Šviežia porcija paieškos atradimų bei atsakymų į klausimus

Kažkokie du skaitytojai

Čia kažkokie du žmonės atėjo į mano tinklaraštį sužinoti jiems svarbių atsakymų į labai rimtus klausimus. Tai iš veidų jau matosi, kad šitie žmonės - tikrai susikryžminę su kažkokiomis katėmis. Tačiau aš gerbiu visus lankytojus ir jiems atsakysiu į klausimus, kiek tiktai sugebėsiu.

Kadangi laiks nuo laiko vis parašau apie puspročius, kurie pas mane ateina per Google paiešką (štai jums praeita paieškos idiotizmų serija), tai čia jums dar prašom naujesnių įvairių frazių, kurias rašo išprotėję žmonės, kuriems pasimaišęs protas. Nes tiktai pamišėliai gali sugalvoti tokių dalykų, kokių jie sugalvoja, suveda į Google paiešką, o paskui pakliūna čionai ir tada ima rašinėti pasipiktinusius komentarus, kad aš koks nors ten kažkoks. Nesvarbu, koks, nes jie visada sugalvoja ką nors.

Bet kadangi jau tokie žmonės pas mane atklysta, tai nepatingėjau pasėdėti ir padariau kapitalinį, į daugybę klausimų atsakantį darbą, apibendrinantį praktiškai viską, kas tik yra gero mane atrandančioje Google paieškoje. Aš labai tikiuosi, kad visiems jis padės, nes iš jo jūs gausite daug daug svarbios jums šviečiamosios informacijos, nes vienon vieton surinkau praktiškai viską, ko tik čia prireikia kažkam.

Štai jums patys populiariausi klausimai, per paskutinius mėnesius atvesdavę man būrelius kažkokių nesusipratėlių, ieškančių čionai atsakymų į visokius dvasingumus. Kadangi tai dažni klausimai, tai pabandysiu į juos ir atsakyti visiems, net jei ir anksčiau jie buvo pasitaikę:

  • Ką daryti, kad nustotų niežtėti putę – jau anksčiau kažkodėl tuntai eidavo pagal panašias frazes (ir aš jau atsakinėjau berods), tačiau dabar tai tapo populiariausiu topiku po visokių paieškos frazių apie mane patį. Čia aš paimsiu domėn šitą reikalą ir kada nors gal parašysiu apie moteriškų lytinių organų higieną ką nors. Bet kol kas pakartosiu, ką jau esu rašęs: pirmiausiai reikia plautis reguliariai, šiltu vandeniu su muilu. Jei per kelias dienas putės niežulys nepraeis – kreiptis į gydytoją, nes tai gali reikšti visą krūvą skirtingų susirgimų.
  • Rokiškis Rabinovičius baltųjų vergas – čia naujas trending topic paieškoje, kurio aš išvis nesuprantu. Aš nesu joksai jokių baltųjų joks vergas. KPŠ?
  • Remigijus Šimašius afera – aš turiu prastą nuomonę apie visokius liberalsąjūdiečius, tačiau nežinau apie jokią Remigijaus Šimašiaus aferą. Tad deja, nors ir turiu prastą nuomonę, apie Šimašiaus aferas pas mane nerasite. Bent jau tol, kol aš apie tas aferas nieko nežinau.
  • Rokiškio dėsniai – nežinau, kokių jūs čia dėsnių pas mane ieškote? Aš remiuosi sveiko proto dėsniais, tai jei jūs juos mano vardu vadinate, tai, žinoma, labai gerai ir man tai labai patinka. Darykite taip ir toliau.
  • Mirties bybys Rokiškyje – KPŠ??? WTF??? Žmonės, jūs esate puspročiai iškrypėliai ir visiškai nenormalūs!!! Kokių jūs mitų prisigalvojate apie kokius dar mirties bybius? Aš jau, atleiskit, taip ir įsivaizduoju, kaip pasakojasi paaugliai tarpusavy tamsiam padjiezde rūkydami kancarikus, kaip atskrido juodasis mirties bybys ir nužudė visus, kas gyveno kažkokiame kaime. Žmonės, kas jums darosi? Čia kas per gandai ten pas jus kaimuose sklando?
My penis is a dragon

Čia jums visas grožis, mirties bybys iš Rokiškio. Apie jį kuriamos legendos. Todėl aš visada esu teisus.

Ar dar nepakako jums šito džiaugsmo su tokiais ieškotojais? Tai štai dar keletas nuolatinių manęs ieškotojų, va pagal kokias frazes ateinančių. Gal jie ir neprilygs mirtinam Rokiškio pimpalui, tačiau visvien bus įspūdingi:

  • Arklys su akiniais – čia gal jūs kai apie tuos mirties organus ieškote, tai gal jie su kokiais nors arkliais susiję? WTF? Jūs gal LSD vartojate, o paskui po internetus vaikščiojate, akiniuotų arklių ieškodami?
  • Šūdas per visą ekraną – aš čia aišku galiu visaip paspėlioti, ką jūs darote su savo naujais gerais LCD ir gal net ir plazminiais monitoriais bei televizoriais, kad paskui jums tenka ieškoti tokių dalykų internetuose. Tai aš, žinoma, spėju, kad jūs ant tų visokių ekranų šikate, o paskui vaikščiojate po internetus, ieškodami klausimo, ką daryt. Tai atsakymas jums paprastas: pirmiausiai nuvalyti ekraną, o paskui daugiau ant jo nešikti.
  • Buržujus pažįsta Rokiškį – na, čia suprantate, privilegija. Jis pažįsta mane, o aš pažįstu jį. Ir tuo ne kiekvienas gali pasigirti, žinokit. Aš jį pažįstu, čia žinokite, tikras faktas. Taip, visi blogeriai Lietuvoje susiję nerišliais ryšiais. Beje, mane dar pažįsta ir būsimas Lietuvos konstitucinio teismo pirmininkas, dabartinis Hagos ar kokio ten tribunolo teisėjas nesakysiu jo vardo ir pavardės.
  • Kredito gavimo galimybės Lietuvoje – čia man aišku labai įdomu, kokių čia greitų kreditų pas mane ieško, bet aš jums duosiu nuorodą, kur gausite patį pigiausią kreditą. Beje, rekomenduoju, kad ir jūs ją paplatintumėt kur galit, ant piktumo brangioms greitų kreditų bendrovėms. Linkų į ten pridėliokit visur ir per visokius Feisbukus, Tviterius ir Google Pliusus paplatinkit. Ot ištiktų isterikos greitus kreditus, jei tas puslapis iškiltų pirmon vieton paieškose.
  • Leo Lenox reiškia Leonidas Brežnevas – Čia aš net neturiu žodžių, apie tai, ko jūs čia pas mane ieškote ir kas jums smegenyse darosi. Jūs išprotėjate, prisigalvojate ir ieškote? Jūs eikite pas poną Leo Lenox, tai jisai jums paaiškins, kur jums eiti, nes skirtingai nuo jūsų, jisai turi smegenų ir žinos kaip jus pavadinti ir kur pasiųsti. Čia aš jums labai rekomenduoju – tiesiai į Leo Lenox blogą. Ten tikrai surasite kokį nors tinkama kryptimi pasiunčiantį atsakymą.
  • Prezidentinės vėliavos išaiškinimas – aš net nesuprantu, ko šitie žmonės iš manęs nori, kokių dar išaiškinimų, kokių dar vėliavų?
  • Kaip taisyklingai laižyti? – o čia aš tik patarčiau pirmiausiai išsiaiškinti, kiek jums metų. Ir jei jums dar nėra pilnametystės, tai pirma patarčiau pasitarti su tėveliais, ar verta tokiais dalykais domėtis. O jei jau yra pilnametystė, tai čia tiesiog patarčiau mažiau durnų minčių galvotis.

Čia aš pasikartosiu: šitie yra reguliarūs ateiviai. Ne po vieną kartą mane pagal tokias frazes atrasdavo. Manau, kad aš jiems padėjau savo atsakymais. Taigi, dabar – nereguliarių kliedesių porcijos, kurios, aš tikiu, jums bus labai smagios, nes tikrai atrasite tokių, kur netgi durniausiam žmogui kilt tokie klausimai negalėtų. Bet aš net ir į kai kuriuos iš šitų klausimų pabandysiu atsakyti, o jei nesugalvosiu atsakymo, tai gal jūs komentaruose atsakykit, nes tikrai yra nuostabių perlų (tiesą sakant, tai kiek tų lankytojų, tai tiek matyt ir perlų visokių, nes aš jau susitaikiau su ta mintimi, kad Internetas – tai kažkoks visuotinis durnynas, taip kad jūs čia matote praktiškai visą mano peiškos lankytojų spektrą):

  • Administracinių teisės pažeidimų kodeksų grafikas 2010 metai – nieko nežinau apie jokius grafikus ir kodeksus. Gal kas iš skaitytojų patartų? Nes šiaip jau aš visiškai nesuvokiu, kokiu būdu šitas dalykas galėjo pas mane atsirasti. Ir jau nekalbu apie tai, kam to gali prireikti.
  • Adolfas Hitleris vaikystė – aš manau, kad jo vaikystė buvo sunki. Jį mušė mergaitės smėlio dėžėje, o paskui dar ištepdavo kakučiais. Taip traumuotas vaikas ir išprotėjo. Nes nemanau, kad kaip nors be gilių traumų jis būtų taip galėjęs kvankštelt.
Adolfas Hitleris kūdikystėje

Adolfas Hitleris irgi buvo kūdikiu. Visai nebaisiu berods. Bent jau tada nebaisiu. Bet štai jums retorinis ir klaikus klausimas: ar nužudytumėte vieną kūdikį, žinodamas, kad išgelbėsite milijonus žmonių, taip pat - ir kūdikių gyvybių?

  • AGATA vagys – aišku, man jie irgi įtartini kažkokie. Bet kuo čia aš dėtas? Mane saugo BATGA-A, taip kad niekas iš manęs nieko nepavogs.
  • Airių gnomas – gal jūs ieškote ne Airių Gnomo, o Pikto Gnomo?
  • Aiškiai identifikuotas naratyvo taikinys – o neidentifikuoto naratyvo taikiklio nenorite? O gal dar diskurso trajektorijos užsimanysite? Semiotiniai balistai jūs.
  • Akumuliatorius seksui – gal turite omeny baterijas vibratoriui?
  • Algirdas Užkalnis-Davidavičius – mano žiniomis, toksai žmogus ne tik neegzistuoja, bet ir neįmanomas
  • Anal heavy metal – WTF?
  • Analinė kalba – spėju, kad klausiate apie tą kalbą, kurią nori įdiegti kalbainiai? Ji savo pilname grožyje yra dar nesukurta, nes anie labai jau neorganizuoti, tą matėme iš jų veiklos analizės, tačiau tikrai jums pritariu, kad apie panašią kažkas iš jų svajoja.
  • Antis viduriuoja – Ke?
  • Ar įmanoma išjungti reaktorių? – žiūrint, kokį reaktorių. Jei išjungtą reaktorių – tai manau, kad neįmanoma. O jei neišjungtą reaktorių – tai manau, kad įmanoma.
  • Ar prie pilkos suknelės derės raudoni bateliai? – taip, derės. Raudona yra ryški spalva, ji gerai kontrastuoja su pilka. Pilka kartu su raudona – vienas gražiausių derinių.
  • Apie korupciją juokingai – apie korupciją nebūna juokingai, kai tik pradedi skaičiuoti pinigus. Čia jūs kažkoks nesusipratėlis korumpuotas biurokratas esate, jei galvojate, kad korupcija yra juokinga.
  • Ar buvo Gagarinas Cuosmuose? – Cuosmuose Gagarinas tikrai nebuvo. Aš tą jums garantuoju užtikrintai. Kai kurie netgi abejoja, ar tikrai Gagarinas buvo kosmose, nors tai visgi mažiau klausimų keliantis dalykas.
  • Ar tiesa, kad į guminukus deda naftos? – čia žiūrint kaip pažiūrėsi. Šiaip jau, jei pažiūrėsi chemiškai-technologiškai, tai tam tikra prasme tai tiesa, kuri yra faktas, kaip blynas. Gamintojai sako, kad ta nafta yra identiška natūraliems chemikalams ir nekenksminga.
  • Arklys Navickas – WTF?
  • Asilas Vikipedijoje – WTF?
  • Beata Nicholson yra vyras – Kąąąą????
  • Beždžionžmogis Austrijoje – WTF?
  • Blogai eina šveicariškas laikrodis – patarčiau pačiam neardyti, o kreiptis į laikrodžių meistrą. Jei laikrodis kvarcinis – gal tiesiog baterija išsibaigė. Jei mechaninis – tai gal tiesiog sutepti ar pareguliuoti tereiktų. Bet tam reikia meistro. Paprastas žmogus neturi jokių šansų susitvarkyti su tais neįtikėtinai smulkiais mechanizmais. Sakau tai jums iš patirties.
  • Britney Spears vagia bulves – WTF????
  • Buvo iš Kauno daktarų, dabar rašo blogą – aš šito, atleiskit, nekomentuosiu, ponai.
  • Chemikalai kad myžalų kvapą išimti – tai skalbimo milteliai ir vanduo. Išsiskalbkit savo apmyžtus ir apšiktus drabužius, tai ir nesmirdės. Tai juk paprasta, atleiskit.
  • Dangus yra violetinės spalvos – kartais būna, kad ir violetinės, bet nedažnai
  • Danijoje greitas maistas per sekundę – pasirodo, ir taip būna? Per sekundę? Pats norėčiau sužinoti apie tokius stebuklus plačiau.
  • Daugiausiai skleidžiami bandų telefonai – Ke?
  • Demingo kunigas – ponai, vadybybininkai, jūs jau visai nuprotėjote. Jūs esate durnesni netgi lyginant su tuo, ką aš apie jus galvojau, jei jau tokius briedus rašote. Aš neturiu, ką pasakyti. Aš nebent galiu jums atskaityt pamokslą, kuris vieno sakinio ilgumo: išsitrinkit galvas, asilagalviai!
Blogio kunigas kažkoks

Aš neradau jums nieko panašaus į Demingo kunigą, tačiau ilgokai pameditavęs, supratau, kaip siaubingai įsivaizduoja procesininkus įvairūs vadybybininkai. Ir jūs žinote, kodėl. Todėl, kad jie bijo. Tai jiems primena košmarus, kuriuos jie sapnuoja naktimis.

  • Deviacijos įrenginys – paaiškinkit ir man kas nors, nes aš to nežinau, bet man labai įdomu pasidarė, kas tai per agregatas yra tas deviatorius.
  • Dichlofosas su alum – nepatariu. Jei vartosite – pasiseks, jei pakliūsite į ligoninę ir liksit paralitiku, o nepasiseks, jei šiaip namuose numirsit suparalyžuotas. Apsinuodijimas lėtinis, sukelia efektus, kurie kartais pasireiškia tik po savaitės, mėnesio ar netgi ilgiau.
  • Disco stiliaus patiekalai – WTF???
  • Elektroninio balsavimo hipotezės – aš suprantu, kad jums žodžiai galvoje painiojasi, bet tiek jau to – paskaitykit apie elektroninį balsavimą.
  • Emigrantų dauginimasis – o jis kuo nors skiriasi nuo neemigrantų dauginimosi? Ponai emigrantai, apšvieskite mane, kokiu būdu jūs dauginatės? Man čia staiga labai įdomu pasidarė.
  • Evaldo batga – Ke?
  • Gandrų pokštai – tai labai paprasti pokštai. Atneša vaiką į namus juoko dėlei, štai tas vaikas ir gauna tėvus. O gandrai juokiasi.
  • Generacija ir degeneracija – paaiškinkit ir man kas nors sąryšius tarp šių procesų
  • Gineso papai – Ginesas turi papus???
  • Girta beždžionė – ?
  • Google slapti įrankiai – ir aš jų noriu, pasidalinkite kas nors su manim tais slaptais Google įrankiais, nes įtariu, kad jie labai praverstų.
  • Graužtukų armija – Ke?
  • Graži tamsiaplaukė mergina – tarp mano gerbėjų tikrai yra tokia, gal ir ne viena, aš jums tai garantuoju
  • Grabų kevalas – Ke?
  • Gražios putlios moters makštys – WTF? Ko jūs čia ieškot?
  • Graži šviesiaplaukė kur nereikia pinigų – čia jums pasakysiu, kad jei tamsta skirstote moteris į tas, kur už pinigus ir tas, kur už dyką, tai jums visos moterys bus tiktai už pinigus arba ne jums. Čia, žinokite, paradigmatinė problematika pas jus. Ir be paradigmatinių poslinkių savo galvoje šitos bėdos jūs neišspręsit. Be pinigų netgi negražios nerasit ir nešviesiaplaukės.
  • Grebenščikovas ir katė – Ke?
  • Grybai antrą kartą valgyti – man atrodo, kad man geriau jau nieko neatrodo. Aš čia nieko negalvosiu, ką į tokius atsakinėti. Ir jūs geriau irgi negalvokite. O tai prisigalvosite visokių nesakysiu, ko.
  • Gyvenimas sodo nameliuose – aš, žinote, irgi nežinau, kas tai per gyvenimas. Vasarą gal ir visai neblogai turėtų būti. Aišku, jei internetas įvestas.
  • Gyvatės odos – Ke?
  • Gyvi dažai – Ke????
  • Hesburger politinis aspektas – Ke?
  • Heterofobija ar gerai? – taip, tai jums gal ir gerai. Tik nerašinėkit prašau apie tai, kaip reikia Lietuvai socializmo ir kokie čia visur visi fašistai ir netolerantiški.
  • Hitlerio ženklas – spėju, kad tai yra grafinis simbolis, vaizduojantis šikną.
Kurt Vonnegut šiknos skylė

Kurt Vonnegut, žymus rašytojas, kuris nesigilindamas į visokias literatūrines nesąmones bei rišlumus tiesiog dėstė sąmonės blyksnius, nupiešė kartą šį piešinį. Berods knygai "Čempionų pusryčiai". Tai štai čia galim įžiūrėti, kad iš šitų brūkšnelių, juos tiesiog tinkamai paslinkus, galima gauti hitlerišką svastiką (ji skiriasi nuo kitų svastikų tuo, kad iš jos galima sudėti simbolinį šiknaskylės atvaizdą). Spėkit iš vieno karto, ką reiškia šitas Kurto Voneguto nupieštas simbolis?

  • Įdomūs vadybininkai – taip, jau iš klausimų matėm, kokie būna įdomūs vadybininkai. Jų čia daug ateina.
  • Įmonė, nesėkmingai naudojanti vadybos žinias – galėčiau čia ką nors juokingo jums parašyti, bet šiaip jau spėju, kad klausiate apie Nokia. Jie tikrai turi vadybos žinias, kurios gilios – to dėka ir išaugo. Ir jie tikrai tas žinias ėmė naudoti nesėkmingai. To dėka jie ir žlunga.
  • Ingridos Šimonytės gmail – nežinau, atleiskite. Gal kas nors iš skaitytojų žinos.
  • Intelektas Lietuvoje – čia galima pamatyti iš šitų paieškos frazių, kad intelekto Lietuvoje greičiausiai nelabai daug yra, o žymiai daugiau yra kažko gerokai priešingo.
  • Išprievartavimas, kaip apsiginti – teorinėmis žiniomis neapsiginsite, nors aišku, bandyt pabėgt, o taip pat ir rėkt – pirmi dalykai, kita vertus, ir taip šitai žinote. Patarčiau išeiti trumpus savigynos kursus.
  • Japoniškos ir lietuviškos vadybos skirtumai – labai paprasti: Japonijoje vadyba yra beveik visur. Lietuvoje jos beveik niekur nėra. Tokie štai ir skirtumai iš esmės.
  • Justin Bieber toks mielas – o jūs tik valinkit, tik valinkit iš čia, malalietkos. Ir negrįžkite daugiau čia niekada, nes jei jau tokiame amžiuje taip degradavote, tai nieko iš jūsų gero nebus.
  • Juoda pastatų spalva liaudyje – Ke?
  • Juodo sekso filmai senukams ir bobutėms – čia gal apie tuos filmus, kur viskas juoda ir nieko nesimato? Tai tiesiog išjunkit televizorių, kad ekranas tamsus būtų ir bus gerai.
  • Jūs pažiūrėkit, kas tai yra, mėlynai žalių namelių daina – Ke?
  • Ką reiškia šuniui ant kojos guzas su skyle? – tai reiškia, kad jūsų šunį jums reiktų nuvesti pas veterinarą.
  • Ką reiškia, kai prie žmogaus lenda širšės? – tai reiškia, kad jos tą žmogų nori sugelti. Ir dar tai reiškia, kad tam žmogui geriau bėgti kuo toliau. Beje, vapsvos žmogų sugeba persekioti atstumu iki ~100 metrų, tuo tarpu širšuolai – daugiau, kaip kilometrą. Taip kad jei jau čia tikros širšės, tai turėkit omeny, kad bėgti teks ilgai.
  • Ką turi žinoti narkomanas? – narkomanas turi žinoti, kad ilgai neišgyvens, todėl jam reikia kreiptis pagalbos į narkologus.
  • Kai išpiso, vos paėjau – o dabar vaikštote po internetus?
  • Kaip atrodė Rokiškis po 50 metų? – kaip aš atrodžiau po 50 metų? Manau, kad nekaip, nes turėjau būti miręs.
  • Kaip dar pagyvent normaliai? – šito aš tikrai jums neatsakysiu.
  • Kaip sukurti psichologo darbo analizę įmonėje? – kaip ir bet kurios kitos pareigybės. Nustatykite, kokie yra tikslai, kokie yra rodikliai, skaičiuokite rodiklius ir pagal juos – tikslų pasiekimą. Taip gausite tai, ko norite.
  • Kaip susiremontuoti chruščiovkę? – manau, kad pigiausiai būtų iš jos išsikelti kur nors kitur, bent jau skaičiuojant ilgesniam, kokių 20 metų periodui.
  • Ką sako automobilio žydra spalva? – o kaip jūs manote?
  • Kaip gakinami grybai vokietukės? – manau, kad gakinami gakiniškai.
  • Kaip daryti išpuolius? – o kodėl?
  • Kaip įniršti prieš muštynes? – aš jums patariu pirma gerai apgalvoti, ar jums išvis reikia muštynių, tada toksai klausimas atkris savaime.
  • Kaip maitinti anoreksikę? – reguliariai, primygtinai, po pakankamai daug ir prižiūrėti, kad neišvemtų, nes paprastai anoreksija eina kartu su bulimija. Bet svarbiausia – patarčiau kreiptis į gydytojus, nes anoreksikės yra kaip reikiant kliedesių prisigalvojančios, todėl ima visaip gudrauti, išsisukinėti, apsimetinėti, meluoti, kad jau valgė, paslapčia išsivemdinėti netgi vėliau po valgio, darosi visokias klizmas ir netgi susigalvoja tokių iškrypimų, kaip tyčia apsikrėsti kirmėlėmis. Kai kurios visai trenktos netgi geria actą, nuo ko aišku išsidegina sau vidurius ir pakliūna į ligoninę. Žodžiu, sunkus reikalas. A, ir žinokit, jos nuoširdžiai tiki, kad jos yra storos.
Anoreksikė visame savo klaikume

"Oj, aš tokia stora, kaip man suliesėti, reikia mažiau valgyti, nes noriu pagražėti..." - taip kiekviena anoreksikė galvoja, kol nenumiršta iš bado. Joms smegenys nemenkai persikreipia, taip kad turėkit omeny šitai.

  • Kaip nuhakinti elektroninį balsavimą? – ta prasme, jūs norite įsilaužti į kažkokią elektroninių rinkimų sistemą ir sužinoti paswordą kokį nors kieno nors? Tai gal geriau to nedarykite, nes jau pakanka ir to, kad yra pridūrkų, kurie tas elektroninių balsavimų sistemas kuria ir prakišinėja.
  • Kaip parašyti F raidę? – taip ir parašykite – F.
  • Kaip sustabdomas skaitiklis? – čia jūs apie kokį skaitiklį? Atsimenu, senais laikais kai kurie gudruoliai sugebėdavo magnetais elektros skaitiklius sustabdyti, bet manau, kad su šiuolaikiniais skaitikliais taip nesigautų, o ir išvis to nereikia daryti, nes tai nėra teisėta.
  • Kaip sužlugdyti žmogų socialiniame gyvenime? – prisiminkite, kaip sužlugote jūs. Ir jūs dabar tikitės, kad jums pavyks sužlugdyti kažką kitą?
  • Kaip taisyklingai apklausti klientą? – štai čia ir susiduriame su VU išugdytų vadybininkų mentalitetu. Policininkais jiems dirbti reikia, o ne pardavėjais. Tada galės taisyklingai apklausas atlikinėt su klientais. Nors bendrai tai aš jų ir į policininkus neleisčiau, nes policija tai dirba, o iš vadybybininkų to tikėtis neverta.
  • Kaip užkabinti karosiuką? – spėju, kad užkabinimo būdu. Bet aš, žinote, ne žvejas, tai ir nežinau. Gal kažkas kitas pakomentuos.
  • Kaip virti saldainius karvutė? – nežinau. Gal vandenyje, puode ant ugnies?
  • Kaip uždirbti 10 dolerių? – tiesiog eiti dirbti. Bet kur. Bet ką.
  • Kaip vadinasi balsavimo dėžė? – balsavimo dėžė vadinasi balsavimo dėže, o kartais, sutrumpintai – balsadėže. Kai kurie inteligentai, vaizduodami labai kultūringus, dar sako „balsavimo urna“, taip duodami užuominą į urnas, kurios yra skirtos šiukšlėms bei urnas, kurios skirtos laidojimui.
  • Kalbos žudikų sąrašas – WTF??? Aš į jį įtrauktas????
  • Kam skirtas flopikas – duomenims įrašyti, panašiai, kaip kompaktas. Tai senas ir jau išnykęs daiktas. Pavadinimas „flopikas“ yra nuo „floppy disk“, kitaip tariant – „lankstus diskelis“, nes pirmi, senoviniai flopikai išties būdavo lankstūs, kaip iš kokio standaus popieriaus padaryti.
  • Kandidatai pyderai – taip, jie tokie. Čia jau negaliu ginčytis kažkodėl, nes manau, kad nesugebėčiau rasti tai paneigiančių įrodymų.
  • Kas panaikina kvapą nuo bebro sruoglių? – jei drabužiai ištepti sruogliais tik vienoje vietoje, galite pabandyti ją pravalyti nagų lako nuėmėju (t.y., tiesiog acetonu). Tiesa, turėkit omeny, kad šis tirpina kai kuriuos sintetinius audinius ir dažus, t.y., gali likti dėmės. Bendru atveju kažkiek padės, jei drabužius mirkysite ir kelis kartus skalbsite su labai dideliu kiekiu ūkiško muilo ir geriamosios sodos.
  • Kas yra Uagadugu blogo autorius? – nesakysiu. Jei jisai norėtų, jisai pats pasakytų.
  • Kas yra elektrinės bangos? – spėju, jūs klausiate apie psichotronines bangas?
  • Kazimiera šuva – žiūrint, apie kokią Kazimierą jūs čia klausiate. Ar turite omeny tą, kurios vardas išties rašomas, kaip Kazimira, bet kuri visiems prisistato, kaip esą Kazimiera? Kita vertus, nesuprantu jūsų klausimo visvien.
  • Kepti įdaryti burokai – Ke?
  • Kepurės didmenininkams – Ke?
  • Kiek kainuoja pūdyta silkė? – gal kas nors iš skaitytojų Skandinavijoje gyvena ir galėtų prakonsultuoti apie Surstromming kainą? Tiesa, lėktuvais tą daiktą draudžia gabenti, taip kad čia nebus paprastas reikalas atsivežti šio skanėsto Lietuvon. O ir šiaip ta pūdyta žuvis smirda ir yra šlykšti. Todėl geriau patariu tiesiog pasidaryti silkės dzūkiškai – tai bus nepalyginamai skaniau.
Surströmming - Švedijos pašto ženklas

Surströmming - tai švedų pasididžiavimas, šlykštynė, kurią jie uosto, o paskui valgo. Vienos skarbonkės sūrstriomo pakanka, norint sukelti totalinį striomą nedideliame mieste. Gero, pakankamai ilgai išlaikyto sūrstriomo skardinė visada būna išsipūtusi, nes pūvanti silkė išskiria visokias dujas bei kitas chemikalijas - pradedant sieros vandeniliu ir baigiant įvairiais merkaptanais, o atidarius - netgi suputoja nuo užgazavimo, lyg koks limonadas. Vidutinis europietis, atsidūręs per 20 metrų pavėjui nuo atidarytos sūrstriomo skardinės, apsivemia per 3 sekundes, tai tikrino mano draugai eksperimentiniu būdu - iš 5 mokymus praėjusių karininkų bei puskarininkių, nesibodinčių valgyti net varles ir sliekus, apsivėmė visi. Ir aš, žinokite, čia nejuokauju.

  • Kiek mokėjote pas Radzevičių? – Ke? Pas kokį dar Radzevičių? Ko jūs čia ieškote, atleiskit? Jūs gal kokie vadybybininkai, studijuojantys kažkur? Ir gal čia ieškote, kaip pinigais kompensuoti savo bukumą?
  • Kiniška kalė – Ke?
  • Knyga apie tulpinius ir gaidjurginius – dar kol kas nepasirodė, tačiau žadama, kad jau labai greitai ta knyga bus.
  • Kodėl moterys neturi prostatos? – gal todėl, kad neturi kiaušinių.
  • Kodėl pirmame aukšte radiatoriai yra šaltesni, nei penktame? – sveikinu jus. Jūs esate pirmas žmogus, kuris man uždavė prasmingą ir suprantamą klausimą, į kurį jums lygiai taip pat prasmingai ir suprantamai atsakysiu, nes jūs pagaliau būtent tas mistinis sveiką protą turintis žmogus. Su radiatoriais viskas labai paprasta: kadangi natūraliai šiltas vanduo kyla į viršų, o šaltas leidžiasi žemyn (fizikoje tai vadinama konvekcija), tai ir radiatorius šildančio vandens srautas irgi juda taip pat: vanduo pirmiausiai paduodamas į viršutinį namo aukštą, o paskui, vėsdamas, leidžiasi žemyn. Todėl radiatoriai apatiniuose aukštuose būna šaltesni, nei viršutiniuose. Tam, kad visuose butuose šildymas liktų vienodas, apatiniuose aukštuose radiatoriai dėl to padaromi didesni, o viršutiniuose – mažesni.
  • Kodėl skalbiami milteliai? – šito tai jau klauskit ne manęs, o VLKK, nes čia šitie matyt kažkokių miltelių apsiuostė, kad nutarė juos skalbti. Tai tik jie ir pasakys jums, kodėl kokie nors milteliai būna skalbiami.
  • Kodėl violetinė spalva yra tokia reikalinga spalva? – todėl, kad visos spalvos yra tokios reikalingos.
  • Kodėl visi nekenčia Rebbeca Black? – spėju, dėl to, kaip ta Rebecca Black dainuoja.
  • Kokią spalvą mėgsta pinigai? – Ke?
  • Kokių būna vaginų? – spėju, kad būna moteriškų vaginų.
  • Kokį antidepresantą vartoti kaip narkotiką? – patariu eiti pasikonsultuoti su gydytoju. Jie geriausiai išmano vaistų vartojimą. Taip pat padės jums ir atsikratyti priklausomybės nuo narkotikų.
  • Kosmoso baisybės – gal turite omeny ufonautus?
  • Kostiumuoti rėksniai – Ke?
  • Kubilius juokiasi – ir ką?
  • Kur ieškoti tikrosios tiesos? – žinoma, kad čia. Aš jums ją suteiksiu, jūs tiktai tikėkit manimi.
  • Kyšių moralė – jūs esate jaunas vadybininkas, kamuojamas moralinių problemų?
  • Lakštingalos emigruoja – nesijaudinkit, kitąmet jos sugrįš vėl. Jos kiekvieną rudenį pabėga, o pavasarį grįžta.
  • Lietuvai bus p…auskas – kas toksai bus? Kodėl nedrįsote pavartoti kažkokio žodžio? Ar turite kažkokių baimių prieš kompiuterį ir nedrįstate jo įvesti į paiešką? Bijote, ką apie jus pagalvos?
  • Lietuvių grupė Bon Džovi – nežinau, atleiskite, tokios lietuvių grupės.
  • Lietuviški keiksmai susiję su mūsų esme – čia yra faktas. Nes mes visi patys žinote, iš kokios vietos išlindę ir kuo daryti. Taip kad čia papildomų įrodymų nereikia. Ir tai, tiesą sakant, net ir ne keiksmai, o tiesiog natūrali žmogiška fiziologija.
  • Lietuvos dvarų kulinarinis pochliobkinas – lol
  • Lipnūs kazlėkai – taip, jei lipnūs, tai reiškia, kad gal ir kazlėkai. Nors musmirės, žinokite, irgi lipios. Ir išvis, grybai yra toksai įdomus ir ganėtinai keblus reikalas.
  • Marketinginiai žodžiai, kurie paveiktų smegenis – labai paprasta frazė, išmokit ją atmintinai: „pyzdink naxui iš mano blogo“.
  • Merginai parėjo kulka į galvą – Ke?
  • Mufliažo technika – WTF?
  • Mumijus juodos tabletės pavidale – čia, žinokit, su tuo mumijumi nepiktnaudžiaukit. Nes pasekmių visokių būna. Vienintelis dalykas, kam jis gal ir tinka, bet ir tai neaišku – tai išoriniam vartojimui. Taip kad pasitarkite su gydytoju.
  • Musmirė vietoje pipirų – o kaip dėl šūdo vietoj kramtomos gumos? Žinokit, sveikiau būtų.
  • Myžalų kristus – Pradžioj galvojau, kad Ke, paskui – kad WTF. O pasirodo, tai yra ne šiaip koks KPŠ, o kažkokio pridūrkavoto fotografo Andres Serrano kūrybinis darbas – anas, 1987 metais sugalvojo primyžti į sloviką ir ten įkišti plastmasinį nukryžiuotąjį. Štai ir įkišo. Ir pagarsėjo per visą pasaulį, kaip pridūrkas, fotografuojantis savo myžalus, o paskui tas fotografijas demonstruojantis parodose.
Piss Christ - Myžalų Kristus, Andres Serrano 1987 metų kūrinys

Štai čia galima pamatyti tą garsiąją nuotrauką, kurią padarė Andres Serrano. Iš to, kad matomi visokios drumzlės ir taip toliau, galim suprasti, kad slovikas buvo neplautas, o iš to, kad tame prisikaupę bubuliukų, tai galim suprasti, kad savo myžalų sloikėlį menininkas laikė kelias dienas, kol tas ims rūgti. Iš tamsios šlapimo spalvos galim sužinoti, kad mintis primyžti į sloiką menininkui kilo ryte, vos atsibudus. Faktas, kad myžalai prarūgo, rodo padidėjusį cukraus kiekį šlapime, o tai yra patikimas diabeto požymis. Matote, kiek daug galima pasakyti apie vieną idioto padarytą nuotrauką bei jos autorių?

  • Nacių religija – čia aišku būtų galima ir filosofiškai tarti, kad nacizmas turi religijos bruožų savaime, ir kad totalitarinėse diktatūrose jų vadai sudievinami per asmenybės kultą, o galima prisiminti ir visokius ten nacių bandymus atkurti kažkokį senovės germanų tikėjimą, bet aš pasakysiu paprastai: neieškokit kliedesių, nes durnai atrodot.
  • Natūralios šiukšlės – Supermamos ir kitos natūralinės veikėjos jau ir iki to priėjo? Atleiskit, nu aš nežinau, ką man daugiau apie tai sakyti. Aš, žinokite, esu nustebintas. Ir ką jūs su tomis šiukšlėmis darote? Valgote jas?
  • Nesąmoningos idėjos durniams – perskaitykit šiuos klausimus, tai tikrai nemažai tų idėjų prisirankiosit. Kita vertus, sprendžiant iš to, ko ieškojote, jums tų nesąmoningų idėjų ir taip pakanka.
  • Nuogos seimūnės – jūs ką, iškrypėlis?
  • Nuostabi makštis – Hmmm… Ir ką?
  • Nusikaltėliai reiškia progresą įrodymai – jo, jie reiškia progresą, kai pasodinami kalėjiman. Vienareikšmiškai.
  • Nutirpusi varpa – kreipkitės į gydytoją skubiai.
  • Oksana smauko – Ke?
  • Oliharko žmona – Ke?
  • Padalinti, atskirti, atkasti – KPŠ?
  • Parašyti algoritmą, kaip nusipirkti batus – spėju, labai paprastas jums algoritmas gali sueit, kita vertus, jei jūs toksai bukas, tai nieks nepatikės, kad jūs tai parašėt: while(!good_shoes_found(shop_list)) buy_shoes();
  • Patiekalas, kaip melodija – Ke?
  • Pelytės atminimui analizė – Ke???
  • Penio pyrsingas – kaip jūs čia moksliškai parašėte apie tai, kaip prasibadyti pimpale skylę. Jūs, atleiskite, gal pridūrkas kažkoks?
  • Penki pyderai duše – WTF???
  • Per kiek laiko užauga pelytės? – tikrai ne ilgiau, kaip per 10 metų.
  • Pilka spalva dera su karamele – čia jau sudėtingas klausimas, žinokite. Čia, matomai, į jį galėtų atsakyti koks nors LSD apsiėdęs hipis, kuriam skonis su vaizdiniais persimaišęs.
  • Pimpalų ilgio pasiskirstymo žemėlapis – o vaginų skersmens žemėlapio nenorite?
  • Pinigai skatina aroganciją – tai jau tikrai, kad taip.
  • Pirštų ženklai – pavyzdžiui, špyga.
  • Pisau naxui aš tą Google – kokiu būdu jūs tai padarėte?
  • Plastinės chirurgijos aukos – pasižiūrėkite į teliką. Jas atskirsite pagal tai, kad joms ir smegenys išoperuotos. Plastikos cherurgai visada taip daro, kol operuoja savo aukas po narkoze.
  • Plikos labai gražios moterys ir papai apvalūs – bijau, kad aš jums šios informacijos nesuteiksiu.
  • Pono popieriaus pingvinai lietuviškai – Ke?
Minia pingvinų

Aš visiškai nenutuokiu, kas yra ponas Popierius ir kuo jis susijęs su pingvinais. Tačiau jei jau ieškote pingvinų, tai štai jums būrys. Aš šiaip jau negalvojau, kad Linux fanai irgi yra išprotėję, bet pasirodo, jie pas mane į blogą irgi ateina, taigi, išprotėję.

  • Po to išnyko mėnesinės, ką daryti? – ruoškitės gimdymui po truputį. Pasirinkite, kur gimdysite, kokių daiktų reiks, išsiaiškinkite (jei nežinote), kas yra vaiko tėvas, atsisakykite žalingų įpročių. Vakeliui pasiruoškite sauskelnių bei drabužėlių. Ir t.t., čia jums išties labai patarimais padėtų supermamos šmaikštašiknės, nes tai viena iš nedaugelio sričių, kurias jos realiai gerai žino.
  • Prancūziškos kabutės – o jums ką, lietuviškų kabučių per maža?
  • Prekių prekybos tikrinimas prekių turgaus prekyboje – sviestas sviestuotas sviestavo sviestuotą sviestuolio sviestagalvę sviestu? Turgaus vadybininkai domisi internetais?
  • Prie tamsiai rudo stogo kokia spalva derinasi? – o kodėl jūs darėte rudą stogą?
  • Priėmimo į masonus kriterijai – kadangi masonai yra tiesiog mūrininkai, tai čia tiesiog tereikia mūryti mokėt. Galite mūrijimo išmokti kokioje nors profkėje (vadinamojoje „profesinio rengimo ir lavinimo mokykloje“), o galima ir pačiam bandyti. Žodžiu, viskas labai paprasta.
  • Psichotronika per PC – manyčiau, čia jums reikia kreiptis į Pipediją, ji daug rašo apie psichotronus ir psichotroniką.
  • Rabinovičius vizualus – taip, aš vizualus.
  • Radviliškio Rabinovičiaus blogas – kas čia dabar per mano konkurentai?
  • Riesta varpa G taškui – o raitytos varpos, kiek suprantu, neturite? Tai aš jus nuliūdinsiu – G taško riesta varpa negali pasiekti, nes neįsisriegia tinkama kryptimi, nes G taškui pasiekti turi būti sinusoidalinis judesys.
  • Roki saki rabi – Ke?????
  • Rokiškio Roborovskiai – kokie dar fufeliai?
  • Rokiškis Lobačevskis – nu aš čia jau nekomentuosiu apie šitą, nes aš neturiu ką pasakyti apie šitą.
  • Rokiškis mokytoja šuo kaimynė – Ke?
  • Rublių katalogas – manau, kad jums reiktų pakapstyti po kokius nors numizmatų forumus gal.
  • Sekundės bankas akcininkas Rabinovičius – Ghrmz…
  • Septynioliktojo amžiaus moteriškos kepuraitės – Ke?
  • Samanos stiklainyje – o kam jūs jas ten laikote?
Supelijęs sūris

Čia, žinote, aišku ne samanos, o tiktai supuvęs sūris. Kai kurie keistuoliai tokius puvėsius netgi valgo. Bet čia jums verta prisimint biologiją ir sužinoti, kad kai pelėsis užsikrečia dumbliais, tai iš to išsivysto kerpės, o iš kerpių išsivysto samanos. Taip kad norint gauti samanų stiklainyje, tereikia įmesti gabalą supuvusio sūrio ir palaukti kelis milijonus metų.

  • Savadarbis biologinis filtras – WTF?
  • Scenarijai apie gitarų vakarus – Ke?
  • Senukų logotipo prasmė – žinote, aš jos nežinau, bet man kažkaip tasai logotipas primena skaičių 666. Net nežinau, kodėl. O jums ne?
  • Sesės suvartymas – čia jūs turit omeny, kad jums sesė padarė suvartymą? Ta prasme, kad jinai kokio nors dziudo moka?
  • Skaipas nupirko Rusiją – būtų įdomus variantas.
  • Skardos antonimas – gal kartais užpakalis? Paklausite, kodėl užpakalis? O kodėl gi ne? Ar galėtumėte paneigti?
  • Skelbiu neurozę – WTF?
  • Skerdynių istorija – spėju, kad jums pakaktų šiaip kokį nors istorijos vadovėlį atsiversti ir rastumėte pakankamai medžiagos, nes visa istorija yra apie visokias skerdynes.
  • Spalvų marketingas – WTF?
  • Suknelės iš popieriaus – aš tikiuosi, kad jos pigios? Čia kas nors mane apšvieskite, nes labai geras variantas būtų, jei pigias sukneles, suprantate, tos moterys, jos tokios išlaidautojos…
  • Sunkioji filosofija – Ke?
  • Šiknos ligos – spėju, kad klausiate apie hemorojų, nes tai liga, kuria dar iki kokių 50 metų apserga didesnė dalis vyrų. Šiais laikais hemorojus nesunkiai pagydomas, klinikų yra daug, paieškokite internete.
  • Širšė įkando į lytinį organą – kuo skubiau kreipkitės į greitąją pagalbą, o ne po internetus laigykit. Nes po širšės įkandimo į lytinius organus galite numirti net jei nesate alergiškas (o spėju, kad nesate, nes kitaip būtumėte nespėjęs kompiuteryje surinkti tokio klausimo). Kita vertus, man labai įdomu, ką jūs su ta širše darėte, kad ji jums įkando į tokią vietą.
  • Šiukšlių rūšiavimo rašinėlis – Ke?
  • Šizofrenikai mėgsta spalvas – o kas gi jų nemėgsta?
  • Šnypščiosios tabletės – o burbliųjų tablečių nebūna? Spėju, čia kažkoks naujas kalbainių bajeris bus…
  • Šūdas kaip nuvalyti WC – valymo būdu. Šepečiu. Paimat ir valot, kol nuvalot. Labai paprasta.
  • Tarybinių laikų ekonominė diagnozė – Ke?
  • Tauko žemės grybas receptai – nepatariu jums to grybo valgyti, nors iš jūsų nerišlaus žodžių kratinio tiktai spėju, kad kalbat apie žemės taukus. Nusinuodysit.
  • Templės avių žarnų – Ke?
  • Tiesios suknelės – čia, atleiskit, aš nesuprantu, ko jūs ieškote, nes aš ne madų internetas jums.
  • Titanai bėda Tokijuje – Ke?
  • Transformatorius kosmoso ir Žemės trauka – Ke? WTF???
  • Valgomi grybai su sijonais – aišku, galėčiau čia ką nors tarti apie valgomus grybus su kelnėmis, bet šiaip jau tik vokietukai būna su sijonais, o dabar jau pernelyg vėlyvas ruduo jiems. Žodžiu, pasiskaitykit apie grybus ir būkite atsargūs.
  • Vandens vamzdžiais teka srovė vagia vandenį – taip, o paskui paaiškėja, kad dėl visko kaltas Landsbergis ir Kubilius.
  • Varpos ultragarsas – dar, žinokite, būna ir varpos spinduliuotė.
  • Visatos žiurkėno vagina – FCUK. WTF???
  • Visuomenės leksikos klaidos – gal turėjote omeny „visuomenės semantikos klaidos“? Taigi labai paprasta – semantinė klaida yra žodyje „klaidos“, tačiau jos esmei suprasti, jums pirma reikia pasiaiškinti apie pragmatiką.
  • Žemės drebėjimas ir kaip apsisaugoti pačiam – patarčiau pirmiausiai nesilankyti tose vietovėse, kur žemės drebėjimai būna. Tai esminė apsaugos priemonė nuo tokių gamtinių katastrofų.
  • Žiniasklaidos būrelis – Ke?
  • Žiurkėnas blogis – taip, mane daugelis vadina blogiu. Netgi kokiu tai pragaro išpera gal. O išties aš esu labai geras.
  • Žmogus su kanopomis – Ke?
  • Žuvis padaryta iš tualetinio popieriaus – ir jūs tokias valgote???
  • Žvėriški afrodiziakai – Ke?
  • Žvilgsnio defokusacija – Ke?

Čia iš esmės viskas, ką galima pasakyti apie daugumą žmonių, kurie mano blogą atranda. Aš nežinau, kodėl tie žmonės ateina. Manau, kad jie ateina ir išeina, vargu gal būna, kad koks nors kažkodėl ima lankytis ir vėliau, tampa pašnekovu trenktam internetiniam žiurkėnui. Matomai, normalūs žmonės čia retai galėtų užeiti. Tiktai nenormalūs gal.

Tai ką dabar daryt?

Rokiškis Rabinovičius rašo jūsų džiaugsmui

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

45 thoughts on “Šviežia porcija paieškos atradimų bei atsakymų į klausimus

    1. Rokiškis Post author

      Čia aš sugebėjau taip primakliavoti tekste, kad pats matėte, kaip primakliavojau 🙂

      Dabar pataisiau jau, viskas turėtų būti rodoma gerai.

      Reply
  1. Donatas

    Deviacijos įrenginys -- tai toks daiktas kompasams kalibruoti. Būdavo uostuose, o Klaipėdos uoste privatizavo kažkoks veikėjas ir dabar bando daug pinigų gauti už betono luitą (nes tas trukdys dabar pastatyti suskystintų dujų terminalą). Pagooglink, tikrai rasi 🙂

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Ponuli, tamsta už mane esate melejoną kartų įžymesnis, taip kad aš tamstos užuominą supratau. Pas jus, vadinasi, išvis nesuvokiamų ateina.

      Reply
      1. Gintaras Rumšas

        nu nea, žinok, nebent aš ne ten žiūrau 🙁 čia iš StatPress tokie cūdai byra ar iš kur kitur? nes pas mane ten tai rodo labai normalias užklausas

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Nu va, reiškia, tu gyveni gal kažkur nežinau kur. Ne tuose internetuose gal. O šiaip, aš per Google Analytics žiūriu, nes StatPress biškį toks lievokas daiktas, nelabai ten gaunasi kažką atrast.

          Reply
  2. Boletas

    Mielas Rokiški,

    žinau, kad čia ne pageidavimų koncertas, bet, manau, kad jau esate visiškai pribrendęs straipsniui apie s.nerį ir mot. lyt. org. higieną (viename įraše). Viliuosi ir laukiu.

    Reply
  3. nb

    Kodėl pirmame aukšte radiatoriai yra šaltesni, nei penktame? – sveikinu jus. Jūs esate pirmas žmogus, kuris man uždavė prasmingą ir suprantamą klausimą, į kurį jums lygiai taip pat prasmingai ir suprantamai atsakysiu, nes jūs pagaliau būtent tas mistinis sveiką protą turintis žmogus. Su radiatoriais viskas labai paprasta: kadangi natūraliai šiltas vanduo kyla į viršų, o šaltas leidžiasi žemyn (fizikoje tai vadinama konvekcija), tai ir radiatorius šildančio vandens srautas irgi juda taip pat: vanduo pirmiausiai paduodamas į viršutinį namo aukštą, o paskui, vėsdamas, leidžiasi žemyn. Todėl radiatoriai apatiniuose aukštuose būna šaltesni, nei viršutiniuose. Tam, kad visuose butuose šildymas liktų vienodas, apatiniuose aukštuose radiatoriai dėl to padaromi didesni, o viršutiniuose – mažesni.

    Čia toks ne visai išsamus atsakymas. Pradėkime nuo to, kad yra natūralios ir priverstinės cirkuliacijos sistemos. Daugiabučiuose paprastai naudojamos priverstinės cirkuliacijos sistemos. pagal šildymo prietaisų pajungimą būna vienvamzdės, dvivamzdės ir prie dvivamzdžių jungiamos kolektorinės sistemos.

    Radiatoriai šaltesni pirmuosiuose aukštuose paprastai būna todėl, kad senuosiuose daugiabučiuose įrengtos viršuninio paskirstymo vienvamzdės šildymo sistemos, Tai yra pratekamos sistemos, kuriose šilumnešio temperatura mažėja einant nuo vieno šildymo prietaiso
    prie kito, atsiranda sistemos sudėtingesnis reguliavimas, bei skiriasi visų šildymo prietaisų šildomas paviršiaus plotas. Bet būna ir apatinio paskirstymo vienvamzdžių sistemų. Šiaip jos pradėtos naudoti, nes sistema hidrauliškai stabili, reikia mmažiau vamzdžių. Vertikalioje sistemoje visuose aaukštuose vamzdžių skersmenys ir ilgiai kartojasi, todėl galima iš anksto pagaminti vamzdynų jungimo prie radiatorių mazgus -- čia sovietinis pasiekimas. Galimybė masiškai gaminti vamzdynu mazgus ir taip atpiginti sistema buvo pagrindinė priežastis dėl kurios šios sistemos iki naujos statybos eros pradžios buvo privalomos Lietuvoje visuose virš 3 aukštu gyvenamuosiuose namuose.
    Dabar dažniausiai naudojamos kolektorinės sistemos., todėl ta netolygaus šildymo problema neegzistuoja -- kiekvienas vartotojas gali nesunkiai reguliuotis temperatūrą patalpoje pats.

    Dėl karosiukų -- priklausomai kokiu tikslu ir ant kokio kablio jis kabinamas. Per pavadėlį -- patogu prakišti pavadėlį per žiaunas, jų nepažeidžiant. Jei vienšakis kablys -- geriausia kabinti per viršutinę lūpą (galima ir per nugarą), trišakius kablius patogu naudoti kabinant per nugarą, žemiau stuburo, kad jo nepažeisti. Visais atvejais svarbu, kad žuvelė būtų mažiau sužalota ir ilgiau išliktų gyvu masalu.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dar tada, jei jau tamsta taip išsamiai papildote, pridėsiu, kad dėl tos priverstinės cirkuliacijos gaunasi taip, kad šildymui naudojama ir elektra -- cirkuliaciniams siurbliams. Jei elektra pastate dingsta, radiatoriai atšala. Dėl to žiemos metu ilgalaikis elektros dingimas gali sukelti iš esmės katastrofiškus padarinius.

      Reply
    2. Harlis

      Hmm va pasirodo kos menas su karosiukais… O as tai va supratau kad ten apie tuos rusiskos kilmes karosiukus eina- tipo „karas’ ty jo.a.nyj“ Ir niekas nepasake kaip juos kabinti … ar nukabinti… Tikrai nereiketu bandyt ilgiau islaikyt jus kaip masala… pavojingas ausim ir sielai triuksmas gali uzputoti is to karosiuko. IMHO

      Reply
  4. Giedre

    Oho. Čia visa enciklopedija dlia osobo tupyh gavosi… Bijau, kad po tokių išsamių paaiškinimų tamstos bloge atsiras dar origilesnių lankytojų.
    Šiaip Googlas mane irgi stebina. Kai užmeti akį į Analytics’ą, tai randi tokių paieškos žodžių, kad stebiesi, kaip jie apskritai lankytojus galėjo atvesti į blogą. Sakyčiau, Googlas turi puikų humoro jausmą.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Aš spėju, kad jau dar labiau origilesnių nelabai jau čia gali atsirasti.

      Nes aš pagal galimybes visus, kurie tik origilūs labai, tai išsyk siunčiu aiškia kryptimi, o jei nepaklauso, tai ir baninu.

      Žinoma, tai beviltiška, nes visų neišmėtysi, bet visvien kažką daryti reikia.

      Reply
  5. skirtumas

    Kol nepamiršau beskaitydamas rašau (kitame tab’e atsakymus):

    1. Čia yra Kazimiera Šuva („Šuva“ tai tokia pavardė): http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186172_100002095372180_3812240_n.jpg
    2. Dėl myžalų kvapo -- jei primyžta ant sofos, tai skalbti nepavyks, nors actas ir skalbimo milteliai turėtų padėti išties.
    3. O ten kur kandidatai pyderai, tai matyt šito youtūbo ieškojo: http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw
    4. Elektrinių bangų man regis ėjo ieškoti Genutė, kai mes ją užtrolinom (šviestis matyt sumanė). Nors aš čia gal per daug geros nuomonės apie ją…
    5. Da apie siurstriomingą. Yra toks latvių dok. serialas „Šiaurietiškas būdas“ („The Nordic style“) (neradau internetuose ant greitųjų), tai ten buvo viena laida, kai jie lankėsi pas siorstriomingo karalių (kažkokį klouną) ir jų reakcija nebuvo tokia baisi… Arba iškirpo vėmimus. Jie net VALGĖ tą daiktą vėliau… Gal ten kitoks siorstriomingas?
    6. Aha (dėl skalbiamųjų miltelių). Aš irgi taip sakau -- nx juos skalbt jei jie skalbia?
    7. Tie kas ieškojo šūdų per visą ekraną, tai matyt pas Buržujų ir jo goats’ę (kur jis į savo kompiuterį atsisiuntė) norėjo kažkaip papult.
    8. Radviliškis Rabinovičius -- LOL!!!
    9.

    Reply
      1. Harlis

        Skirtume, o tu ka, vegetaras ?
        o bendrai tia koks man skirtumas
        tik siaip pagalvojau kokia vistik grazi ir turtinga musu lietuviu kalba !
        is to vieno zodelo pises kiek daug galima isspausti lietuvisku zodziu
        pripises
        prisipises
        persipises
        ipises
        nepises
        dapises
        nusipises
        nedapises
        uzsipises
        susipises
        apsipises
        uzupises
        nesipises-cia matyt pats liudniasias
        okur dar ju zemaitiski,aukstaitiski ir suvalkietiski atitikmenys
        Vertejams reiketu labai stipriai pakrapstyt galva kaip juos isversti i kokia anglu.

        Reply
        1. skirtumas

          Atsiprašyti turėtumėte ne už atvirą o už idiotišką kalbą. Atleidžiu.

          Reply
    1. Harlis

      9. Clevelando Rabinovicius

      Hmm pas mus Cleveland’e visa kruva Rabinoviciu
      Gal giminaiciai 🙂

      Mat pries 2P kara jausdami kad bus xrienovai visa Telsiu Yashyva per Suomija ishnese kudasiu i Amerike ir apsistojo visai salia musu (5 min su masina) Clevelande.
      Richardai , paspausk linka ,gal rasi giminaiciu:):):)
      http://wn.com/Telshe_yeshiva.

      Reply
      1. Harlis

        Hmm tik parasyk Ra…vicius ir iskaret lentele uzsidege
        Harlis Your comment is awaiting moderation. Gera tu cia sargi turi…

        Reply
        1. Rokiškis Post author

          Ne, tiesiog nuoroda įdėta buvo komentare. Kadangi daugiausiai nuorodų deda visokie botai, tai kai nuoroda yra, tai moderavimas įsijungia.

          Reply
  6. Samurai

    Žvilgsnio defokusacija – Ke?

    Man atrodo cia klausimas yra apie tai, kai buna susimasciaus toks stiklinis zvilgsnis.
    Bent jau man tokia asociacija su sia uzklausa. Gal ne visiems taip pasitaiko.

    Reply
    1. Harlis

      Tai boletas jau parase ka reikia zvilgsnio defokusacija, tik irase ne ten…
      Zvilgsnio defokusacija = pripises (sochiai sochiai)

      Beje tik is zingeidumo- kuris grybas tu esi Boletai ?
      Barvykas (boletus edulis)
      ar
      kazlekas (boletus luteus)

      Reply
  7. Aurelijus

    galiu padėti?

    beždžionžmogis Austrijoje -- tai matyt apie prieš 5000 metų nužudytą vargšą Ecį (taip ir google -- Oetzi)

    grybai antrą kartą valgyti gali būti susiję su citata iš Šveiko -- kur pionierius vodička sako, kad voveraitės labai patogus valgis, suvalgai, po to vėl nuplauni ir vėl kepi.

    gyvi dažai greičiausiai apie nanotechnologijas -- http://www.nano.org.uk/news/march2009/latest1815.htm ir kitos nanotechologijos.

    tuoj paskaitysiu dar toliau.

    Reply
    1. Rokiškis Post author

      Dėkui. O apie tuos dažus tai čia išvis įspūdingai. Dažai, kurie amžinesni už jais nudažytą mašiną…

      Reply
  8. Harlis

    Hmm Kol surezgiau atsakyma Kroitui, jo nebbeliko
    Gaila sugaisto laiko tad vistiek pasidalinu savo pamastymais. Zr sekanti komentara (kazko man joi neikele pirma kart…gal per ilgas

    Reply
  9. Harlis

    Kroite, na smagu but jei placiau pasidometum pries komentuodamas 🙂
    Cia panasiai kaip lietovcas atskrenda ameriken, padirba tulikus K-Martuose ar WallMartuose begremzdamas ,isgeria Budweiser arba Miller, sueda koki pigu mac uz doleri,du ir kudakuoja grizes namo -kokia ta amerike shudina, koks alus ir maistas ten shudinas ir kiek storu shiknu aplink. Taibgis kaipgis jei apart keimartinio tuliko daugiau nixriena nesugeba pamatyti. Kaip liaudyje sakoma- kiek moki tiek ir gauni.
    Apie Moliugus
    Is moliugu varomas kaip tik siuo metu labai populiarus Pumpkin ale microbrew alus
    http://beeradvocate.com/beer/style/72
    is ju kepami ivairus pyragai
    http://www.pickyourown.org/pumpkinpie.php
    Is ju kepama skani duona
    pyrageliai, saulegrazas ju naudoja
    va dar yra va iviariu budu ka is moliugo daryti
    http://green.yahoo.com/blog/care2/112/11-ways-to-use-a-pumpkin.html

    Pjaustimas moliugu -vienas is idomiausiu uzsiemimu ,.ypac kai turi mazu vaiku.
    Rudeni vyksta mpliugu saudymo varzybos irgi savotiskas uzsiemimas laisvalaikiu.

    Ir nors as su Ricardu sutinku kad komercija uzurpavo tokais sventes savo naudai. Amerikoj irgi tas atsitiko 1920aisiais . (“y the 1920s, Halloween was becoming commercialized, with parties for young adults, conduct books, and decorations in banks and offices. Hallmark also issued its first Halloween cards in the 1920s. „It became a kids’ festival in suburban North American following the Second World War with trick or treating, which in many ways tried to take the scary bits out of Halloween,“)
    Lietuvoj tas matosi dabar. Uzurpavo komersantai ir meiles-valentino svente ir kaledas ir padekos svente (vadinasi juodasis penktadienis iskart po padekos dienos ketvirtadienio, kai prekes krautuvese ta penktasdieni krenta 50-75%) Ir nors nesulyginami dalykai Velines ir Halloween bet pastebejo kazkas tiesingai- ju istakos tos pacios.( “The name Halloween -- which was originally spelled Hallowe’en -- is a contraction of All Hallows Even, meaning the day before All Hallows Day (better known as All Saints’ Day), a Catholic celebration that honours Christian saints and martyrs and is observed on Nov. 1) Taigi kaip ir visos kitos krikscioniskos sventes- sita buvo irgi pavogta ir sukrikscioninta. Mokslas jau seniai tai iode tad as cia nieko naujo neparasysiu , Visi ,kas nori, zino kad ir kaledos (saulegryza) ir (Uzgavenes(More) Velykos (Jore) ir Jonines (Rasa) ir t,t yra is tikruju pagoniskos sventes. Tam kad butu lengviau sutureti zmones, ju svenciamas sventes ir ju datas paliko, tik sukrikscionino pries tai sudegine ir isnaikine beveik visa istorija apie praeiti (pradedant neikanojamu turtu-Aleksandrijos biblioteka –beje puikus filmas apie tai-Agora,paziurekit jei bus proga) arba paskaitykit kad ir sia knyga http://www.amazon.com/Jesus-Mysteries-Was-Original-Pagan/dp/0609807986/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319916432&sr=8-1

    Pumpkinu pjasutymas irgi nera tik siaip zaiadimas(Carving jack o’ lanterns originated in Ireland where people placed candles in hollowed-out turnips to keep away spirits and ghosts on Samhain. Immigrants to North America used more readily available and larger pumpkins.) O sventes spalvos irgi neatsitiktines (“Orange and black are Halloween colours because orange is associated with the fall harvest and black is associated with darkness and death.”)

    Hallween mus atveze Airiai ir Skotai (o i Lietuva-tikriausiai sugriztantys emigrantai) Paciai sventei jau virs 2000 metu. (“The origins of Halloween date back more than 2,000 years when the Celtic people living in what is now Great Britain and northern France celebrated New Year’s Eve on Oct. 31. Their pagan festival of Samhain marked the end of the harvest and they believed spirits rose from the dead and returned to walk the earth and cause mischief.They left food at their doors to lure good spirits and wore masks to scare off evil ones. But it wasn’t all bad: the presence of the spirits made it easier for Druid priests to predict the future, it was believed.Today’s Halloween is really a witch’s cauldron of traditions that includes a good measure of 19th-century Irish and Scottish celebrations, Christian interpretations of All Souls’ Day”)

    Mums si svente patinka. Ir mes uzsidedam kokia kauke ir dalyvaujam

    Reply
  10. Harlis

    nepavyko ir antra kart -ar as ka netaip darau ? ar reikia kometara padalinti kad tilptu ar dar kokia nors priezastis man nezinoma egzistuoja ?

    Reply
  11. Harlis

    Isdalinau i 3 dalis. Gal dabar pavyks
    1.
    Kroite, na smagu but jei placiau pasidometum pries komentuodamas 🙂
    Cia panasiai kaip lietovcas atskrenda ameriken, padirba tulikus K-Martuose ar WallMartuose begremzdamas ,isgeria Budweiser arba Miller, sueda koki pigu mac uz doleri,du ir kudakuoja grizes namo -kokia ta amerike shudina, koks alus ir maistas ten shudinas ir kiek storu shiknu aplink. Taibgis kaipgis jei apart keimartinio tuliko daugiau nixriena nesugeba pamatyti. Kaip liaudyje sakoma- kiek moki tiek ir gauni.
    Apie Moliugus
    Is moliugu varomas kaip tik siuo metu labai populiarus Pumpkin ale microbrew alus
    http://beeradvocate.com/beer/style/72
    is ju kepami ivairus pyragai
    http://www.pickyourown.org/pumpkinpie.php
    Is ju kepama skani duona
    pyrageliai, saulegrazas ju naudoja
    va dar yra va iviariu budu ka is moliugo daryti
    http://green.yahoo.com/blog/care2/112/11-ways-to-use-a-pumpkin.html

    Pjaustimas moliugu -vienas is idomiausiu uzsiemimu ,.ypac kai turi mazu vaiku.
    Rudeni vyksta mpliugu saudymo varzybos irgi savotiskas uzsiemimas laisvalaikiu.

    Reply
  12. Harlis

    pavyko 🙂 tai cia va antras
    2.
    Ir nors as su Ricardu sutinku kad komercija uzurpavo tokais sventes savo naudai. Amerikoj irgi tas atsitiko 1920aisiais . (“y the 1920s, Halloween was becoming commercialized, with parties for young adults, conduct books, and decorations in banks and offices. Hallmark also issued its first Halloween cards in the 1920s. „It became a kids’ festival in suburban North American following the Second World War with trick or treating, which in many ways tried to take the scary bits out of Halloween,“)
    Lietuvoj tas matosi dabar. Uzurpavo komersantai ir meiles-valentino svente ir kaledas ir padekos svente (vadinasi juodasis penktadienis iskart po padekos dienos ketvirtadienio, kai prekes krautuvese ta penktasdieni krenta 50-75%) Ir nors nesulyginami dalykai Velines ir Halloween bet pastebejo kazkas tiesingai- ju istakos tos pacios.( “The name Halloween -- which was originally spelled Hallowe’en -- is a contraction of All Hallows Even, meaning the day before All Hallows Day (better known as All Saints’ Day), a Catholic celebration that honours Christian saints and martyrs and is observed on Nov. 1) Taigi kaip ir visos kitos krikscioniskos sventes- sita buvo irgi pavogta ir sukrikscioninta. Mokslas jau seniai tai iode tad as cia nieko naujo neparasysiu , Visi ,kas nori, zino kad ir kaledos (saulegryza) ir (Uzgavenes(More) Velykos (Jore) ir Jonines (Rasa) ir t,t yra is tikruju pagoniskos sventes. Tam kad butu lengviau sutureti zmones, ju svenciamas sventes ir ju datas paliko, tik sukrikscionino pries tai sudegine ir isnaikine beveik visa istorija apie praeiti (pradedant neikanojamu turtu-Aleksandrijos biblioteka –beje puikus filmas apie tai-Agora,paziurekit jei bus proga) arba paskaitykit kad ir sia knyga http://www.amazon.com/Jesus-Mysteries-Was-Original-Pagan/dp/0609807986/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319916432&sr=8-1

    Pumpkinu pjasutymas irgi nera tik siaip zaiadimas(Carving jack o’ lanterns originated in Ireland where people placed candles in hollowed-out turnips to keep away spirits and ghosts on Samhain. Immigrants to North America used more readily available and larger pumpkins.) O sventes spalvos irgi neatsitiktines (“Orange and black are Halloween colours because orange is associated with the fall harvest and black is associated with darkness and death.”)

    Reply
  13. Harlis

    2.
    Ir nors as su Ricardu sutinku kad komercija uzurpavo tokais sventes savo naudai. Amerikoj irgi tas atsitiko 1920aisiais . (“y the 1920s, Halloween was becoming commercialized, with parties for young adults, conduct books, and decorations in banks and offices. Hallmark also issued its first Halloween cards in the 1920s. „It became a kids’ festival in suburban North American following the Second World War with trick or treating, which in many ways tried to take the scary bits out of Halloween,“)
    Lietuvoj tas matosi dabar. Uzurpavo komersantai ir meiles-valentino svente ir kaledas ir padekos svente (vadinasi juodasis penktadienis iskart po padekos dienos ketvirtadienio, kai prekes krautuvese ta penktasdieni krenta 50-75%) Ir nors nesulyginami dalykai Velines ir Halloween bet pastebejo kazkas tiesingai- ju istakos tos pacios.( “The name Halloween -- which was originally spelled Hallowe’en -- is a contraction of All Hallows Even, meaning the day before All Hallows Day (better known as All Saints’ Day), a Catholic celebration that honours Christian saints and martyrs and is observed on Nov. 1) Taigi kaip ir visos kitos krikscioniskos sventes- sita buvo irgi pavogta ir sukrikscioninta. Mokslas jau seniai tai iode tad as cia nieko naujo neparasysiu , Visi ,kas nori, zino kad ir kaledos (saulegryza) ir (Uzgavenes(More) Velykos (Jore) ir Jonines (Rasa) ir t,t yra is tikruju pagoniskos sventes. Tam kad butu lengviau sutureti zmones, ju svenciamas sventes ir ju datas paliko, tik sukrikscionino pries tai sudegine ir isnaikine beveik visa istorija apie praeiti (pradedant neikanojamu turtu-Aleksandrijos biblioteka –beje puikus filmas apie tai-Agora,paziurekit jei bus proga) arba paskaitykit kad ir sia knyga http://www.amazon.com/Jesus-Mysteries-Was-Original-Pagan/dp/0609807986/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1319916432&sr=8-1

    Reply

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *