl perkramto ir praryja jau normaliai). Tai labai specifinis mitybos mechanizmas.

      Reply
  5. skirtumas

    Jūs čia prašau manęs nebūtais dalykais nekaltinkite.

    O karvė (o gal net ir arklys) su skyle skrandyje bei tokiu guminiu kamščiu gyvena veterinarkėj Kaune. O dar toks Mike Rowe per Discovery kanale rodytą laidą „Dirty Jobs“ rodė vieną tokią karvę. Čia normaliai.

    Na, o Rokiškiui aš į beveik visus klausimus turiu atsakymą. Čia taip yra, nes dirbu tokiu help desk’u savotišku ir įvairūs klausimai, kurie gimsta userių galvose man jau įprastas reiškinys ir aš dažnai juos dekoduoju teisingai. Pvz.:

    „Pridurkų šūdas“ -- čia gali būti jauno hipsterio jo aifone sugeneruota frazė. Matyt ieškojo marihuanos.

    „Vakare vyras numovė kelnaites ir paėmė diržą“ -- čia matyt porno paieška su sadistiniu polinkiu arba net pedofiliniu. Ieškotojo IP galima siųsti policijai.

    „Tobulas feminizmas“ -- čia matyt žmogus kažką girdėjo apie moteris Skandinavijoje ir nutarė apie tai daugiau pasiskaityti, bet kadangi yra didelio marginalumo auka, tai ir parašė beleką.

    „Šaunieji vaginos ieškotojai“ -- čia matyt apie vieną south park seriją, kur vaikai vaginos ieškojo.

    „Varpoje rutuliukai“ -- pyrsingas.

    Aš tai net manau, kad galima neblogą mokslinį darbą parašyti apie paieškų frazes, kurias sugalvoja žmonės. Medžiaga labai padėtų politikams, marketingistams…

    Reply
  6. sujauktas

    Na va, gali prideti dar mano „rokiskis mediniai rubliai“, ieskojau tavo issamaus iraso apie tarybu sajunga 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Na, mediniai rubliai -- visgi tokia suprantama sąvoka, nors ir mažai žinoma šiais laikais. Tai manęs šitai nešokiravo kažkaip 🙂

      Reply
  7. Maumaz

    Prisijuokiau 🙂 Beje, dėl širšuolų -- taip vadina ne žurnalistai, o tai lyg ir normalus mokslinis tų gyvių pavadinimas. Pridėsiu, kad jie irgi priklauso vapsvoms, tik tiek, kad a) aktyvesni antrojoje vasaros dalyje (kai užauga visokie obuoliai ir pan., nes visokių vaisių sultis be galo mėgsta), b) ačiū D., yra mažiau agresyvūs ir įkyrūs nei vapsvos.
    Tik jetaus jetaus, koks nemalonus jausmas, kada kabi ant konstrukcijos, viena ranka įsikibęs, kitoje -- drelė, o šalia zzzzvimbt pro šalį širšuolas… brrr…

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Vapsvos -- vespula, širšės -- vespa. Bet labai giminingi gyviai, jau iš išvaizdos matosi -- priklauso vespinae pošeimiui. Ir jei jau visai tiksliai, tai pas mus paplitę dvi vapsvų rūšys, labai panašios -- vespula germanica ir vespula vulgaris. Skiriasi šios dvi rūšys tik tuo, kad vokiška turi plonesnius juodus ruožus bei taškučius ant šonų bei snukio. Agresyvesnės yra paprastosios vapsvos.

      Ir taip, tamsta teisus, aš suklydau: pavadinimas širšuolas (vespa crabro) minimas ir LTE, tad matomai visgi ir taip tikslu vadinti, nors kažkodėl galvojau, kad čia toksai pagražintas žodis, panašiai, kaip „bičių vilkas“ (širšės yra bitininkų košmaras, ištisus avilius išžudo -- nuo to ir pavadinimas).

      O dar, sako, kad širšės bei vapsvos gerai naikinamos mielėmis. Jei pašeri mielėm, vapsvos ir širšės jų parneša į savo lizdą, užsikrečia visa kolonija ir visos išdvesia. Kitas variantas, jei lizdą jos pasidaro žemėje -- tai naktį uždengti angą stiklainiu. Kai jos mato šviesą, nebando prasikapstyti naujų skylių paviršiun ir lenda į stiklainį, kur ir pasilieka. Per 3-4 dienas išdvesia iš bado. Dar vienas momentas -- žiemą, jei aptiksi širšių lizdą, tai jį reikia sunaikinti, nes skirtingai nuo vapsvų, širšės užsiima senus lizdus iš naujo, o jei lizdas jau pastatytas, tai prisidaugina keleriopai greičiau.

      Reply
      1. ezengas

        Jūs gal sakau lietuvišku wiki nesivadovaukit visgi. Straipsnį rašė grybas. Lietuvoje gyvena virš 20 rūšių vapsvų, o pasaulio mąstu ~100K rūšių.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Ponas Ezengai, kalba ne apie visas įmanomas, o apie tas bendruomenines vapsvas, su kuriomis galima susidurti kasdieniame gyvenime.

          Negana to, tamsta, kiek suprantu, kažkokiu būdu čia supainiojate pošeimį Vespinae (bendruomenines vapsvas), iš kurio Lietuvoje smarkiai paplitusios (ir žmones užknisančios) būtent 3 mano minėtos rūšys (likusios tik retkarčiais aptinkamos), ir pasaulyje tų vapsvų rūšių tėra apie kokius 3k, su šeima Vespidae (ta, kuriai priklauso visi vapsvašlykščiai bjaurastys) -- tai ir bus tie tamstos 100k skirtingų rūšių matyt.

          Čia tamstai dabar pamoka, kad tamsta užsiimate projektyviniais fufeliais, pats susipainiodamas. Taip kad nepasakokit man apie vikipedijas, iš kurių tamsta rankiojatės, tai aš jūsų tada nesiųsiu ten kur galiu labai lengvai pasiųsti visokius projekcinius aiškintojus.

          Reply
  8. pliumbum

    Pas mus didžiosios širšės buvo sienoje įsikūrusios, o landa jų buvo kažkokia skylė prie stogo, matyt senais laikais kažkokiems laidams prakišti naudota. Užknisdavo jos mus, negali lango vasarą atsidaryti, nes nuolat kokios penkios suskrenda ir baisu kambary sėdėti. Vieną kartą dėdė sugalvojo genialų planą – paimam ir užkišam tą skylę. Išdrožėm kaištį iš kietesnės medienos, na ir užkišom. Aišku tos, kurios buvo sienoje, taip ir nebeišskrido. Bet už pusvalandžio pastogėje prie tos angos jau buvi milžiniškas kamuolys širšių, kurios nebegalėjo grįžti. Sekantis žingsnis buvo aišku dichlofoso purškimas pro langą – iškiši ranką, purški dvi sekundes, tada staigiai atgal. O apačioje visos jos krito ant trinkelėmis kloto takelio ir metalinės palangės, tai sėdint apačioje garsas buvo toks lyg kruša kokia vyktų. Štai tokia istorija.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Reikėjo užkišti naktį -- būtų pasilikusios visos viduje. Kita vertus, be lizdo jos ir taip neišgyvena, per dieną-dvi būtų išdvėsusios savaime, net be dichlofosų.

      Kita vertus, man čia labai keista, kad širšės skylėje sienoje. Jų lizdai būna labai dideli, tad jei sienoje įsikūrusios -- tai ertmė sienos viduje turėtų būti irgi milžiniška.

      Reply
      1. pliumbum

        Dabar galvoju, kad ta skylė buvo arti stogo, tai jaučiu pats lizdas buvo pastogėje, o ta skylė buvo tiesiog landa ten patekti 🙂 na dabar jau daug metų praėjo nuo to.

        Reply
  9. Liudvikas

    Vakarieniaujant draugo name Kalnėnuose, aplink pradėjo skraidyti mieli 5cm ilgio širšuolai. Draugui nė antakis nevirptelėjo- atsiduso, nuėjo pažiūrėti, kur lizdas (lenda po garažo apskardinimu), pasiėmė dulkių siurblį, ir per 30-40 minučių po vieną grįžtančią susiurbė. Aš bijojau, jis juokėsi- sakė, kad jos neįžvelgia pavojaus- tiesiog buvo širšė- nebuvo širšės, pavojaus feromonų nėra kam paskleisti. Minėjo, kad ne pirmą vasarą taip tvarkosi su tais širšuolais. Patogesniu atveju su lipnia juosta prie skylės pritvirtina dulkių siurblio vamzdžio galą ir eina gerti alaus- grįžęs širšių neberanda.

    Įdomu, ar taip pat gerai sektųsi su mažosiomis, kurios, žmonės čia minėjo, yra lyg piktesnės.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Čia geras variantas. Apie tokį nepagalvojau 🙂 Manau, vienodai su visomis turėtų veikti -- ir su širšėmis, ir su vapsvomis.

      Nors dėl tų pavojaus feromonų -- nesu tikras, dulkių siurblyje, jei jos nudedamos mechaniškai, tai turėtų visgi atsirasti ir pasklisti į aplinką jas nervinantis kvapas. Kita vertus, jei siurblys pastatytas, o nueina žmogus į šalį -- tai jau po kiek laiko tiesiog neliks kam gelti, net jei kvapas ir ims sklisti.

      Reply
      1. pliumbum

        Štai, dabar jei kažkas ieškos būdo, kaip išnaikinti širšes, ras čia naudingų praktinių patarimų.

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Va, atradau dar įdomių dalykų apie vapsvų naikinimo metodus:

          Vapsvos ir širšės nesugeba skraidyti, jei temperatūra nukrenta žemiau 10 laipsnių Celsijaus. Todėl naikinant lizdą mechaniškai, jį verta nupurkšti CO2 gesintuvu: vapsvos ar širšės tada staigiai atšaldomos ir nesugeba priešintis, o jei atšaldymas stiprus -- net ir žūsta. Aišku, reikia neužmiršti, kad lizdą naikinti galima tik naktį, kai jos ir taip menkai aktyvios.

          Kitas būdas yra priešingas -- lizdą nuplikyti dideliu kiekiu verdančio vandens. Vapsvos staigiai žūsta jau prie 50 laipsnių Celsijaus. Šis būdas yra problematiškas, nes pats plikytojas gali sunkiai apsiplikyti. Aišku, irgi tik nakčiai tinkamas.

          Dar vienas būdas, kuris nėra greitas, bet bent dalį vapsvų sunaikinantis -- tai tiesiog kelioms paroms pastatyti netoli lizdo vabzdžių gaudymo lempą.

          Gana rizikinga lizdą purkšti dichlofosu ar panašiais chemikalais -- vapsvos į tai sureaguoja kraštutinai agresyviai ir ima pulti visus aplinkui. Negana to, vėliau pasikeičia jų elgesys, visą vasarą nesėkmingai naikinto lizdo vapsvos būna ypatingai agresyvios ir puola net žmones, prisiartinusius 5-10 metrų atstumu, kai įprastinis agresyvaus lizdo gynimo atstumas -- 1-2 metrai. Šitą, beje, kadaise patyriau pats.

          Tuo atveju, jei lizdas purškiamas aerozoliniu insekticidu, reikia pasiruošti tam, kad purkšti reiks bent kelioliką sekundžių nenutrūkstama srove, į lizdo apačią, taip, kad srovė užkabintų visas iš lizdo lendančias vapsvas ir tai tęstųsi tol, kol vapsvos nustos lįsti. Į dichlofoso srovę pakliuvusios vapsvos momentaliai praranda orientaciją ir jau negali efektyviai pulti. Bet jei dalis vapsvų lieka gyvos (taip būna, jei nepakankamai pripurškiamas lizdas) -- tada antrą kartą prie lizdo prisiartinti gali nepavykti net ir naktį.

          Labai rizikingas variantas -- tiesiog padegti lizdą. Jisai yra popierinis, tad užsidega ir sudega labai greitai. Padegimui panaudojamas deglas, turintis apie dviejų metrų ilgio kotą, kuris leidžia uždegti lizdą, neprisiartinus. Reikia turėti omeny, kad degant lizdui, šilumos išsiskiria pakankamai daug, kad nesunkiai gali kilti gaisras, tad vėlgi verta kartu turėti ir gesintuvą.

          Dar pora patarimų:

          Naikinant vapsvas, verta apsirengti keliais sluoksniais prie kūno nepriglundančių drabužių, pirštinėmis, apsimūturiuoti galvą ir t.t. -- kaip bitininkui, svarbu, kad neliktų tarpų, kur jos galėtų įlįsti. Kadangi vapsvos itin linkusios gelti veidą ir akis, labai verta ant akių užsidėti nardymo akinius.

          Nakties metu vapsvų ir širšių regėjimas suprastėja, tačiau joms pakanka labai nedaug šviesos, norint įžiūrėti žmogaus figūrą, todėl pasišviesti reikia labai minimaliai, geriau raudona lempa, kuri būtų pastatoma priešingoje pusėje, nei žmogus, kuris naikina lizdą. Drabužiai turi būti juodi, nes patamsyje vapsvos puola pirmiausiai šviesius daiktus, ypač linkusios pulti akis, kai nuo jų atsispindi šviesa.

          Reply
  10. Siesta

    🙂 oj, koks puikus skaitalas. už metalo muzika tai respektas. dabar bent jau žinosiu, kaip pasiaiškinti žmonėms, kurie manęs nuolat to klausia 😀

    Reply
  11. Candy

    hm kokie kuriozai su tom vapsom bitem ir siesem. Pamenu seniai, vasara kazkuria buvo po namu skylej isikurusios. Senelis patepe ta anga kazkokiu tepalu ir isskrido. Nei piktos buvo nei ka.

    Reply
  12. Vytas

    “Nocopyright.lt dingo” – čia kažkoksai nesusipratimas matyt, kad mane pagal tokią frazę kažkas randa, bet kita vertus, pabandžius į tą puslapį užeiti, kyla klausimas iš serijos cherchez la femme: kas yra toji Donata, apie kurią paskelbiama, prieš nuredirektinant į kažkokios neaiškios radijos internetą?

    Sory, kad dingo,nera kolkas laiko kazka daryt,o ir naujienu vasara mazai. Biski problemos su hostinimu.

    Donata yra serverio vardas, kuriame hostinau savo bloga, o neaiski radija yra radija, kuri groja vien nekomercine muzika ir irgi yra hostinama tame paciame serveryje vadu Donata.

    Tuo tarpu Donata vardas yra kiles nuo zodzio NAT (doNATa), kas reiskia „network address transtalor“ ir tas serveris kartu veikia kaip ir NAT serveris. Ankstenio serverio vardas buvo NATalija.

    Tiek istorijos. Jei kas noretu pahostint mano bloga (wordpress) nesikuklinkit ir rasykit valio@o2.pl 🙂

    Reply
  13. V. V. M.

    Tiek daug nesąmonių vienoje vietoje vargiai kur kitur berasi…
    Dažniau galėtum tokias statistikas paskelbti…
    Tokie dalykai parodo paieškos sistemų netobulumą…

    Reply
  14. Pėdutė

    Dar vienas būdas su vapsvom, jei esate šalia upelio ar ežero -- po lizdu pakišti medžiaginį maišą, į jį nukrėsti lizdą (geriausia su kokiu peiliu nubraukt) ir maišą užrišus įmerkt į vandenį. Sušąla/nuskęsta. Žinoma, tai darant reikia storų pirštinių.

    O šiaip tai kikenau iki negalėjimo. „Dainuojantys kakučiai“ ir „Šaunieji vaginų ieškotojai“. Fantastika!

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Sakykit, ar čia jūs bandėt taip pati su peiliu nubraukt vapsvas ir širšes į maišą, ar tiesiog norit, kad kas nors pabandytų ir papasakotų, kaip sekėsi?

      Reply
  15. Pingback: Šviežia porcija paieškos atradimų bei atsakymų į klausimus « Rokiškis

  16. Pingback: Ką daryti, kad nustotų niežtėti putę « Rokiškis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *