Gliutamatas nupuvusiomis kojomis

Rusiją užtvindė nauja narkomanijos banga, farmacininkams nešanti milžiniškus pelnus. Naujas narkotikas – koaksilis (coaxil), parduodamas vaistinėse be recepto, populiarumu prilygstantis heroinui ir šiurpinantis medikus savo pasekmėmis. Į ligonines plūsta gangrenos pūdomi narkomanai, kuriuos medikai diagnozuoja vienu klausimu: „leidaisi koaksilį?“ Narkomanai atsako teigiamai ir medikai imasi pjūklų, amputuoja pirštus, rankas ir kojas.

Bet iki Lietuvos ši gangrenų epidemija dar neatėjo, nors vaistas ir pas mus reklamuojamas. Preparatas platinamas įvairiais pavadinimais – tai ir koaksilis (coaxil), ir tianeptinas (tianeptine, tianeptinum), ir stablonas (stablon). Rusijos vaistinėse šis vaistukas pardavinėjamas išsyk su paruoštais švirkštais – jį perka beveik vieni narkomanai. Prieš porą metų žurnalistinis tyrimas Maskvoje parodė, kad šitaip koaksiliu prekiauja visos naktimis dirbančios vaistinės. Bet Lietuvoje to dar nėra. Lietuvoje šis vaistas dar nekelia pavojų.

Gydytoja Nijolė Bučelytė portale Medicine.lt apibūdina koaksilį nelyg stebuklą, kurį šeimos gydytojai turėtų skirti kam papuola: „Coaxil galėtų atrasti dar platesnį taikymą tiek gydytojų psichiatrų, tiek šeimos gydytojų praktikoje. Dar pernelyg mažai atsižvelgiame į Coaxil neuroprotekcinį poveikį, poveikį nerimui, potraukio alkoholiui mažinimo poveikį. Tikėkimės, kad, didėjant praktinei patirčiai ir gausėjant tyrimų, Coaxil daugeliu atvejų taps pirmiausia pasirenkamu vaistu

Tame pačiame portale tianeptiną giria ir gydytojas Jurgis Šurkus: „Jis beveik neturi šalutinių poveikių, būdingų kitiems antidepresantams, tokių kaip slopinimas ar miego sutrikdymas, anticholinerginio poveikio, nesukelia seksualinės disfunkcijos, neturi neigiamos įtakos širdies ir kraujagyslių sistemai. <…> Palyginamųjų tyrimų su kitais tradiciniais antidepresantais metu tianeptinas išsiskyrė kaip gerai toleruojamas ir turintis tik keletą nesunkių nepageidaujamų poveikių. <…> Tai saugus, mažai toksiškas medikamentas, net ir suvartojus dideles jo dozes

Pagyros – pagyromis, tačiau savanoriškų tianeptino vartotojų istorijos – šiurpina. Dar prieš dešimtį metų tai buvo vienas iš populiariausių preparatų, skiriamų narkomanams ir alkoholikams Rusijos narkodispanseriuose – medikai manė, kad šis vaistas nesukelia pripratimo, tuo pat metu sumažindamas potraukį įvairiems svaigalams, padeda net „širkės“ mėgėjams. Kaip paaiškėjo, pripratimas koaksiliui išsivysto gilesnis, nei heroinui, o pasekmės – tragiškos. Didelės tianeptino dozės sukelia kraujagyslių spazmus, o sutrikus kraujotakai, prasideda gangrenos. Narkomanai valgo tianeptino  tabletes saujomis, leidžiasi jį į veną, patiria euforiją ir net nepajunta, kaip virsta vaikščiojančiais lavonais – tikrais zombiais, nuo kurių krenta supuvusios mėsos gabalai.

Taip, dozės, kurias vartoja narkomanai – kelis kartus didesnės, nei įprastos terapinės. Kaip suprantu, tai tos dozės, kurios yra „mažai toksiškos“. Žemiau – filmukas su tur būt „mažai toksiškas“ dozes suvartojusiu narkomanu. Iš anksto įspėju, nežiūrėkite jo, jei nesate geležinių nervų žmogus. Bet jei nervai stiprūs – peržvelkite iki galo, pamatysite tai, ką apie narkomaniją turi žinoti kiekvienas. Tai yra koaksilio realybė.

Taip, suprantu, kad ši filmuota medžiaga – šiurpi, kaip baisiausias košmaras. Bet filmukas – ne išskirtinis: pagal vaisto pavadinimą galima atrasti daugybę panašių kitų – su supuvusiomis kojomis, rankomis, mėsomis, krentančiomis nuo kaulų, didžiulėmis išpuvusiomis skylėmis gyvų žmonių kūnuose. Tai narkomanų dalia – mirti nuo narkotikų. Bet jei anksčiau apie puvimą dažniau buvo kalbama perkeltine prasme, dabar tai tapo realybe, kraupinančia net patyrusius medikus. Ir dar baisiau yra tai, kad kai kurie koaksilio mėgėjai prie šio narkotiko priprato begydomi nuo kitų narkomanijos rūšių, alkoholizmo ar netgi paprasčiausios depresijos. Dar 2000-aisiais koaksilis Rusijoje buvo naujovė, bet jau 2006 jis tapo pardavimų rekordininku – šio preparato parduota daugiausiai iš visų psichotropinių vaistų. Ir nuo to laiko koaksilio pardavimai tik augo.

Tianeptinas veikia gliutamato receptorius smegenyse, sukeldamas nuskausminimą, apsvaigimą, euforiją, o nustojusiems jį vartoti – nepakeliamus skausmus, abstinencijos sindromą, kurio nenumalšina netgi heroinas. Taip, šis vaistas, siūlomas net šeimos gydytojams – stipresnis narkotikas už heroiną. Narkotikas, kurio vartotojai supūna nuo gangrenos.

Narkotikas, veikiantis gliutamato receptorius. Taip, pasirodo, visiems žinomas natrio gliutamatas – tai medžiaga, kuri veikia tuos pačius receptorius, kaip ir koaksilis arba tianeptinas. Paklausiau žinomo anesteziologo Ryčio L. apie tianeptiną ir gliutamatą. Rytis išmano viską apie vaistus, veikiančius psichiką. Tai jo profesija. Jis dirbo ir su narkomanais, o pavadinimais ir medicininiais terminais švaistosi taip, kad man tenka tikrintis žodynuose. Iš pokalbio paaiškėja, kad šis „mažai toksiškas“ vaistas pakankamai išskirtinis.

Tai vienas iš triciklių antidepresantų – tokie junginiai neretai vartojami lėtiniams skausmams malšinti. Tianeptinas pasižymi gan ryškiu opioidiniu poveikiu, kitaip tariant, veikia panašiai, kaip morfijus ar heroinas. Akivaizdu, kad tokie vaistai pagerins nuotaiką, padės nuo depresijos – juk jie sukelia euforiją. Mažomis dozėmis – mažą, veik nepastebimą, didelėmis dozėmis – didelę. Vaistu besisvaiginantys narkomanai net nepajunta, kaip pradeda pūti – nuskausminimas puikus, žmogus pūva, yra , krenta gabalais, o jaučia nebent kažkokius nepatogumus.

Koaksilis veikia gliutamato receptorius – tai reiškia, kad jo poveikis – kažkuo panašus į maisto priedo E621, dar vadinamo natrio gliutamatu. Perklausiau Ryčio, kaip ten su tais gliutamatiniais receptoriais – jei vaistas veikia per juos, tai kaip veikia gliutamatas, negi taip pat? Atsakymas lyg ir vienareikšmis: gliutamatai – tai tiesiog amino rūgštys, nekenksmingos, net didelėmis dozėmis mažai toksiškos, negalinčios sukelti euforijos.

Mažai toksiškos… Aš jau girdėjau panašią frazę. Tiksliau, skaičiau tuose teigiamuose koaksilio aprašymuose. Google paieškoje įvedu frazę „glutamate spasm“ ir gaunu 248 tūkstančius rezultatų. Įvedu ten pat frazę „glutamate euphoric effects“ ir gaunu 189 tūkstančius rezultatų.

Taip, aš tik neišmanantis blogeris, kartais domiuosi visokiais kvailais dalykais. Aš neturiu kompetencijos, kuri leistų spręsti apie koaksilio ar gliutamato kenksmingumą, aš sprendžiu tik pagal tai, ką perskaitau ar išgirstu iš kitų. O gydytojai turi pačių įvairiausių nuomonių. Bet aš tikiu, kad gliutamatas nekenkia ir negali sukelti euforijos netgi didelėmis dozėmis. Tai tik išsigalvojimai, o aš tikiu gydytojais. O kuo daugiau tikėt?

Jau parašęs straipsnį, daviau jį paskaityti mane konsultavusiam Ryčiui L. Jis nepaneigė to, ką rašiau apie koaksilį, tačiau pareikalavo, kad neskelbčiau jo pavardės.

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

61 thoughts on “Gliutamatas nupuvusiomis kojomis

  1. Marcius

    pagal ka tu pasirenki temos objekta? Cia na saram pasirinkai besdamas pirstu, ar susidurt teko? Nes as tai medikas, alia nedaejo tiek giliai pakapstyt. Zodziu, super info. Man patiko 🙂

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Aš nesirenku. Temos mane pačios suranda. Kažkaip taip gaunasi. O jei ir kaip medikui patiko, reiškia, ne per daug nugrybavau. Dėkui.

      Reply
      1. linuxr

        Mano žmona praktikuojanti psichiatrė. Kai grįš iš budėjimo, paklausinėsiu jos apie šiuos medikamentus.

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Kiek atkapsčiau, koaksilis įprastomis psichiatrijoje dozėmis nesukelia tokių pasekmių, o ir vartojamas tik perorališkai, nors kai kurie pacientai savo pojūčius aprašinėja ganėtinai baisiai. O narkomanai tas tabletes sutrina, ištirpina ir leidžiasi į venas. Poveikis daug smarkesnis ir staigesnis.

          Reply
          1. linuxr

            Paklausiau žmonos, taip, jis yra išrašomas ir Lietuvoje, bet čia jis griežtai receptinis. Kažkokių pašalinių poveikių savo praktikoje nepastebėjusi ir negirdėjusi nors tai santykinai dažnai skiriamas medikamentas.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Gali būti, kad du faktoriai: narkomanai visgi naudoja didesnes dozes ir leidžiasi, kita vertus, palyginus su kitais psichotropiniais, tai gal tas koaksilis ir išties švelnaus poveikio 🙂

              Reply
  2. Augis

    Jei porą metų į veną leistis bet kokias ištirpintas tabletes, pvz vitaminų, kojos užgangrenuos visais atvejais…
    Euforiją sukelia 50 mg dozė, paskui reikia didint iki 100 ar dar daugiau mg. Atitinkamai dozei reikia ištirpint 4-8 tabletes…

    COAXIL sudėtis

    -- Veiklioji medžiaga yra: vienoje tabletėje yra 12,5 mg tianeptino natrio druskos.

    -- Pagalbinės medžiagos yra: D-manitolis, grūdų krakmolas, talkas, magnio stearatas, etilceliuliozė, glicerolio oleatas, povidonas, karboksimetilceliuliozės natris, koloidinis bevandenis silicio oksidas, cukrus, polisorbatas 80, titano dioksidas, natrio vandenilio karbonatas, baltasis bičių vaškas.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Leidžiantis tirpintas vitaminų tabletes, nebūtinai užgangrenuos, nors pažeidimų greičiausiai bus nemenkų. Coaxil atveju gangrena kyla dėl kraujagyslių spazmų, dėl ko sutrinka kraujotaka, kartais jau po kelių savaičių kasdienio vartojimo -- bent jau taip supratau iš medžiagos, kuri pasitaikė.

      Rusų kalba pagal žodį „коаксил“ galima labai daug atrasti. Nors ir anglų kalba nemenkai.

      Reply
  3. jignas

    Įspūdį be abejonės padaro video, bet vaistų pramonė yra viena iš tų sričių, kuriose įvairios propagandos rūšys turi labai didelė reikšmę… Nenoriu daug gilintis ar išradinėti teorijų, bet ir nenoriu eiti į gatves su plakatu, kad imkit ir uždrauskit šitą vaistą. Bet tema įdomi, viskas sklandžiai išdėstyta, smagu :).

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Per paskutinius kelis metus buvo krūva skandalų, susijusių su farmacijos pramone. Tačiau pinigai nežmoniškai dideli.

      Reply
      1. linuxr

        Labai prašau ant farmacinės pramonės labai nevaryt 🙂 Nes turiu kartais tiesioginės naudos iš jų 🙂
        Va bliacha, kad visoms kitoms gyvenimo sritims, kaip medicinai pritaikytumėt tuos pačius standartus, va tada pažiūrėtumėm. O dabar -- medikas negali net tualetan nueit, atsiprašant, šitaip presingas eina. Gerbiamas, nors ir beveik baninai mane, bet vistiek Savukynai aka Rokiški, Jei kada ant seilės užeis, pagvildenk temą tokią : „Pritaikykime medicinos standartus visame kame“, jei aiškiai išsireiškiau cėduhašpenkiohaš poveikio paveikimo būsenoje tarkim antroj. Visos medicinos viltys į Tamstą, Gerbiamas tinklaraaščio šeimininke

        Reply
  4. konsultantas

    Bet tai ale kūrvos kokie tie farmacininkai, o ir visokie medikai! O gi ir heroinas prieš pusšimtį metų buvo vaistas, vaikam duodavo pačiulpt, kad užmigtų … Vat kuo tikiu, tai tik traumatologija ir liaudies medicina!

    Bet čia tai žiauruma, „norėjau išsigydyt depresiją, ir nupuvo dešinė ranka“. Tiesą sakant net video nežiūrėjau, nes jau maždaug įsivaizduoju kas ten. Na esu matęs jau papuvusių galūnių, tai prie sumuštinių, kažkaip nebesinorėjo fantazijos „maitint“ tokiais dirgikliais …

    Reply
      1. rokiskis Post author

        Kiek atsimenu, ir heroino irgi duodavo. Beje, heroino istorija labai įdomi -- jį irgi pradžioj reklamavo, kaip priklausomynbės nesukeliantį morfijaus analogą, duodavo kaip pakaitalą ir morfinistams, ir kokainistams. Kol paaiškėjo, kad heroinas žiauresnis už bet ką.

        Reply
  5. Augis

    Jei užgangrenuoja jau po kelių savaičių vartojimo, visgi manyčiau,kad pagrindinė gangrenos priežastis yra tabletėje esančios pagalbinės medžiagos, kurias narkomanai susileidžia į veną.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Mielas ir brangus Augi, ar tamsta bukas, ar skaityt nemokat? Užgangrenuoja nuo koaksilio sukeltų spazmų ir dėl to kylančių kraujotakos sutrikimų. Čia nėra jokio „visgi manyčiau“ -- yra medžiaga, kurią galit nesunkiai susirasti.

      Reply
      1. Augis

        Gal jus ir teisus.
        Pora specialistų komentarų iš youtubės:

        Да -- это последствия внутревенного введения коаксила, но именно данный эффект (гангрена) вызван не самим веществом „коаксил“, а коллоидным диоксидом кремния, который содержится в разбодяженных этим торчком таблетках.

        такие последствия только после потребления аптечной барбитуры,так как коаксил почти на половину состоит из парафина который при контакте с кровью образует тромб,я сам торч бывший с 10летним стажем и ниразу в жизни невидел чтоб от нормального стаффа типа геры винта метадона и тд комуто отрезали конечность…а барбитурщики дебилы базара нет…если колишся то колись наркотой а не аптекой..

        Reply
        1. rokiskis Post author

          Aha, specialistų. Ypač geras antrasis specialistas, tiesa? 🙂 Jei ką, koloidai nelinkę sukelti trombozių, nes tai koloidai, o parafinas ir šiaip netirpsta vandenyje.

          Matai, tokios gangrenozės neišsivysto taip lengvai nuo širkės ar kito šlamšto, kurį narkomanai vartoja, nors leidžiasi jie neįtikėtiną brudą. Paprastai susileidus atliekų, kyla lokalūs pažeidimai injekcijos vietoje ir trombozės su įvairiomis smulkesnėmis pasekmėmis. Tuo tarpu gangrenai reikalingas pakankamai gilus kraujotakos sutrikdymas visoje galūnėje. Maždaug toks, kaip perrišus koją ar ranką timpa kokiai dienai.

          Kita vertus, taip, aš nesu gydytojas, tad tiesiog aiškinu tai, ką aš supratau iš visos krūvos peržiūrėtų puslapių ir pan..

          Reply
          1. Augis

            Reiktų pasidomėt, ar gangrenuodavo galūnės opijatiniams narkomanams, kurie ilgą laiką leisdavosi tirpintas morfino ar kodeino tabletes. Jei ne -- reiškia gangreną sukelia pats koaksilas.

            Reply
            1. rokiskis Post author

              Negangrenuodavo, nebent kraštutinai apleistais atvejais, kaip infekcijų pasekmė. Čia būtent apie tai ir kalba -- koaksilas kelia gangrenų epidemijas. Kodėl reikia kartoti po N kartų?

              Reply
              1. Gerasirdis

                Tai vėl „švieti“ tautą?

                Nežinau aš visko, bet pažiūrėjus į aukščiau pateiktą tablečių sudėtį matosi, kad yra medžiagų, kurios žarnyne turėtų pasišalinti be jokio poveikio, o kraujotakos sistemo- kelti siaubingą sumaištį.

                „koloidai nelinkę sukelti trombozių, nes tai koloidai“
                Kiek pamenu iš fiziologijos paskaitų- kraujas linkęs krešėti nuo daug ko, tame tarpe ir nuo kontakto su neįprastu paviršiumi. Kiek pamenu ir chemijos paskaitų- koloidinės medžiagos nėra tikri tirpalai, ir jos turi labai didelį paviršių.

                Reply
                1. rokiskis Post author

                  Jos turi labai didelį paviršių, bet kelti trombozių tokiais mastais, kad galūnės nuo kraujotakos atsijungtų -- tikrai neturi. Nebent tai būtų koaguliantai. Bet silicio dioksidas ar kas ten -- tai jau koaguliantams tikrai nepriklauso.

                  Reply
  6. Rytis I

    Skandalas. Gaila, tokia info turbūt ir liks tiktai bloguose. Beje, Bučelytė su „Servier Pharma“ dar 2005 m. organizavo konferenciją skirtą koaksilio pristatymui. Švenčionyse tai buvo.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Taigi aš rašau, kad aš tikiu, kad gliutamatas nekenkia. Juk tiesa?

      O ar kenkia vitaminas D? Jo daug kur yra, jisai netgi būtinas žmogaus organizmui, tiesa? Juo negalima nusinuodyti?

      Gliutamatas veikia gliutamato receptorius. Poveikiu gliutamatų receptoriams atrodo pagrįstas ir koaksilio veikimas. Gal būt klausimas dozuotėse?

      Gal būt pomidoruose gliutamato tik tiek, kad jie būtų skanūs, o kas bus, jei to gliutamato bus 100 kartų daugiau? O jei jis bus įsisavintas ne per ora, o intraveniškai?

      Valgymas sukelia pasitenkinimą, o su kokiais fiziologiniais procesais smegenyse tai susiję?

      Matai, kiek daug klausimų. Ar atsakytum?

      Reply
      1. Maras

        Teisingas posūkis požiūryje. Kas per daug, tas nesveika. Galioja absoliučiai viskam.

        Reply
    2. Abatas

      Albertai, nerasyk cia tokiu nesamoniu, kad visa tai nekenkia! Paskaityk apie baltymus ir tavo ginamas amino rugstis knyga: Natūralus būdas išvengti ligų
      T. Colin Campbell, Ph.D. ir Thomas M. Campbell II, 2011m

      Reply
    1. rokiskis Post author

      Išties tai yra klaiku. Tiesą sakant, iki galo visų ir nepažiūrėjau, nervus tampo. Berašydamas peržiūrėjau krūvą kitų.

      Bet šiaip jau kitiems rekomenduoju, čia verta pažiūrėjimo.

      Reply
  7. Romelis

    O tai kame problema ? tame, kad ne pagal paskirtį ir netinkamu būdu vartojamas preparatas duoda makabriškas pasekmes ? na ir ? saujom ėsi šokoladą -- sversi kaip du lokiai, be saiko gersi -- kepenis iškeisi į korėtą nosį ir taip toliau ir panašiai. Yra veiksmas ir yra atoveiksmis.

    Reply
  8. as

    Sveiki, cia gal daugiau pasekmes nuo dezomorfino, o ne nuo coaxil, kur galeciau rasti puslapi kaip yra ruosiami ir apdorojami tokie narkotikai, reiktu uzdraust tokius vaistus, itariu kad mano kaimynai bando gaminti ta suda////

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Sprendžiant iš tamstos teksto, ar tik ir tamsta nevartojat kažko? Kiek žinau simptomus, berods nuo ciklodolio eina tokie minties pametinėjimai sakinio viduryje?

      🙂

      Ir ne, tai ne dezomorfinas, o coaxil -- pilnas internetas medžiagos apie tai.

      Reply
  9. L

    Dezomorfinas-kiek zinoma kitaip vadinamas coaxil.To pacio antidepresanto sudedamuju daliu turinciu vaistu yra daugiau pavadinimu.Viena is pagrindiniu medziagu gaminant krokodila-heroino pakaitala.
    Bet turbut yra geriau zinanciu:).

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponas, dezomorfinas su coaxil bendro turi mažiau, nei koksas su LSD. Jūs dar po visokius mažamečių narkomanų forumus pavaikščiokit, tai atrasit dar ir kliedesių apie bananadiną ir panašius fufelius, o ne tik nusišnekėjimų apie tai, kad coaxil yra dezomorfinas.

      Kita vertus, pilnai tikiu, kad namudinės gamybos dezomorfinas sukelia narkomanams gangrenozes panašiai efektingai, kaip ir koaksilas.

      Reply
  10. Ieva

    Neskaičiau visų komentarų, tačiau straipsnyje pasigedau esminio dalyko -- neaprašyta, kokiu būdu narkomanai piktnaudžiauja šiuo vaistu. o tai juk pagrindas -- ne koaksilis savaime sukelia puvimą ir gangreną. O tai, kad narkomanai, šią netirpią medžiagą bando ištirpdyti ir leistis, o nesutirpusios dalelės sukelia audinių puvimą. Informavimas yra gerai, bet gasdinimas, kaip prevencijos priemonė, senų seniausiai žinoma, yra neveiksminga. Ypač jeigu pateikta taip selektyviai. Žodžiu, jeigu čia tik „pasišiurpinkim vaikai“ skyrelis, viskas ok, bet jeigu kada pretenduojat į rimčiau vertinamą rašlaivą, reiktų dar padirbėti prie blogo.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Jūs čia sakot, esą neaprašyta, kokiu būdu narkomanai piktnaudžiauja, nors tai aiškiai aprašyta. Juoba, kad dar tiesiai ir parašyta, kad koaksilis pats sukelia gangreną dėl kraujagyslių spazmų.

      Čia jums gal reiktų padirbėti pirma su savo sugebėjimu skaityti tai, kas parašyta, o jau tik paskui dalinti patarimus kitiems apie tai, ką tiems kitiems padirbėt reiktų?

      Reply
  11. algis

    per daug visi myza del to glutamato, nu taip jis sukelia sioke tokia euforija, bet jis taip pat yra paprasciausia amino rugstis, kuri yra reikalinga baltymu sintezei. O euforija sukelia ir paprasciausias soties jausmas ar pvz troskulio numalsinimas, bet kas per daug tas zinoma nesveika dideli vandens kieki begerdamas gali prigert…
    Tikiuosi suprasit mane…

    Reply
  12. Vycka

    Nu paskaičiau apie šita vaistą, tai apie gangrenas nieko neužsimena pašaliniuose efektuose, nors, kaip jau rašei, visi Rusijoje supranta.
    Iš vis tie psicho- gydytojai nieko negydo. Duoda kažkokio šūdo, kuris biški „gliuchina“ ir prirašo kokią ligą. Jaučiu nėra nei 1 pasveikimo atvėjo, kad ir kiek tab. gertum.
    Noriu paklausti, tarkim jei žmogus nori nusižudyti/žalotis kai užeina tamsios mintys, tai jau jį siūsti pas daktarus ir leisti sėdėt ant tab., ar tai yra normalu?

    Reply
  13. jurga

    Kaip baisu!!!Pries 2 dienas diskutavau su mano dukros klases aukletoja-apie sveika maitinimasi-tiksliau aukletoja per tevu susirinkima pasakojo apie sveikus pusrycius ir ragino vaikams valgyti daugiau darzoviu.Tada as neistveriau-sakau raginat vaikus sveikai maitinti,o mokyklos pietu maiste-visuose patiekaluose dedama skonio stipriklis-gliutamatas(duonoje,mesoje,sausainiuose);po sio straipsnio dar baisiau pasidare.juk vaikai mokykloje valgys dar 12 metu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  14. jurga

    norejau pridurti-gyvenu Vokietijoje,ne Lietuvoje-cia apie vokiska mokyklos maitinima kalbejau.

    Reply
  15. Voro koja

    Na man sito dalykelio israse. Nesu per daug linkes depresuot, bet si kart susikloste tokios aplinkybes, kad galvojau, jog reik kazkokios pagalbos. Taigi, pavartojus bent savaite pradejau justi, jog smegenys tampa tikru farshu, t.y., dingsta visi socializacijos poreikiai, durnu minciu nesiranda, bet ir kazkokiu kitu aplamai negimsta. Manau ta vegetacija dar blogesnius rezultatus duos ateityje. Visgi visi vaistai, kurie zaidzia su smegenim iki gero nepriveda.

    Reply
  16. Algirdas

    Be to, mokslininkai tyrė peles, kurioms buvo įšvirkšta „Bacillius F“, magnetinio rezonanso tomografu ir išsiaiškino, kad yra du tikrai padidėję šių mediatorių tipai: tai gliutamatas ir taurinas, kurie turi imunitetą reguliuojančių savybių ir daro įtaką ląstelės gyvenimo trukmei.

    Pirmasis jų, tarp kitų savo uždavinių, yra „atsakingas“ už psichikos stimuliaciją, o antrasis -- už energijos procesus.

    Atitinkamai paskiepytų pelių metabolizmas taip pat pagreitėjo, be to, apskaičiuojant jį pagal amžių, gyvūnų, kuriems buvo įšvirkšta bakterijų, jis didesnis 20-30 proc.

    „Tai rodo, kad šių gyvūnų gyvenimo kokybė geresnė“, -- sakoma pranešime.

    Bakterijomis „Bacillius F“ paskiepytas peles kur kas rečiau ištinka senatvinis aklumas, bet spontaninių auglių atsiradimui bakterijos neturi įtakos.

    „To, beje, ir nebuvo tikimasi -- tai juk ne tabletė nuo visko“, -- pažymi N.Mironova.

    http://www.lrytas.lt/-13268096051326130158-nemirtingumo-bacila-rasta-sibiro-am%C5%BEinajame-%C4%AF%C5%A1ale.htm

    Reply
  17. Pharmas

    Nu bet koks debilnis str. Karoce …Vienas saugiausiu vaistu siuo metu..Su maste leistis y vena tabletes narkomanai ir farmacija lobsta is zmoniu jais nuodytis…Rusai vopse nusigere..Raso triedalus..

    Reply
  18. Pharmas

    O komentatoriams tai blin gal kokia max 15 jauciu. nusisneka vpse y pievas…..Netycia cia uzklydau, pats medikas -- smalsu skaityt nesamones.. 😀

    Reply
  19. Pharmas

    TO: Vycka
    Liepos 16th, 2011 on 21:15

    Konkreciai ligs nieas neisgydo sunkios psichines, bet turetum psichiny namuos noretum, kad jy gliucintu..Interferuojanciai antipsichotiniais vaistais yra abgydomi ir normaliai gyvena zmones….Coaxil yra antidepresantas -- jis ustabdo kai kurias depresijos formas ir gan efektyviai..Be gangrenu, nebent y vena trinsi spirite ir leisi -- tada gal ir neefektyvu bus visom prasmem. Psichiatrinisu lygonius isgydo tai ppat visam laikui, Tokius kai pbulimija, anoreksija ir pann..Apsisviskim draugai lietuviai Apsisvieskim…

    Reply
  20. Valdas Steponaitis

    Mažas neišprusėli,
    kaip gali būti anesteziologas viską žinantis apie vaistus, veikiančius psichiką jeigu anesteziologija yra nejautra, suteikiama operacijos metu? Mažiau prisigalvok fiktyviu pašnkevotų ir voskių Ryčių L.

    “ Rytis išmano viską apie vaistus, veikiančius psichiką. Tai jo profesija. Jis dirbo ir su narkomanais, o pavadinimais ir medicininiais terminais švaistosi taip, kad man tenka tikrintis žodynuose.“

    Reply
  21. nesuprantantis

    šiaip tai tiek tas video, tiek visi kiti video puvimai ir t.t. yra nuo kito dalyko -- vadinamo krododilo, tiksliau namų gamybos desomorfino, pats desomorfinas yra keliasdešimt kartų stipresnis už morfiną, bet ir jis puvimo nesukelia, jį sukelia priemaišos, be kurių namų sąlygomis jo nepasigaminsi, taip kad nežinau ko čia siekiai, bet prirašei totalių nesamoniu, dezomorfinas be to gaminas iš kodeino, vaistų nuo skausmo, o ne nuo iš jokių antidepresantų, taip kad vejas, o ne straipsnis, tokios naujienos

    Reply
  22. Hadas

    Nu jau kad prirase autorius nesamoniu…. pasidomek kokios dar gamyboje medziagos naudojamos ir tada skiesk apie gangrenavima nuo coaxil. Jei tokiu komponentu misini leidiesi i venas, tai man atrodo kad nuo coaxil maziausia nukencia organizmas. Beje vaistas gan gerai veikiantis -- 6 men vartojimo ir jau 4 metai gyvenu kaip normalus zmogus be jokiu depresijos uzuominu 🙂

    Reply
    1. Rolandas

      Kaip sakė Hipokratas,vaistas nuo nuodo skiriasi tik doze
      Taip kad nuodingas gali būti netgi vanduo.Nesenai rašė,kaip viena pasimirė,sudalyvavusi konkurse „Kas išgers daugiau vandens“.O prie venų iš vis negalima nagų kišti nespecialistams.Galima nugaišti netgi nuo banalaus sepsio.Nekalbant,kas papuola su papildomų tablečių turiniu.Juk ne šiaip sau turime žarnyną,kuris filtruoja,kas turi papulti į kūną,o kas ne.Kitaip galėtume maistą pilti tiesiai į kraują

      Reply
  23. VictimNr9999...

    Ko tu čia putoji? Tai tokie ir turi būt antidepresantai, sukelt euforiją, pakelt nuotaiką. Depresantam to reikia. O jei narkomanai leidžiasi milžiniškus jo kiekius į veną, tai kas juos sustabdys? Nieks nekaltas.
    Tu gal geriau nori pasidomėt kaip SSRI antidepresantai, tai yra, vieni populiariausių vaistų pasaulyje, vos nuo kelių dozių, mažumoj žmonių, gali negrįžtamai pakeisti smegenis ir duoti negrįžtamą impotenciją/aseksualumą. Man taip nutiko.

    Reply
  24. Chris

    Cia yra krokolido -- leidziamo benzino poveikis ne jokio coaxilio… Jau tie lietuviai visma savaip priimterpretuoja

    Reply
  25. Anarchy

    O kas priveda žmonės prie tokios beprotybės, kad netenka galūnių ar žudosi? Tai savanaudiška visuomenė ir valdžia, kuri vagia pinigus vietoje to, kad padėtų žmonėmis.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *