Kratiniai apie šeimos politiką ir konservatorius

Truputį iš Snukiaknygės pasirankiojau minčių. O prasidėjo nuo to, kad Romas Sadauskas-Kvietkevičius pacitavo apie konservų kliedesius:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumo patvirtintame dokumente radosi apgailestavimų, kad nyksta tradicinės bendruomenės sąvokos prasmė, silpsta šeima, stiprėja individualizmas, todėl esą būtina įtvirtinti vertybių hierarchija grįstą visuomenės tvarką

Taigi, norėjau porą komentarų papeistint, bet supratau, kad verta visą diskusiją:

Domininkas Burba: Na, bet kokie postrigavimai apie moralės išsaugojimą neatsparūs kritikai. Nes daug kas gyvenime absoliučiai priklauso nuo žmogiško faktoriaus. Kita vertus, gražiai skambantis bendruomenės terminas ir jos veiklos realybė irgi kelia klausimų. Pvz., sugalvos bendruomenė iškirsti mišką ar pastatyti paminklą želigovskiui. Ir kas tada?

BacEvyčia InLove: pirmykste bendruomene butu grazu (jinai atsigamins, kai baigsis vienu naftizmogiu diktatura ir kitu nuolankumas), bet ne apie tai, anaiptol, kalbama… absoliuciai paplekes 19 amziaus diskursas: europos kontinente is virsaus nuleisti patriarchata su baznytiniais ritualais tegali tik durnaropiu uzsiede sovietiniai nomenklaturscikai :)))

Romas Sadauskas-Kvietkevičius: Įtarčiau, kad TS-LKD turėjo omenyje ne pirmykštę, o baudžiavos laikų lietuviško kaimo bendruomenę, po Valakų reformos primestą gyventojams, kad patogiau būtų juos engti. Nuo tos bendruomenės tarpukariu išvadavo žemės reforma ir ūkininkų išsikraustymas į vienkiemius.

Petras Rastauskas: Sprendžiant pagal vidutinį konservatorių amžių, jiems tradicinė bendruomenė yra kolchozai.

Romas Sadauskas-Kvietkevičius: Tai ką, negi tuos kaimiečius, kurie dar nespėjo emigruoti, suvarys į kolchozus ir atimas pasus?

Petras Rastauskas: Na, pagalvės mokestį jau įvedė, o mokesčikų nemokėjimas gali būti baudžiamas, o tai jau yra pagrindas visokioms sankcijoms. Nuo to ir galima pradėti.

Vladimiras Laučius: Paskelbs bendruomenės atkūrimą savo politikos prioritetu, sukurs Bendruomenių ministeriją ir bendruomeniškumo inspekciją, kuri tikrins ir baus už nebendruomenišką elgesį ir individualizmą. Norintys kurti šeimą turės lankyti kažką panašaus į vairavimo kursus, o už skyrybas – kalėjimas. Easy.

Aleksandras Matonis: Jeigu jau ironizuojame. Įsivaizduokite rytą po būsimų parlamentų rinkimų. Salė, kilimas, susėdę visi dabartiniai frakcijos nariai, ant galvų balti raiščiai. Frakcijos seniūnas sako: atleiskite, nuvylėme jūsų pasitikėjimą. Ir visa frakcija kolektyviai pasidaro sepuku. Ot būtų naujas parlamentinės etikos standartas.

Olegas Vasilcenka: Palaikau ironija del seppuku , butu gerai jeigu i preisaika butu itraukta ir visos seimos garbe . Dar dramatiskiau ir teisingiau atrodytu

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

12 thoughts on “Kratiniai apie šeimos politiką ir konservatorius

  1. Vilius

    tai ir dabar norintys tuoktis bažnyčioj pagal papročius nu tipo gražiai ten su balandžiais ir tt visi šūdai myžalai turi eiti „vairavimo“ kursus ten visokie gašlūs seni kunigai pasakoja ka reikia kaip daryti .. 😀 reiktu ta dolbana katalikiška bažnyčia reformuoti ir libneralizuoti bent šiek tiek… nes jau oluxai iš aukų nepragyvena … kažkuris dibilas seime net pasiūlė mokesčius baž-nyčiai rinkt … eina jie šikt …

    Reply
    1. skirtumas

      O tai šitą esi girdėjęs ką tose pamokėlėse prieš šliūbą pasakoja?

      Aš žinokit girdėjau. Ir net truputį atsimenu. Ir atsimenu kad daug demagogijos ten nebuvo. Gal būt aš pozityviai buvau nusiteikęs ir girdėjau tik tai ką norėjau, bet girdėjau tik bažnytinius pasvarstymus, supažindinimus su jais apie tai kodėl bažnyčia smerkia seksą su prezervatyvais, kas yra šliūbas ir ką reiškia seksas tik su vienu partneriu bei kodėl tai neprieštarauja žmonių prigimčiai ir pan. stuff’ą. Nu dar apie bažnytinę teisę pasakojo, t.y. kas gali šliūbą išardyti kokiu atveju ir kas tai daro ir pan. ir t.t. Visai buvo įdomu ir nejaučiau jokio nuomonės primetimo ar programavimo (nors programavimo ir iš Burzum nejaučiu -- kiti taip, tai gal aš jau perprogramuotas)… 🙂

      Reply
      1. rokiskis Post author

        Tau, gerbiamasai, nuskilo, nes kunigas pasitaikė ne išprotėjęs, o ir šiaip galimai tamsta kiek nukvakęs, jaučiat malonumą, kai jums kruša protą.

        Reply
          1. rokiskis Post author

            BTW, senais laikais kai kuriais atvejais kunigų ir profesorių komisija dar ir stebėdavo jaunavedžius pirmąją naktį, nustatydami, ar šieji viską teisingai, o neteisingumo atveju galėdavo dar ir uždaryt juos vienuolynan. Rimtas bajeris.

            Taip kad dar ne viskas baisiausia, kas gali būti baisiausia.

            Reply
            1. skirtumas

              hm 😉 tikrai įdomu. Tik kai pradėjau skaityti apie komisiją ir pirmąją jaunavedžių naktį niekaip nesitikėjau atomazgos tokios, t.y. uždarymo vienuolynan… Aš maniau, kad klaidų atveju jie tiesiog paaiškintų ar parodytų.

              Reply
  2. anoniminis bailys

    Man patinka, kai valdziazmogiai pradeda rupintis paprastu runkeliu morale 🙂 Nors problemu valstybeje zymiai didesniu ir zymiai daugiau, tokiu kaip energetika, korupcija, biurokratija, kontrobanda.

    Nuojauta man kuzda, kad kai nezinai, nesugebi ir net nenutuoki kaip spresti tikras problemas, kurios nuodija kasdienini zmoniu gyvenima, o dirbti tai reikia (turiu omenyje kazkaip pateisinti savo parazitavima), tai kiekvienas pseudo teisuolis ir visazinis pradeda aiskinti, kas su kuo ir kaip turetu zenytis, kaip skirtis, kiek vaiku auginti, kiek kartu su zmona sueiti per savaite ir kokiu budu tai daryti, kiek muzikiniu teatru ir kiek baznyciu turetu buti viename kvadratiniame kilometre ir taip toliau ir panasiai.

    Nu jau ka ka, bet valdziazmogiu aiskinimas apie morale ir vertybes, tai atleiskit, tai jau net nebe juokinga, o labai pikta.

    Reply
    1. rokiskis Post author

      Tikrai taip. Tai nykus, bet kartu ryškus problemų eksteriorizacijos atvejis. Įvairūs vadovai, neturintys bent kiek juntamesnės vadybinės patirties, patiria feilus, o tada kalta lieka aplinka. Iš to ir kyla šnekos apie visokius mentalitetus, visuomenės ar darbuotojų moralę, etc.. Juk aplinka kalta, o ne vadovas, kuris net nesugeba suprasti, kuo padalinys skiriasi nuo proceso, o procesas -- nuo procedūros.

      Reply
  3. Kas myza į sriubą?

    Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos politikos
    komitetas.
    Tokią poziciją didžiausios valdančiosios partijos komitetas, kuriam
    vadovauja europarlamentaras Vytautas Landsbergis, paskelbė po
    šeštadienį įvykusi posėdžio.
    Po posėdžio draugas Liancberga gerokai išgėrė su kitais
    draugais-draugu Juknevicene,draugu Kubildebu ir draugu Rasma.Tada ėmėsi
    viešų ryšių akcijos,nukreiptos prieš balso portalą.
    Draugas Juknevitce padaugino ir kažką šūkalojo apie daugelio
    opozicionierių keušus.Tarsi ji juos norėtų atimti ,suspausti ar
    sugraužti.Iškviestos kišeninės saugumo pajėgos galų gale draugą
    Juknevitce nuvežė namo ir numetė prie durų.”Išsipagiriok,suka”
    nusispjovė kišeninių saugumo pajėgų jaunesnysis karininkas Vladas.
    Demokratija mums-konservatoriams,veninteliems Tėvynės patriotams, tampa
    problema-išgėręs čierką ir užkandęs “gero vaizdelio”
    agurku,atsirūgo draugas Liancberga.—”Chaosas išplis po visą
    valstybę”–prisiminė jis dar.-”Ar už tai mes kovojome,draugai?”
    “Pirmalaikiai Seimo rinkimai būtų klaida”—šūktelėjo kažkas ir
    nuvirto po gausiai apkrautu stalu..
    Draugas Liancberga atkreipė dėmesį į nuvirtusį draugą Kubildebą ir
    tyliai tarė kišeniniam saugumo pajėgų darbuotojui–”Žiūrėkit,kad
    dar nepaspringtų”.
    „Seimo valdyba, gindama institucijos kaip visumos prestižą, galėtų
    nutarti, kad oficialiuose tekstuose minint A.Sacharuko veiklą arba
    pareigybes Seime būtų rašoma: Seimo narys sulaužęs
    priesaiką“—pasufleravo draugas Rasma draugui Liancbergai.Draugas
    Liancberga dar kartą garsiai atsirūgo–o kas tu toks būsi,kreipėsi jis
    į draugą Rasmą.—Ar tik ne Latvių gatvės tovariščius?-šmaikščiai
    pajuokavo ir sustingo,laukdamas aplodismentų.
    -Cha cha cha cha -pasigirdo isteriškas daugės Dekutienės kudakavimas ir
    staiga nutrūko,tarsi nutrūkusi styga.–Aciprašau ,tarė ji -ash
    netyčia-ir smarkiai susigėdo,pažeidusi partijos draugo statutą.

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *